Ti kao da si tek sad upao na temu, pa ne vidiš da sam tek o tome počeo pisati kada je neko drugi postavio o muškarcu i mašicama, a ne da sam iz vedra neba krenuo “Ali šta je sa muškarcima?”Masamune wrote: 29 Nov 2025, 09:00 Kao što mnoge žene odmah na prvu traže neka opravdanja za ženu nasilnicu zbog čega je to uradila tako i mnogi muškarci rade potpuno istu stvar kad je muškarac nasilnik. Te vidi je kako je obučena, garant je tražila degenek i sve ostalo.
Međutim, kad se to skloni u stranu što je mahom stvar neke agende, nekih pokreta ili samog odgoja za koji smatram da je pogrešan u tom smislu ili jednostavnog nerazumijevanja i slično ostaju normalne ljudske reakcije. Više ćeš dobiti normalnih reakcija od žena u tom slučaju jer su empatičnije od nas i koje će to osuditi. Kod nas bude ili vrijeđanje ili se okrene tako na zajebanciju kao što si objasnio umjesto da se to ozbiljno posmatra, a rjeđe ćeš dobiti reakciju koja je ozbiljna i potrebna.
S obzirom da smo mi ovdje ipak više okrenuti patrijarhatu od odgoja do svega ostalog logično je da će biti i jedan broj žena koje prate takva ponašanja večine muškaraca jer smatraju da je to normalno i da je to za smjehotres (ne moraju se nužno solidarisati sa ženom koja vrši nasilje).
Kao i uvijek ti baš imaš potrebu da udrobiš svašta nešto te film te ovo te ono... de bgti drži se osnovnog.
Uostalom, tema je ženoubistvo, tako da ne znam zašto potežete te priče baš na ovoj temi osim ako je pojedincima stalo da temu pretvore u rat među spolovima tj. u tipično američko sranje. Otvorite temu nasilje nad muškarcima, dodajte i androcid ako smatrate da postoji osnova za to i onda opletite. Ovako to baš ostavlja dojam teške patetike i očaja.
Ja kad nešta “nadrobim”, to ima razlog.
Kao u ovom slučaju sa filmovima, nekako ispada u tvom postu da žene ipak imaju više empatije od muškaraca prema muškoj žrtvi, a muškarci su samo ti koji se šprdaju sa njim.
Filmove sam naveo jer ćeš najčešće u komedijama naći teme o pogledu muškarca na seks, polne organe i intimu, dok je kod žena više to romantizirano, i to je razlog zašto od žena nema takvih komentara, a ne kako ti pišeš da to veoma rijetko rade zbog empatije ili nekih drugih sličnih razloga.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)