Shadow wrote: 02 Dec 2025, 14:02
Aha, ovo je ono..
Sa moje tacke gledista nije mu nista.
Ne polazimo svi od iste tacke u zivotu i nije svima jednako lako uspjeti. Niti svi uspiju isto. Nekome je prosjacenje jedina opcija, i nije svaki prosjak biznismen. Dokle god stvari gledate kroz prizmu meni je dobro pa mora biti i drugima, ova tema nema smisla.
Imam osjecaj da trazis neka opravdanja za...
Prilike u zivotu moras traziti, stvarati, teziti ka tome i rezultat je tu negdje.
Ozenio sam se davne '83. god. Krenuo od nule. Zivio u gradu kao podstanar i zivotario.
Poslije toga sam se 5(pet) puta kucio od nule. Nakon rata je bilo ispod nule, hem si duzan hem nemas nista.
Momci su sjedeli ispred granapa i psovali ovoga i onoga ali klipacu nisu ispustali.
Mnogi od nas su se morali pokrenuti trbuhom za kruhom i kada danas pogledam, ko se nije pomjerio on je jos uvijek u tom stanju prezivljavanja.
Ne gledam kako je samo meni, gledam i one najsiromasnije pa dobije vrecu brasna, karton ulja i ostale kucne potrepstine...a pricali smo kako se ranije nije obracala paznja na takve ili vrlo malo.
Moja sestra ima onu najmanju penziju i kada god je pitam kako si ''ma dobro, nikad bolje'' sto ja opet malo poguram ali je zadovoljna sadasnjim stanjem.
Ranije, poznajes covjek izdaleka po Jasinoj jakni jer takve imaju tri u gradu a danas???
Ima li iko da ne moze sebi priustiti jaknu, cipele ili nesto drugo za sta se ranije uzimao kredit.