Tržni centri

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Zabranjeno učenje u Sarajevo City Centru

Post by Mala_Mu » 02 Feb 2016, 17:16

greeneyes wrote:
Mala_Mu wrote:SCC dolazim . :oo

Knjigu u ruke i na kafu :valja
Jako smEšno. Vjerujem da se i ti obraduješ kad tvojoj majci dodje "kupac", bolje rečeno osoba, koja uopće ne želi ništa kupiti, ali će onako iz ćejfa isprevrtati svu odjeću, razložiti i otići? Neće ništa kupiti. I tako iz dana u dan. Bravo ti. :ok

Sami sebi dajete odgovore na vlastita pitanja. Ko bi normalan digo halabuku zarad sat vremena? Pa niko, čak ni neuk insan. I seljak će prodavajući mlijeko i sir gledati kako se ophodi prema svojim kupcima, al' neće im progledati kroz prste vazda i dozvoliti da plaćaju kako hoće, ucjenjuju ih i kaljaju i obezvrijedjuju njihov trud i rad. Tako da, gotov' sigurno, niko nije digao halabuku zarad sitnice.

Kad vec spominjes moju mamu, ne obradujem se , al kao prodavac si duzan sve pokazati i izloziti i ako znas /pretpostavljas ( to se osjeti) da nece nista kupiti .
I na kraju kad ti sve isprevrne i nista ne uzme ipak fino i pozdraviti. A ne sad napasti i reci da ne dolazi vise.
No to nije tema. niti su poredjenja slicna

Malo ste preosobno shvatiti :)

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Feb 2016, 17:17

Zagorka wrote:btw dvije diplome imam,nikad nista nisam spremala u kafani..........nit je iko kome je bio cilj da zavrsi,a ne da krade Bogu dane i babi pare sto na bausteli tesko zaradi..........uzevsi u obzir broj upisanih i broj diplomiranih,omjer je takav da je to nevjerovatno (eto raspitajte se), samo upisuju neke obnove i kafenisu..........
2 diplome :klanja

Pričaš budalaštine koje nemaju veze sa životom, bar ovdje.. možda je kod vas na zapadu drugačije, tako.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 02 Feb 2016, 17:18

Mala_Mu wrote:Fakat bi pomislila da studenti nemaju predavanja uopste ( nekad je to bilo i po pola dana ) da ne spavaju, da ne izlaze u nocne izlaske nego samo vise u tom centru, s obzirom kolike "sate" spominjete :cudi
Inače dan traje oko 6-7 sati te kad se oduzmu sati koji su porovedeni na predavanju-zapravo neJma vremena za kafe. Studneti uopće ne idu na kafe. To su laži, podmetnuta priča. Neko želi loše našim studentima. :djed

I 2 sata su sati, kao i dva i poL sata, tri.
Samo sabura

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 02 Feb 2016, 17:22

Lebowski wrote:Ovo nije nikakvo davanje.. Kad napraviš ugostiteljski objekat onda ne možeš razmišljati na način "dobre mušterije i loše mušterije".. Ti možeš znati ko ti donosi veću zaradu ali svaku mušteriju moraš poštovati jel, potrošio marku ili 5. Svako ko ju tom poslu zna da kad dolazi neko i svaki dan ostavi 2 KM minimalno i tako godinama ne mže biti loša mušterija.

Ovi su izgubili poštovanje prema mušterijama, prokleti za parama umjeto da npr prošire objekat, ili doaju nove sadržaje.. nešto drugo..

Ako su studenti sjedili tu a ne jeli i ne pili ništa odluka je oK.. ako nisu onda nije OK.
:grana :grana

Ovo ti je provala bila. Svaki ugostitelj na planeti ima dobre i lose musterije,dijeli ih kao takve.

De otvori restoran,hotel,sta god,zaposli se u dobar hotel,de ista uradi. Imam dojam da si zelen ko dijete,pa se ni u sta ne razumijes. Nikakvog zivotnog iskustva.

Konobar ne voli musterije koja nikad nece ostaviti marku,a ispusi tu dvije kutije laprdajuci. Konobar. To ti je sto posto. Da ne kazem gazda.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Feb 2016, 17:24

Pročitaj dalje... Otvori ba kafić pa počni napadati ljude što ti dođu i popiju kafu za marku pa ćeš vidjeti koliko ćeš dogurati sa poslom.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 02 Feb 2016, 17:24

Lebowski wrote:
Zagorka wrote:btw dvije diplome imam,nikad nista nisam spremala u kafani..........nit je iko kome je bio cilj da zavrsi,a ne da krade Bogu dane i babi pare sto na bausteli tesko zaradi..........uzevsi u obzir broj upisanih i broj diplomiranih,omjer je takav da je to nevjerovatno (eto raspitajte se), samo upisuju neke obnove i kafenisu..........
2 diplome :klanja

Pričaš budalaštine koje nemaju veze sa životom, bar ovdje.. možda je kod vas na zapadu drugačije, tako.
:D.

Ja pricam budalestine? :sjedi

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 02 Feb 2016, 17:26

Lebowski wrote:Ovo nije nikakvo davanje.. Kad napraviš ugostiteljski objekat onda ne možeš razmišljati na način "dobre mušterije i loše mušterije".. Ti možeš znati ko ti donosi veću zaradu ali svaku mušteriju moraš poštovati jel, potrošio marku ili 5. Svako ko ju tom poslu zna da kad dolazi neko i svaki dan ostavi 2 KM minimalno i tako godinama ne mže biti loša mušterija.

Ovi su izgubili poštovanje prema mušterijama, prokleti za parama umjeto da npr prošire objekat, ili doaju nove sadržaje.. nešto drugo..

Ako su studenti sjedili tu a ne jeli i ne pili ništa odluka je oK.. ako nisu onda nije OK.
Naravno da možeš, jer ti i samim tim tvoja porodica zavisi od mušterija. A ti poštuješ svoju mušteriju tako što ih fino i uljudno dočekaš, uslužiš.

A nećeš ti ništa proširivati, praviti ako imaš loše mušterije, jer ti loše ide. Ti govoriš male su to pare, naravno da nisu male. Male su kad bi uzeli za primjer jednu osobu, a koliko stotina, pa i hiljada osoba prodje kroz te i takve objekte. Tako da to nije markica dvije, već hiljade markica. Što bi neko bio u gubitku zbog razmažena insana. A ako još pritome ne naruči ama baš ništa, pa tom i takvim osobama je obraz djon.

To su loše mušterije i ljudi koji misle samo na sebe i svoju guz'cu i pri tome nemaju nimalo obzira, poštovanja(o koem ti toliko pričaš) ka drugima.
Samo sabura

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 02 Feb 2016, 17:27

@leb
Nije u redu djeliti musterije na dobre ili lose ali to je trziste
Ali nije u redu ni zloupotrebljavati neki prostor
Sjedi na hodniku...mi smo isto ubijali vrime po importane centru..ali nikom nije palo na pamet sjesti u birc i sjediti dva tri sata..uz dvi kave
Nekako mislim da je do ovakve odluke dovelo bas pretjerivanje
To ti je isto kad dodes u dalmaciju...sjednes u restoran..narucis tri pomfrita i sjedis 3 sata...i onda se cudis sto je konobar neljubazan
Ja prva ne bi sjela...kad nemam para za rucak jedem fast food
Ili sjedim na zidicu i pijem kolu od dva litra

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 02 Feb 2016, 17:29

Lebowski wrote:Pročitaj dalje... Otvori ba kafić pa počni napadati ljude što ti dođu i popiju kafu za marku pa ćeš vidjeti koliko ćeš dogurati sa poslom.

Nemam namjeru otvarati kafic,jer imam firmu koja se bavi sasvim drugom djelatnoscu i zadovoljna sam. :kafa

Ne trebas me uciti kako se gura s poslom,radim svasta od tinejdzerskih dana.

Kao god...........nije tema zagorka...............poenta je da je vrlo ruzno,nepristojno,neumjesno,nekulturno kako god......reci covjeku sta da radi sa svojim vlastitim prostorom i sa svojim vlastitim novcem........toliko......

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 02 Feb 2016, 17:32

Mala_Mu wrote:
greeneyes wrote:
Mala_Mu wrote:SCC dolazim . :oo

Knjigu u ruke i na kafu :valja
Jako smEšno. Vjerujem da se i ti obraduješ kad tvojoj majci dodje "kupac", bolje rečeno osoba, koja uopće ne želi ništa kupiti, ali će onako iz ćejfa isprevrtati svu odjeću, razložiti i otići? Neće ništa kupiti. I tako iz dana u dan. Bravo ti. :ok

Sami sebi dajete odgovore na vlastita pitanja. Ko bi normalan digo halabuku zarad sat vremena? Pa niko, čak ni neuk insan. I seljak će prodavajući mlijeko i sir gledati kako se ophodi prema svojim kupcima, al' neće im progledati kroz prste vazda i dozvoliti da plaćaju kako hoće, ucjenjuju ih i kaljaju i obezvrijedjuju njihov trud i rad. Tako da, gotov' sigurno, niko nije digao halabuku zarad sitnice.

Kad vec spominjes moju mamu, ne obradujem se , al kao prodavac si duzan sve pokazati i izloziti i ako znas /pretpostavljas ( to se osjeti) da nece nista kupiti .
I na kraju kad ti sve isprevrne i nista ne uzme ipak fino i pozdraviti. A ne sad napasti i reci da ne dolazi vise.
No to nije tema. niti su poredjenja slicna

Malo ste preosobno shvatiti :)
Pa i ovi uslužitelji imaju poštovanje. Fino te dočekaju, finim riječima, usluže te.
Aaa, ne obraduješ se. I je l' fino da ti samo iz inata ideš čitati knjigu par sati dok drugi nemaju mjesta da sjednu i jedu, za šta, na kraju krajeva, ta prostorija i služi? A tebi kuća zjapi prazna, biblioteke prazne.

Nema potrebe za takvim zaključcima, ne mogu ja ovo osobno shvatiti kad nit se bavim ovim, nit me kad ko tjerao iz kafića. Samo ne volim dvoličnost i nepoštivanje i taj stav-sa'ću ja u inat uraditi to nešto.
Samo sabura

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3199 times

Post by Mutevelija » 02 Feb 2016, 17:33

Nisam nikad bio student.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 02 Feb 2016, 17:37

vila wrote:@leb
Nije u redu djeliti musterije na dobre ili lose ali to je trziste
Ali nije u redu ni zloupotrebljavati neki prostor
Sjedi na hodniku...mi smo isto ubijali vrime po importane centru..ali nikom nije palo na pamet sjesti u birc i sjediti dva tri sata..uz dvi kave
Nekako mislim da je do ovakve odluke dovelo bas pretjerivanje
To ti je isto kad dodes u dalmaciju...sjednes u restoran..narucis tri pomfrita i sjedis 3 sata...i onda se cudis sto je konobar neljubazan
Ja prva ne bi sjela...kad nemam para za rucak jedem fast food
Ili sjedim na zidicu i pijem kolu od dva litra
To je to. Ova zabrana zvuči grubo, al' ne može se drugačije kad ljudi smatraju da je normalno pola dana provesti pijući jednu kafu.
Samo sabura

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 02 Feb 2016, 17:37

Sad sam isla procitati uvodni clanak
Dakle to je prostor u kojem mozes pojesti jelo kupljeno u centru...i nitko ih ne tjera ako ima dovoljno mjesta
E sad...zamislite ..neka prodavacica ima pauzu za dorucak 15 min..i kupi jelo i hoce sjesti 1o min i pojesti i nema mjesta jer se netko sjetio tu druziti neometano
I tako iz dana u dan
Ja bi ih prva ustala..idi lijencari negdje gdje ne smetas nikom

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Feb 2016, 17:41

Zagorka wrote:
Lebowski wrote:Pročitaj dalje... Otvori ba kafić pa počni napadati ljude što ti dođu i popiju kafu za marku pa ćeš vidjeti koliko ćeš dogurati sa poslom.

Nemam namjeru otvarati kafic,jer imam firmu koja se bavi sasvim drugom djelatnoscu i zadovoljna sam. :kafa

Ne trebas me uciti kako se gura s poslom,radim svasta od tinejdzerskih dana.

Kao god...........nije tema zagorka...............poenta je da je vrlo ruzno,nepristojno,neumjesno,nekulturno kako god......reci covjeku sta da radi sa svojim vlastitim prostorom i sa svojim vlastitim novcem........toliko......
Samo jednu firmu? :ha

Kafić je javni objekat, nije baš privatan na način da možeš raditi sve ko u svojoj kući..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 02 Feb 2016, 17:46

Da,jednu. Uopce nije tajna taj podatak kao ni to sta sam diplomirala. Jedino ti osnovne stvari ne znas o forumasima koji su tu sto godina,pa se provaljujes. U stvari,ti osnovne stvari ne znas ni o cemu. Zato i suosjecas sa dangubama. :kafa

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Feb 2016, 17:49

vila wrote:Sad sam isla procitati uvodni clanak
Dakle to je prostor u kojem mozes pojesti jelo kupljeno u centru...i nitko ih ne tjera ako ima dovoljno mjesta
E sad...zamislite ..neka prodavacica ima pauzu za dorucak 15 min..i kupi jelo i hoce sjesti 1o min i pojesti i nema mjesta jer se netko sjetio tu druziti neometano
I tako iz dana u dan
Ja bi ih prva ustala..idi lijencari negdje gdje ne smetas nikom
Neka jede stojeći, u drugom terminu ili neka promijeni restoran.. :cudi

Inače, tema je toliko beznačajna i ne vidim što se rapsravlja o ovome uopšte al eto..

Ako su povrijedili pravila pa sjedili tu džaba onda su u pravu sa zabranom.. ako je nešto drugo nisu.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Feb 2016, 17:51

Zagorka wrote:Da,jednu. Uopce nije tajna taj podatak kao ni to sta sam diplomirala. Jedino ti osnovne stvari ne znas o forumasima koji su tu sto godina,pa se provaljujes. U stvari,ti osnovne stvari ne znas ni o cemu. Zato i suosjecas sa dangubama. :kafa
Znaam.. Prije smo se zezali kako Zagorka ima sve najbolje, od najboljih kola, najboljeg muža, najboljeg posla, djece.. :ooo

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 02 Feb 2016, 17:52

Ljudi trebaju stajati u kafiću, restoranu, jer nekom se čita baš tu, a ne u biblioteci, koja uzgred rečeno zjapi prazna. I najveća ironija je što se ti čitaoci žale kako biblioteka zjapi prazna. E živote otkinuti dugmiću.
Samo sabura

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Feb 2016, 17:53

Ako platiš da sjediš tu možeš raditi sa svojim vremenom šta hoćeš ako nikog ne diraš.. u čemu je problem?

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 02 Feb 2016, 17:55

Lebowski wrote:
Zagorka wrote:Da,jednu. Uopce nije tajna taj podatak kao ni to sta sam diplomirala. Jedino ti osnovne stvari ne znas o forumasima koji su tu sto godina,pa se provaljujes. U stvari,ti osnovne stvari ne znas ni o cemu. Zato i suosjecas sa dangubama. :kafa
Znaam.. Prije smo se zezali kako Zagorka ima sve najbolje, od najboljih kola, najboljeg muža, najboljeg posla, djece.. :ooo
Kola ima boljih,ali su meni moj muz i moje dijete nabolji. A tebi ako nije iz tvog zivota nesto najbolje (posao,diploma,stan),a ti upri iz petnih zila pa ce ti biti. Nije nemoguce svasta postici,ako zelis. Ako zelis tratit vrijeme,imas pravo na to. Ali nije lijepo zakerati ljudima koji se dizu prije nego svane jer nikom nista nije s neba palo.

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”