Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Moderator: Krokodil Behko
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9186 times
- Been thanked: 5869 times
- Status: Offline
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10084 times
- Been thanked: 17079 times
Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3973 times
- Been thanked: 7349 times
- Status: Online
Nikada se u povijesti nisu spaljivali muskarci vjestci, vec zene vjestice..
nikada se nisu kamenovali preljubnici, vec preljubnice..
nikad Bog ili Alah nije rekao da covjek slusa zenu, vec zena covjeka..
i slicno..
otud i potice kultura nasilja nad zenama..
od pamtivjeka..
i slicno..
od pamtivjeka..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25322 times
- Been thanked: 6637 times
i sve zbog muske moci i komplexa, e pa poserem vam se na takvu moc, umjesto da radite na sebi i vlastitoj vrijednosti, steknete moc nad samim sobom (ooooooooooooooo, to je puno dumanja i posla),vi ubijate zene, sram vas bilo, slabici i drkadzije.
Cast izuzetcima.
Cast izuzetcima.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3209 times
U islamskom svijetu jesu i preljubnici i vještaci bili ubijani pod serijatom skupa sa ženama, ne znam odakle to to pričašMatan wrote: 20 Nov 2025, 20:56 Nikada se u povijesti nisu spaljivali muskarci vjestci, vec zene vjestice..
i slicno..
od pamtivjeka..
Mogu ti navesti par hadisa gdje ashabi kamenuju muškarca zbog preljuba.
Sihirbaz bio muško ili žensko njegova kazna je bila u šerijatu smrtna jer on je počinio grijeh širka da bi nanio bol drugoj osobi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
-
Tamburex
- Sitna buranija

- Been thanked: 20 times
Yusuf al Qaradawi: "Kamenovanje je judaistički propis, a poslanik Muhamed nije provodio ništa slično ovim okrutnim zakonima".Mutevelija wrote: 20 Nov 2025, 22:58
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3209 times
Nije tema religija neka te Kur'anijo.Tamburex wrote: 20 Nov 2025, 23:14Yusuf al Qaradawi: "Kamenovanje je judaistički propis, a poslanik Muhamed nije provodio ništa slično ovim okrutnim zakonima".Mutevelija wrote: 20 Nov 2025, 22:58
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
-
Tamburex
- Sitna buranija

Tvoj "sunnija" Omer je bio kur'anija i pored živog Muhameda, ja nisam nikako:
Kada je Allahov Poslanik bio na samrtnoj postelji, a u kući su bili neki ljudi među kojima je bio i `Umer ibn El-Hattab, Poslanik je rekao:
„Dođite, da vam napišem jednu izjavu nakon koje nećete zalutati.“
Umer je rekao: „Poslanik je teško bolestan, a imate Kur'an; dovoljna nam je Allahova Knjiga.“
-
Tamburex
- Sitna buranija

Postoji li statistički verifikovana kauzalnost između broja uksoricida od strane muslimana i degradirajućeg položaja žene u judeo-hadiskom islamu?
Tvoj alim Pezić baš ovih dana promoviše donji hadis o ženama:
U Talmudu se nalazi mizogina tvrdnja Usmene Tore:
"Žena je flaša puna govana, usta su joj puna krvi, a oni (muškarci) ipak jure za njom".
Žena je krajnje unižena, a sačinjena je i referenca na njenu menstrualnu krv, odnosno ritualnu nečistoću.
Ali se poentiranje odvija u zadnjem dijelu rečenice, gdje se kritika upućuje muškarcima koji uprkos tolikoj bezvrijednosti žene ipak jure za njom. Iako je "flaša govana", a muškarci navodno vrjedniji i razumniji, ipak ih ona obrlati.
Parafraza te talmudske tvrdnje nalazi se u hadisima:
Hadis: “Ženska skupino, dijelite sadaku! Predočeno mi je da ste većinom vi u Džehennemu!” – Žašto, Allahov Poslaniče? – upitaše.” Mnogo proklinjete, mužu ste nezahvalne! Ja nisam vidio nikog tako manjkave pameti i manjkavije vjere, a da zanese pamet i razboritog čovjeka kao što ste vi!”
Identična poenta, u uvodu se ženu opisuje kao bezvrijednu i manjkavu, a onda se poentira da neko tako bezvrijedan i manjkav ipak uspijeva pomutiti razum "razboritom" muškarcu i učiniti da on juri za njom.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 8 times
Svakog glumca ce te otkriti po nedoslijednoscu pricanja... prekidanju teme... hoda iz teme u temu... puno supljeg pricanja izmedju tema, i odjednom ubaci neku temu, nigdje kraja.
Narocito po prelijepom govoru, lahkoci rjesavanju nekakvih problema, nerazumljivom osmjehu, komplimentima... vrtenju u krug jednog te istog... svi nekakvi problemi rjeseni a nista rjeseno nije... uh
Svaki glumac se uvjek isto ponasa...
A mozete sve to odmah i provjeriti... kad zapocnete ponovo pricat o temi o kojoj je maloprije govorio, kod glumca je o toj temi totalno neka druga prica... jer nema pojma sta je pricao... jer je sve glumio.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 8 times
100% svaka zene ubijena od nasilnika je zato sto je cekala da je drugi odbrani...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22828 times
- Been thanked: 20920 times
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9779 times
- Been thanked: 9951 times
zvrk wrote: 21 Nov 2025, 04:43 100% svaka zene ubijena od nasilnika je zato sto je cekala da je drugi odbrani...
Imaš li ženu, sestru, kćerku? Majku znam da imaš. Šta misliš da njih provociraš, za promjenu?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Vala ovo zadnje ti je pretjerano da valja. Ispade da na svakih 50 nasilnika kod muškaraca dođe 1 koji to nije...Veca wrote: 20 Nov 2025, 22:24 i sve zbog muske moci i komplexa, e pa poserem vam se na takvu moc, umjesto da radite na sebi i vlastitoj vrijednosti, steknete moc nad samim sobom (ooooooooooooooo, to je puno dumanja i posla),vi ubijate zene, sram vas bilo, slabici i drkadzije.
Cast izuzetcima.
Ok je biti ljut u vezi svega što se dešava i definitivno i vi same, ali i država, nešto trebate pod hitno poduzeti, ali su i takve reakcije štetne.
Ja da sam žensko otišao bih u streljanu i ganjao bih dozvolu za nošenje vatrenog oružja. Nije loše ni da roditelji djevojčice upisuju na kurseve za samoodbranu i to od malih nogu. Recimo karate je dobar za baš malu djecu i to za početak. Čisto da bar nešto znaju i da ih uče da se trebaju o sebi brinuti i same sebe zaštititi koliko je moguće, ali u konačnici je vatreno oružje u određenim godinama najefikasnije.
Last edited by Masamune on 21 Nov 2025, 07:52, edited 2 times in total.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ja te uporedi na par stranica unazad sa jednim likom iz filma, koji je pročitao samo jednu stranicu iz knjige, da bi ispao pametan, a ti zauzvrat ponavljaš dva posta od riječi do riječi, kao da si pročitao samo jednu stranicu iz knjige
De malo o glumcima, nisi dugo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ama ljudi, to što savjetujete važi za samoodbranu “Šta ako te neki stranac napadne u parku ili parkingu”.Masamune wrote: 21 Nov 2025, 07:41Vala ovo zadnje ti je pretjerano da valja. Ispade da na svakih 50 nasilnika kod muškaraca dođe 1 koji to nije...Veca wrote: 20 Nov 2025, 22:24 i sve zbog muske moci i komplexa, e pa poserem vam se na takvu moc, umjesto da radite na sebi i vlastitoj vrijednosti, steknete moc nad samim sobom (ooooooooooooooo, to je puno dumanja i posla),vi ubijate zene, sram vas bilo, slabici i drkadzije.
Cast izuzetcima.
Ok je biti ljut u vezi svega što se dešava i definitivno i vi same, ali i država, nešto trebate pod hitno poduzeti, ali su i takve reakcije štetne.
Ja da sam žensko otišao bih u streljanu i ganjao bih dozvolu za nošenje vatrenog oružja. Nije loše ni da roditelji djevojčice upisuju na kurseve za samoodbranu i to od malih nogu. Recimo karate je dobar za baš malu djecu i to za početak. Čisto da bar nešto znaju i da ih uče da se trebaju o sebi brinuti i same sebe zaštititi koliko je moguće, ali u konačnici je vatreno oružje u određenim godinama najefikasnije.
Ovdje govorimo o osobi koja te dugo zna, koja ti je već isisala samopouzdanje, moral i dostojnost kao vampir.
Tu ne pomaže ni da ima mitraljez u ruci, ako on samo pogledom zna da samo blefira, ili sa druge strane, pogledom te savlada iako je goloruk a druga strana ima pištolj.
I to je jedan od razloga psihičkog zlostavljanja u vezi ili braku, toliko te dokrajči da izgubiš svaku volju da mu pružiš otpor, a ako mu pružiš otpor, nemaš dovoljno snage da ideš do kraja, i on to zna.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Imaš Nazife fazu u kojoj se osoba trgne iz toga, ojača i suprotstavlja se nasilniku koji je prethodno ubio u pojam.
Kad već jednom uzme pištolj to je već faza koja vodi ka tome. Dakle, zna Nora o čemu priča. Znam i ja također.
Kad već jednom uzme pištolj to je već faza koja vodi ka tome. Dakle, zna Nora o čemu priča. Znam i ja također.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Dakle, kad je već žrtva nasilja ili nije nikako, ali bi eventualno mogla biti, svejedno u oba slučaja bi bilo bolje da ima sa sobom oružje koje je efikasno da se zaštiti.