Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Bože me sačuvaj i zakloni ... baš svakakvih sudbina. 20 i 27 godina, cccccc. Prežalosno.
Tigriiiis 
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41540 times
- Been thanked: 28316 times
- Status: Online
Amerika Amerika Amerikanavika wrote:Od jucer mi ne izlazi iz glave sudbina (valjda je to) jedne nase porodice ovdje.
Prije otprilike 2 mjesece 20-ogodisnji sin im je osvanuo mrtav. Niko osim njih ne zna zasto. Drugi samo pretpostavljaju da uzrok smrti mozda izazvan drogom. Roditelji potraze psihicki odmor u Bosni i u medjuvremenu im jave da im se drugi sin ( 27. god, jedino dijete koje su jos imali) ubio, igrajuci ruski rulet. Majka pala u komu, nisu bili u stanju doc' ni na dzenazu
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
Prva kora za tortu odletila odmah u kantu za smece
Dodje mi da vrisnem kad vidim kako i druga izgleda
Treca se pece, ne izgleda nista bolje od druge. Umutila jaja i gustin, cuje se na jaja
Trebat ce mi dva sata da pocistim kuhinju, sve sam izmazala, sve sam isprskala, i stazu cu morat stavit u masinu da se pere. Sve drugo po kuci ostalo mi je nesredjeno zbog 5-6 kolaca torte koja i nece ni na sto liciti
Treba mi jos sahat - dva da zavrsim i nisam sigurna hocel ista valjat
Kontam da sad sve spremljeno pobacam i odem po gotovu tortu. Uvijk, uvijk mi se ovo desava kad slijedim online recepte, i nikad se pameti nisam dozvala
Kontam da sad sve spremljeno pobacam i odem po gotovu tortu. Uvijk, uvijk mi se ovo desava kad slijedim online recepte, i nikad se pameti nisam dozvala
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6522 times
- Been thanked: 5913 times
Trebala si ukucat samo 'najbolji biskvit za tortu'
i uzet onog sto je najjednostavniji. Ja uvijek pravim po
drugom receptu i uvijek trazim ono sto je 'simple'.
I uvijek bude super.
i uzet onog sto je najjednostavniji. Ja uvijek pravim po
drugom receptu i uvijek trazim ono sto je 'simple'.
I uvijek bude super.
Last edited by uvijek_kontra on 11 Feb 2016, 21:26, edited 2 times in total.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Čini mi se da bi ja bolju tortu napravio od tebenavika wrote:Prva kora za tortu odletila odmah u kantu za smeceDodje mi da vrisnem kad vidim kako i druga izgleda
Treca se pece, ne izgleda nista bolje od druge. Umutila jaja i gustin, cuje se na jaja
Trebat ce mi dva sata da pocistim kuhinju, sve sam izmazala, sve sam isprskala, i stazu cu morat stavit u masinu da se pere. Sve drugo po kuci ostalo mi je nesredjeno zbog 5-6 kolaca torte koja i nece ni na sto liciti
![]()
Iz sela gdje radim momak je otiso uZagreb i zaposlio se...nasli ga mrtvog u stanu..predoziran..
Njegov brat je nedavno maletio ma biciklistu...biciklist u komi, a momak ..psihicki u komi...
Neke godine je momak iz malo daljeg sela vozio toje mladih ..dvoje poginulo..
Momak je bio stokilaš..prepolovio se i stalno govorio da ce se ubit....zlo i naopako...
Da, jadni roditelji....
Njegov brat je nedavno maletio ma biciklistu...biciklist u komi, a momak ..psihicki u komi...
Neke godine je momak iz malo daljeg sela vozio toje mladih ..dvoje poginulo..
Momak je bio stokilaš..prepolovio se i stalno govorio da ce se ubit....zlo i naopako...
Da, jadni roditelji....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Najbolji recept - Bjelanjke brzo izlupati, dodavati kasiku po kasiku secra a najbolje je zumanjke posebno umutiti pa dodati u snijeg..postepeno ..mijesati varjacom a ne mikserom..navika wrote:Prva kora za tortu odletila odmah u kantu za smeceDodje mi da vrisnem kad vidim kako i druga izgleda
![]()
Lagano dodati brasno i prasak za pecivo...varjacom...neka budu uzvrsene kasike brasna
Ako se snijeg ne lupa dobro, dodati malo sirceta ..
Ako se osjeti na jaja znaci da nije narasto biskvit...rerna se ne smije otvarati skoro do kraja pecenja
Ne mogu vise experimentisat, bar ne danas. Trebala bi za to jos jedna skoljka od 30 jaja
Jaja i gustin istepresla u kantu, kore odnijela u sumu iza kuce. Ima u njima mnogo oraha, nadam se da ce se vjeverica pocastiti.
A ja odoh u kroger il ingles. Plati i suti
Stari provjereni recept.
Jaja i gustin istepresla u kantu, kore odnijela u sumu iza kuce. Ima u njima mnogo oraha, nadam se da ce se vjeverica pocastiti.
A ja odoh u kroger il ingles. Plati i suti
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41540 times
- Been thanked: 28316 times
Izgori ti torta naviko 
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
Ma kupim i ja kolače za kirbaj.
Nekad sam često pekla, ne pečem otkad mama ima dijabetes...a sin vise ne jede skoro kolace
Nekad sam često pekla, ne pečem otkad mama ima dijabetes...a sin vise ne jede skoro kolace
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8224 times
- Been thanked: 19365 times
Što nisi otišao na donatorsku večeru?Hannibal Lecter wrote:Jes mi zao veleza i rodjenih. Najbolji su klub u drzavi poslije sarajeva
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Dobio sam poziv al bio u skoliMaja wrote:Što nisi otišao na donatorsku večeru?Hannibal Lecter wrote:Jes mi zao veleza i rodjenih. Najbolji su klub u drzavi poslije sarajeva
🐽