Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14289 times
Been thanked: 23785 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Fuddo » 20 Nov 2025, 17:05

Masamune wrote: 20 Nov 2025, 10:17 Skinuli velikog Lendu. Inače veoma korisnog čovjeka od kojeg bi procvjetala država.

Svi za Lendu Lendo za sve.

Jest al u kurcu.

Sve je to elham
Pa ja
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53404 times
Been thanked: 9495 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 20 Nov 2025, 17:08

Fuddo wrote: 20 Nov 2025, 17:05
Masamune wrote: 20 Nov 2025, 10:17 Skinuli velikog Lendu. Inače veoma korisnog čovjeka od kojeg bi procvjetala država.

Svi za Lendu Lendo za sve.

Jest al u kurcu.

Sve je to elham
Pa ja
Imo sam lose misljenje o toj pretplati a sad imam jos gore. Ako i fening povecaju ista kulturno cu im spamat imejlove svaki dan, nece bit mirni od mene :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 20 Nov 2025, 17:09

Rum wrote: 20 Nov 2025, 09:44 Završili New York - Otkriven spomenik "Cvijet Srebrenice" ispred UN-a

Završili Beč - gledali utakmicu

Sad Brisel - večera ministara vanjskih poslova.

Sve mu je u istom košu. Završavanje, otaljavanje….20251120_094334.jpg
Ybt, kao da je profil neke 19-godišnje Instagramuše koja najavljuje gdje će napraviti novi selfie, sa emojijima i najvjerovatnije u pozadini sa pjesmom gdje Dino Merlin pjeva “Furaj mali”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Nov 2025, 18:16

Eh et

Elham za elhamom
Pa ja
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53404 times
Been thanked: 9495 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 20 Nov 2025, 18:18

Nek im odmah dadnu i elektroprivredu i telekom, pa ja 🥹
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Nov 2025, 18:20

A i sta ce vam, realno
Sam niksic bezveze smrdi u njoj i tare masne pite
A para nidje
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26726 times

Post by ironman » 20 Nov 2025, 18:39

Fuddo wrote: 20 Nov 2025, 18:16 Eh et

Elham za elhamom
Pa ja
Bgm,dobre vijesti.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1245 times
Been thanked: 3984 times

Post by Laser » 20 Nov 2025, 22:41

Masamune wrote: 20 Nov 2025, 15:51 Nisam šokiran tvojom reakcijom. Očekivana je.
Ni ja nisam iznenađen tvojim posve neargumentovanim omalovažavanjem generala Lende.
Klanjam džematile po parkovima.

Greengo
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 11 times
Been thanked: 32 times

Post by Greengo » 21 Nov 2025, 13:37

ironman wrote: 20 Nov 2025, 18:39
Fuddo wrote: 20 Nov 2025, 18:16 Eh et

Elham za elhamom
Pa ja
Bgm,dobre vijesti.
Sta je tacno dobro ili je u pitanju sarkazam.

Potvrdjeno da Federacija nije entitet vec poluentitet, ne moze upravljati plinom pa se mora dati pod koncesiju da se Hrvati ne bune?

Gdje ce biti sjediste firme za bh ovog americkog koncesionara, Sarajevo i Zenica koji su jedini ozbiljni potrosaci i platit ce sve ovo ili zapadni Mostar posto plinovod ide preko "hrvatskih teritorija"?

Ko ce biti uposleni? Znam da je privatni kapital i kao nema takvih pitanja ali s obzirom da je monopol u pitanju logicno bi bilo da se vodi racuna ko placa igranku (vecinski bosnjacki gradovi) a ko zivi od toga (tj ko su zaposleni - ostaje da se vidi).

Sta ce biti sa BH Gasom kad se ono od cega oni zive, ova danasnja konekcija stavi pod kljuc? Zatvoriti ga i koliko ljudi u Sarajevu, Zenici ili gdje vec BH Gas ima ispostave ostaje bez posla zbog ovoga?

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26726 times

Post by ironman » 21 Nov 2025, 14:03

Greengo wrote: 21 Nov 2025, 13:37
ironman wrote: 20 Nov 2025, 18:39
Bgm,dobre vijesti.

Potvrdjeno da Federacija nije entitet vec poluentitet, ne moze upravljati plinom pa se mora dati pod koncesiju da se Hrvati ne bune?

Gdje ce biti sjediste firme za bh ovog americkog koncesionara, Sarajevo i Zenica koji su jedini ozbiljni potrosaci i platit ce sve ovo ili zapadni Mostar posto plinovod ide preko "hrvatskih teritorija"?

Ko ce biti uposleni? Znam da je privatni kapital i kao nema takvih pitanja ali s obzirom da je monopol u pitanju logicno bi bilo da se vodi racuna ko placa igranku (vecinski bosnjacki gradovi) a ko zivi od toga (tj ko su zaposleni - ostaje da se vidi).

Sta ce biti sa BH Gasom kad se ono od cega oni zive, ova danasnja konekcija stavi pod kljuc? Zatvoriti ga i koliko ljudi u Sarajevu, Zenici ili gdje vec BH Gas ima ispostave ostaje bez posla zbog ovoga?
Apsolutno dobra vijest.
Americki kapital.
A americki kapital je obicno osiguran.
Tomahawkom.
Iskreno,a bez uvrede. Boli me qrac za politicare u federaciji ili u BiH.
Nesposobna gamad koje je pravio gorespomenuti gladni q.
Sjebace sve cega se dotaknu uposljavajuc jos nesposobnije od sebe zarad glasova plus svoje licne koristi.
Mene da se pita.
Sve bih privatizovao i to nekom sa zapada nijemac,skandinavac,amer..i EP i telecom i sve ono iz ceg politika crpi moc. Gradjanima to nista ne znaci jer pogledaj cijene struje,vode,telecoma,uglja..
Onda bi se za glasove morali borit konkretnim potezima koji popravljaju zivot.
A ne supljirali kako zarad nerada nedjeljim i praznicima budzet trpi.
Ybm i budzet..nista od njeg nema velika vecina stanivnika..
Otidji ljekaru a da nemas love u dzepu .
Da ne nabrajam.
dream of spring...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22548 times
Been thanked: 20688 times

Post by Masamune » 21 Nov 2025, 15:09

Privatizacija svega bi samo dovela do rasta cijena svih usluga, jer bi se sve isključivo baziralo na tržišnim cijenama.

Dok je u vlasništvu države ili većinskom vlasništvu ta preduzeća donekle mogu subvencionirati cijene usluga koje ta preduzeća nude.

Da neko sad preuzme npr. Elektroprivredu cijena kwh bi bila mnogo veća nego što je sad, ali naravno da bi privatizacija dovela i do brže i kvalitetnije usluge i poboljšalo bi dosta nekih drugih segmenata. Cijena kwh je već porasla donekle kroz one blok tarife, ali i dalje to nije tržišna cijena i ispod je iste.

Ovo govorim za domaćinstva, jer su privatne kompanije već na tržišnim ugovorima i cijenama.

BH Telecom polako ide ka privatizaciji. Povećavaju kapital kupovinom Telemacha, a to je gotovo uvijek prvi korak prije privatizacije.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Greengo
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 11 times
Been thanked: 32 times

Post by Greengo » 21 Nov 2025, 15:25

ironman wrote: 21 Nov 2025, 14:03
Greengo wrote: 21 Nov 2025, 13:37

Apsolutno dobra vijest.
Americki kapital.
A americki kapital je obicno osiguran.
Tomahawkom.
Iskreno,a bez uvrede. Boli me qrac za politicare u federaciji ili u BiH.
Nesposobna gamad koje je pravio gorespomenuti gladni q.
Sjebace sve cega se dotaknu uposljavajuc jos nesposobnije od sebe zarad glasova plus svoje licne koristi.
Mene da se pita.
Sve bih privatizovao i to nekom sa zapada nijemac,skandinavac,amer..i EP i telecom i sve ono iz ceg politika crpi moc. Gradjanima to nista ne znaci jer pogledaj cijene struje,vode,telecoma,uglja..
Onda bi se za glasove morali borit konkretnim potezima koji popravljaju zivot.
A ne supljirali kako zarad nerada nedjeljim i praznicima budzet trpi.
Ybm i budzet..nista od njeg nema velika vecina stanivnika..
Otidji ljekaru a da nemas love u dzepu .
Da ne nabrajam.
Tako mi razmisljamo ali ako budzetlija nije neko dijete od ovih probosanskih bit ce onaj iz tzv HZHB a ovaj nas ode put Njemacke. Sva ta neproporcionalna zaposljavanja imaju i drugu stranu.

Jedna digresija, neka rjesenja iz budzeta i nisu tako losa, npr lijekovi sa liste su potpuno besplatni. Znam da u mnogim zapadnim zemljama nisu, participacija se uvijek placa. Eh sad, ima i odakle da se plati.

Da zavrsim, vrlo bitan signal ce biti odakle ce se upravljati ovom firmom koja ce dobiti koncesiju, tj gdje ce biti sjediste.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1245 times
Been thanked: 3984 times

Post by Laser » 21 Nov 2025, 17:25

Zoka naš, solidni.

Klanjam džematile po parkovima.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Nov 2025, 20:44

Masamune wrote: 20 Nov 2025, 13:53 On je Lendo. 20 godina je uhljebljen putem najveće kriminalne organizacije od rata do danas među Bošnjacima. Ne vrijedi on ništa više od običnog vojnika sa gelerima u tijelu koji rovi po kontejnerima jer nema šta da jede. Previše glorifikujete takve uhljebe poput Lende.

General je bio nekad i to je davno prošlo vrijeme.
Ne shvatam takvo razmišljanje, mogao je zbrisati u Njemačku i hiljade maraka mjesečno na baušteli zarađivati i ne bojat se da će ga metak pogoditi.

Mogao je ostati u Bosni i Hercegovini i švercom se obogatiti dok drugi ratuju.

Čovjek odlučio da herojski brani državu,i jedno jutro se probudio i rekao “Ja ću biti sad kriminalac i syebat ću tu državu koju sam prije nekoliko godina branio”?

Ne ide to zajedno nikako.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 21 Nov 2025, 20:48

Naseef Mushroom wrote: 21 Nov 2025, 20:44
Masamune wrote: 20 Nov 2025, 13:53 On je Lendo. 20 godina je uhljebljen putem najveće kriminalne organizacije od rata do danas među Bošnjacima. Ne vrijedi on ništa više od običnog vojnika sa gelerima u tijelu koji rovi po kontejnerima jer nema šta da jede. Previše glorifikujete takve uhljebe poput Lende.

General je bio nekad i to je davno prošlo vrijeme.
Ne shvatam takvo razmišljanje, mogao je zbrisati u Njemačku i hiljade maraka mjesečno na baušteli zarađivati i ne bojat se da će ga metak pogoditi.

Čovjek odlučio da herojski brani državu,i jedno jutro se probudio i rekao “Ja ću biti sad kriminalac i syebat ću tu državu koju sam prije nekoliko godina branio”?

Pa dobro, nije da se nije bavio izmedju ostalog i nekim, hajmo rec, profitabilnim posovima dok je narod gubio glave ko na filmu.
Al da sad ne rusimo mit o nasim nenadjebivim herojima bez kojih bi Bosna pala, a oni bi bili nesretni do kraja zivota u Svedskoj.
Pa jel
Dozvolite da se obratimo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2423 times
Been thanked: 1140 times

Post by amidza idriz » 22 Nov 2025, 02:05

Ako moramo biti nečiji robovi onda su nam Ameri najbolje gazde, trenutno.
Da se mene pita ja bi trgovao sa svima pa i Kinezima i Rusima a ovako ćemo plaćati koliko ovi odrede.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 22 Nov 2025, 08:05

Fuddo wrote: 21 Nov 2025, 20:48
Naseef Mushroom wrote: 21 Nov 2025, 20:44

Pa dobro, nije da se nije bavio izmedju ostalog i nekim, hajmo rec, profitabilnim posovima dok je narod gubio glave ko na filmu.
Al da sad ne rusimo mit o nasim nenadjebivim herojima bez kojih bi Bosna pala, a oni bi bili nesretni do kraja zivota u Svedskoj.
Pa jel
Pa da je švercovao čitsv rat, i samo jednom uzviknuo “Eno ljudi četnika!” i spasio nečiju glavu, opet je učinio više u ratu od Forte.

I neka Forte, da bar radi dobar posao, da išta radi, ja bih prvi rekao “Svaka čast generale Lendo za sve što si uradio, ali to je bila 1992. godina, meni je u 2025. godini važnije što neko dobro radi i planira za 2030. godinu”.
Ali lik ne radi ništa, smješka se sa Čovićem i jedino po čemu će ostati poznat je da su rat u Sarajevu dobili seljaci.

I onda imaš po drugim forumima i portalima komentare gdje se raduju što je Forto tu a nije više Lendo i još ga podyebavaju sa “LOL general”.
Eh to boli.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41231 times
Been thanked: 27917 times

Post by Rum » 23 Nov 2025, 13:06

Kucamo na vrata zaboravljenih asova populizma
FB_IMG_1763899501573.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41231 times
Been thanked: 27917 times

Post by Rum » 24 Nov 2025, 12:24

SDP/BUDŽETSKI PARAZITI
20251124_122339.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1386 times
Been thanked: 1691 times

Post by Sioux » 25 Nov 2025, 13:14

Velike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
Evo penju se uz vraca :123
Pogled Joca Vujičića

Post Reply

Return to “Politika u BiH”