Savez za bolju budućnost
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
Re: SIPA pretresa prostorije u Dnevnom avazu, uhapšen Radonč
Podignuta optužnica protiv Radončića, Dautbašića, Hadžijahića i Šahman
http://www.klix.ba/vijesti/bih/podignut ... /160205056
http://www.klix.ba/vijesti/bih/podignut ... /160205056
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9988 times
- Been thanked: 11864 times
- Status: Online
Pa nešto malo ih moraju optužiti nakon ove galame...Krokodil Behko wrote:Odoše u zatvor, zbog sitnice.
nemaju sreće...da su u Sloveniji, izvukli bi se sa uvjetnom i društveno korisnim radom
Čak bi mogli ostati poslanici ako bi slučajno zaglibili ( janez janša uredno je odlazio na sjednice iz zatvora
Habibti, ya nour el - ain... 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4456 times
- Been thanked: 3418 times
Taj fazon "ometanje rada pravosudja" je malo onako idi mi dodji mi.
Znaci meni pukne guma od auta i moram da stanem tu gdje jesam, a
iza mene sudija u svom autu i ne stigne na posao na vrijeme. Mogu li
se ja onda optuziti da ometam rad pravosudja?
Znaci meni pukne guma od auta i moram da stanem tu gdje jesam, a
iza mene sudija u svom autu i ne stigne na posao na vrijeme. Mogu li
se ja onda optuziti da ometam rad pravosudja?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1666 times
- Been thanked: 1500 times
ma ovo je vise nego ocito ispolitizirana odluka,nekome odgovara kaos u drzavi...
cim se osjetilo da se ide prema nekom dogovoru i na drzavnoj razini odmah haps...
tipujem na esdepenjare,deeflije i tzv. Savez za promjene...
cim se osjetilo da se ide prema nekom dogovoru i na drzavnoj razini odmah haps...
tipujem na esdepenjare,deeflije i tzv. Savez za promjene...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Re: Savez za bolju budućnost
ŠUŠNJAR SENATORU MCCAINU: Znakovito je kako je Radončić uhapšen pred sam odlazak u SAD --i mnei je ovo bilo -simptomaticno
On je imao čast upoznati i senatora McCaina te je iskoristio priliku informirati ga kako je znakovito da je Radončić, kao jedan od rijetkih političara koji se javno istakao svojim upozorenjima o širenju radikalnog islamizma, pritvoren pred sam dolazak u SAD i na ovu konferenciju. -
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

On je samo republikanac, to se ne pika.
I šta kaže Čović, sve po redu i zakonu? Nešto se puno zauzima oko FahrA, pa slutim da će i on za njim.
Garant ni taj iz Šušnjara, nije poslan za konzula ništa regularnije od one Fahrine nesuđene ambasadorke.
I šta kaže Čović, sve po redu i zakonu? Nešto se puno zauzima oko FahrA, pa slutim da će i on za njim.
Garant ni taj iz Šušnjara, nije poslan za konzula ništa regularnije od one Fahrine nesuđene ambasadorke.
Ah , balkancima daju istrosene poticare da se s njima bakcu. Mc Cain je odpuho. Nikakav uticaj nema.Krokodil Behko wrote:On je samo republikanac, to se ne pika.
-No , znam da brines za Fahru, eno ga se udebljo 1,6 kg , vjerovatno ne smije u WC
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

SPINERKA wrote:Ah , balkancima daju istrosene poticare da se s njima bakcu. Mc Cain je odpuho. Nikakav uticaj nema.Krokodil Behko wrote:On je samo republikanac, to se ne pika.
-No , znam da brines za Fahru, eno ga se udebljo 1,6 kg , vjerovatno ne smije u WC, kaze mu u njega advokat.
Možda se nije udebljao, nego nema rezervnih gača.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Pjesma podrške Fahraonu
ne znam kako se zove ova grupa ali ja bi ih nazvao "tri kurtona"
[ytube][/ytube]
ne znam kako se zove ova grupa ali ja bi ih nazvao "tri kurtona"
[ytube][/ytube]
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Advokat Kadrija Kolić traži očitovanje advokatskih komora i pojašnjava
Praćenjem komunikacija Radončića i Vidović, Tužilaštvo i Sud BiH počinili krivično djelo!
Tražeći od značajnih institucija donošenje zaključka i javno reagiranje, Kolić je svoj stav poslao i svim medijima, a naslovio ga je kao "učestala pojava praćenja telefonskih komunikacija između advokata i njihovih klijenata i zadnji primjer takvog slučaja praćenja komunikacija advokata Vasvije Vidović od 9. 2. 2016.godine".
Mojim ličnim i profesionalnim stavom da je u smislu člana 6. EKLJP, u vezi sa članom 2. i 6. Zakona o advokaturi FBiH , te člana 50. i 82. ZKP-a BiH svaka radnja snimanja i praćenja komunikacija advokata i klijenta radnja koja ima za posljedicu kršenje Ustava i Zakona BiH od nadležnih istražnih i sudskih organa, s čime se advokatura čini zavisnom i ometa u nesmetanom i neovisnom radu u pružanju stručne i profesionalne usluge svojim klijentima - naveo je advokat Kadrija Kolić. -
Osnovano zaključujem da je na taj način (a imajući i u vidu istu praksu i u predmetu Miletić koji se vodi pred Sudom BiH ), postupanje Tužilaštva i Suda BiH radnja krivičnog djela u smislu člana 238. Krivičnog zakona BiH i poduzeta s namjerom da se advokatura učini zavisnom od samovoljnih radnji neodgovornih pojedinaca u sistemu izvršne i sudske vlasti.
Zašto je Vasvija pozvana kao svjedok i time automatski isključena iz tima obrane? 
smije li se to?
smije li se to?
Habibti, ya nour el - ain... 
U BIH je sve moguce.storm wrote:Zašto je Vasvija pozvana kao svjedok i time automatski isključena iz tima obrane?
smije li se to?
..Licno ,ona mi se ne svidja , jednako mislim da tu ima i njenog -prljavog masla --
..lici mi na ---duplog agenta
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Meni se nikad nije ni sviđala, ni njena angažiranost u Hagu ...SPINERKA wrote:U BIH je sve moguce.storm wrote:Zašto je Vasvija pozvana kao svjedok i time automatski isključena iz tima obrane?
smije li se to?
..Licno ,ona mi se ne svidja , jednako mislim da tu ima i njenog -prljavog masla --
...Cudne okolnosti oko njenih klijenata.Chloe wrote:Meni se nikad nije ni sviđala, ni njena angažiranost u Hagu ...SPINERKA wrote:U BIH je sve moguce.storm wrote:Zašto je Vasvija pozvana kao svjedok i time automatski isključena iz tima obrane?
smije li se to?
..Ona je sudija -iz starog sistema--
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Svi su oni iz starog sistema. I Edina rešidovićka je otuda, pa i onaj advokat Adamović, a fino se sjećam da je bio sudija koji je morao napustiti položaj zbog neke seksualne afere i sad tu on nešto morališe.
[quote] Zakon mene oslobađa svjedočenja. Ovdje se radilo o tome da je tužilac išao jako daleko u svojim nezakonitostima. On je prisluškivao telefonske razgovore između mene i mog klijenta, iako je glavni tužilac, a i u najmanju ruku i postupajući, znao da sam ja već dosta dugo opunomoćeni advokat gospodina Radončića, jer sam ranije podnosila podneske - kazala je Vidović.
Na opasku da je logično da će i nju prisluškivati, Vidović je rekla da to nije slučaj jer takvo nešto izričito zabranjuje zakon, odnosno da se advokat ne smije prisluškivati.
-boginja