Trpanje - ubacivanje ljudi preko reda
Moderator: Krokodil Behko
Re: Trpanje - ubacivanje ljudi preko reda
puštan:
- ako ja iman punu košaru ili kolica a ovi iza mene dvi-tri stvari
- ljude u radnoj robi. imaju pauzu od pola sata i onda je provedu u redu na blagajni. uglavnom zbog debilinih baba koje ko da namjerno idu u šoping u vrime marende a ni na kraj pameti im nije da te ljude puste.
a šta se tiče trpanja, prije je toga bilo više, i kod doktora i u trgovinama...sad baš i ne...
- ako ja iman punu košaru ili kolica a ovi iza mene dvi-tri stvari
- ljude u radnoj robi. imaju pauzu od pola sata i onda je provedu u redu na blagajni. uglavnom zbog debilinih baba koje ko da namjerno idu u šoping u vrime marende a ni na kraj pameti im nije da te ljude puste.
a šta se tiče trpanja, prije je toga bilo više, i kod doktora i u trgovinama...sad baš i ne...
sittin' on the dock of the bay...
spinčy ja te kužin u potpunosti, tako je znalo bit u redu za doktora, onda se nekom žuri pa pita onog koji je prvi u redu da ga pusti a mislin šta su ostali u redu, duhovi, njih netriba pitat. i onda je taj ispa kao uljudan i fin ali bi onda bio red...šta ti kažeš da ode na njeno misto...SPINERKA wrote:--Opet nisi hvatio sta sam htjela reci.
sittin' on the dock of the bay...
U vecim supermarketima imaju kase koje primaju --samo 10 namirnica u korpi. Vrlo efikasno .
Koliko zivim u Usa --nikad nisam vidjela da se netko oko toga posvadjao niti se iko trpao peko reda.
Koliko zivim u Usa --nikad nisam vidjela da se netko oko toga posvadjao niti se iko trpao peko reda.
Hvala -to je to.kolumbo wrote:spinčy ja te kužin u potpunosti, tako je znalo bit u redu za doktora, onda se nekom žuri pa pita onog koji je prvi u redu da ga pusti a mislin šta su ostali u redu, duhovi, njih netriba pitat. i onda je taj ispa kao uljudan i fin ali bi onda bio red...šta ti kažeš da ode na njeno misto...SPINERKA wrote:--Opet nisi hvatio sta sam htjela reci.
- Čupava
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
Ne svađaju se ali zato ubijaju ...SPINERKA wrote:U vecim supermarketima imaju kase koje primaju --samo 10 namirnica u korpi. Vrlo efikasno .
.
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
U trgovini pusti djecu ili nekoga tko je uzeo dvi tri stvarcice i vidim da zuri...njih pustim cak i kad me ne zamole jer ja obicno imam puna kolica
Kod doktora..djecu obavezno,nekog kome je bolno cekati
U administraciji..tipa posta,banka,bilo kakvo izdavanje dokumenata..ne pustam nikog!
I ja to planiram..i falim s posla i cekam u redu
Tu me bas,bas moras uljudno zamoliti i jos mi biti simpatican
Kod doktora..djecu obavezno,nekog kome je bolno cekati
U administraciji..tipa posta,banka,bilo kakvo izdavanje dokumenata..ne pustam nikog!
I ja to planiram..i falim s posla i cekam u redu
Tu me bas,bas moras uljudno zamoliti i jos mi biti simpatican
--opet s druge strane -zasto i taj prvi , stavljen pred gotov cin --mora da ide zadnji u redu -- da bi udovoljio zelji sviju iza njega, mozda se i njemu zuri.SPINERKA wrote:Hvala -to je to.kolumbo wrote:spinčy ja te kužin u potpunosti, tako je znalo bit u redu za doktora, onda se nekom žuri pa pita onog koji je prvi u redu da ga pusti a mislin šta su ostali u redu, duhovi, njih netriba pitat. i onda je taj ispa kao uljudan i fin ali bi onda bio red...šta ti kažeš da ode na njeno misto...SPINERKA wrote:--Opet nisi hvatio sta sam htjela reci.
--
Bla wrote:Naravno da se ubacujem gdje god mogu.
Da ne bi možda gubio vrijeme zbog frustriranih osoba koje nemaju pametnijeg posla nego da čekaju po redovima.
Tako mi nedostaje bla i njegov humor.
Ne ubacujem se a i kad to ko pokusa (to mozda vidis jednom u god) oni okolo njega ce ga "sasjec" pogledima:)
Ako vozim puna kolica a iza mene je netko sa 3-4 artikle, propustit cu ga, of course, ne mora ni pitat.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
Ako kasirka obavijesti: "Evo možete na drugu kasu" i red se pocijepa između mušterija broja 2 i 3, kojim redoslijedom će se, u bosanskohercegovačkim supermarketima, formirati novi "red"?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30960 times
- Been thanked: 28665 times
E ta situacija, kad treba (moze) na drugu kasu, kao onda penzioneri trce
neverovatno 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
Nikakav redoslijed vec po brziniRum wrote: 26 Nov 2025, 23:01 Ako kasirka obavijesti: "Evo možete na drugu kasu" i red se pocijepa između mušterija broja 2 i 3, kojim redoslijedom će se, u bosanskohercegovačkim supermarketima, formirati novi "red"?FB_IMG_1764194435693.jpg
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53556 times
- Been thanked: 9531 times
Logicnospacebound wrote: 27 Nov 2025, 05:24Nikakav redoslijed vec po brziniRum wrote: 26 Nov 2025, 23:01 Ako kasirka obavijesti: "Evo možete na drugu kasu" i red se pocijepa između mušterija broja 2 i 3, kojim redoslijedom će se, u bosanskohercegovačkim supermarketima, formirati novi "red"?FB_IMG_1764194435693.jpg![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26729 times
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23882 times
Ona je vec na kasi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
Joj juce u apoteci placam zeni sitnima jer nije imala za kusur a ja uzela samo paracetamol i brojim zute a neka zena stoji vise kraj mene nego iza i samo sto mi ne dira uho nosom koliko se primakla. I ja je namjerno znacajno pogledam. Polako se okrenem prema njoj i bacim duzi, blago ljut, pogled. Ni milimetar nije odstupila. Pa hebo te... Sreca pa sam brzo zavrsila, inace bih joj rekla da se odmakne.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9497 times
- Been thanked: 9604 times
- Status: Online
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 24907 times
- Been thanked: 27637 times
Evo sad u Opstini. Lik ispred mene, a broj poslije mene. Pa kad si se natakario jadan nebio. Nego ne smijem se svadjat gurnut ce me..
A zena sa saltera izviruje, jeste li vi 39? Izvinite, brzo cu. Kad je zavrsila, izvinjava se (vidjela kako hodam). Hajd nisam rondala u sebi. Naka mi fina. A nisam ni naglas, sto imam obicaj
A zena sa saltera izviruje, jeste li vi 39? Izvinite, brzo cu. Kad je zavrsila, izvinjava se (vidjela kako hodam). Hajd nisam rondala u sebi. Naka mi fina. A nisam ni naglas, sto imam obicaj
Acta non Verba
- Zana
- Gospođetina

Juče sam išla da vadim krv. Brat-bratu 30 ljudi ispred mene. Stajala sam u redu i onda shvatim da ne mogu više da stojim. Odem do med. sestre i vraćam joj one naljepnice sa brojevima,za epruvete, koje dobije svaki pacijent, uz obrazloženje da ne mogu da stojim, da sam operisala kičmu. Zagalami žena, što joj nisam rekla, nek odmah idem, preko reda, ne smije mi niko riječ progovoriti. I ja odem, preko reda. Jbg. nisam ja ništa slagala ali sam se osjećala ko prevarant. Ali sam uradila za 5 minuta nešto za šta bi im inače trebalo 2 sata 
Eto ne znam, ko i grize a i ne grize me savjest
Eto ne znam, ko i grize a i ne grize me savjest
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

Rum wrote: 26 Nov 2025, 23:01 Ako kasirka obavijesti: "Evo možete na drugu kasu" i red se pocijepa između mušterija broja 2 i 3, kojim redoslijedom će se, u bosanskohercegovačkim supermarketima, formirati novi "red"?FB_IMG_1764194435693.jpg
Prvo ide 6 naravno, pa 5, 4, 3
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"