Đe je rankec da to povijesno protumaci..
Ja znam da su moji preci od prije 500 godina dosli iz Bosne...najprije u Sikirevce a onda u Jankovce..
Moderator: Krokodil Behko
Ovo sam čitao, da je istina ....tek se kasnije počele nacije formiratiDo kraja 19. stoljeća nitko u Bosni nije bio Srbin i Hrvat, već pravoslavac i katolik.
Pored svakog cvijeća ima i kukoljaMelek wrote:U pravu je doktor. Takvu kukolj jos samo mi mozemo da izrodimo.
Znaci ipak smo SrbiSTrendzer wrote:za Srbe sam siguran da su nastali prije Ameba,za ostale ne znam
Tko?Mutevelija wrote:Bitno je ko je bio Adam.
Pa bio je homo sapiens, na nesrecu sviju nas.Mutevelija wrote:Bitno je ko je bio Adam.
Ne znam ksd si vidjela mene da pridajem znacaj ko je od koga kada i kako... u ovom supku od regiona religija je ona sto djeli a ne nacija...Biba wrote:![]()
Đe je rankec da to povijesno protumaci..
Ja znam da su moji preci od prije 500 godina dosli iz Bosne...najprije u Sikirevce a onda u Jankovce..
Ma ja...greeneyes wrote:Nismo djabe nazivali Storma Bošnjom.![]()
Ma ja bih hladno zamijenio Ferida za Stormagreeneyes wrote:Nismo djabe nazivali Storma Bošnjom.![]()
Ebem ti fakultet, gdje se doktorira sa ovoliko debilnom tezom.On je doktorirao na hrvatskoj djeci koje su Turci odvodili u sepetima (pletenim košarama od pruća) u Tursku
Nisam siguran....vjerojatno je to bilo sve miješano i jednostavnije oduzetu djecu obučavati i slati u osvajanja.Krokodil Behko wrote:Ebem ti fakultet, gdje se doktorira sa ovoliko debilnom tezom.On je doktorirao na hrvatskoj djeci koje su Turci odvodili u sepetima (pletenim košarama od pruća) u Tursku
Hajd, nek neko nađe bilo kakav pouzdan link, da su Osmanlije ikako uzimali katoličku djecu u janjičare.
Janičari su također štitili sultanove privatne prostorije i njegovu porodicu. Janičarske jedinice je osnovao 1330. godine Murat I, a zvanično ih je raspustio sultan Mahmud II, 1826. Bile su organizirane prema uzoru na Mameluke, u početku od Turaka, a kasnije od djece kršćana otetih ili po drugim osnovama, oduzetih od roditelja, najčešće sa područja Kavkaza i dijelova Balkana, koji bi prelaskom na islam imali pravo pripadnosti janičarskim jedinicama.
Wiki teorije ovo goreKako su Turci otimali kršćansku djecu i slali ih u Tursku da budu janjičari i sluge (kao što su oteli i djecu bosanske kraljice Katarine koja je BiH u nasljeđe ostavila Svetoj Stolici u Rimu, sve dok joj se djeca ne vrate katoličkoj grudi i vjeri), katolici su tako željeli zaštitili svoju djecu i zauvijek ih obilježiti, kako bi znali kome pripadaju. Kasnije su Turci običavali iskoristiti pravo prve bračne noći, t.j. spavali bi s tek vjenčanom djevojkom prije nego to učini njezin muž. Po predaji, katolici su tako tetovirali svoje djevojke, kako bi bile odbojne muslimanima i kako bi u slučaju da ih odvedu, uvijek znale što su nekad bile.