Temu
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8462 times
- Been thanked: 20034 times
- Status: Offline
Re: Temu
Ne pajači. To su obicni uvoznici koji nista ne privredjuju nego uzimaju lake pare dizuci cijene kineskim proizvodima.
Nase proizvodjace cu uvijek podrzati. A ono sto se ne proizvodi kod nas, kao npr ukrasi za torte, cu naruciti iz Kine.
Nase proizvodjace cu uvijek podrzati. A ono sto se ne proizvodi kod nas, kao npr ukrasi za torte, cu naruciti iz Kine.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4568 times
- Been thanked: 3576 times
Jel ijedna kupila dildo sa temua? Vele 30cm na slici a 3 u reali 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 29017 times
- Been thanked: 33211 times
Crkla mie jedna slušalica i uz neke druge pizdarije narućila iz temua i to, bome su ne loše i msm da će mi duže trajati.
Caveat emptor
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1708 times
- Been thanked: 3276 times
Ja naručio zvučnik i stigao nije loš, ne grči
Ma ima kao nekih popusta na robu, ali opet moraš kupiti nekoliko stvari.
Kod mene kolege se bave povratom , kao prijave proizvod da ne valja pa traže povrat.
A ne vrate robu.
Kod mene kolege se bave povratom , kao prijave proizvod da ne valja pa traže povrat.
A ne vrate robu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2966 times
- Been thanked: 24562 times
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4028 times
- Been thanked: 7461 times
Problem Kineskog uspona i jeftine robe je lose placena radna snaga..
zapamtite, ako je roba malo skuplja, tu radnici su
posteno placeni..
zapamtite, ako je roba malo skuplja, tu radnici su
posteno placeni..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 936 times
- Been thanked: 1413 times
i ovdje ce na skupljoj robi sef uzeti sebi a i drzave kod nas uzimaju puno
a ni vamo ni tamo radnik nije placen vise nego sto mora
a ni vamo ni tamo radnik nije placen vise nego sto mora
- Zanki
- saudade

Pa gospode božeMutevelija wrote: 14 Dec 2025, 16:37 Ja naručio zvučnik i stigao nije loš, ne grči
A ne vrate robu.
Caveat emptor
- Zanki
- saudade

- Zanki
- saudade

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10190 times
- Been thanked: 12084 times
Evo ideje.
Napraviti fabriku neke bofl robe, pa zaći po državi i pofatati sve fanove rase žutih šišmiša,
zatvoriti ih u fabriku i natjerati da rade onako i onoliko koliko kineski radnici jedno mjesec dana.
Potom ih ponovo pitati za mišljenje.
Ovo je sve licemjerje.
Uf, al smo liberalni i tako to, al ako može malo jeftinije baš nas briga.
Isto ko Rodney u Mućkama. Jadnik rado bi bio pošten i liberalan, a na krjau uvijek bude upleten u Delboyev kriminal.
Stvarno ne znam, zašto fanovi sibirske i šišmiš rase ne odsele s kontinenta, ako im se ne sviđa
Da sam ja vlast, ne bi iblo nijednog kineskog proizvoda u državi, a ne bi bilo ni ruskog gasa. Jebe mi se za grijanje Sarajeva. Podrazumijeva se da ne bi bilo ni ovih muslimanskih Nedića naših dana ni na ulici ni na internetu
Napraviti fabriku neke bofl robe, pa zaći po državi i pofatati sve fanove rase žutih šišmiša,
zatvoriti ih u fabriku i natjerati da rade onako i onoliko koliko kineski radnici jedno mjesec dana.
Ovo je sve licemjerje.
Isto ko Rodney u Mućkama. Jadnik rado bi bio pošten i liberalan, a na krjau uvijek bude upleten u Delboyev kriminal.
Stvarno ne znam, zašto fanovi sibirske i šišmiš rase ne odsele s kontinenta, ako im se ne sviđa
Da sam ja vlast, ne bi iblo nijednog kineskog proizvoda u državi, a ne bi bilo ni ruskog gasa. Jebe mi se za grijanje Sarajeva. Podrazumijeva se da ne bi bilo ni ovih muslimanskih Nedića naših dana ni na ulici ni na internetu
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 7922 times
- Been thanked: 7117 times
Globalni sistem proizvodnje i potrosnje nije nastao slucajno i ne moze se svesti na moraliziranje ili trazenje krivice kod pojedinaca.
Alo vec pricamo o radnim uslovima, ekoloskim standardima i zavisnosti od uvoza, odgovornost lezi prije svega na politiki, zakonima i korporacijama koje takav sistem furaju i od njega itekako profitiraju. Napadi na potrosace ili razne generalizacije nece promjeniti nista.
Alo vec pricamo o radnim uslovima, ekoloskim standardima i zavisnosti od uvoza, odgovornost lezi prije svega na politiki, zakonima i korporacijama koje takav sistem furaju i od njega itekako profitiraju. Napadi na potrosace ili razne generalizacije nece promjeniti nista.
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1708 times
- Been thanked: 3276 times
Jes vidla čim se narod baviZanki wrote: 14 Dec 2025, 22:02Pa gospode božeMutevelija wrote: 14 Dec 2025, 16:37 Ja naručio zvučnik i stigao nije loš, ne grči
A ne vrate robu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Zanki
- saudade

Mutevelija wrote: 15 Dec 2025, 00:21Jes vidla čim se narod bavi
[/ quote]
Toe onaj fin i pristojan narod
Caveat emptor
- tuzlak1212
- Inventar foruma

A cuj nece Kineski proizvod al hoce proizvod iz Njemacke koji uvoze kineske proizvode
Bez proizvodnje u Kini, Vijetnamu i takvim drzavama ne bi se ni 30% razvili, prvi zapad, a kamoli sto ni ti tamo ljudi ne bi posla imali
Jedno je imat pametan patent skroz su drugo kapaciteti masovne proizvodnje da i mi siromasni po Bosni, a i jos siromasniji od nas, imaju sve sto ima Amerikanac, Svabo itd... To nikome ne smeta jelde?
Ovo trenutno je svacije dobro i win win, a njihova interna uredjenja su njihova stvar.
Ako si nasao neku novu planetu gdje ima jednako jeftin radnik i resursi a ispostovana ljudska prava rado cemo te saslusat, al dok to ne nadjes suti i ne kenjaj. Ovo mogu hejtat samo cangrizavi besposleni ljudi...
Bez proizvodnje u Kini, Vijetnamu i takvim drzavama ne bi se ni 30% razvili, prvi zapad, a kamoli sto ni ti tamo ljudi ne bi posla imali
Jedno je imat pametan patent skroz su drugo kapaciteti masovne proizvodnje da i mi siromasni po Bosni, a i jos siromasniji od nas, imaju sve sto ima Amerikanac, Svabo itd... To nikome ne smeta jelde?
Ovo trenutno je svacije dobro i win win, a njihova interna uredjenja su njihova stvar.
Ako si nasao neku novu planetu gdje ima jednako jeftin radnik i resursi a ispostovana ljudska prava rado cemo te saslusat, al dok to ne nadjes suti i ne kenjaj. Ovo mogu hejtat samo cangrizavi besposleni ljudi...
- HAVANA
- Penzioner

Kako radim oko kuce pa dosta stvari gledam.Ukucajte personalizirani predmeti.Od natpisa od metala do ukrasa od metala i drveta,postanska sanducad,vanjska rasvjeta ambijentalna i druga itditd Sve isti produkti kao po radnjama samo sto je recimo u bauhaus duplo skuplje i vise od duplo...Pa nisam lud da kupim u bauhaus...Kvalitet sasvim ok samo ne kupuj najeftinije...Paste vodonepropusne,nastavci za alate,sitni rezni alati,urezivanja,oprema za trening...Tene 47km za trcanje fenomenalne itditd I meni sta god radim samo traze daj jeftinije...Pa logicno je da gledam da mi je i ulaz jeftiniji... 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- HAVANA
- Penzioner

Ma ko sam hoce i voli sta uraditi toliko je olaksavajucih stvari prosto nevjerovatno.Mjernih alata,preciznih stvari,produkti,paste,nastavci za masine,dekoracija,rasvjeta...Bezveze primjer.700 km mi trazio da mi pocisti dvoriste,pokosi,odnese...I to kace,cekaj ga itd Kupio za 200 km acu kosilicu stubnu,malu onu acu pilu za 150km.Kontam i da je fus j... je nek samo za to posluzi jednom isplati se.Skupe i da uzmem radice se jos godinu sigurno stajace gore ukrasce je neki majstor il sjebat...Ja i zena sve sami uradili za 2 dana.Radi bez problema,drze baterije dobro,jos po dvije dobio...Ostade mi i to da imam a 150 kostalo ja i ona uradili sto je 700 trazio.I ostade i pila i kosilica.Evo sad odo sa tornom polupat plocice.Majstori rade betone ja vazda pomalo nesta drugo.Em brze em navukoh ja svojim usputnim radom pare za plocu od 100m2 betona...Drugacije ne bi ni mogao ovo raditi.Stvarno je sve preskupo.Ne mogu platiti obijanje plocica i odvoz iz kupatila 600km.Ja to sam skrkam polako,kupio reno scenica o 3 milje,tovari i vozi.Svaki dan po 2 sata i tako redom.Vece stvari majstori.Drugacije ne mogu a volim to.Tura kombijem 300km.Vreca sute 5 km iznosenje.A gdje je obijanje.Kad sracunam imam smeca i iznosenja dugorocno jedno 17000km.Vako sto vise sam rusi,nosi,pokupovo lasera rusim,mjerim zacas,zena kuci crta,ja uklapam mjere,biljezim,spremno majstoru za fine...Ja izmjerio,ocrto,po svom mu pripremio hidroizolaciju a ne da mi on zatvori pa veze nemam sta je stavio...Ja sam ti pomocni radnik i nadzor.Bingo.Raspisa se ja o drugim stvarima ali u tom svemu je jedno 20 stvari kupljenih iz ovih izvora temu...Koje mnogo olaksavaju neke stvari a od kojih majstori prave bauk i lupaju sulude cijene.Da mi podreze grane bora u donjoj zoni 300 km.To ti materi podrezuj.Kupio pilu i teleskop palicu za 2 sata sam odrezo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10190 times
- Been thanked: 12084 times
Malo.Europski ministri financija postigli su privremeni dogovor o uvođenju fiksne carine od tri eura na male pakete koji će se primjenjivati od 1. jula 2026. i najviše će pogoditi kineske online trgovce.
Riječ je o paketima vrijednima manje od 150 eura koji čine 93 posto e-trgovine u EU-u.
Trebalo je 30, možda i 50.
A u BiH potpuna zabrana.
Kao što rekoh, kojeg li licemjerja. Digla se frka, na neka indijanska plemena poput Slovaka i Mađara i razne muslimanske četnike poput Alžira i Emiraćana "otkud im pravo da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici", al ako će uštediti par maraka, mogu komotno izglasavati i rezoluciju i protiv moje rođene matere.
I sad ono tačno na nivou male djece argument "jeftinije, skupo kod nas, drugi nas pljačkaju" itd.
Baš kao da niko ne može dokučiti da carine idu u budžet i na šta god da se potroše korisnije je nego da odu iz države.
Ostaje žal za X pokoljenjem koje je izratovalo za kakvu-takvu BiH, bez hrane, oružja, municije, lijekova i svega ostalog.
Pogotovo ostaje, jer ni Rusija ni kina nikada nisu bili na našoj strani. Nikada nisu dali nikakve donacije, niti povoljne kredite. Nikad nisu pomogli ni oko čega, al su zato bezbroj puta pomogli našim dželatima.
Mene bi bilo sramota, ikada napisati bilo šta pohvalno o njima
Pogotovo bi me bilo sramota da postanem kvisling i Nedić naših dana, pa tu na forumu u ime neprijatleja vrijeđati ljude, jer ako kupim s Temua uštediću dvije marke za kurtone, u koje ću ga sam iscijediti, jer mene ionako nijedna normalna neće.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 57627 times
- Been thanked: 10344 times
- Status: Online
Potpisali su trgovinski ugovor sa prc davne cini mi se dvihiljadite o protoku roba i povlastenjima nakvim, znaci kinezi su bolje prosli nego one drzave u EU kad ekonomski pristupe.Krokodil Behko wrote: 14 Dec 2025, 22:20 Evo ideje.
Ovo je sve licemjerje.
Mores komotno polahko metat kljuc u bravu svih fabrika, ovo sto je opstalo treba izucavat kako su uspjeli volko izdrzat uz tolku konkurenciju
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta