Tamburex wrote: 29 Nov 2025, 20:23
Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 17:03
1. I opet je tiše nego kada neko kraj tebe se raspriča na mobitelu ili kada dvije osobe u blizini razgovaraju.
Ustvari se radilo o retoričkoj digresiji, jer muslimani ne klanjaju kako piše u Kur'anu (normalnim glasom), nego u skladu sa hadisima. Digresija, dakle.
Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 17:032. Smeta mi, ali ja otvoreno kažem šta mi smeta.
Neka onda i ostali koji govore u vezi klanjanja kažu fer i iskreno šta im ustvari smeta.
Nije stvar da ti "iskreno" kažeš šta ti smeta, nego da imaš dosljedne kriterije. A evo si pokazao da ih nemaš, što je i normalno kod ljudi sa ideološkom indoktrinacijom. Drugim ne daju ono što traže za sebe, jer su tako indoktrinisani, da je njihov svjetonazor važniji od svjetonazora drugih.
Zato, nevezano za zakonsku regulaciju, klanjanje u parkovima i po ulicama smatram prije svega sebičnošću i odsustvom odgoja. Previše netraženog izlijevanja intime i "svetosti" koje na takvim mjestima djeluje intruzivno.
Nisam ti ja kriv što si se prvo obradovao i skakao od sreće, kada si se sjetio argumenta o homoseksualcima
“Juhu, kad ja sad njemu pomenem pedere, on će zamucati”,
pa kada si naletio na pogrešnog forumaša, osjećaš se sada kao Jehovin svjedok kojeg je neko prvi put pustio u kuću, pa ne zna šta da kaže, jer nije navikao na to, pa zato nešto brbljaš nepovezano u citiranom postu.
Znači ja sam iskren, ne smeta mi u javnosti kada se neko moli Bogu, čita, jede, razgovara sa nekim, ali mi pederi smetaju.
Ne da ću ih napasti, vrijeđati, pljuvati itd. samo ih ne volim vidjeti.
Ko kaže da mu ama baš ništa ne smeta, ne mora se raditi ni o vjernicima ili pederima već nečem trećem, taj laže, jer ne postoji osoba na svijetu kojem ama baš ništa ne smeta.
Znači, nije uopšte iznenađujuće što je neko islamofob, jer vjerovao ili ne, ja sam znao da postoji islamofobija i prije ove diskusije, ovdje se radi o tome da nekima ne smeta ako neko 20 metara udaljen od njih tipka na mobitelu a smeta ako neko 20 metara udaljen klanja, a neće priznati zašto, i samo zaobilaze pravi odgovor.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.