Sanjam sinoc kako smo ja i prijateljica u nekom trznom ali nije ni nalik trznim vec nesto kao pola pijaca pola trzni. Helenejse.
I ona mi goviri hajmo u internet klub da provjerim postu pa cemo mo malo surfati i tako to. Udjemo tamo kad pukla sala, sve sami arapi za kompjuterima i sve se glave okrenuse prema nama. Sjele mi, ugura nam se jos neka (nisu stolice vec dvosjedi) i nesto zazuja kad ispod dvosjeda izadje kompjuter. Jedan kompjuter na nas tri.
Ustanem i odem. Setam po trznom, u jednom kutku igraju se djeca, iznad njih ikone svetaca. Zacuh miris cevapa, vidim restoran neki. Inace u snovima rijetko ko osjeti mirise, tako kazu. Prodjem kraj cure koja prodaje lubenice i dodjem do raja.
Prodaja cvijeca. Ne mogu da odaberem koje cu, sve mi fino. Hajde odlucim se za jedno zuto i podjem da pitam svecenika koji ih prodaje koliko kosta kad brat kuca na vrata ... Maaaajo... ustaj...
Bas mi bi krivo sto se probudih, sto me otrgnuse iz onog cvjetnog raja
Brata bolio zub i rekao mi da odem kod komsija da pitam tabletu jer je popio sav kafetin. Odem do jednih koji inace piju tonu tableta pokucam, udjem i prvo se izvinem sto dolazim tako rano, bilo 7 sati.
Kad zena kuha kafu a covjek sjedi ogrnut dekom, sav izoblicen i nateko od spavanja i ceka kafu. Kaze...Vidis Majo otkako su mi truhli zubi ja vise nemam problema s tim.
Nedavno me jedan bolio...evo ovaj..na gornjoj vilici... Zinu ko nilski konj i pokaza mi grobnicu... A ja, kaze, malo rakije...pa obalim prst i po tableti od tlaka pa namazem zub i prestade.
Donese zena tablete te ja motor u guzicu i put pod noge.