Morgen wrote: 23 Jan 2026, 13:30
Kad bi bilo moguce posle smrti da se opet rodite, da li bi birali za sledeci zivot da budete zena?
Ne bi birao ali znam da bi imao neke benefite i prednosti.
Ne bi birao zato što bi imao cikluse svaki mjesec, mogućnost da rodim dijete.
Zavisi kakva bi žena bio, pametna , zgodna?
Ako bi bio zgodna i pametna ne bi ni jedan muškarac imao kod mene šansu da me odvede u krevet, manipulirao bi ih samo tako vaginalnom manipulacijom (da imam iskustvo muškarca i da znam kako muškarci mise)
Imao bi prednost ne bi mi otišla ledja fizički, sistem bi me više štedio , ne bi me gurali u teške poslove , nego bi gledali da napredujem , obrazujem se, ne bi u mladosti se toliko naplatio.
Ponašao bi se kao dama, ali bi opet bio u vjeri, muškarce na nekoj distanci držao kao kerove, da se trude za moju pažnju, da mi pripale cigare ako bi ih konzumirao.
Ali teško je to sa muškim osobinama prebaciti u ženu da li bi bio hedoniatkinja ili ne.
Po prirodi samoj imao bi manje prednosti, ali po društvu dosta više privilegija nego muškarac, bio bi zaštićeniji što se tiče tržišta rada.
Birao bi da li da radim ili ne , kakvog da nadjem muža, lakše bi mi bilo dosta društveno i socijalizacija bi bila bolja ,imao bi svoje drugarice i sa njima izlazio, muškarci bi mi punili inbox ia ako se ja smilujem odgovorim im.
Trudio bi se da se oblacim provokativni ali pristojno da mi žene zavode, a muškarci da bale što bi naravno samo moj ego hranilo.
Eh sad kad djeca dodju i brak to ne znam.
Ali po samoj prirodi ne bi birao da budem zensko, zbog nedostataka koje to donosi ako društvo nije najlonke ženi, a po tome kako me društvo tretira u odnosu na muškarca lakše bi mi bilo.
Ne bi morala zaradjivati vrijednost kao muškarci, nego bi imala je samu od sebe.
Što postojim pa ja.
Ne bi bila usamljena , imala bi svoj krug drugarica i nekog još pravnika u frendzonu simpa kojem pišem kad mi je dosadno i teško .