Alija Izetbegović

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times
Status: Offline

Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Post by Naseef Mushroom » 25 Oct 2025, 08:26

Masamune wrote: 25 Oct 2025, 08:17 Tu si apsolutno u pravu za SDP. To je i jedan od razloga zašto sam digao ruke od te stranke.

Kad se dodaju još neki potezi ogadili su mi stranku za sva vremena, tako da su mi u istoj ravni kao i SDA.

S druge strane u SDA su to prezime zacementirali kao lidersko, a što je isto loš potez. Bakir da nije sin Alije najvjerovatnije nikad ne bi bio na čelu te stranke, jer tu ima i uvijek je bilo mnogo sposobnijih ljudi od njega.
Ali postoji jedan mali detalj vezano za Bakira, ne gledaju ga Bošnjaci kao lidera jer se preziva tako, već je on sebe proglasio doživotnim liderom jer se preziva tako :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times

Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Post by Masamune » 25 Oct 2025, 08:39

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 08:26
Masamune wrote: 25 Oct 2025, 08:17 Tu si apsolutno u pravu za SDP. To je i jedan od razloga zašto sam digao ruke od te stranke.

Kad se dodaju još neki potezi ogadili su mi stranku za sva vremena, tako da su mi u istoj ravni kao i SDA.

S druge strane u SDA su to prezime zacementirali kao lidersko, a što je isto loš potez. Bakir da nije sin Alije najvjerovatnije nikad ne bi bio na čelu te stranke, jer tu ima i uvijek je bilo mnogo sposobnijih ljudi od njega.
Ali postoji jedan mali detalj vezano za Bakira, ne gledaju ga Bošnjaci kao lidera jer se preziva tako, već je on sebe proglasio doživotnim liderom jer se preziva tako :oo
I opet da dođe na tu poziciju mora to neko i podržavati.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Oct 2025, 08:43

Masamune wrote: 25 Oct 2025, 08:39
Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 08:26

I opet da dođe na tu poziciju mora to neko i podržavati.
To stoji, ali dovoljno je imati samo 5 najjačih članova stranke oko sebe, bez obzira što stranka ima npr. 5000 članova. Tu je samo “prihvati ili napusti stranku”
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1664 times
Been thanked: 3157 times

Post by Mutevelija » 25 Oct 2025, 19:10

Alija nije samo cijenjen kod Bošnjaka nego kod cijelog Ummeta, svih muslimana pa i nekih nemuslimana.

Da nije bilo Alije i tadašnje SDA, (ne govorim o ovoj sad) ne bi došlo do samostalnosti BIH bili bi u Srboslaviji.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5118 times
Been thanked: 6646 times

Post by Vanilla » 30 Oct 2025, 21:58

Ne bi sjala ovako jako

Ova naša lijepa avlija

Ja bih svjetlo zvao mrakom

Da te nije Alija
:srce
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3819 times
Been thanked: 7047 times
Status: Online

Post by Matan » 30 Oct 2025, 22:10

Mutevelija wrote: 25 Oct 2025, 19:10 Alija nije samo cijenjen kod Bošnjaka nego kod cijelog Ummeta, svih muslimana pa i nekih nemuslimana.

Da nije bilo Alije i tadašnje SDA, (ne govorim o ovoj sad) ne bi došlo do samostalnosti BIH bili bi u Srboslaviji.
Pogresno..
da nije bilo srbina Bogicevica, bili bi u Srboslaviji...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 31 Oct 2025, 17:33

Vanilla wrote: 30 Oct 2025, 21:58 Ne bi sjala ovako jako

Ova naša lijepa avlija

Ja bih svjetlo zvao mrakom

Da te nije Alija
:srce
Ja bih nenu zvao bakom

Da te nije Alija

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41213 times
Been thanked: 27885 times

Re: Alija Izetbegović

Post by Rum » 29 Nov 2025, 10:12

Većinu rata se nisam krio po rovovima, kako smo se znavali šaliti sa većinom običnih vojnika koji su cijeli rat držali stražu po linijama. Bio sam u diverzantima, interventnom vodu a kasnije izviđačima pa četvrtom manevarskom bataljonu. Te vojne formacije ne drže standardno liniju nego su praktično uvjek u žarištu borbe bilo da je u pitanju odbrana ili napad. Te jedinice su iznijele rat najvećim dijelom na svojim plećima jer su najviše ubijali ali i ginuli. Sjećam se da smo jedne prilike otišli u Dubravicu u punom sastavu, nas dvadeset pet a u kamionu se u kasarnu vratilo nas samo osam. Ali ako nema napada ni potrebe za odbranom mi smo dežurali u kasarnoj, koja je u stvari bila naša lokalna škola. Zbog tog dežurstva u školi imao sam priliku vidjeti i doživjeti kada je Alija Izetbegović nekada u ratu sletio helikopterom u blizini naše škole, tačno onde gdje se sada nalazi Bjelićova kuća. Od tog događaja zapamtio sam dvije stvari. Prva koju sam zapamtio su bile mehke ruke našeg predsjednika sa kojim sam se pozdravio. Da li su stvarno bile mekše nego u druge raje ili sam navikao da se pozdravljam sa borcima koji su bili u punoj snazi a Alija je bio strariji čovjek, pa su mu možda zbog starosti bile mehke ruke, ne znam. Uglavnom zapamtio sam da su mu ruke bile specifično mehke. Druga stvar koju sam zapamtio i zbog koje sam počeo cijeniti Aliju je četničko granatiranje koje je uslijedilo kada se Alija vraćao u helikopter. Mi smo četnike otjerali iz našeg mjesta odmah na početku rata kada su oni počeli zarobljavati civile i ubijati žene na Kučicama. Kako smo ih otjerali kod skole cijeli rat nisu padale granate osim tada kada je Alija tu došao. Nekako su znali da je on tu i haubičke granate su počele zviždati i padati. Na svaki zvižduk nove granate svi mi prisutni pa i alijini tjelohranitelji bi se bacali na zemlju ali sjećam se dobro, Alija je stajao na nogama i jednakim laganim korakom išao prema helikopteru. Lik se nije saginjao ni bojao granata kao što smo svi mi ostali. Tu sam ga počeo poštovati a zavolio sam ga kada sam poslije rata pročitao svih desetak njegovih knjiga i tako ga duboko upoznao. Tu sam takođe svatio da se većina raje "krila" u rovovima, nama iz ovih diverzantskih jedinica je povremeno gorjelo ispod nogu a Aliju su cijeli rat pratili i svaki dan i noć gledali da mu glavu skinu. On je bio meta i prije rata kada su ga trpali na robiju a dok smo se mi Bošnjaci ubijali alkoholom skupa sa kaurima glumeći bratstvo i jedinstvo a u ratu je postao glavna meta četnicima i ustašama. Gdje god bi makeo granate su oko njega padale a opet je pristao biti vođa narodu kojeg je cijeli svijet napustio i kojeg su svi ubijali. Koliko li bi lidera danas ostalo na tim pozicijama da znaju da će postati glavne mete? Vjerovatno nijedan! Trebao je stati pred narod kojem je prijetio nestanak i istrebljenje. Čak mislim da je pred sami rat među Bošnjacima bilo puno pametnijih ljudi od Alije ali niko od njih nije imao srce ni mu.a da stane ispred Karadžića i JNA i kaže da je lider golorukom narodu. Alija se nije bojao ni zatvora ni smrti ni gubitka porodice. Od svega mu je bila preča vjera, Bosna i Bošnjaci koji ovih dana nesebično zahvaljuju tako što na njega pljuju i lažu. Mislim, dok pijem ovaj jutarnji čaj, da to njemu ne bi ni palo tesko, koliko pada nama koji ga cijenimo i volimo. Njega su već ranije ti isti Bosnjaci hapsili, sudili i zatvarali dok se on za njih borio. Njega su Abdići ranije izdavali tako da je on navikao na izdajstvo i nezahvalnost. Najzad to ga je vjerovatno i učinilo tako velikim čovjekom jer je ogromnu patnju doživio od onih koji su ga trebali najviše voljeti. Da nas Allah sastavi sa njim u dženetu inšaallah, sve one koji ne varaju i ne zabadaju nož u leđa, sve koji volimo islam, muslimane, Bosnu i Bošnjake, amin.
FB_IMG_1764407199219.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Nov 2025, 19:22

Krive našeg Aliju jer je islamizirao Armiju.
Jer je dao do znanja da Igor i Jovan nisu dobrodošli u Armiju kao Meho i Hazim.
Da umjesto da je gurao isključivo državu, on je u isti ravan stavio i nacionalno i religijsko.

A onda ti isti što ga krive, namjerno ignorišu govor karadžića i kome najavljuje nestanak.

Nije Srbija izvršila agresiju na Pale jer se i tamo nalaze Bosanci (Što Srbi iz Bosne to i jesu), već ih nisu dirali jer su to njihovi Srbi.

Nije Slobodan Vasković Sarajlija ostao u Sarajevu sa svojim Sarajlijama Bosancima, već je otišao među svoje. I takvih ima na hiljade više ili manje poznatih primjera.
Ako je Alija ogadio ili otjerao Zdravka i Mladena iz Armije zbog islamizacije, kako to da su već prije “islamizacije” formirani vrd i hvo, koji su se isto sastojali od Bosanaca i Hercegovaca?

Najlakše je pljuvati Aliju i živjeti u nekoj suživot iluziji, nego prihvatiti činjenice i istinu.

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 17 times

Post by Tamburex » 29 Nov 2025, 22:00

Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 19:22 Krive našeg Aliju jer je islamizirao Armiju.
Da umjesto da je gurao isključivo državu, on je u isti ravan stavio i nacionalno i religijsko.

A onda ti isti što ga krive, namjerno ignorišu govor karadžića i kome najavljuje nestanak.

Nije Srbija izvršila agresiju na Pale jer se i tamo nalaze Bosanci (Što Srbi iz Bosne to i jesu), već ih nisu dirali jer su to njihovi Srbi.

Nije Slobodan Vasković Sarajlija ostao u Sarajevu sa svojim Sarajlijama Bosancima, već je otišao među svoje. I takvih ima na hiljade više ili manje poznatih primjera.
Ako je Alija ogadio ili otjerao Zdravka i Mladena iz Armije zbog islamizacije, kako to da su već prije “islamizacije” formirani vrd i hvo, koji su se isto sastojali od Bosanaca i Hercegovaca?

Najlakše je pljuvati Aliju i živjeti u nekoj suživot iluziji, nego prihvatiti činjenice i istinu.
Mogu razumjeti o čemu govoriš, ali smatram da je slabost i nezrelost, a u konačnici i moralni sunovrat, zagovarati dijeljenje sistema vrijednosti sa neprijateljima, što nužno sadrži ugledavanje na njih.

Upravo u toj "islamizaciji" je uvezeno sjeme vehabizma koje je najviše štete nanijelo i vjerovatno će još nanositi, upravo Bošnjacima.

Danas je normala da vehabijski influenseri Bošnjake ubjeđuju da nisu dobri muslimani, jer se ne lože na svoje amidžične.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2411 times
Been thanked: 1133 times

Post by amidza idriz » 30 Nov 2025, 01:23

Tamburex wrote: 29 Nov 2025, 22:00
Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 19:22 Krive našeg Aliju jer je islamizirao Armiju.

Mogu razumjeti o čemu govoriš, ali smatram da je slabost i nezrelost, a u konačnici i moralni sunovrat, zagovarati dijeljenje sistema vrijednosti sa neprijateljima, što nužno sadrži ugledavanje na njih.

Upravo u toj "islamizaciji" je uvezeno sjeme vehabizma koje je najviše štete nanijelo i vjerovatno će još nanositi, upravo Bošnjacima.

Danas je normala da vehabijski influenseri Bošnjake ubjeđuju da nisu dobri muslimani, jer se ne lože na svoje amidžične.
Vehabije :haha
Sve si rekao ali pometi ispred svojih vrata.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2411 times
Been thanked: 1133 times

Post by amidza idriz » 30 Nov 2025, 01:23

...
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 108 times
Been thanked: 362 times

Post by dert » 30 Nov 2025, 01:51

IZDAJNIK broj 1 :zao :zao :zao :zao

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo » 30 Nov 2025, 02:30

Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Nov 2025, 04:00

Tamburex wrote: 29 Nov 2025, 22:00

Kakvo dijeljenje vrijednosti?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Nov 2025, 04:04

dert wrote: 30 Nov 2025, 01:51 IZDAJNIK broj 1 :zao :zao :zao :zao
iiiiii noga

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavn ... /251127060

:zao :zao :zao :zao

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Tamburex » 30 Nov 2025, 08:28

amidza idriz wrote: 30 Nov 2025, 01:23

Vehabije :haha
Sve si rekao ali pometi ispred svojih vrata.
Jel to amidža zatreperi na spominjanje amidžične? ;)

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Tamburex » 30 Nov 2025, 08:29

Fuddo wrote: 30 Nov 2025, 02:30
Image

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Tamburex » 30 Nov 2025, 08:33

Naseef Mushroom wrote: 30 Nov 2025, 04:00
Kakvo dijeljenje vrijednosti?
Skoro kompletno. U principu ista ideologija, isti obrasci, iste mitologizacije, iste falsifikacije, samo što je drugi predznak, tj. nacionalno/religijski identitet oko čega se sve to gradi.

I svima vam je zajedinčko da bez neprijatelja ne biste znali ko ste.

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija

mehkorukost

Post by Tamburex » 30 Nov 2025, 09:04

Rum wrote: 29 Nov 2025, 10:12 Prva koju sam zapamtio su bile mehke ruke našeg predsjednika sa kojim sam se pozdravio. Da li su stvarno bile mekše nego u druge raje ili sam navikao da se pozdravljam sa borcima koji su bili u punoj snazi a Alija je bio strariji čovjek, pa su mu možda zbog starosti bile mehke ruke, ne znam. Uglavnom zapamtio sam da su mu ruke bile specifično mehke.
Anas prenosi da je Allahov Poslanik (ﷺ) imao veoma svijetlu put, a kapljice njegovog znoja blistale su poput bisera. Kada je hodao, hodao je blago nagnut naprijed. Nikada nisam dodirnuo brokat ni svilu, a da nisam osjetio da su dlanovi Allahovog Poslanika (ﷺ) mekši od njih. I nikada nisam osjetio miris mošusa ili ambre, a da nisam našao miris ljepši od mirisa Allahovog Poslanika (ﷺ).

Mašaellah, ima u toj mehkorukosti neka malzema za građenje kulta ličnosti.

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”