Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1612 times
- Been thanked: 1456 times
- Status: Offline
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41218 times
- Been thanked: 27908 times
Re: Mjesoviti brak?
Ozenio zenu iz Beograda, umocio ga, pa preko noci prestao biti Bosnjak. Sad je ljuti bosanac a supruga mu ostala ono sto jeste, srpkinja.
Evo teme za naucni rad pod naslovom: "Uticaj koke na nacionalni/narodni identitet"
Nepunih 50 godina socijalizma je od ogromnog broja ljudi napravilo identitetske lutalice, likove koji hoce da budu nesto sto nisu a nece da budu ono sto jesu. Oni bi rado da budu sve a da budu niko i nista a kad si niko i nista onda te po logici ali i po pravu slijedi nista.
Niko sa prostora bivse drzave nema ovaj problem, svi su ostali ono sto jesu osim ovih BH bajagi savremenika, modernjaka, FGR-ovaca.
Evo teme za naucni rad pod naslovom: "Uticaj koke na nacionalni/narodni identitet"
Nepunih 50 godina socijalizma je od ogromnog broja ljudi napravilo identitetske lutalice, likove koji hoce da budu nesto sto nisu a nece da budu ono sto jesu. Oni bi rado da budu sve a da budu niko i nista a kad si niko i nista onda te po logici ali i po pravu slijedi nista.
Niko sa prostora bivse drzave nema ovaj problem, svi su ostali ono sto jesu osim ovih BH bajagi savremenika, modernjaka, FGR-ovaca.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53337 times
- Been thanked: 9476 times
- Status: Online
I ja bih radi koke to isto posto, sto 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3835 times
- Been thanked: 7065 times
Moj Trico, pun Fis Bosnjakinja, malo cesce u kupovinu,
angazuj se malo.nece same doci..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Matan
- Sila nečista

A ako naletis na Hrvaticu, ima da ides na Kalvariju svaki dan..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41218 times
- Been thanked: 27908 times
Valja mu klempu jest pa ja
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53337 times
- Been thanked: 9476 times
Idem i tamo, fine seke, pa ja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2884 times
- Been thanked: 23848 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2419 times
- Been thanked: 1140 times
Zivi s'kim hoces a ostani sto jesi.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Matan
- Sila nečista

To je ono kad se dvoje zaljube, pa se
onda dogovaraju u cijoj ce se crkvi vjencati..
ma nema veze, nije bitno, ali cemo u mojoj..
onda dogovaraju u cijoj ce se crkvi vjencati..
ma nema veze, nije bitno, ali cemo u mojoj..
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22530 times
- Been thanked: 20661 times
Pa ja takve izjave je hvalio i sam Dobrica Ćosić. Daleko ste doguraliRum wrote: 07 Dec 2025, 12:35 Ozenio zenu iz Beograda, umocio ga, pa preko noci prestao biti Bosnjak. Sad je ljuti bosanac a supruga mu ostala ono sto jeste, srpkinja.
Niko sa prostora bivse drzave nema ovaj problem, svi su ostali ono sto jesu osim ovih BH bajagi savremenika, modernjaka, FGR-ovaca.FB_IMG_1765107247388.jpg
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 969 times
- Been thanked: 6931 times
senpai, znas li ti, izgubi li se taj identitet i ako se insan ozeni sa austrijankom, svedjankom ili ne daj nam boze sa ruskinjom?Masamune wrote: 10 Dec 2025, 08:28 Pa ja takve izjave je hvalio i sam Dobrica Ćosić. Daleko ste dogurali![]()
iritaran sam, rastresen...
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Izgubiš sebe ako dopustiš da ti druga osoba uzme i dušu pored svega ostalog, pa tako moguće i identitet te vrste. To nije vezano za srpstvo konkretno, već za osobu sa kojom živiš ko i odakle god da je.Arthur Dent wrote: 10 Dec 2025, 08:46senpai, znas li ti, izgubi li se taj identitet i ako se insan ozeni sa austrijankom, svedjankom ili ne daj nam boze sa ruskinjom?Masamune wrote: 10 Dec 2025, 08:28 Pa ja takve izjave je hvalio i sam Dobrica Ćosić. Daleko ste dogurali![]()
Zna se da žene uglavnom vuku na svoju stranu dokle mogu i svjesno i nesvjesno jer su mudre, a pogotovo je to intenzivno ako imaju jaku porodicu iza sebe. Do nas je koliko dopustimo da mogu vući tj. mi smo ti koji povlačimo crtu s vremena na vrijeme kad je potrebno, a nekad se ne povuče ili ne povuče na vrijeme jer smo blentavi sami po sebi i nas lako mogu nagovoriti ili preveslati za x stvari.
A ovo, opet, u kontekstu identiteta i krize koje sam Rum ispoljava nije ništa drugo nego kompleksi i strah koji, u jednom momentu, mogu lako preći i u opću histeriju, pa onda postoji potreba nekog prebrojavanja, nametanja, guranja u ladice i slično. U suštini se etnonacionalne matrice hrane time i tako opstaju.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
ovo sto opisujes znaci nije stvar realne opasnosti nego unutrasnjeg nemira. sto bi rekli, kada se covjek osjeca nesigurno onda pocinje da broji, dijeli, trazi prijetnje i gradi price oko identiteta. znaci to vise govori o strahu nego o stvarnoj mogucnosti da muskarca neko "povuce" na svoju stranu.Masamune wrote: 10 Dec 2025, 09:09Izgubiš sebe ako dopustiš da ti druga osoba uzme i dušu pored svega ostalog, pa tako moguće i identitet te vrste. To nije vezano za srpstvo konkretno, već za osobu sa kojom živiš ko i odakle god da je.Arthur Dent wrote: 10 Dec 2025, 08:46
senpai, znas li ti, izgubi li se taj identitet i ako se insan ozeni sa austrijankom, svedjankom ili ne daj nam boze sa ruskinjom?
Zna se da žene uglavnom vuku na svoju stranu dokle mogu i svjesno i nesvjesno jer su mudre, a pogotovo je to intenzivno ako imaju jaku porodicu iza sebe. Do nas je koliko dopustimo da mogu vući tj. mi smo ti koji povlačimo crtu s vremena na vrijeme kad je potrebno, a nekad se ne povuče ili ne povuče na vrijeme jer smo blentavi sami po sebi i nas lako mogu nagovoriti ili preveslati za x stvari.
A ovo, opet, u kontekstu identiteta i krize koje sam Rum ispoljava nije ništa drugo nego kompleksi i strah koji, u jednom momentu, mogu lako preći i u opću histeriju, pa onda postoji potreba nekog prebrojavanja, nametanja, guranja u ladice i slično. U suštini se etnonacionalne matrice hrane time i tako opstaju.
epiteti koji daju imaginarni oslonac ljudima da nesto jesu, da imaju vrijednost, da postoje. da nisu samo gola osobina... nesto slicno kad upitas nekog "ko si ti", a on kaze ja sam hajrudin, inzinjer, navijac slobode, vozac mercedesa, kralj ponoci....
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Tako je.Arthur Dent wrote: 10 Dec 2025, 09:44ovo sto opisujes znaci nije stvar realne opasnosti nego unutrasnjeg nemira. sto bi rekli, kada se covjek osjeca nesigurno onda pocinje da broji, dijeli, trazi prijetnje i gradi price oko identiteta. znaci to vise govori o strahu nego o stvarnoj mogucnosti da muskarca neko "povuce" na svoju stranu.Masamune wrote: 10 Dec 2025, 09:09
Izgubiš sebe ako dopustiš da ti druga osoba uzme i dušu pored svega ostalog, pa tako moguće i identitet te vrste. To nije vezano za srpstvo konkretno, već za osobu sa kojom živiš ko i odakle god da je.
epiteti koji daju imaginarni oslonac ljudima da nesto jesu, da imaju vrijednost, da postoje. da nisu samo gola osobina... nesto slicno kad upitas nekog "ko si ti", a on kaze ja sam hajrudin, inzinjer, navijac slobode, vozac mercedesa, kralj ponoci....
Mada ne mogu ga puno kriviti, jer je to često i reakcija na druge dvije histerije.
Ne kaže se džaba kad ljudi napuste granice Balkana da progledaju.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
ma kakvo krivljenje. ja se cak nisam odnosio ni na ruma.Masamune wrote: 10 Dec 2025, 09:49 Tako je.
Mada ne mogu ga puno kriviti, jer je to često i reakcija na druge dvije histerije.
Ne kaže se džaba kad ljudi napuste granice Balkana da progledaju.
odjek svega sto se godinama vrti oko nas na balkanu... zastrasujuci eho vremena...