Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Locked
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 350 times
Status: Offline

Re: Hidžab, nikab, burka

Post by Mirelam »

Haj zivota ti ,sta je avret,da ne bi sta ruzno pomoslio.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Bijeli badem wrote:
Mirelam wrote:Haj zivota ti ,sta je avret,da ne bi sta ruzno pomoslio.

Stidni dio tjela
Nekad je do pupka, nekad je prema koljenu :hm

Jel to?

:D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Mutevelija wrote:
SisterIbrahim wrote:Pa vec se bruji da gola zena nije cedna. :D svi pricaju o pokrivanju zene, gdje je muski hidzab? Musko stidno mjesto? Ispada zenA nek zavijena ko sarma, a muskarac ce pokazivat svoj biceps triceps i sl. E nemere ni tako.

Avret u muškarca j od pupka pa do koljena.
Eto neke žene krše i taj avret.
Zna i stomak, guza, prednji dio do koljena.... Mogu se zaklet da raja tumaci od gornjeg djela prsa do iznad clanaka... Da li muskarac koji se obuce a utegne guzu, da li grijesi? Npr. Obuce farmerke.

I sta cemo s rajom koji su pokriveni a nose zabranjenu odjecu...da ne bude tumacenje od sister:

Zabranjena odjeća

Odjeća koja odaje ili ne pokriva stidna mjesta, tako je muslimanu obaveza – vadžib, pokriti stidni dio tijela kako je Uzvišeni kazao: O sinovi Ademovi, dali smo vam odjeću koja će pokrivati stidna mjesta vaša. (El-‘Araf, 26.). Islam je odredio granice stidnih dijelova tijela (avreta) kod muškarca i žene. Avret muškarca je od pasa do koljena, a kod žene, pred muškarcima koji joj nisu mahrem, avretom se smatra cijelo tijelo osim lica i šaka. Također nije dozvoljena tijesna odjeća koja odaje dijelove tijela, niti prozirna kroz koju se nazire tijelo. Allah Uzvišeni prijeti onima koji oblače prozirnu odjeću, o čemu Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, kaže: “Dvije vrste ljudi su od stanovnika Džehennema…”, a jedna od njih je: “… i žene koje su odjevene, a opet nage.”

2. Koja ima simbole krsta
3.Odjeća koja je stvojstvena nemuslimanima i oponašanje nemuslimana, kao što je odjeća fratara i sveštenika, ili nošenje križa ili nekog jedinstvenog vjerskog simbola, - sve navedeno je zabranjeno koristiti u odijevanju, a Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, rekao je: “Ko oponaša neki narod, njima i pripada.” (Ebu Davud, 4031). Pod ovu vrste zabranjene odjeće za muslimane spada i nošenje posebnih simbola i obilježja na odjeći ili u obliku privjeska koji ukazuju na neki neislamski ideološki pravac, vjersku zalutalu sektu, pokret i slično. Ovakva vrsta oponašanja ukazuje na slabost ličnosti, pomankanje samopouzdanja, etičku dezorijentiranost i nedovoljno uvjerenje u istinu koju dotična individua zastupa. U oponašanje se ne može uvrstiti nošenje odjeće koja je inače rasprostranjena u narodu i koriste je i nemuslimani, jer je Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas podario, nosio odjeću koju su oblačili i mušrici – idolopoklonici Kurejšije, osim ako je nešto od toga bilo posebno zabranjeno.
4. Upadne boje
5.Odjeća od prave, prirodne svile i ona u kojoj ima zlata, zabranjena je po islamu za muškarce, a ne za žene. Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, u vezi zlata i svile je rekao: “Ovo dvoje je zabranjeno muškarcima iz moga ummeta, a dopušteno ženama.” (Ebu Davud, 4057 i Ibn Madže, 3595). Što se tiče svile koja je zabranjena muškarcima, misli se na pravu prirodnu svilu koju proizvode svilene bube.
6.Odjeća pretjeranog raskoša čija kupovina spada u rasipništvo. Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas podario, rekao je: “Jedite i milostinju dijelite, i odijevajte se bez razmetanja i pokazivanja oholosti.” (En-Nesai, 2559). Granica rasipništva je različita kod svakog čovjeka; imućnik može da kupi odjeću koja cijenom ne odgovara siromašnom čovjeku, njegovom imovinskom stanju, mjesečnoj zaradi i materijalnim obavezama koje ima. S toga je kupovina određenog odjevnog predmeta rasipništvo za jednu osobu, a nije za drugu zbog razlike u njihovom imovinskom stanju.

(tekst je copy paste)
Da li se moze reci, ko ne postuje avret i ne postuje zabranjenu odjecu, nije ni pokriven? :obrve :obrve :obrve :obrve Ko ne postuje jezik i svoje ponasanje u skladu s tim hidzabom?

Da li bi se po ovom tumacenju reklo da je danas slabo ko istinski, serijatski pokriven? :tjesi

I sta cemo sa onim tumacima koji kazu da se lijepo lice mora pokriti, ili koji kazu da je i "glas" kojim covjek prica avret? Sta je s tim tumacenjima? Ili rukavice na ruke? Ljudi ne lazu, ti dijelovi mogu privuc drugu osobu. Ja volim vidjet krupne ruke muskaraca. Cuti krupan glas. Ta osoba mene privlaci..mora li i to pokriti?
Last edited by SisterIbrahim on 16 Feb 2016, 13:47, edited 5 times in total.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

harlekin wrote:
SisterIbrahim wrote:Pa vec se bruji da gola zena nije cedna. :D svi pricaju o pokrivanju zene, gdje je muski hidzab? Musko stidno mjesto? Ispada zenA nek zavijena ko sarma, a muskarac ce pokazivat svoj biceps triceps i sl. E nemere ni tako.
jes jes,normalno da je gola zena u stvari cedna,zato i je gola,logicno :cudi
i sta lupetas tu ko maksim po diviziji lebac ti zarki vidis zivi si dokaz da zensko ne treba imat pravo glasa,kakav biceps triceps i ti ces et rec sta se moze sta ne moze,citaj sta pise u tim knjigama o kojima trabunjas i javi ak se igdje ti spominjes i tvoje dozvole sta se moze,jbm ti sam mi tlak skoci od takvi bisera :kafa
kad me vec vuces za jezik.. Sta cemo onda sa sandzackim pokrivenim curama koje se od tolike svoje cednosti "siju"..
(vracaju nevinost hiruskim putem)
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

SisterIbrahim wrote:
harlekin wrote:
jes jes,normalno da je gola zena u stvari cedna,zato i je gola,logicno :cudi
i sta lupetas tu ko maksim po diviziji lebac ti zarki vidis zivi si dokaz da zensko ne treba imat pravo glasa,kakav biceps triceps i ti ces et rec sta se moze sta ne moze,citaj sta pise u tim knjigama o kojima trabunjas i javi ak se igdje ti spominjes i tvoje dozvole sta se moze,jbm ti sam mi tlak skoci od takvi bisera :kafa
kad me vec vuces za jezik.. Sta cemo onda sa sandzackim pokrivenim curama koje se od tolike svoje cednosti "siju"..
(vracaju nevinost hiruskim putem)
Rasiti cemo ih ponovno :kafa
Question everything.
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

Lebowski wrote:Pop, jednostavno rečeno, sere. Naravno da će bolje razumjeti kad je na istoj strani jer je ovo sukob sa sekularizmom.

I opet o moralu.. ko da između maHrame i gole drolje ne postoji ništa drugo, pa i u tom oblačenju.

POgledah onu debatu, Zabranjeni forum.. Pa jel moguće da se Sanja i "kosa je moje stidno mjesto" koriste onim argumentima i još su 1000% uvjerene da su u pravu.
Kako ovo moze biti zajedno?
I pitas a odgovor ti se sam namece.
Question everything.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 350 times

Post by Mirelam »

:plavi
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times

Post by Mutevelija »

SisterIbrahim wrote:
Mutevelija wrote:

Zna i stomak, guza, prednji dio do koljena.... Mogu se zaklet da raja tumaci od gornjeg djela prsa do iznad clanaka... Da li muskarac koji se obuce a utegne guzu, da li grijesi? Npr. Obuce farmerke.

I sta cemo s rajom koji su pokriveni a nose zabranjenu odjecu...da ne bude tumacenje od sister:

Zabranjena odjeća

Odjeća koja odaje ili ne pokriva stidna mjesta, tako je muslimanu obaveza – vadžib, pokriti stidni dio tijela kako je Uzvišeni kazao: O sinovi Ademovi, dali smo vam odjeću koja će pokrivati stidna mjesta vaša. (El-‘Araf, 26.). Islam je odredio granice stidnih dijelova tijela (avreta) kod muškarca i žene. Avret muškarca je od pasa do koljena, a kod žene, pred muškarcima koji joj nisu mahrem, avretom se smatra cijelo tijelo osim lica i šaka. Također nije dozvoljena tijesna odjeća koja odaje dijelove tijela, niti prozirna kroz koju se nazire tijelo. Allah Uzvišeni prijeti onima koji oblače prozirnu odjeću, o čemu Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, kaže: “Dvije vrste ljudi su od stanovnika Džehennema…”, a jedna od njih je: “… i žene koje su odjevene, a opet nage.”

3.Odjeća koja je stvojstvena nemuslimanima i oponašanje nemuslimana, kao što je odjeća fratara i sveštenika, ili nošenje križa ili nekog jedinstvenog vjerskog simbola, - sve navedeno je zabranjeno koristiti u odijevanju, a Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, rekao je: “Ko oponaša neki narod, njima i pripada.” (Ebu Davud, 4031). Pod ovu vrste zabranjene odjeće za muslimane spada i nošenje posebnih simbola i obilježja na odjeći ili u obliku privjeska koji ukazuju na neki neislamski ideološki pravac, vjersku zalutalu sektu, pokret i slično. Ovakva vrsta oponašanja ukazuje na slabost ličnosti, pomankanje samopouzdanja, etičku dezorijentiranost i nedovoljno uvjerenje u istinu koju dotična individua zastupa. U oponašanje se ne može uvrstiti nošenje odjeće koja je inače rasprostranjena u narodu i koriste je i nemuslimani, jer je Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas podario, nosio odjeću koju su oblačili i mušrici – idolopoklonici Kurejšije, osim ako je nešto od toga bilo posebno zabranjeno.
4. Upadne boje
5.Odjeća od prave, prirodne svile i ona u kojoj ima zlata, zabranjena je po islamu za muškarce, a ne za žene. Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, u vezi zlata i svile je rekao: “Ovo dvoje je zabranjeno muškarcima iz moga ummeta, a dopušteno ženama.” (Ebu Davud, 4057 i Ibn Madže, 3595). Što se tiče svile koja je zabranjena muškarcima, misli se na pravu prirodnu svilu koju proizvode svilene bube.
6.Odjeća pretjeranog raskoša čija kupovina spada u rasipništvo. Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas podario, rekao je: “Jedite i milostinju dijelite, i odijevajte se bez razmetanja i pokazivanja oholosti.” (En-Nesai, 2559). Granica rasipništva je različita kod svakog čovjeka; imućnik može da kupi odjeću koja cijenom ne odgovara siromašnom čovjeku, njegovom imovinskom stanju, mjesečnoj zaradi i materijalnim obavezama koje ima. S toga je kupovina određenog odjevnog predmeta rasipništvo za jednu osobu, a nije za drugu zbog razlike u njihovom imovinskom stanju.

(tekst je copy paste)
Da li se moze reci, ko ne postuje avret i ne postuje zabranjenu odjecu, nije ni pokriven? :obrve :obrve :obrve :obrve

Da li bi se po ovom tumacenju reklo da je danas slabo ko istinski, serijatski pokriven? :tjesi

Ako se ovako oblači muškarac postoji predrasuda da bih mogao biti metrosekualac. I muškarci će uvijek gledati na njega čudno.
Dok kod žena je sve danas prihvatljivo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Mutevelija wrote:
SisterIbrahim wrote:
Mutevelija wrote:

Zabranjena odjeća

4. Upadne boje

(tekst je copy paste)
Da li se moze reci, ko ne postuje avret i ne postuje zabranjenu odjecu, nije ni pokriven? :obrve :obrve :obrve :obrve

Ako se ovako oblači muškarac postoji predrasuda da bih mogao biti metrosekualac. I muškarci će uvijek gledati na njega čudno.
Dok kod žena je sve danas prihvatljivo.

kako prihvatljivo kad grijese? Moze li se reci da se ne postuju sartovi hidzaba?

Image

I sta cemo sa onim tumacima koji kazu da se lijepo lice mora pokriti, ili koji kazu da je i "glas" kojim covjek prica avret? Sta je s tim tumacenjima? Ili rukavice na ruke? Ljudi ne lazu, ti dijelovi mogu privuc drugu osobu. Ja volim vidjet krupne ruke muskaraca. Cuti krupan glas. Ta osoba mene privlaci..mora li i to pokriti?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

To je fikh nisu neka pitanja od kojih zavisi vjera. Tu može biti razilaženja.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Fikh
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Mutevelija wrote:To je fikh nisu neka pitanja od kojih zavisi vjera. Tu može biti razilaženja.
Pa bez obzira na zadanu rijec i opis, raja se razilazi oko "muskog hidzaba", muskog avreta.

Onda ispada eh kad je musko, moze biti razilazenje, al kad je zena..ima serijatska sura kako i gdje.
Po onim sartovima hidzaba koji postoje, jelda danas bi se slabo ko smatrao pokrivenim?!

Sta cemo sa zenama koje bez obzira na Kur anski opis hidzaba i pokrivanja, obuku hlace i turbane?

Image

Zasto se prema prva dva osjeca zgrozavanje?
Last edited by SisterIbrahim on 16 Feb 2016, 14:07, edited 1 time in total.
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

Sisterko ja sad iskreno mislim da ti nama nesto zelis reci ovdje :D.
Ja volim vidjet krupne ruke muskaraca.
Na temu

Pored propisa o odijevanju mi kao muslimani moramo takodje i obarati i(li) skretati pogled.
Question everything.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

SisterIbrahim wrote:
Mutevelija wrote:To je fikh nisu neka pitanja od kojih zavisi vjera. Tu može biti razilaženja.
Pa bez obzira na zadanu rijec i opis, raja se razilazi oko "muskog hidzaba", muskog avreta.

Onda ispada eh kad je musko, moze biti razilazenje, al kad je zena..ima serijatska sura kako i gdje.
Po onim sartovima hidzaba koji postoje, jelda danas bi se slabo ko smatrao pokrivenim?!

Sta cemo sa zenama koje bez obzira na Kur anski opis hidzaba i pokrivanja, obuku hlace i turbane?

Ima razilaženja i kod oblačenja kod žena.

Počinjš trolati.
''A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje; i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji prekrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite.'' (Prijevod značenja En-Nur, 31)
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

rethna wrote:Sisterko ja sad iskreno mislim da ti nama nesto zelis reci ovdje :D.
Na temu

Pored propisa o odijevanju mi kao muslimani moramo takodje i obarati i(li) skretati pogled.

Zelim reci da su kod nekih tumacenja da zena mora nositi rukavice jer se nekome ruke mogu svidjeti, bez obzira sto Kur an to ne propisuje. Da li bi to znacilo, npr. ja volim zaista kad muskarac ima krupne ruke, ako ja vidim kod nekog krupne ruke, dali bi on trebao imati rukavice, jer ispada..privukao je paznju sa istim.. zasto zensko mora, muskarac ne?
Zenski glas privlaci, kazu.. u javnosti-zena manje prica. :D
Meni se svidja muski krupan glas..zasto on da prica?

Ako cemo realno.. 1:1

Ja se moram pokriti da nebi bila napastovana ( ima cak Kur anski ajet), ispada ja sam kriva ako me neko siluje jer sma bila gologuza i bezobrazna, NISAAAAM CEDNA..kako sam samo mogla privuci paznju..a to sto je na muskarcu da spusti pogled..to cemo gurnut ispod tepiha..a puna usta ce biti ZENA.

I HAJD NE RECI DA ZENA U ISLAMU NIJE UGROZENA, OBESPRAVLJENA, NIKO, JEDNA OBICNA SLINA
Last edited by SisterIbrahim on 16 Feb 2016, 14:18, edited 1 time in total.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Mutevelija wrote:
SisterIbrahim wrote:

Počinjš trolati.
''A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje; i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji prekrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite.'' (Prijevod značenja En-Nur, 31)

al nije bit razilazenje, bit je sto se ne gleda isto.. svi mi znamo sta pise u Kur anu , niko nista ne negira iz Kur ana :)

al tumacenja su razlicita jedno moze, drugo ne.

Konkretno muski posao u firmi gdje ima zena, a zena kao zena da bi mogla raditi moraju biti strogi serijatski uvjeti (bez muskarca)

Sta je to sto kod muskarca manje vrijedi, a meni bi kose iscupali zbog istog :D

Kontas?
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

SisterIbrahim wrote:
rethna wrote:Sisterko ja sad iskreno mislim da ti nama nesto zelis reci ovdje :D.
Na temu

Zelim reci da su kod nekih tumacenja da zena mora nositi rukavice jer se nekome ruke mogu svidjeti, bez obzira sto Kur an to ne propisuje. Da li bi to znacilo, npr. ja volim zaista kad muskarac ima krupne ruke, ako ja vidim kod nekog krupne ruke, dali bi on trebao imati rukavice, jer ispada..privukao je paznju sa istim.. zasto zensko mora, muskarac ne?
Bog je stvorio muskarca takvog da je njegova potreba veca,da se teze kontrolise da je vise sklon zagledavanju i da je mnogo vise vizuelni tip od zene. Pa prema tome je zeni naredjeno da se pokrije a ipak i bila ona pokrivena muskarcu je zabranjeno da bulji u nju i da zagleda,sto znaci i pored toga on mora obarati i skretati pogled samo sto ce mu to biti lakse kada je zena pristojno i propisno obucena nego kada pokazuje svaki atribut na izvol'te.
Ali ni muskarcu nije dozvoljeno da hoda kakav hoce pa i za njega imaju propisi.Ne smijemo ni mi hodati u boksericama ili kratkim hlacama i pokazivati bedra i prepone,biti goli gore ili oblaciti usko pa da nam se sve ocrtaje.
Istina je da je za zene striktnije ali rekoh ti vec gore razlog.

Sto se tebe tice rekla si da si pokrivena muslimanka,imas muza koji je jako sexi i bas takav kakvog volis sa tim velikim rukama a za glas se ne sjecam da li si pisala :ovaj.
I sada pises ovdje i dajes mi samo utisak da si nezasita i da zelis jos pa ces se na ulici zagledati i u ruke drugih muskaraca cak i onih pristojno obucenih i naculiti usi i u masi traziti krupne glasove. :hm
Question everything.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Mutevelija wrote:
SisterIbrahim wrote:

Počinjš trolati.

Mozda sad bude jasnije

da spuste poglede svoje 1:1
da vode brigu o stidnim mjestima svojim .

al da se pokrije.. ŽENA
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

:why :why :why
Question everything.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Salahuddin wrote:
Dobro, de da i ja skratim, vec mi je mucno natezati se. hajde da to mi nazovemi i krpom, nikakve razlike nece biti. Ta krpa je obavezna za punoljetne muslimanke i to je to. Donositi zakone o zabrani toga je suludo, utoliko vise ako i odvojimo vjeru od drzave. Zasto se onda drzava bavi vjerskim stvarima? Milsm jednostavno je ovo Leb, koliko god ti pokusavao da to zakomplikujes.
Ne bavi se vjerskim stvarima nego svojim stvarima, svojim institucijama. Je li to toliko teško shvatiti zaboga? :grana To što vi imate poremećaj više vrijednosti u odnosu na druge i mislite da vam se svi u svemu moraju prilagođavati, i nevjernici i drugi vjernici.. e to je problem i ono što komplikuje stvari, a ne ja...
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna »

Lebowski wrote:
Salahuddin wrote:
Dobro, de da i ja skratim, vec mi je mucno natezati se. hajde da to mi nazovemi i krpom, nikakve razlike nece biti. Ta krpa je obavezna za punoljetne muslimanke i to je to. Donositi zakone o zabrani toga je suludo, utoliko vise ako i odvojimo vjeru od drzave. Zasto se onda drzava bavi vjerskim stvarima? Milsm jednostavno je ovo Leb, koliko god ti pokusavao da to zakomplikujes.
Ne bavi se vjerskim stvarima nego svojim stvarima, svojim institucijama. Je li to toliko teško shvatiti zaboga? :grana To što vi imate poremećaj više vrijednosti u odnosu na druge i mislite da vam se svi u svemu moraju prilagođavati, i nevjernici i drugi vjernici.. e to je problem i ono što komplikuje stvari, a ne ja...
A to sto "ti tvoji" pokusavaju vjeru iskorijeniti ili barem svesti na minimalan nivo nije nista?
Question everything.
Locked

Return to “Religija”