Masamune wrote: 20 Nov 2025, 10:17 Skinuli velikog Lendu. Inače veoma korisnog čovjeka od kojeg bi procvjetala država.
Svi za Lendu Lendo za sve.
Jest al u kurcu.
Sve je to elham
Pa ja
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune wrote: 20 Nov 2025, 10:17 Skinuli velikog Lendu. Inače veoma korisnog čovjeka od kojeg bi procvjetala država.
Svi za Lendu Lendo za sve.
Jest al u kurcu.

Imo sam lose misljenje o toj pretplati a sad imam jos gore. Ako i fening povecaju ista kulturno cu im spamat imejlove svaki dan, nece bit mirni od mene
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ybt, kao da je profil neke 19-godišnje Instagramuše koja najavljuje gdje će napraviti novi selfie, sa emojijima i najvjerovatnije u pozadini sa pjesmom gdje Dino Merlin pjeva “Furaj mali”.Rum wrote: 20 Nov 2025, 09:44 Završili New York - Otkriven spomenik "Cvijet Srebrenice" ispred UN-a
Završili Beč - gledali utakmicu
Sad Brisel - večera ministara vanjskih poslova.
Sve mu je u istom košu. Završavanje, otaljavanje….20251120_094334.jpg

Ni ja nisam iznenađen tvojim posve neargumentovanim omalovažavanjem generala Lende.

Sta je tacno dobro ili je u pitanju sarkazam.

Apsolutno dobra vijest.Greengo wrote: 21 Nov 2025, 13:37Sta je tacno dobro ili je u pitanju sarkazam.
Potvrdjeno da Federacija nije entitet vec poluentitet, ne moze upravljati plinom pa se mora dati pod koncesiju da se Hrvati ne bune?
Gdje ce biti sjediste firme za bh ovog americkog koncesionara, Sarajevo i Zenica koji su jedini ozbiljni potrosaci i platit ce sve ovo ili zapadni Mostar posto plinovod ide preko "hrvatskih teritorija"?
Ko ce biti uposleni? Znam da je privatni kapital i kao nema takvih pitanja ali s obzirom da je monopol u pitanju logicno bi bilo da se vodi racuna ko placa igranku (vecinski bosnjacki gradovi) a ko zivi od toga (tj ko su zaposleni - ostaje da se vidi).
Sta ce biti sa BH Gasom kad se ono od cega oni zive, ova danasnja konekcija stavi pod kljuc? Zatvoriti ga i koliko ljudi u Sarajevu, Zenici ili gdje vec BH Gas ima ispostave ostaje bez posla zbog ovoga?

Tako mi razmisljamo ali ako budzetlija nije neko dijete od ovih probosanskih bit ce onaj iz tzv HZHB a ovaj nas ode put Njemacke. Sva ta neproporcionalna zaposljavanja imaju i drugu stranu.ironman wrote: 21 Nov 2025, 14:03Apsolutno dobra vijest.Greengo wrote: 21 Nov 2025, 13:37
Sta je tacno dobro ili je u pitanju sarkazam.
Potvrdjeno da Federacija nije entitet vec poluentitet, ne moze upravljati plinom pa se mora dati pod koncesiju da se Hrvati ne bune?
Gdje ce biti sjediste firme za bh ovog americkog koncesionara, Sarajevo i Zenica koji su jedini ozbiljni potrosaci i platit ce sve ovo ili zapadni Mostar posto plinovod ide preko "hrvatskih teritorija"?
Ko ce biti uposleni? Znam da je privatni kapital i kao nema takvih pitanja ali s obzirom da je monopol u pitanju logicno bi bilo da se vodi racuna ko placa igranku (vecinski bosnjacki gradovi) a ko zivi od toga (tj ko su zaposleni - ostaje da se vidi).
Sta ce biti sa BH Gasom kad se ono od cega oni zive, ova danasnja konekcija stavi pod kljuc? Zatvoriti ga i koliko ljudi u Sarajevu, Zenici ili gdje vec BH Gas ima ispostave ostaje bez posla zbog ovoga?
Americki kapital.
A americki kapital je obicno osiguran.
Tomahawkom.
Iskreno,a bez uvrede. Boli me qrac za politicare u federaciji ili u BiH.
Nesposobna gamad koje je pravio gorespomenuti gladni q.
Sjebace sve cega se dotaknu uposljavajuc jos nesposobnije od sebe zarad glasova plus svoje licne koristi.
Mene da se pita.
Sve bih privatizovao i to nekom sa zapada nijemac,skandinavac,amer..i EP i telecom i sve ono iz ceg politika crpi moc. Gradjanima to nista ne znaci jer pogledaj cijene struje,vode,telecoma,uglja..
Onda bi se za glasove morali borit konkretnim potezima koji popravljaju zivot.
A ne supljirali kako zarad nerada nedjeljim i praznicima budzet trpi.
Ybm i budzet..nista od njeg nema velika vecina stanivnika..
Otidji ljekaru a da nemas love u dzepu .
Da ne nabrajam.
Ne shvatam takvo razmišljanje, mogao je zbrisati u Njemačku i hiljade maraka mjesečno na baušteli zarađivati i ne bojat se da će ga metak pogoditi.Masamune wrote: 20 Nov 2025, 13:53 On je Lendo. 20 godina je uhljebljen putem najveće kriminalne organizacije od rata do danas među Bošnjacima. Ne vrijedi on ništa više od običnog vojnika sa gelerima u tijelu koji rovi po kontejnerima jer nema šta da jede. Previše glorifikujete takve uhljebe poput Lende.
General je bio nekad i to je davno prošlo vrijeme.

Pa dobro, nije da se nije bavio izmedju ostalog i nekim, hajmo rec, profitabilnim posovima dok je narod gubio glave ko na filmu.Naseef Mushroom wrote: 21 Nov 2025, 20:44Ne shvatam takvo razmišljanje, mogao je zbrisati u Njemačku i hiljade maraka mjesečno na baušteli zarađivati i ne bojat se da će ga metak pogoditi.Masamune wrote: 20 Nov 2025, 13:53 On je Lendo. 20 godina je uhljebljen putem najveće kriminalne organizacije od rata do danas među Bošnjacima. Ne vrijedi on ništa više od običnog vojnika sa gelerima u tijelu koji rovi po kontejnerima jer nema šta da jede. Previše glorifikujete takve uhljebe poput Lende.
General je bio nekad i to je davno prošlo vrijeme.
Mogao je ostati u Bosni i Hercegovini i švercom se obogatiti dok drugi ratuju.
Čovjek odlučio da herojski brani državu,i jedno jutro se probudio i rekao “Ja ću biti sad kriminalac i syebat ću tu državu koju sam prije nekoliko godina branio”?
Ne ide to zajedno nikako.

Pa da je švercovao čitsv rat, i samo jednom uzviknuo “Eno ljudi četnika!” i spasio nečiju glavu, opet je učinio više u ratu od Forte.Fuddo wrote: 21 Nov 2025, 20:48Pa dobro, nije da se nije bavio izmedju ostalog i nekim, hajmo rec, profitabilnim posovima dok je narod gubio glave ko na filmu.Naseef Mushroom wrote: 21 Nov 2025, 20:44
Ne shvatam takvo razmišljanje, mogao je zbrisati u Njemačku i hiljade maraka mjesečno na baušteli zarađivati i ne bojat se da će ga metak pogoditi.
Mogao je ostati u Bosni i Hercegovini i švercom se obogatiti dok drugi ratuju.
Čovjek odlučio da herojski brani državu,i jedno jutro se probudio i rekao “Ja ću biti sad kriminalac i syebat ću tu državu koju sam prije nekoliko godina branio”?
Ne ide to zajedno nikako.
Al da sad ne rusimo mit o nasim nenadjebivim herojima bez kojih bi Bosna pala, a oni bi bili nesretni do kraja zivota u Svedskoj.
Pa jel

Evo penju se uz vracaVelike gužve u Istočnom Sarajevu: Neradni dan u FBiH mnogi iskoristili za kupovinu u RS-u
Users browsing this forum: Nora Ibsenova and 3 guests