Meni se čini da je taj tumor jako progresivanSTrendzer wrote:bez da ista citah,osim naslovne teme,katolicka vjera i katolici su tumor ove planete Zemlje...bilo i ostalo...
Koja je religija najnasilnija?
Re: Koja je religija najnasilnija?
Habibti, ya nour el - ain... 
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Hajmo reci da su Otomani bili osvajaci,i oni su ubijali,otimali itd. ali su makar za nijansu bili bolji od ovih drugih...recimo da nisu srusili sve crkve i pobili sve sto su mogli pobit da su htjeli a sto su cinili kauboji,spanci,englezi,portugalci itd...
i nemas vise protivprimejra takoreci,bar ne u vecim dimenzijama ..
steta sto Dzingis Kan ostavi sve ovo u Europi u zivotu a bili su najjaci,inace se ne bi nista desilo od ovoga sto se desilo sa bolesnim zapadnim ........,vjerovatno ne bismo imali ni svjetske ratove..steta...a mogla je Historija tako lako ici u sasvim drugom pravcu..
i nemas vise protivprimejra takoreci,bar ne u vecim dimenzijama ..
steta sto Dzingis Kan ostavi sve ovo u Europi u zivotu a bili su najjaci,inace se ne bi nista desilo od ovoga sto se desilo sa bolesnim zapadnim ........,vjerovatno ne bismo imali ni svjetske ratove..steta...a mogla je Historija tako lako ici u sasvim drugom pravcu..
Šteta što nas ne pobi 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- STrendzer
- Inventar foruma

jes za zapadne mozda...,pitaj indijance,maje i inke itd(njih nema vise),aborigine,muslimane u bilo kojoj zemlji na Bliskom istoku,indijce,japance,alzirce,egipcane,vijetnamce,svu crnu pored zlata gladnu Afriku,a pitaj vala i Jugose sve dole,zbog ratova ovih zapadnih nama porusise zemlju nekoliko puta svu komplet...na jugu Spanije su zivjeli Arapi,nisu pravili probleme ali su ih spanci sve maknuli,neke vako neka nako itd..storm wrote:Meni se čini da je taj tumor jako progresivanSTrendzer wrote:bez da ista citah,osim naslovne teme,katolicka vjera i katolici su tumor ove planete Zemlje...bilo i ostalo...
pricamo o faktima..nema nista sa licnim misljenjem,ali ni uljepsavanjem onoga kako je..
Ja bi zbrisao sa tog zapada iste sekunde da mi je tako teško....
a sa faktima prošlosti se ne mislim baviti...tko sam sad ja....
moglo je biti ....šta bi bilo kad bi bilo
- STrendzer
- Inventar foruma

Lebowski wrote:Šteta što nas ne pobi
mozda bi to valjalo nekom drugom ali bi svijet mozda bio ljespi i cisci
kolateralna steta je oduvijek postojala ali ne mora bas toliko da zalisti rod i porod cijele jedne ili vise civilizacija sto mu drzava ..
Otkud pobogu Arapi u Španiji?
- STrendzer
- Inventar foruma

pricam o faktima,ili trebam da uljepsavam cinjenice ?! jel nesto neistinito receno?storm wrote:Ja bi zbrisao sa tog zapada iste sekunde da mi je tako teško....
recimo da imam suosjecanja sa stradalim ljudima i recimo da s emnoge stvari nisu bas tako radikalno morale desit..
ili si ti za,mislim,pravdas li ta masovna ubijanja indijanaca,inka,vijetnamaca i ostalih ...?!
Hocu!
Ček.. turisti?
Ne...ne opravdavam nikako...ali kako sam napisao....vjera, religija tada je bila ujedno i politička opcija...danas na zapadu to više nije, a bogastvo, novac je pokretač svih zlodjela, kao i tada...
Formalno je to pod vjerom počinjeno i u ime vjere, ali realno nigdje veze sa istom...imaš i danas tako te spike na bliskom istoku...
Formalno je to pod vjerom počinjeno i u ime vjere, ali realno nigdje veze sa istom...imaš i danas tako te spike na bliskom istoku...
- STrendzer
- Inventar foruma

Lebowski wrote:Ček.. turisti?
mrsko mi prevodit,evo i storma,zna njemacki a i ti si nacitan dobro
Im 7. Jahrhundert hielten die Berber und Araber Einzug, die jedoch im 15. Jahrhundert wieder vertrieben wurden. Dann erschien Kolumbus auf der Bildfläche,
Pa znate li vi razmišljati svojom glavom? Neko je živio tu i ranije, nije to arapsko ako ćemo tako razmišljati.. i nisu ti "Arapi" tu bili tek tako već su pokušavali osvojiti Evropu i druge zemlje.. Što su opkoljavali Beč Turci kasnije, što su ranije napadali prema Francuskoj?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Oni su na Pirineje stigli 100 godina prije, nego hrvatsko i srpsko pleme na Balkan.Lebowski wrote:Pa znate li vi razmišljati svojom glavom? Neko je živio tu i ranije, nije to arapsko ako ćemo tako razmišljati.. i nisu ti "Arapi" tu bili tek tako već su pokušavali osvojiti Evropu i druge zemlje.. Što su opkoljavali Beč Turci kasnije, što su ranije napadali prema Francuskoj?
- STrendzer
- Inventar foruma

Lebowski wrote:Pa znate li vi razmišljati svojom glavom? Neko je živio tu i ranije, nije to arapsko ako ćemo tako razmišljati.. i nisu ti "Arapi" tu bili tek tako već su pokušavali osvojiti Evropu i druge zemlje.. Što su opkoljavali Beč Turci kasnije, što su ranije napadali prema Francuskoj?
ne branim bolan nikoga,naravno da su turci teska gamad bili-to stoji,daleko im kuca od moje a arapi ako su i pokusali osvojit dio Spanije u 7 stoljecu nisu ostavili neki krvav trag pomena vrijedan kao gore nabrojani,a vjerovatno nisu ni mogli...,osim toga,tada su trajale seobe stanovnistva po cijeloj Europi tako da se ne moze sa pouzdanjem reci da su arapi bas nasilno htjeli doci/uzeti juznu Spaniju ...
u to vrijeme hrvata,srba i bosanaca jos nije nigdje na karti bilo,bar ne pod ovim imenima...toliko o cinjenicama i njihovoj vjerodostojnosti..
Jah.. i šta s tim?Krokodil Behko wrote:Oni su na Pirineje stigli 100 godina prije, nego hrvatsko i srpsko pleme na Balkan.Lebowski wrote:Pa znate li vi razmišljati svojom glavom? Neko je živio tu i ranije, nije to arapsko ako ćemo tako razmišljati.. i nisu ti "Arapi" tu bili tek tako već su pokušavali osvojiti Evropu i druge zemlje.. Što su opkoljavali Beč Turci kasnije, što su ranije napadali prema Francuskoj?
A ček malo.. gdje si Bošnjake stavio, što si ih zaboravio? Ili su oni drevni starosjedioci? Behko Deretić.
Hoću reći da su u najmanju ruku isti.. a nazivati jedne zločincima što su osvojili, oslobodili svoje, pa makar prisvojeno od njihovih predaka a druge mirotvorcima zato što su osvajali tuđe je totalno iskrivljena i subjektivna percepcija realnosti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Pa ništa onda. Cijeli Balkan albanski, a svi ostali nek kupe krpice, po toj tvojoj logici.Lebowski wrote:Jah.. i šta s tim?Krokodil Behko wrote:Oni su na Pirineje stigli 100 godina prije, nego hrvatsko i srpsko pleme na Balkan.Lebowski wrote:Pa znate li vi razmišljati svojom glavom? Neko je živio tu i ranije, nije to arapsko ako ćemo tako razmišljati.. i nisu ti "Arapi" tu bili tek tako već su pokušavali osvojiti Evropu i druge zemlje.. Što su opkoljavali Beč Turci kasnije, što su ranije napadali prema Francuskoj?
A ček malo.. gdje si Bošnjake stavio, što si ih zaboravio? Ili su oni drevni starosjedioci? Behko Deretić.![]()
Hoću reći da su u najmanju ruku isti.. a nazivati jedne zločincima što su osvojili, oslobodili svoje, pa makar prisvojeno od njihovih predaka a druge mirotvorcima zato što su osvajali tuđe je totalno iskrivljena i subjektivna percepcija realnosti.
Ne govorim ja ništa o religijama, nego o faktima,. Nisam baš toliko opterećen tim stvarima kao ti. U vezi tih drevnih starosjedioca, očito i ti spadaš u istu ligu intelektualaca, kao i Nole, pa sve treba da ti se crta, jer takvo što nisam nikad ni napisao.
Slučajno te znam i odranije i tvoj stav oko ove teme, msm balkanskih naroda pa i nas.. Ne bih rekao da sam puno pogriješio 
A čuj.. da je na Balkanu bio i opstao narod koga su Slaveni protjerali, dovoljno jak, kupili bi mi krpice davno
A čuj.. da je na Balkanu bio i opstao narod koga su Slaveni protjerali, dovoljno jak, kupili bi mi krpice davno
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ti si zaluđen jugoslavijom. Ja to nikad nisam napisao, a ti me slobodno možeš citirati, ako nađeš takav post.