Sta ste sanjali predhodne noci?
Moderator: Krokodil Behko
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
- Status: Offline
Re: Sta ste sanjali predhodne noci?
Uvijek sanjam nešto sa muzikom, bukom ili galamom kada mi zvoni alarm da ustanem na posao pred noćnu smjenu.
Jednom sam pisao na temi kako sam u školi i zvoni školsko zvono a ono me budi alarm od telefona.
Evo sinoć opet. Sjedim u nekoj svečanoj sali punoj ljudi, gotivno obučeni. Govori čovjek na bini “A sad ustanite, vrijeme je za himnu Poljske” i počne svirati, a ono opet melodija od alarma.
Jednom sam pisao na temi kako sam u školi i zvoni školsko zvono a ono me budi alarm od telefona.
Evo sinoć opet. Sjedim u nekoj svečanoj sali punoj ljudi, gotivno obučeni. Govori čovjek na bini “A sad ustanite, vrijeme je za himnu Poljske” i počne svirati, a ono opet melodija od alarma.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6425 times
- Been thanked: 5834 times
- Status: Online
Ajme, kakav san. 
Sanjala da sam u kuci mog pokojnog deda, i gledam nesto po policama. Pronalazim neciji telefon, i zvoni i zove me Nora. Nasa Nora, da.
Da se nadjemo, idemo negdje. I sjedimo vec u autu i ona mi prica kako je nestao momak joj, pa ne zna jel mu se sta desilo i place. I placem ja, naravno.
Dodjemo do cilja i eto ga, ni manje ni vise nego Bojan Cvjeticanin, Norin momak. Od soka sam se probudila.

Sanjala da sam u kuci mog pokojnog deda, i gledam nesto po policama. Pronalazim neciji telefon, i zvoni i zove me Nora. Nasa Nora, da.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9816 times
Sto ces plakat ako neko drugi place, jedino ako je umro ko pa opravdano 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6425 times
- Been thanked: 5834 times
- Status: Online
Od malena sam takva. Roba s greskom.ElTriconi wrote: 25 Dec 2025, 16:51 Sto ces plakat ako neko drugi place, jedino ako je umro ko pa opravdano![]()
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25252 times
- Been thanked: 28024 times
Krv iz ociju nakog lika, i ostalih organa, sad da ne nabrajam. Noc prije, sam sanjala da sam ja ubila nekog.

Acta non Verba
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5297 times
- Been thanked: 6788 times
Mokre cilime po stanu
I to svi mokri, slozeni u kocke i poredani po podovima. Jedan mi se svidjeo, zuti
Inace, u stanu imam samo jedan mali cilim, ostalo su staze.
I to svi mokri, slozeni u kocke i poredani po podovima. Jedan mi se svidjeo, zuti
Inace, u stanu imam samo jedan mali cilim, ostalo su staze.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28372 times
- Been thanked: 32423 times
uvijek_kontra wrote: 25 Dec 2025, 10:06 Ajme, kakav san.
Sanjala da sam u kuci mog pokojnog deda, i gledam nesto po policama. Pronalazim neciji telefon, i zvoni i zove me Nora. Nasa Nora, da.Da se nadjemo, idemo negdje. I sjedimo vec u autu i ona mi prica kako je nestao momak joj, pa ne zna jel mu se sta desilo i place. I placem ja, naravno.
Dodjemo do cilja i eto ga, ni manje ni vise nego Bojan Cvjeticanin, Norin momak. Od soka sam se probudila.
![]()
![]()

Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9816 times
Sanjo iso kod mame i babe, nema auta sve pjesaka. Nakve mostove pravili i kad sam iso od njih je mogu se vratit istim putem, kao da ima neka jednosmjerna ulica za pjesake. I idem ti ja tako kad tamo drugi most visok preko 100 metara, penjem se uz skelu stuba a tamo na drugu stranu spojeno sajlama, vidim ode radnik s kolicima na drugu stranu. Probusili dasku na cetri mjesta i coek stane na nju s kolicima i ufati se da ne izleti, tako ga i dovuce da iskipa u taj stub ide nazad. Stao i ja na takvu dasku, gledam vakat to sve da krene, gledam dole i vicem jeboti vakav poso i probudim se 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao