PREMIERSHIP/CHAMPIONSHIP

Kutak za sportski trenutak
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1488 times
Been thanked: 1395 times
Status: Offline

Re: Engleska premier liga

Post by Tokmak » 14 Feb 2016, 16:08

Zaslužena pobjeda Arsenala danas,po meni,kad se sve sagleda... :aplauzz
Leicesteru je dosuđen sumnjiv penal pred sam kraj prvog poluvremena,sudac se cijelu utakmicu malo gubio...
zatim u drugom poluvremenu isključio igrača Leicestera,to nisam vidio...
Arsenal pokazao puno više od igre,konstantni napadi,a Leicester kad god ga gledam igra na kontre...to mi se ne sviđa...

prozvao sam Arsenal nekad jesenas ili zimus da bi mogli ove sezone konačno do jeden titule,ili Premiership ili Ligu prvaka...
bude valjda jedna od tih... :pusi
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

drbrk
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by drbrk » 14 Feb 2016, 17:29

ako Arsenal ove godine ne osvoji titula ja ne znam kad ce. Imao je srece danas, Lester je dobra ekipa
http://montaznakuca.blogspot.com

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9580 times
Been thanked: 11334 times

Post by Krokodil Behko » 14 Feb 2016, 18:20

U idućem su kolu dva ključna derbija, ali već sam zaboravio ko s kim igra :misli

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 14 Feb 2016, 19:24

Manchester City - Tottenham 1:2

Tottenham prvi gol iz nezasluzenog penala, ali su bili bolji citavu utakmicu. City kao da posustaje. Tottenham, Arsenal I Leicester za titulu. Cekamo da Wenger po obicaju sam sebe porazi. ;)

Iduce kolo Manchester United -Arsenal.
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 14 Feb 2016, 19:30

zloćko_tokmak wrote:Zaslužena pobjeda Arsenala danas,po meni,kad se sve sagleda... :aplauzz
Leicesteru je dosuđen sumnjiv penal pred sam kraj prvog poluvremena,sudac se cijelu utakmicu malo gubio...
zatim u drugom poluvremenu isključio igrača Leicestera,to nisam vidio...
Arsenal pokazao puno više od igre,konstantni napadi,a Leicester kad god ga gledam igra na kontre...to mi se ne sviđa...

prozvao sam Arsenal nekad jesenas ili zimus da bi mogli ove sezone konačno do jeden titule,ili Premiership ili Ligu prvaka...
bude valjda jedna od tih... :pusi
Premiership je moguc, ali Ligu Prvaka mogu da sanjaju. Kad Wenger bez ikakvog plana krene na Barcelonu, to moze da zavrsi nekom katastrofom od 5-6 golova razlike u korist Barcelone u dvije utakmice.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 15 Feb 2016, 09:26

:tuga

baš mi žao za Leicester...ok realno je Arsenal bio bolji, ali u 96 minuti ga primit :lupa

što reći za shity :D.
Nisu neki dani za nogomet u Manchesteru .... :oo ( s obzirom na uložena sredstva, oba su kluba katastrofa )

Tottenham opasno najavio kandidaturu za trku do kraja :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 15 Feb 2016, 22:14

Kako ono bi? Wengerov tim nikad nije znao igrat kad gube. :pivo Vrlo važan uspjeh Arsenala. Da su izgubili bili bi na minus osam, ovako su samo na minus dva. Da se Leicester odlijepio na plus osam vjerovatno bi to i bilo. Dvije vezane pobjede protiv Arsenala i Citya u gostima bi im dala krila i ogromnu bodovnu zalihu, garantovano bi im bilo barem drugo mjesto.

Kod zadnjeg gola imao sam nevjerovatan osjećaj da će past gol. Čak sam i izustio "vidi sad gola". Ne postoji bolja pozicija za Ozila kad su slobodnjaci u pitanju.

Brat Ozil me je nervirao skoro cijelu prošlu sezonu i nešto prethodne. Počeo sam se brinut da će flopat. Ovakvog ga obožavam. Igrač koji iz svake utakmice izvuče maksimalno sa minimalnim naporom. Čovjek te ybno učini pametnijim kad gledaš kako igra.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9580 times
Been thanked: 11334 times

Post by Krokodil Behko » 15 Feb 2016, 22:17

Rockefeller wrote:Kako ono bi? Wengerov tim nikad nije znao igrat kad gube. :pivo Vrlo važan uspjeh Arsenala. Da su izgubili bili bi na minus osam, ovako su samo na minus dva. Da se Leicester odlijepio na plus osam vjerovatno bi to i bilo. Dvije vezane pobjede protiv Arsenala i Citya u gostima bi im dala krila i ogromnu bodovnu zalihu, garantovano bi im bilo barem drugo mjesto.

Kod zadnjeg gola imao sam nevjerovatan osjećaj da će past gol. Čak sam i izustio "vidi sad gola". Ne postoji bolja pozicija za Ozila kad su slobodnjaci u pitanju.

Brat Ozil me je nervirao skoro cijelu prošlu sezonu i nešto prethodne. Počeo sam se brinut da će flopat. Ovakvog ga obožavam. Igrač koji iz svake utakmice izvuče maksimalno sa minimalnim naporom. Čovjek te ybno učini pametnijim kad gledaš kako igra.

Tvoj je odgovor, na ovoj temi bio 666. po redu, a to znači baksuzluk i ništa od titule :nokti

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 15 Feb 2016, 22:31

Rockefeller wrote:Kako ono bi? Wengerov tim nikad nije znao igrat kad gube. :pivo Vrlo važan uspjeh Arsenala. Da su izgubili bili bi na minus osam, ovako su samo na minus dva. Da se Leicester odlijepio na plus osam vjerovatno bi to i bilo. Dvije vezane pobjede protiv Arsenala i Citya u gostima bi im dala krila i ogromnu bodovnu zalihu, garantovano bi im bilo barem drugo mjesto.

Pomalo :kafa

na kraju cemo zbrajati :oo

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 15 Feb 2016, 22:36

Krokodil Behko wrote: Tvoj je odgovor, na ovoj temi bio 666. po redu, a to znači baksuzluk i ništa od titule :nokti
Arsenal ima pakt sklopljen sa djavolom.
Image

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 16 Feb 2016, 00:36

Wengere Arsenu, ako sad ne osvojiš titulu ima da se seliš u Kinu.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 27 Feb 2016, 20:22

Chelsea nastavio sjajan niz bez poraza, Leicester ostaje na tronu

Piše: O. T./Klix.ba

U 27. kolu Premirshipa Chelsea je u gostima slavio protiv Southamptona (2:1), dok je Leicester na svom King Power stadionu srušio Norwich (1:0).
Chelsea nastavio sjajan niz bez poraza, Leicester ostaje na tronu
Foto: AFP

Image

Chelsea je u 42. minuti zaprijetio preko Hazarda koji je sa distance šutirao preko gola i to je bila najozbiljnija šansa do tog trenutka, a onda je u narednom napadu Southampton poveo preko Longa, a golu je prethodila loša reakcija lijevog beka Plavaca Babe Rahmana.

Gosti su mnogo bolje otvorili drugo poluvrijeme i stvorili nekoliko obećavajućih prilika, ali do izjednačenja su stigli tek u 75. minuti kada je Fabregasov centaršut završio u golu Forstera koji je loše reagovao. Fabregas je tražio Hazarda, a na kraju je matiran golman Southamptona. To je bio prvi primljeni gol Forstera u ovoj sezoni. Naime, on je bio povrijeđen do 21. kola, a onda je počevši od tog kola do susreta sa Plavcima u šest ligaških mečeva sačuvao svoju mrežu.

Potpuni preokret Chelseaja donio je Ivanović u 89. minuti kada je centaršut Williana iz kornera pospremio u mrežu domaćeg tima i nastavio sjajan niz Chelseaja od 11 uzastopnih utakmica bez poraza u Premiershipu. Taj niz traje od dolaska Guusa Hiddinka. Southampton je porazom prekinuo niz od šest utakmica bez poraza.

Leicester je uspio srušiti Norwich i ostati na vrhu tabele. U jako teškom meču tim Claudija Ranierija do pobjede je stigao u 89. minuti kada je pogodio rezervista Ulloa. Koliko je Leicester imao problema pokazuje podatak da su tek u 58. minuti uputili prvi udarac u okvir gola gostiju.

Watford i Bournemouth su odigrali bez golova, dok je Stoke golovima Arnautovića (penal 51' i 56') rezultatom 2:1 savladao posljednjeplasiranu Aston Villu za koju je gol postigao Bacuna (79').

Rezultati 27. kola Premiershipa:

West Ham - Sunderland 1:0
Leicester - Norwich (1:0)
Southampton - Chelsea (1:2)
Stoke - Aston Villa (2:1)
Watford - Bournemouth (0:0)
WBA - Crystal Palace (18:30 sati)
Manchester United - Arsenal (sutra, 15:05 sati)
Tottenham - Swansea (sutra, 15:05 sati)
Image

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 27 Feb 2016, 21:23

Zanimljivo je da je Leicester dao gol u 89. minuti. Da li to govori nešto ili ne ostaje da vidimo.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 27 Feb 2016, 21:35

Rockefeller wrote:Zanimljivo je da je Leicester dao gol u 89. minuti. Da li to govori nešto ili ne ostaje da vidimo.
Sutra Arsenal ima težak posao, da ostane u priključku, jer mi se čini da spursi dobijaju.....impozantan je njihov niz :sok... zadnjih 5 tekmi w,w,w,w,w...

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 27 Feb 2016, 21:54

Sumnjam da će Arsenal dobiti, nekako mi miriše na neriješeno. A nije još sve izgubljeno u dvoboju Tottenhama i Arsenala. Ima utakmica između njih koja može nadoknaditi eventualno izgubljenu utakmicu sutra.

Optimista sam po pitanju toga ko će završiti ispred koga kad su Arsenal i oni u pitanju. Tu je tradicija ali i činjenica da će Arsenal poslije njih imati još samo protiv Citya od velikih da igra. A od svih velikih Arsenalu City najviše leži. Arsenal ih je od zadnje četri utakmice pobjedio tri puta, a City protiv Arsenala ne zna za pobjedu od kraja 2014.

Tottenham sa druge strane ima igrati protiv Liverpoola, Uniteda i Chelsea. I imat će medjunarodne utakmice kojih se Arsenal riješio. :valja

Kao navijača Arsenala Leicester treba brinuti. Oni mogu samo sami od sebe da padnu, drugačije ne vjerujem da hoće. Doduše bilo bi mi drago i ako bi oni osvojili mada bi ostala mala žal za neosvojenom titulom kada je već tako blizu pa čak i double (Arsenal ako prođe Hull je u četvrtfinalu kupa).

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 27 Feb 2016, 21:58

Sutra Arsenal ima ispit za šampiona(po ko zna koji put), da vidimo jesu l' sazrjeli za istog. Protiv onako raspalog Čelzija nisu mogli, eh sad, da l' mogu protiv nikad goreg Manče, il' će im psiha Jopet biti gorki neprijatelj.

A što se tiče Tottenhama u strašnoj su formi zaista, bar kad je EPL u pitanju, al' kući i nisu baš bajni. U zadnjih šest domaćih tekmi imaju 3 pobjede, dva poraza i neriješen rezon. No dobro, Swansea mi ne djeluje kao neko ko im može poremetiti planove.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 27 Feb 2016, 22:18

Ma kakav Arsenal :kafa

Što se mene tiče, klub kojeg dinamo dobije u regularnoj tekmi lige prvaka, osramotio bi velebnu premier league, zasjevši na njezin vrh :plavi
(dok budem živ ovo ću im nabijati :valja )

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 27 Feb 2016, 22:45

Ma i Arsenalovi navijači su u ćorsokaku. Ako osvoje titulu to znači da je Wenger si kupio mjesto na klupi dokle god moRe doći do klupe bez ičije pomoći. A opet ako je ne osvoje Bog zna kad će više imati priliku. Al' eto, ja bih volio da osvoje pa makar i pod cijenu da Wenger ostane još 5 godina, jer sljedećih godina teško da će doći do titule pored vjerovatno strašnog Cityja, Manče, pa i Čelzi će biti na nivou, vjerovatno. A svi odreda će imati dobre trenere i vreće pune para koje će uokolo razbacivati. :oo
Samo sabura

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 27 Feb 2016, 22:46

danas bilicev pomocnik bio neki malac, bio mu 18. rodjendan. lijepo od slavena oca mi
🐽

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 27 Feb 2016, 22:52

Hannibal Lecter wrote:danas bilicev pomocnik bio neki malac, bio mu 18. rodjendan. lijepo od slavena oca mi
Čuj to? A por que? Je l' ga to uvodi u posao, il' neka gesta? :oo
Samo sabura

Post Reply

Return to “Fudbal”