Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9795 times
Been thanked: 9971 times
Status: Offline

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Post by Zana » 20 Nov 2025, 10:40

A što nekima smeta ako šene hoće da nabave pištolj?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2824 times
Been thanked: 5047 times

Post by Nora Ibsenova » 20 Nov 2025, 11:13

tuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 09:27 valjda kontam oboje, slazem se s oboje
Nora prica da ona hoce da obrne uloge ko je bully ako bi stvari dosle do te mjere, i tacno je da ako das do znanja da si budala nece te tek tako zajebavat
i Nazif je u pravu, ako si ti luda, luda si i s nozem, noktima, viljuskom, ako ti treba pistolj da bi postala luda nema od tebe nista, i tu Nazifu poentu mozda Nora fula a mozda izbjegava da prica o tome

koji silni muskarci se boje zeninog pogleda, ne treba joj nista osim pogleda da drzi cojka pod kontrolom
al ako odnos ide pravac nadmetanja ko ce koga bully, tu ce po mom misljenju zena zauvijek deblji kraj izvuc, jer nece ona nositi napunjen pistolj u dupetu bit 24/7 da je uvijek spremna, a budala je spremna s rukama samo
treba bjezat od takvih veza i ne ulagat nade u naoruzavanja neka, ja sam protiv toga nezz sta da je u pitanju
Pa de ti viljuskom na pistolj ljudino :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 20 Nov 2025, 11:13

Zana wrote: 20 Nov 2025, 10:40 A što nekima smeta ako šene hoće da nabave pištolj?
E to je tek indikatovno.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22835 times
Been thanked: 20929 times
Status: Online

Post by Masamune » 20 Nov 2025, 11:19

Ne mogu. Pohasiće se još više ne dao Bog. Tak nekako

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk » 20 Nov 2025, 11:41

Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2025, 11:13
Zana wrote: 20 Nov 2025, 10:40 A što nekima smeta ako šene hoće da nabave pištolj?
E to je tek indikatovno.

Za zene je pistolj, samo trebate proci obuku da znate o cemu se radi... i to je to.

Dobro bi vam bilo i nekih desetak puta otici u neki klub bilo koje borilacke vjestine... cisto da skinete taj strah koji vas koci, i da se oslobodite svega, narocito ovih glumaca... i bit ce to ok.

Ko se ne boji zene sa pistoljem... jos kad kazete da ga imate, pa se procuje... ma bombona.

I normala laganice laganini...

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 20 Nov 2025, 11:58

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 20 Nov 2025, 12:00

zvrk wrote: 20 Nov 2025, 11:41

E to je tek indikatovno.

Za zene je pistolj, samo trebate proci obuku da znate o cemu se radi... i to je to.

Dobro bi vam bilo i nekih desetak puta otici u neki klub bilo koje borilacke vjestine... cisto da skinete taj strah koji vas koci, i da se oslobodite svega, narocito ovih glumaca... i bit ce to ok.

Ko se ne boji zene sa pistoljem... jos kad kazete da ga imate, pa se procuje... ma bombona.

Još se jedan prepo, pa šta vam je?

A muškarci ne trebaju proći obuku? Vi se valjda rodite s pištoljem u ruci?

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 20 Nov 2025, 12:02

Treba anketu napraviti
Pitanje : Šta mislite koji bi forumaš bio u stanju upotrijebiti silu na ženi?

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 867 times
Been thanked: 1298 times

Post by tuzlak1212 » 20 Nov 2025, 12:05

tuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 09:27 valjda kontam oboje, slazem se s oboje
Nora prica da ona hoce da obrne uloge ko je bully ako bi stvari dosle do te mjere, i tacno je da ako das do znanja da si budala nece te tek tako zajebavat
i Nazif je u pravu, ako si ti luda, luda si i s nozem, noktima, viljuskom, ako ti treba pistolj da bi postala luda nema od tebe nista, i tu Nazifu poentu mozda Nora fula a mozda izbjegava da prica o tome

koji silni muskarci se boje zeninog pogleda, ne treba joj nista osim pogleda da drzi cojka pod kontrolom
al ako odnos ide pravac nadmetanja ko ce koga bully, tu ce po mom misljenju zena zauvijek deblji kraj izvuc, jer nece ona nositi napunjen pistolj u dupetu bit 24/7 da je uvijek spremna, a budala je spremna s rukama samo
treba bjezat od takvih veza i ne ulagat nade u naoruzavanja neka, ja sam protiv toga nezz sta da je u pitanju
ja previse prakticno gledam, a plus sam neko ko se cijelu osnovnu i srednju tukao s ljudima, sto po ulici sto u kick boxu, plus sam pucao iz raznog oruzja... to sto ti iznosis meni je nerazuman scenarij da se desi kako zamisljas
nece te niko napast naoruzanu, kontas? a ti neces nosit pistolj u dupetu, oruzje rukama i nogama je bolje nego u latici

tesko cemo mi pricat o tome s ovolikim distancama
sa srecom ti, nemoj napravit sranje s oruzjem u svakom slucaju

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 20 Nov 2025, 12:06

Zana wrote: 20 Nov 2025, 12:00 Još se jedan prepo, pa šta vam je?

Za vas je bolje da muskarci imaju taj neki strah od vas... jer divljaci hodaju, a divljak juri samo ono sto mu nece moci uzvrati...

A normalno da svako mora proci obuku kad je bilo kakvo oruzje u pitanju...

To sam za vas bas striktno rekao... je muskarci kontaju da ste bezze... tako da im morate pokazati da niste bezze...

O to da sam se prepao.... jesam, ja sam vazda prepadnut.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 20 Nov 2025, 12:08

Zana wrote: 20 Nov 2025, 12:00
zvrk wrote: 20 Nov 2025, 11:41

Još se jedan prepo, pa šta vam je?

Ma djecaci ko djeca pucaju, pogotovo na balkanu, djedovi, amidze, komsije jedva cekaju naucit malo dijete da zapuca
Valjda da se zna na svadbama kako resetat da niko ne pogine :plavi
Mada i za ne daj Boze

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22835 times
Been thanked: 20929 times

Post by Masamune » 20 Nov 2025, 12:11

Sa pištoljem postaje problem bi li ga upotrijebile ako im se na kosti naklati druga žena?

Ili neko ko ih užasno nervira i ne mora biti nasilnik, pa da mu kao zaprijete.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 20 Nov 2025, 12:13

zvrk wrote: 20 Nov 2025, 12:06
Zana wrote: 20 Nov 2025, 12:00 Još se jedan prepo, pa šta vam je?

Za vas je bolje da muskarci imaju taj neki strah od vas... jer divljaci hodaju, a divljak juri samo ono sto mu nece moci uzvrati...

A normalno da svako mora proci obuku kad je bilo kakvo oruzje u pitanju...

To sam za vas bas striktno rekao... je muskarci kontaju da ste bezze... tako da im morate pokazati da niste bezze...

O to da sam se prepao.... jesam, ja sam vazda prepadnut.
Mensečini da si ti bezze

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 20 Nov 2025, 12:15

Zana wrote: 20 Nov 2025, 12:13
Mensečini da si ti bezze
Jesam, vazda bio... i sad sam.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 20 Nov 2025, 12:18

tuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 12:05

ja previse prakticno gledam, a plus sam neko ko se cijelu osnovnu i srednju tukao s ljudima, sto po ulici sto u kick boxu, plus sam pucao iz raznog oruzja... to sto ti iznosis meni je nerazuman scenarij da se desi kako zamisljas
nece te niko napast naoruzanu, kontas? a ti neces nosit pistolj u dupetu, oruzje rukama i nogama je bolje nego u latici

Nije nego ti gledas jednu verziju dogadjaja.

Ako s nekim izlazim, dejtam, imam neki odnos u kojem razgovaramo (kao Aldina rahmetli recimo) sama cinjenica da on zna da ja znam i ne bojim se koristit oruzje, bi ga odvratila od potencijalnog napada. U njenoj situaciji, da je bilo tako, i da je umjesto telefona potegla pistolj, itekako bi se zaustavio.

Ne mora se nositi oruzje stalno, ali kad kao Aldina imas situaciju da te neko vec verbalno maltretira i prijeti ti, onda ga nosis. Ako zivis sama kao zena, onda ga spremis negdje gdje je nagodno doci do njega.

Naravno, nece ti pistolj puno pomoci ako setas parkom kroz mrak i zaskoci te budala direktno, puno bolje ce pomoc da se znas tuci (osim ako ta budala nema pistolj, onda ti je dzaba znas li se tuc)

Ne postoji univerzalna i 100% ucikovita zastita, policajci obuceni, istrenirani, pod pancirima, pa opet poginu.

Ti kao inzinjer ako niko drugi bi to trebao posmatrat kao stvar vjerovatnoce i most probable outcoma, i kroz if funkcije.

Cinjenica je, da ne postoji nijedan PROTIV argument da se zena nauci rukovat oruzjem, sigurnosnim procedurama, pucat, ciljat, ocistit, itd, itd. Sem nesavjesnog posjedovanja, a garantujem ti da zene koje zele to naucit radi vlastite sigurnosti i samoodbrane nece bit nesavjesne. Na koncu, ne daj Boze rata, jako je korisno znati tako nesto.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 20 Nov 2025, 12:24

Roditelji mladih zena naprave gresku sto te zene nisu upisale na borilacke vjestine jos kao djevojcice, sto ih ne uce da dizu glas na nepravdu, da njihov zivot i dostojanstvo vrijedi samo zato jer su zive, da su dobri djecaci oni koji su pazljivi sa njima, a da se onima sto ih cupaju, udaraju i stipkaju ustvari ne svidjaju, da pomazu druge zene i budu im podrska umjesto sto nas uce da su druge zene zavidne, itd.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 20 Nov 2025, 12:27

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 20 Nov 2025, 12:37

Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2025, 12:18
tuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 12:05

Nije nego ti gledas jednu verziju dogadjaja.

Ako s nekim izlazim, dejtam, imam neki odnos u kojem razgovaramo (kao Aldina rahmetli recimo) sama cinjenica da on zna da ja znam i ne bojim se koristit oruzje, bi ga odvratila od potencijalnog napada. U njenoj situaciji, da je bilo tako, i da je umjesto telefona potegla pistolj, itekako bi se zaustavio.

Ne mora se nositi oruzje stalno, ali kad kao Aldina imas situaciju da te neko vec verbalno maltretira i prijeti ti, onda ga nosis. Ako zivis sama kao zena, onda ga spremis negdje gdje je nagodno doci do njega.

Naravno, nece ti pistolj puno pomoci ako setas parkom kroz mrak i zaskoci te budala direktno, puno bolje ce pomoc da se znas tuci (osim ako ta budala nema pistolj, onda ti je dzaba znas li se tuc)

Ne postoji univerzalna i 100% ucikovita zastita, policajci obuceni, istrenirani, pod pancirima, pa opet poginu.

Ti kao inzinjer ako niko drugi bi to trebao posmatrat kao stvar vjerovatnoce i most probable outcoma, i kroz if funkcije.

Cinjenica je, da ne postoji nijedan PROTIV argument da se zena nauci rukovat oruzjem, sigurnosnim procedurama, pucat, ciljat, ocistit, itd, itd. Sem nesavjesnog posjedovanja, a garantujem ti da zene koje zele to naucit radi vlastite sigurnosti i samoodbrane nece bit nesavjesne. Na koncu, ne daj Boze rata, jako je korisno znati tako nesto.
Ne razmisljas prakticno, kad si zadnji put cula za oruzanu razmjenu izmedju 2 lica? Da su oboje naoruzani i da su pucali tako..
Da je Aldina imala pistolj a ovaj dosao da je maltretira, ne bi on njoj dao priliku da rukom dodje do tasne uopste bila bi izresetana, to je sva moja poenta... To je nesto sto i ja i jos neki hocemo da kazemo... Jesil kad cula da je policajac zvao pomoc prije nego je ubijen, ne da mu se prilika pomjerit prstom... Ti ako se naoruzas a imas posao s budalom samo ides iz situacije Aldine u situaciju bilo kojeg ubijenog policajca. Moras malo po vjerovatnocama razmisljat koje su sve vjerovatnoce desavanja ako lik zna da si opasna a on ide da pokaze nadmoc, eto kad si izninjerski spomenula...
To ti je ko u cyber securitiju, napadac je uvijek u prednosti... Ne moze Maja nikad ovaj forum zastitit koliko bi neko mogao svaki dan novi nacin napada izvest i napada je bukvalno beskonacno do te mjere da je nemoguce to predvidjat. Da ti dam inzinjerskim primjerom o kojim nemogucim vjerovatnocama mi pricamo. Da se desi da imas spreman pri ruci pistolj je 0.1% vjerovatnoca da se desiti

Naoruzaj se ti, dabogda ti nikad ne zatrebalo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 20 Nov 2025, 12:39

Brt, ti si taj koji nimalo ne razmislja prakticno.
Prakticno, uvijek je bolje posjedovat neki skill nego ga ne posjedovat. Eto da bas pojednostavim do banalnosti.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times

Post by Sioux » 20 Nov 2025, 12:51

U 90% slučajeva od naoružane žene strada nedužna osoba a ne nasilnik..
Pogled Joca Vujičića

Post Reply

Return to “Drustvo”