AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by Pasaga »

Lebowski wrote:Svako ko je Ameriku uzeo za prijatelja bilo mu je dobro.. Treba čitav svijet tako
..jes vala...imas pravo.... :cool

od te silne ljubavi i prijateljstva,jedva zivu glavu izvukoh...
pored onoliko mog dobra,camim ovde u ledu..... :vik

...dok hiljade mojih sunarodnjaka ostase u svojoj zemlji....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Mohr wrote:
Lebowski wrote:Svako ko je Ameriku uzeo za prijatelja bilo mu je dobro.. Treba čitav svijet tako
Još kad bi nam samo naveo primjere te (prijateljske, dakako :D. ) ljubavi, bilo bi super :pusa
Ma dobro, više je bilo kao trolanje ali evo npr neki primjeri.. ima i drugačijih.

-Kosovo i Albanija

-Tajvan

-Južna Koreja

-Japan
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Lebowski wrote: Ma dobro, više je bilo kao trolanje ali evo npr neki primjeri.. ima i drugačijih.

-Kosovo i Albanija

-Tajvan

-Južna Koreja

-Japan
To je isto kao u rimsko doba, gdje god su Rimljani izvan Lacija izgradili cestu bilo je relativno dobro za živjeti, gdje nije bilo rimske ceste bilo je jad i bijeda spram tadašnjih standarda.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Lebowski wrote:
Mohr wrote:
Još kad bi nam samo naveo primjere te (prijateljske, dakako :D. ) ljubavi, bilo bi super :pusa
Ma dobro, više je bilo kao trolanje ali evo npr neki primjeri.. ima i drugačijih.

-Kosovo i Albanija

-Tajvan

-Južna Koreja

-Japan

Bravo bravissimo :aplauzz

Na Kosovu je, prema podacima komisije koju je EU poslala na teren, u doba tzv. osamostaljenja a ustvari izgradnje Bondsteela, trajala kampanja masakriranja ljudi radi prodaje organa. Tako je izjavio član Europskog parlamenta, koji je vodio istragu (čovjeku sam zaboravio ime, ali nije teško naći, koga zanima, pošto se o tome ne priča na Dnevniku odnosno samo je jedared spomenuto, i odma' sutradan zaboravljeno). Naravno, nećemo pritom ni spomninjati da je nakon sklapanja prijateljstva s Kosova glavom bez obzira uteklo milion ljudi...

Šta s Albanijom, dali im dron da naprave cirkus na utakmici? Pa dobro, i to nekome nešto znači :cudi

Južna Koreja? Okupirana, baš kao i recimo npr. Bundesrepublik Deutschland, vodeća zemlja EU ;)

Šta tek reći o Japanu, nakon Hiroshime & Nagasakija :o U takvo prijateljstvo ne može biti ni najmanje sumnje, dapače, osobito ima li se u vidu tko i kako im je napis'o ustav, nakon što je rehabilitov'o odnosno zaštitio od krivičnog progona mikada Hirohita i mnoge druge mu kompanjone. Tamo je jasno i nedvosmisleno rečeno kako se Japan ima ponašati i u čijim će rukama biti energetska (naftna) opskrba Japana itd.

Sad nastavi dalje niz, recimo npr. Pahlavi, Pinochet, Noriega, Saddam, Duvalier, Osama bin pa evo sve do našijeh dana i slavnoga ISIL-a ;)
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Rockefeller wrote: To je isto kao u rimsko doba, gdje god su Rimljani izvan Lacija izgradili cestu bilo je relativno dobro za živjeti, gdje nije bilo rimske ceste bilo je jad i bijeda spram tadašnjih standarda.
Dabome, samo to su i radili, pače, po tome Rimljane i pamtimo; došli bi, iz čista mira, u neku zaostalu provinciju, izgradili put(ove) i odma' potom, bez riječi, odlazili :naklon Inače, službeni naziv Rimskog carstva je bio Cestogradnja d.o.o. :D.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Tada nije bilo d.o.o.-a. Zašto god da su dolazili činjenica je da su ti ljudi živjeli bolje nego oni prije Rimljana.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Ma bilo je ba, jašta je, samo se nije tako zvalo :D.

Da, kad smo već kod toga, baš mi naumpada Kartaga... :pusa
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Pa čuj, Kosovo je dobilo državu, šta će uraditi dalje na njima je.. Mislim da su sretni zbog toga a i i zahvalni su USA.

Albanija u NATO-u, ekonomski i po svemu drugom ispred nas, stabilni politički, ujedinjeni, grade, koračaju.. vjeorvatno će u EU prije nas a EU ma koliko je sad neko omaložavao ipak znači.

Južna Koreja jedna od tehnološki najrazvijenijih nacija.. plus vojno jaki, stabilna država, zadovoljni i zahvalni USA.

Japan dugo vremena pojam za tehnologiju, druga najveća ekonomija svijeta godinama nakon 2. svjetskog rata iako.. Unatoč ratu i bombama i Japanci i Amerikanci zaboravili na rat, surađuju, prijateljske nacije u svakom pogledu.

Ništa čudno za napredni svijet. Pomirili se i Njemačka i Francuska iako su se krvili u 2 svjetska rata. Nijemci i Englezi prijateljske nacije čim je završio rat.

Marseljeza se ori Wemblejem skoro iako su ratovali kroz skoro čitavu historiju.. danas prijateljske nacije. Francuzi zahvalni Britancima na podršci u 2 svjetska rata.. nemaju problema sa ponosom. Amerikanci i Francuzi isto nemaju bajnu prošlost, ostalo je to da se ne vole najviše u vicevima ali u svakom pogledu prijateljske nacije.

Njemačka isto tako.. Nikakvo neprijateljstvo prema USA niti obrnuto, sve što je bilo stvar prošlosti. Otišla ideologija ali život nastavio dalje, okrenuli se sebi, ne vjerujem da su nesretni što im je Amerika prijatelj.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Lebowski wrote:Pa čuj, Kosovo je dobilo državu, šta će uraditi dalje na njima je.. Mislim da su sretni zbog toga a i i zahvalni su USA.

Albanija u NATO-u, ekonomski i po svemu drugom ispred nas, stabilni politički, ujedinjeni, grade, koračaju.. vjeorvatno će u EU prije nas a EU ma koliko je sad neko omaložavao ipak znači.

Južna Koreja jedna od tehnološki najrazvijenijih nacija.. plus vojno jaki, stabilna država, zadovoljni i zahvalni USA.

Japan dugo vremena pojam za tehnologiju, druga najveća ekonomija svijeta godinama nakon 2. svjetskog rata iako.. Unatoč ratu i bombama i Japanci i Amerikanci zaboravili na rat, surađuju, prijateljske nacije u svakom pogledu.

Ništa čudno za napredni svijet. Pomirili se i Njemačka i Francuska iako su se krvili u 2 svjetska rata. Nijemci i Englezi prijateljske nacije čim je završio rat.

Marseljeza se ori Wemblejem skoro iako su ratovali kroz skoro čitavu historiju.. danas prijateljske nacije. Francuzi zahvalni Britancima na podršci u 2 svjetska rata.. nemaju problema sa ponosom. Amerikanci i Francuzi isto nemaju bajnu prošlost, ostalo je to da se ne vole najviše u vicevima ali u svakom pogledu prijateljske nacije.

Njemačka isto tako.. Nikakvo neprijateljstvo prema USA niti obrnuto, sve što je bilo stvar prošlosti. Otišla ideologija ali život nastavio dalje, okrenuli se sebi, ne vjerujem da su nesretni što im je Amerika prijatelj.
Jako točno sve :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Salahuddin wrote:
SPINERKA wrote:[ytube][/ytube]

Bas me dirnulo ovo sa ovim zadnjim covjekom, starcem. Svaka mu cast, onakvo stanje i on opet pokusava pomoci (ne mislim sada tu "pomoci muslimanki", nego "pomoci"). Malo je takvih bilo gdje, a u USA gdje se ogromna vecina ljudi zatvara u sebe i gleda svoja posla, ovakvih je jako malo. Nadam se da su mu ovi iz emisije pomogli na neki nacin. Tesko je biti starac u USA.
;)

. Video ne bi postojao da su ga snimali u Texasu. :behko .

Amerika nije -Texsas.

Image
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:)
Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Haris Hrle predao je akreditivna pisma predsjedniku Baracku Obami. Nakon prigodnog prijema u historijskoj “Ruzveltovoj sobi” Zapadnog krila Bijele kuće, službena predaja akreditiva je upriličena u Ovalnom uredu predsjednika Sjedinjenih Država, saopćeno je iz bh. ambasade u SAD-u. -

Image

Ko je Hrle --vidi ga jest se ukocio.

Zagrli brata -Obamu ;)
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:)

Obama to make first presidential visit to U.S mosque .

Image

A spokesman for the Council on American-Islamic Relations, Ibrahim Hooper, says the group hopes Obama's visit prompts other politicians and religious leaders to speak out against anti-Muslim bigotry.

:D.
Trump on Obama mosque visit: 'Maybe he feels comfortable there'
Last edited by SPINERKA on 04 Feb 2016, 04:36, edited 1 time in total.
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Image

vidi obame :D.
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol

Mexisticke bitange ...

Sikh actor Waris Ahluwalia: Aeromexico kicked me off flight for wearing turban.Ahluwalia, who is Sikh, says Aeromexico staff and security screeners Monday told him to buy a ticket on a different airline after he refused to remove the turban he wears as part of his faith.
Image
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:hm

Image

e, ovo nam nije trebalo...
Obami je ostalo 340 dana u offisu, nece biti dovoljno da nominuje novog.

Izbori dobivaju novu dimenziju.
Image
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jao sreća naša :D.

TRUMPOVA SUPRUGA

HOĆE LI LIJEPA SLOVENKA POSTATI PRVA DAMA AMERIKE? Melanija iz Sevnice na pragu Bijele kuće: 'Bila je poput uspavane kukuljice...'

Image
© Carlo Allegri / Reuters
Autor: Hina

Ako Melania Trump naslijedi Michelle Obamu kao američka prva dama, svoj će put do Bijele kuće moći zahvaliti jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njezine rodne Slovenije.

"Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i vidio je ispred zgrade. Vjerojatno je čekala prijateljicu", ispričao je Reutersu slovenski fotograf Stane Jerko. "Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografiranje".

Rezultat su bile crno-bijele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njezinu manekensku karijeru koja će je odvesti do Milana i New Yorka, gdje će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trumpa.

Iako njezina priča ipak nije bila doslovno od trnja do zvijezda, život koji ima kao supruga američkog multimilijardera daleko je od njezinih skromnih korijena u Sloveniji. Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, tridesetak kilometara od hrvatske granice, gdje je Melanija odrasla, kažu da je njezin otac prodavao auto dijelove, a majka radila kao krojačica u tvornici dječje odjeće. Neki mediji navode i da joj je otac bio član komunističke partije, kao i mnogi drugi u socijalističkoj Jugoslaviji, ali potvrde za to nema.

Iz Trumpove kampanje nude malo drugačiji pogled na Melanijino djetinjstvo i tvrde da se počela baviti manekenstvom već u petoj godini, da joj je otac bio menadžer u automobilskoj kompaniji, a majka modna dizajnerica. "Otac joj nikad nije bio komunist", kazala je Reutersu glasnogovornica Trumpove kampanje. Bila je uz supruga kada je prošle godine u njujorškom Trump Toweru objavio da će se kandidrati za predsjednika, ali od tada Melania se sklonila u drugi plan. Ne dolazi na njegove skupove, na koje Trump povremeno dovodi djecu, ali je zato često spominje.

Image
Foto: Joshua Lott / Reuters

"Kad sam vidjela za koga se udala primijetila sam sličnost između Trumpa i njezina oca", kaže prijateljica iz djetinjstva Mirjana Jelančič. "Ima fizičke sličnosti, a obojica su radoholičari. Mislim da je u njemu našla srodnu dušu, nekoga s kime s osjeća sigurno". Melanijini roditelji i dalje žive u obiteljskoj kući s malim dvorištem i nekoliko voćki, iako mnogo vremena provode u SAD-u, gdje im živi i druga kći Ines.

Jelančič se sjeća da je Melanija bila uzorna učenica, posebno zainteresirana za umjetnost, povijest i zemljopis. "Voljela je čitati. Uvijek je nosila knjige sa sobom", govori Jelančič. "Ali se sjećam da je u kući imala sprave za vježbanje i održavala tijelo u formi". "Voljela je i lijepu odjeću i znala je kako je nositi. Dodavala je i osobni 'štih' redizajnirajući je. Bila je odlična u osvježavanju starih stvari. Bilo mi jasno da će raditi u modnoj inustriji iako nikada nije govorila da želi biti model", rekla je Jelančič, sada ravnateljica osnovne škole koju su obje pohađale. "Govorila mi je da ne može dočekati da ode u školu dizajna u Ljubljanu".

U Ljubljani se počela baviti manekenstvom pošto je osvojila titulu prve pratilje Miss Slovenije 1992. "Ispočetka je bila sramežljiva, ali je brzo učila i iskazivala interes za svaku pojedinost fotografiranja", rekao je Jerko. "Bila je poput uspavane kukuljice koja se preobrazila u glamuroznog leptira".

Buduća gospođa Trump, koja je do tada zbog lakšeg izgovora već promijenila ime u Melania Knauss, više nije napravila korak natrag. U Sevnici se ne sjećaju da su je tamo vidjeli zadnjih godina. Donirala je, međutim, ambulantno vozilo mjesnom domu zdravlja kako bi proslavila rođenje sina Barrona 2006., godinu poslije udaje za Trumpa. Neki nagađaju kako bi druga donacija mogla stići ako Trump postane predsjednik.

Jerko, danas 78-godišnjak, i dalje čuva Melanijine fotografije. "Siguran sam da će biti sretna ako joj suprug postane predsjednik. Mislim da je vrlo ponosna na njegova postignuća, a vjerujem i da sam ja ponešto zaslužan za njezin uspjeh", rekao je Jerko.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

..Melanija -mi se svidja.

Zbog nje imam i mekse srce prema Donaldu.

Bilo bi mi drago ako dodje u B.Kucu, bez obzira na muza --nije on toliko ''los'' koliko 'blebece' - on dobro zna sta narod hoce da cuje, i to i radi.
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

SPINERKA wrote::hm

Image

e, ovo nam nije trebalo...
Obami je ostalo 340 dana u offisu, nece biti dovoljno da nominuje novog.

Izbori dobivaju novu dimenziju.
:) sahranuju ovog medjeda --no evo pola dana slusam dobru muziku--crkvenu :kafa
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Image :srce

Rolling Stone Names President Obama ‘One of the Most Successful Presidents in American History’
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:hm

Image

;)

..u ovoj kombinaciji ---Trump- pobjedjuje