Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Lebowski wrote:Nemam toliko problema sa maHramom(ne znam zašto vehabije ubacuju ovo H) jer je to odjevni predmet većine žena, za kojeg se nađe mjesta u nekom od 6 ormara, ali mi smeta politizacija ovoga, upletanje političkih stranaka, IZ, smeta mi njihova argumentacija... dosad su uvijek ovakve i slične stvari služile politici a najmanje pravima žena ili ljudi.
Politika donosi zakone i odredbe o našim pravima, pa i vjerskim.
Ko će štiti prava vjernika ako neće vjerske zajednice?
A to što će političari zloupotrijebiti date situacije ... ... do naroda je.
Vjerska zajednica bi onda trebala naglasiti gdje je zeni mjesto i pod kakvim serijatskim uslovima joj je dozvoljeno zaposljenje. Da naglasi kako da se oblaci, hidzab i moda ne mogu skupa. Pokrivena zena ne smije oponasati muskarca, koliko ih danas imamo koje oblace hlace? Pokrivenoj zeni bi na prvom mjestu trebalo da je do njezine casti i ugleda, a ne do karijere.
da ne kazem da je okaci macku o rep.
Last edited by SisterIbrahim on 10 Feb 2016, 12:54, edited 2 times in total.
I treba neko objasniti zašto je negdje ovako a zašto negdje marama.. a zašto su nekad iz te iste IZ sklanjali i jedno i drugo i zašto su im lagali da je to OK i za ženino dobro.
Onda treba te koji su lagali kazniti na neki način, proglasiti izdajnicima.. šta već.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
REMB wrote:Nemoj lagati na IZ, ne valja lagati.
Jasan je stav IZ po pitanju pokrivanja oduvijek; mahrama koja prekriva kosu i vrat (a ne lice).
pa sto im se "uciteljice" oblace kao muskarci? zasto im se "profesorice" sminkaju? Znamo stav Kur ana, izadji namirisana iz kuce, pocinila si blud.
Znaci problem je u IZ. Problem je sto bi svi bili pokriveni, a slabo ko i da (pro)cita Kur an.
Ja sam za to, ako zena zeli biti pokrivena da to uradi radi sebe, i da bude po serijatu pokrivena.
Znamo da nema prisile u vjeri. Pa ni prisile stavljanja hidzaba!
Pa kakvo je to rezonovanje.
Jedno je tumacenje IZ propisa pokrivanja kojeg se mnoge zene drze, a sasvim je drugo sto se neke ne drze.
IZ tumaci vjerski propis o alkoholu sa je to haram, pa mnogi piju...zar je i tu kriva IZ?
Jasan je stav IZ po pitanju pokrivanja oduvijek; mahrama koja prekriva kosu i vrat (a ne lice).
pa sto im se "uciteljice" oblace kao muskarci? zasto im se "profesorice" sminkaju? Znamo stav Kur ana, izadji namirisana iz kuce, pocinila si blud.
Znaci problem je u IZ. Problem je sto bi svi bili pokriveni, a slabo ko i da (pro)cita Kur an.
Ja sam za to, ako zena zeli biti pokrivena da to uradi radi sebe, i da bude po serijatu pokrivena.
Jedno je tumacenje IZ propisa pokrivanja kojeg se mnoge zene drze, a sasvim je drugo sto se neke ne drze.
IZ tumaci vjerski propis o alkoholu sa je to haram, pa mnogi piju...zar je i tu kriva IZ?
Da, ako je jedan Semir Efendic u svojoj opstini mogao da zabrani alkohol, kako IZ nije mogla da utice na narod kojeg "vodi" grdne rane. IZ moze itekako da utice da se djeca ne pokrivaju, al stas, valja brinuti o politici i sta kaze Dodik
Da, ako je jedan Semir Efendic u svojoj opstini mogao da zabrani alkohol, kako IZ nije mogla da utice na narod kojeg "vodi" grdne rane. IZ moze itekako da utice da se djeca ne pokrivaju, al stas, valja brinuti o politici i sta kaze Dodik
Interesantan info.Mozes malo poblize o toj zabrani?
Čarobni wrote:
Sam si sebi odgovorio-ne vode se trendovima.
sama*
Znaci nije moda koja se moze skinuti kada covjeku dosadi. To je razlika izmedju carapa i hidzaba
Pardon, sama*
Nije moda, ali nije ni vječna prisila, što bi se reklo, u vjeri nema prisile. Dođe vrijeme kada sama za sebe donosiš odluke, pa bila to odluka da se pokriješ ili otkriješ.