tuzlak1212 wrote: 12 Dec 2025, 21:09
Masamune wrote: 12 Dec 2025, 19:33
Ako ćemo iskreno to se samo po sebi baš i ne može porediti.
Jedno je religijski simbol, a promjena spola nešto skroz deseto.
Relevantnije poređenje je marama i krst oko vrata jer spadaju u istu kategoriju.
Kod jednog uvode zabrane, a drugo mogu nositi bez problema.
pa nije ovo za poredjenja nego za ibreta
ako cemo porediti moze se to jos gore od obicnog kriza, zasto po Evropi postoje boys catholic schools i girls catholic schools od osnovne skole pa gore do pred fakultet
a ovamo nesto se kritikuje samo jedna marama i to svi Srijici idu u public schools, znaci vise su "evropljani" od ovih gore KSC-ova, bez uvrede
kazem, zakonska izolacija protiv jedne religije
sta bi bilo da ovi krenu medrese otvarat?
Pa et saće ti Matan reći kako je toga bilo oduvijek, a ovi divlji su došli da nameću svoje vrijednosti njima koji su pitomi.
Ono dovlačiš ljude jer ti treba radna snaga, otvoreni pozivi još od Merkel, a nećeš ljudima da omogućiš prava u skladu sa demokratskim vrijednostima.
E pa neće moći. Nisu budale. Tražio si me, došao sam, hoćeš da ti radim poslove koje Austrijanci više ne žele raditi, a istovremeno hoćeš da me zajebavaš i da mi ne omogućavaš prava koja bi demokratski trebala biti zagarantovana.
Drugo smo mi. Mi smo svakako navikli da se asimiliramo i prilagođavamo svemu i svačemu. Od okupatora prije par stotina godina sve do danas. Tu se ništa značajno nije mijenjalo. Ako smo mi takvi nisu svi. Mi nismo univerzalno mjerilo. Ne mislim samo na nas, već cijeli Balkan.
Istovremeno klerofašista kad je na vlasti njemu su samo Austrijanci bitni. Ne samo da mu nisu Sirijci, Afganistanci i slični, već mu neće ni Hrvati, Srbi i Bosanci biti bitni.
Trump i njegovi su u Americi otjerali jebene ratne veterane sa medaljama putem ICE, a svi znamo na šta je fašistička Evropa spremna ako opet dođe do iste. Historija je to pokazala više puta.