I nikad nisi presao u Hrvatsku?
BiH u očima drugih
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10002 times
- Status: Offline
Re: Državljani BiH na granici sa Hrvatskom
Vlado, sa LK se moglo i u Hrvatsku dok nije usla u EU, i nije zakonbio od juce.
Drago dijete 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Koji primitivci.storm wrote:- Kada je putnik pokucao na staklo zaspalom policajcu, ovaj se trznuo i probudio, uzeo putovnicu i zagalamio: ‘J...m ti sto bosanskih majki! Gdje ćeš u ovo vrijeme?' Kada netko ima dužu bradu izvade mu sve iz auta pa kažu: ‘Ah, pa ti si austrijski državljanin. Sretno!' Previše je prostačkih dobacivanja: ‘Bosanci preplavili Europu', ‘pun mi vas je k....', ‘šta si blen'o',' kuš tamo, vamo dođi', ‘imaš li barem babin tops za policiju', ‘parkiraj desno da te ja prepipam', ‘jesi turist ili terorist', ‘da nisi iz Maoče', ‘šta ima u Siriji'. Ili, recimo, kada naiđe sama djevojka ili žena u autu, policajci dobacuju ‘što si sama, treba li ti jedan, ali vrijedan', ‘dobra si puška, a ja imam pištolj', ‘bi probala neobrezanog'. Nisu to putnici zaslužili, nikako - ogorčen je efendija Muhić.
Ovo je zlostavljanje btw.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Na tom graničnom, prelazu sam često ali nemam negativnih iskustava.
Uvođenjem skeniranja poprilično je prelaz usporen,
ali ni na Slovenskoj granici nije brži prelazak, osim što je manje frekventan.
Maljevački prelaz treba proširiti ili eventualno ponovo otvoriti maogranični prelaz Zagrad
koji su zatvorili uvođenjem skeniranja vjerovatno zbog materijalnih troškova.
Ta vrijeđanja naroda su mi totalno čudna. Ibretim se.
Inače, neki naši dijasporci (nažalost) ovamo dođu i bahato se ponašaju,
frustracije ispoljavaju i sama često poželim odbrusiti im,
ali mi odgoj ne dozvoljava.
Uvođenjem skeniranja poprilično je prelaz usporen,
ali ni na Slovenskoj granici nije brži prelazak, osim što je manje frekventan.
Maljevački prelaz treba proširiti ili eventualno ponovo otvoriti maogranični prelaz Zagrad
koji su zatvorili uvođenjem skeniranja vjerovatno zbog materijalnih troškova.
Ta vrijeđanja naroda su mi totalno čudna. Ibretim se.
Inače, neki naši dijasporci (nažalost) ovamo dođu i bahato se ponašaju,
Bahatost, bezobrazluk, pokvarenost policija na balkanu je poslovična ( o korupciji da ne pričam)
samo ih treba snimati mobitelom, pa neka leti stoka s posla....
Ima tu vjerojatno svega, kako Chloe kaže....ali što god bilo, kako god se netko ponaša ili je nervozan od čekanja....službena osoba NE SMIJE IZGOVORITI NI BILO ČIME ISKAZATI one stvari navedene u članku....Oni su predstavnici države čuvari reda i mira
Ja nigdje nisam sreo većih kretena u uniformama nego kod nas....primitivno, needucirano i kad se dočepa uniforme- "konačno netko i nešto" postaje
hrvatska policija prednjači u tome jer ih očito pored ostalih karakteristika, "puca" još i kompleks više vrijednosti...
samo ih treba snimati mobitelom, pa neka leti stoka s posla....
Ima tu vjerojatno svega, kako Chloe kaže....ali što god bilo, kako god se netko ponaša ili je nervozan od čekanja....službena osoba NE SMIJE IZGOVORITI NI BILO ČIME ISKAZATI one stvari navedene u članku....Oni su predstavnici države čuvari reda i mira
Ja nigdje nisam sreo većih kretena u uniformama nego kod nas....primitivno, needucirano i kad se dočepa uniforme- "konačno netko i nešto" postaje
hrvatska policija prednjači u tome jer ih očito pored ostalih karakteristika, "puca" još i kompleks više vrijednosti...
Habibti, ya nour el - ain... 
Moze im se
Nisam licno nikad imala problema ali vjerujem da ljudi ne mogu izmisliti bas sve ovo.
Kad ljudi dugo cekaju normalno da se iznerviraju pa to djeluje i na radnike na granici ali za ovakve uvrede nema opravdanja.
A jest mi odvratno kad vozac iz busa izidje i preda svoj pasos i ujedno granicnom daje grickalice i sokove
Svaki put kad idem busem to primijetim. Koje smo mi smece od drustva
Nisam licno nikad imala problema ali vjerujem da ljudi ne mogu izmisliti bas sve ovo.
Kad ljudi dugo cekaju normalno da se iznerviraju pa to djeluje i na radnike na granici ali za ovakve uvrede nema opravdanja.
A jest mi odvratno kad vozac iz busa izidje i preda svoj pasos i ujedno granicnom daje grickalice i sokove
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Lavlje_srce
- Alienka

Jesi li 'bahatim dijasporcima' pozeljela ovako odbrusiti (nije meni mrsko ponoviti)?Chloe wrote:Inače, neki naši dijasporci (nažalost) ovamo dođu i bahato se ponašaju,
-‘J...m ti sto bosanskih majki!'
- ‘Bosanci preplavili Europu', ‘pun mi vas je k....'
-‘šta si blen'o',' kuš tamo, vamo dođi'
- ‘imaš li barem babin tops za policiju'
-‘parkiraj desno da te ja prepipam'
- ‘jesi turist ili terorist'
- ‘da nisi iz Maoče'
- ‘šta ima u Siriji'
- ‘što si sama, treba li ti jedan, ali vrijedan'
- ‘dobra si puška, a ja imam pištolj',
- ‘bi probala neobrezanog'
Ako jesi, o kakvom ti odgoju pricas? Ako nisi, o cemu pricas!? Je li tebi jasno da je ovo teska diskriminacija po nacionalnoj i spolnoj osnovi koja granici sa govorom mrznje???
Jesi li sigurna da ti je jasno? I da li ti je jasno (sto je mnogo vaznije) da su tim 'bahatim dijasporcima' u 99% slucajeva ovakvi i slicni pobili pola familije, porusili kuce, pocastili ih turistickim boravkom u koncentracijskim logorima (u kojima su npr. pili vlastitu mokracu da bi prezivjeli - to su bili oni sretni!!!, o onim nesretnima imas obilnu dokumentaciju koju bih ti preporucila da citas radi same sebe u slobodno vrijeme), prije nego sto su ih civilizirane zemlje docekale u civiliziranom okruzenju.
I tim bahatim dijasporcima (u koje i sama ponosno spadam) ovi primitivci ne smiju nista reci. I naravno da ne smiju. A osobe koje dijele tvoje misljenje i spremne su nesto ove vrste trpjeti, nisu nista bolje ni zasluzile!
Memento Mori
- Lavlje_srce
- Alienka

Last edited by Lavlje_srce on 16 Feb 2016, 22:43, edited 2 times in total.
Memento Mori
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Da Bog sačuva i sakloni kakvi sve majmuni rade na graničnom prelazu.
Samo sabura
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Neka ba zeleni da vidimo sta ce bit sa strendzerom i lavljegreeneyes wrote:Da Bog sačuva i sakloni kakvi sve majmuni rade na graničnom prelazu.
🐽
- Lavlje_srce
- Alienka

Tako je na granicnim prijelazima, cesto cujemo slicne price nakon godisnjih odmora i sl. Sve je to u 5 deka.greeneyes wrote:Da Bog sačuva i sakloni kakvi sve majmuni rade na graničnom prelazu.
Memento Mori
- Chloe
- Žena za sva vremena

@Lavice, nisam napisala dijasporci nego NEKI dijasporci, u kojima tebe ne vidim i da znas sta ocito ne znas pokajala bi se sto si se ikako osjetila prozvanom.
Blisku, a bolnu proslost ne moram citati, dozivjela sam je.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Tačno je toliko teško biti kulturan i dostojan svog posla..Lavlje_srce wrote:Tako je na granicnim prijelazima, cesto cujemo slicne price nakon godisnjih odmora i sl. Sve je to u 5 deka.greeneyes wrote:Da Bog sačuva i sakloni kakvi sve majmuni rade na graničnom prelazu.Primitivci su u vecini i pitanje je da li ce se i kada to promijeniti. Na hrvatskom primorju idem iskljucivo u hotele da ne bih trpjela mrzovoljne babe i (u mom slucaju) komsiluk koji mi trazi lokalne 'djuvegije'.
Samo sabura
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ne znam taj prijelaz,no nebitno,zna ga cloe eto.......kao sto ugl svi znate,niko s foruma ne prelazi granicu sa hr cesce od mene...i tako vec godinama.....(tako me dopalo jel).....
Nisam u zivotu imala nekih neugodnosti. Toliko.
Ni na nasoj nesto osim kad mladog uposle pa se prospe govoreci kako sam trebala prijavit cipele
Da budem iskrena,debelo sumnjam u istinistost ovih izjava. Pregolemo da bi bilo istinito.
Ne sto su svi obavezno divni i casni vec za puno manje ostajes bez posla.
Sto ne snime sta od ovog? Jedne godine bijase velika afera oko puno manje izjave(mobitelom skinuo lik). Niko nema mobitel u dzepu da ukljuci? A redovno ih vrijedjaju?
Nisam imala ni sa srbima problema. Ni sa crnogorcima. Ni makedoncima cak ni bugarima.......
Ja stalno nesto citam a stalno sam na putu i ja ne znam jesam ja nenormalna ili ovdje neko sere
Ali jesam vidjela ovo sto kaze Chloe. Na zalost tacno je da se nasi ljudi kad dodju na granicu hr/bh ponasaju svakako
Ovo sam cak davno i tipkala tu negdje,znaci ima ih da legnu na svirenu,(ko valjda ocekuju da se za njih otvori posebna traka da ne cekaju ljudi),hodaju uokolo,puse,odlaze pishati,presvlace djecu,ugase auto pa guraju kad se pomjera kolona
Znaci ove scene gledam o bozicu i dr praznicima inace uobicajen promet nema prevelike guzve,malo pojacano kad je sezona mora(ali pazi kad ces krenuti),ali svugdje na svjetu vam je guzva..... u c. Gori je guzva.....na trajektu guzva........u redu za kafu je guzva....svugdje se ceka.....samo smo mi narod koji odmah jebe naglas ,valjda nase vrijeme najvrijednije
Nisam u zivotu imala nekih neugodnosti. Toliko.
Ni na nasoj nesto osim kad mladog uposle pa se prospe govoreci kako sam trebala prijavit cipele
Da budem iskrena,debelo sumnjam u istinistost ovih izjava. Pregolemo da bi bilo istinito.
Ne sto su svi obavezno divni i casni vec za puno manje ostajes bez posla.
Sto ne snime sta od ovog? Jedne godine bijase velika afera oko puno manje izjave(mobitelom skinuo lik). Niko nema mobitel u dzepu da ukljuci? A redovno ih vrijedjaju?
Nisam imala ni sa srbima problema. Ni sa crnogorcima. Ni makedoncima cak ni bugarima.......
Ja stalno nesto citam a stalno sam na putu i ja ne znam jesam ja nenormalna ili ovdje neko sere
Ali jesam vidjela ovo sto kaze Chloe. Na zalost tacno je da se nasi ljudi kad dodju na granicu hr/bh ponasaju svakako
Ovo sam cak davno i tipkala tu negdje,znaci ima ih da legnu na svirenu,(ko valjda ocekuju da se za njih otvori posebna traka da ne cekaju ljudi),hodaju uokolo,puse,odlaze pishati,presvlace djecu,ugase auto pa guraju kad se pomjera kolona
Znaci ove scene gledam o bozicu i dr praznicima inace uobicajen promet nema prevelike guzve,malo pojacano kad je sezona mora(ali pazi kad ces krenuti),ali svugdje na svjetu vam je guzva..... u c. Gori je guzva.....na trajektu guzva........u redu za kafu je guzva....svugdje se ceka.....samo smo mi narod koji odmah jebe naglas ,valjda nase vrijeme najvrijednije
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Stari su "sklonjeni" jer je to tražila EU.carobnjak N wrote:Ja mislim da se tu problem stvorio sa novom mladom postavom graničnih policajaca...dosta često prelazim tu.
Niti imaju iskustva niti izgleda kulture ni sposobnosti da prepoznaju specifičnost tog našeg kraja u kojem baš veliki
broj ljudi radi u Eu , najčešće u Sloveniji i Austriji i onda idu skoro svaki vikend kući, jer to je 2h vožnje od bos.krajine.
Prijašnji graničari bi većinom nakon kratke provjere pasoša samo mahnuli rukom da prođete, a osobe koje ne prolaze često
bi znali prepoznati
Ovi sad su totalni gnjaveži...imaš li 100eura..pokaži..imaš li zeleni karton od auta (ko god ima registrovano vozilo ima i zeleni karton jbt) , obavezno lupanje pečata iako vidi recimo radnu vizu (dakle ta osoba nije turista koji se može zadržati najduže
3mj pa da na osnovu pečata se utvrdi ulazak) itd
Ukratko, postaviše neiskusnu dječurliju na granični prelaz koji je vikendom vjerovatno najprometniji u BiH
Ti isti su mogli mahnuti rukom jer nije bilo sknera za pasoše.
Ti isti su mogli mahnuti jer iz Kladuše nisu odlazili u Siriju
sad svaki pasoš mora biti oštambiljan.
Jesi li siguran da nemaju razloga za tu predostrožnost?
I prije skenera si imao malogranični prelaz Zagrad koji je rasterećavao glavni u Maljevcu koliko - toliko.
Last edited by Chloe on 17 Feb 2016, 08:44, edited 1 time in total.
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
to je jos jedan od "razlogcica" zasto im ja ne idem tako rado na more,treba tu dugo u redovima cekat,namjerno drze redove itd...i ne mislim samo na 'rvate nego i na nase...znam ja tu sortu vrlo dobro-mada nisam imao nekih frka na prelazu osim jednom sa slovencem koji mi je poslije pojeo bureke(ebo sliku svoju a namucio me bezze...)i sto me jedan carinik 'rvat na Orasju pitao sta ce mi auto sa toliko konja,kako ti nije dovoljno stotinjak i koji konj itd..?...hehheh
-reko sam mu evo ti provozaj pa ces znat-ovako ti ne mogu objasnit...?!
ma vjerovatno su dobili dodatne direktive da pritiscu zbog te situacije sa izbjeglicama....a nije ni lako tim granicarima,rade za neku platicu,ok ona je sigurna ali i nista vise a treba dan i noc gledat ljude koji ti prolaze ispred nosa...a u vrijeme odmora(a ima ih vise ) prolaze tu najnovije velike limuzine sa ljudima kojima se vidi da su puni love a ti isti ljudi su donedavno bjezali ka zapadu itd. a uz to jos bosanci....uf gadna kombinacija za pojedine mentalne sklopove za svarit..
-reko sam mu evo ti provozaj pa ces znat-ovako ti ne mogu objasnit...?!
ma vjerovatno su dobili dodatne direktive da pritiscu zbog te situacije sa izbjeglicama....a nije ni lako tim granicarima,rade za neku platicu,ok ona je sigurna ali i nista vise a treba dan i noc gledat ljude koji ti prolaze ispred nosa...a u vrijeme odmora(a ima ih vise ) prolaze tu najnovije velike limuzine sa ljudima kojima se vidi da su puni love a ti isti ljudi su donedavno bjezali ka zapadu itd. a uz to jos bosanci....uf gadna kombinacija za pojedine mentalne sklopove za svarit..
Zagorka wrote:Da budem iskrena,debelo sumnjam u istinistost ovih izjava. Pregolemo da bi bilo istinito.
I ja sam na prvu isto pomislila ali opet otkud mogu znati sta se kome desava. Mozda je nesto istina a nesto uvelicano i dodano ne bi li se digla prasina. Mozda...
Ja isto mogu u koloni vidjeti bahatost putnika ali sta se tamo nekom desi kada dodje na red za provjeru i kako se prema kome carinici ponasaju- to ne znam.
Znam da sad redovno skeniraju pasose ali ipak cesto se prodje i bez, valjda i njima dosadi iako bi zakonski trebali uvijek. Isto tako zabrana unosenja mlijeka, mesa i i proizvoda od njih. Bilo je po medijima kad su nekoj zeni pobacali sendvice. Znaci zakonski oni to mogu. Licno sam vidjela kad staroj zeni oduzese tablete (kaze da su za tlak i secer) a ona ih jadna klete "dabogda vam isto trebale". Zadnji put kad sam isla busem carinik ulazi i pita ima li neko sta za prijaviti. Niko nista. Pita znamo li da ne smijemo mlijecne i mesne proizvode prenositi. Svi samo klimaju glavom. "Ima li neko burek" Ljudi se pocese javljati. "Ima li neko sendvic od salame, sira?" Opet se ljudi javljaju. "Znate da vam to po pravilima mozemo i trebamo oduzeti ... ali eto necemo sitnicariti".
Vjerujem da kad neko trazi problem - naci ce ga i isprovocirati ako treba
I ja nesto kontam , oni koji se zale na ovakve stvari i ako im se cesce desavaju kako se ne sjete snimiti sve.Zagorka wrote:Sto ne snime sta od ovog? Jedne godine bijase velika afera oko puno manje izjave(mobitelom skinuo lik). Niko nema mobitel u dzepu da ukljuci? A redovno ih vrijedjaju?
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Lavlje_srce
- Alienka

Nisam se ja osjetila prozvanom u smislu da bih mogla nesto ove vrste i pomisliti a kamoli izgovoriti, nego sto Bosancima izgleda jos nije dosta zlostavljanja! Mene uzasno nervira mentalitet u kojem se i za sasvim ociglednie stvari trazi opravdanje i relativizira krivnja (u datom slucaju teska diskriminacija, citaj direktno ponizavanje) - sto je porazno na toliko levela da je to jezivo.Chloe wrote:@Lavice, nisam napisala dijasporci nego NEKI dijasporci, u kojima tebe ne vidim i da znas sta ocito ne znas pokajala bi se sto si se ikako osjetila prozvanom.
Svako ima pravo biti bahat, nije protuzakonito. S tim sto im sigurno ti bahati nisu psovali 'sto hrvatskih majki' i ostalo citirano u tekstu jer da jesu - bio bi mini-rat! Mediji bi brujali, novinari bi pisali eseje na 5 strana o 'primitivnim' Bosancima, upucivale bi se ostre diplomatske note i tako dalje i tome slicno. Tako se to radi. A Bosancima radi ko sta hoce kada to hoce, iskljucivo zato sto moze. I tema to pokaxzuje. Sa svoje strane nemam bilo kakve sumnje da je citirano istina.
S druge strane granicni sluzbenici nisu alkoholicari ispred lokalnog bircuza da se sluze ovom retorikom. Za ovo nema opravdanja i tacka!
Memento Mori
Meni da se to dešava stalno ja bih lijepo živio od tužbi.. iskoristio situaciju.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Ma da...ali lakse je kukati nego nesto poduzeti. Previse mi u ovom textu ima vehabija, sirije, terorista, obrezanih penisa i muslimanskih imena...prozirno, preglupo i nazadno.