Slike su vam super, mogu misliti kako tek smeta sve.

Sve bih probala, a najljepse mi izgleda onaj desert,
gdje ide griz. Moram sebi prepisati.

Evo moje hrane, u posljednjih par dana.
Da ne misli neko da je sve od danas.

Krokodil Behko wrote:Dobar zeljenico Kontra.. kao da prepoznajem tepsiju i rad tvoje mame
I krompir lijepo izgleda. Nikad ne bih mogao tako jednostavno, sa malo sastojaka, a da vizuelno liči na nešto
-- drago mi je . no nista bez ostalih carobjih dodataka.kruh od (tvojih) zobenih pahuljica, mekan i jako ukusan.
Do sada nisam napisao recept za ovaj kruh.uvijek_kontra wrote:Jesi li pisao negdje recept od ovog kruha?
Da ne skrolam sad sve stranice.![]()
Hvala.
uvijek_kontra wrote:Ako imas volje, vremena.. bila bi zahvalna.
Ako ne, isto ok.
....ako te boli stomak , i mislis da je od kruha, vrlo moguce da imas problema sa -glutinom.Od obicnog boli me stomak pa ne bi skodovalo
dobiti jos koji recept za integralni.
SPINERKA wrote:@uvijek_kontra
....ako te boli stomak , i mislis da je od kruha, vrlo moguce da imas problema sa -glutinom.Od obicnog boli me stomak pa ne bi skodovalo
...mozda da probas nabaviti taj kruh-bez glutina i jesti 7 dana...
..ne znam gdje zivis , ali u Sarajevu nisam vidjela da ima -svih sastojaka koji su potrebni da se isti napravi.., a vrlo jednostavno se pravi .
..osim --tkz. irskog hljeba -koji se pravi sa sodom bikarbonom --svi ostali idu sa kvascem.Krokodil Behko wrote:SPINERKA wrote:@uvijek_kontra
...mozda da probas nabaviti taj kruh-bez glutina i jesti 7 dana...
..ne znam gdje zivis , ali u Sarajevu nisam vidjela da ima -svih sastojaka koji su potrebni da se isti napravi.., a vrlo jednostavno se pravi .
Mene stomak zna boliti od samo jedne vrste hljeba na svijetu.
To je onaj kojeg zovu domaći hljeb, a povezujem to s kvascem.