Preporuči film
Moderator: Krokodil Behko
Re: Preporuči film

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7694 times
- Been thanked: 18142 times
- Status: Offline
Sudeci prema najavama , očekuje nas veoma folmofantastična godina
http://www.sveofilmu.com/2016/16337-naj ... 016-godina

http://www.sveofilmu.com/2016/16337-naj ... 016-godina
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
Deadpool - ismijala sam se sinoc u kinu
dobar
dobar

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Pred ovogodišnju dodelu Oskara svakako bi trebali pogledati i film The Hateful Eight. Radnja filma se dešava desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena. Ovaj bivši vojnik Unije i lovac na glave blokiran je snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Johnom Ruthom koji prevozi zatvorenicu Daisy ka mestu Red Rock, gde će joj biti suđeno zbog ubistva , kao i još petero koji će zaokružiti ovu Mrsku osmorku.Moja lična zamerka je , da je fim predugačak , ali u pitanju je tipični Tarantino.Možete ga voleti ili ne , ali on je ipak majstor u onom što radi. Film će se takmičiti za Oskara , u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu , najbolji snimatelj ,kao i za najbolju muziku.
Tarantina bi ja isključio iz konkurencije, kad je u pitanju oskar za najbolju muziku....jednostavno kad izbaci film, predaju mu Oscar za tu godinu 
Svaki mu je soundtrack

Svaki mu je soundtrack

Habibti, ya nour el - ain... 

- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
Zaboravih reci...koje dlake u nosu glavnog lika 
Mislila sam da su mu ih polijepili ali izgleda da ih Bruce Dern inace s ponosom nosi

Mislila sam da su mu ih polijepili ali izgleda da ih Bruce Dern inace s ponosom nosi

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4301 times
- Been thanked: 3210 times
Da nisi spomenula, ja ga ne bi ni skužioMaja wrote:Kako diskretno poture link
Ja bih preporucila film Nebraska (2013).

Ti baš kurzorom ideš po tekstu, kad čitaš?

Habibti, ya nour el - ain... 

- Maja
- Administrator
Jok. Vidim golim okom.
A namjerno sam obratila paznju jer znam da je tu da reklamise al et.
A namjerno sam obratila paznju jer znam da je tu da reklamise al et.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Nabacajte mi ovdje preporuka, ak' vam nij zahmetli. Kad se vratim da imam šta gledati, ako bude kiše. 

Samo sabura
- Maja
- Administrator
Možda neko od mlađe raje nije gledao..trenutno je na TV 1000 U ime oca.
http://www.imdb.com/title/tt0107207/
Mogla bih ga uvijek gledati a prvi put je to bilo kad sam bila tinejdžerka. Ostavio je baš jak utisak na mene, bila sam skroz ljuta i frustrirana
posebno što sam znala da je po istinitom događaju. A DDL mi je bio mmmm.
Film mi je jedan od dva najbolja.
http://www.imdb.com/title/tt0107207/
Mogla bih ga uvijek gledati a prvi put je to bilo kad sam bila tinejdžerka. Ostavio je baš jak utisak na mene, bila sam skroz ljuta i frustrirana

Film mi je jedan od dva najbolja.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
KOja je ovo filmcina, opet sam gledala...
[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 19 times
Crkva iznad zakona
Piše: Damir Radić, Novosti
Ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji film (i izvorni scenarij), ‘Spotlight’ režisera i koscenarista Toma McCarthyja, autora niza zapaženih nezavisnih filmova koji ipak nisu ostavili dublji trag, tematizira novinsku istragu o dugogodišnjem zataškavanju pedofilskih slučajeva u bostonskoj nadbiskupiji. Početkom 2002. otkriveno je da je stotinjak svećenika spomenute nadbiskupije iniciralo i prakticiralo seksualne odnose uglavnom s dječacima (pred)pubertetske dobi (samo dva posto slučajeva odnosilo se na djevojčice) i da su nadređeni to rješavali seljenjem dotičnih svećenika od župe do župe i nagodbama s obiteljima oštećenih, uvijek izbjegavši uplitanje policije i pravosuđa. Zapravo, i to je najznakovitija spoznaja koju film nudi, sve je ostalo u vjerskoj zajednici: i počinitelji i žrtve i njihove obitelji bili su dio Crkve, i sve su riješili unutar vlastitog kruga, pri čemu, naravno, oštećene maloljetnike nitko nije pitao za mišljenje.
Crkva se zajedničkim snagama svećeničke hijerarhije i pastve postavila iznad državnih zakona, odnosno izolirala se od sekularne prakse, što je bilo moguće jer su i predstavnici svjetovnih vlasti žmirili na oba oka, s obzirom na to da su i oni privatno bili dio crkvene zajednice lojalnost koja im je bila važnija od službenih dužnosti. Bilo je to sasvim u tradiciji prvotne Crkve, tradiciji koja se na ovaj ili onaj način održala do danas, a na nju, ponekad čak i službeno, pristaju i svjetovne vlasti, kao kad primjerice priznaju nepovredivost ispovjedne tajne. I tko je na kraju slomio taj čvrsto zatvoren krug? Novi glavni novinski urednik pristigao iz liberalnog New Yorka, inače Židov, četvero lokalnih novinara katoličkog zaleđa, no većinski ravnodušnih prema vjeri, i tužitelj armenskog porijekla. Dakle vanjski neprijatelji i odnarođeni domaći izdajnici.
Ta šačica ljudi razmišljala je drugačije od našeg Borisa Jokića, voditelja ekspertne radne skupine za provođenje reforme obrazovanja, koji je nedavno u ‘Nedjeljom u 2’ izjavio da nema nikakav problem s vjeronaukom u javnim školama, iako se na njemu, između ostalog, poučava da je ne krstiti dijete isto što i ostaviti ga bez materinskog jezika (tu pouku na uskršnjoj propovijedi u Splitu nije propustio istaknuti ni nadbiskup Barišić). Jokić smatra da je to pitanje unutarnja stvar vjerske zajednice, baš kao što su to smatrali svi oni dobri bostonski katolici kad su izravno ili neizravno asistirali internim odštetnim nagodbama za seksualna uznemiravanja i zlostavljanja. Razlika je u tome što je Jokić ateist i iz te perspektive nudi rješenje: kome se ne sviđa ono što se poučava na vjeronauku kao izbornom predmetu, neka ispiše svoje dijete. I pritom je, naravno, u pravu, jer traži od ljudi da prestanu biti ovčice koje ne misle svojom glavom, samo smeće s uma da Crkva takvim djelovanjem direktno penetrira u ustavnu odredbu o sekularnom karakteru države i odvojenosti crkve od države.
Jer doista, gledajući ‘Spotlight’ možete komotno zauzeti poziciju da vas se sve to ne tiče jer niste dio te zajednice koja sama uređuje svoje odnose, no objektivno su ipak nastradali neki (mali) ljudi koje bi trebali štititi zakoni posve ignorirane sekularne države. A ignoriranje sekularne države upravo je ono što je u današnjoj Hrvatskoj sustavno na djelu. ‘Spotlight’ je inače film koji u drugoj polovici ne ispunjava obećanja dana u prvoj – snažno uvedeni likovi naposljetku ne bivaju dostatno profilirani, a taj manjak ne kompenzira se pripovjednom uzbudljivošću. Osim toga, patetični Mark Ruffalo uzima previše prostora kudikamo uvjerljivijem Michaelu Keatonu, tako da stvari ostaju daleko od izvanrednosti. Srećom, sigurno plivaju u zoni respektabilne solidnosti.
Piše: Damir Radić, Novosti
Ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji film (i izvorni scenarij), ‘Spotlight’ režisera i koscenarista Toma McCarthyja, autora niza zapaženih nezavisnih filmova koji ipak nisu ostavili dublji trag, tematizira novinsku istragu o dugogodišnjem zataškavanju pedofilskih slučajeva u bostonskoj nadbiskupiji. Početkom 2002. otkriveno je da je stotinjak svećenika spomenute nadbiskupije iniciralo i prakticiralo seksualne odnose uglavnom s dječacima (pred)pubertetske dobi (samo dva posto slučajeva odnosilo se na djevojčice) i da su nadređeni to rješavali seljenjem dotičnih svećenika od župe do župe i nagodbama s obiteljima oštećenih, uvijek izbjegavši uplitanje policije i pravosuđa. Zapravo, i to je najznakovitija spoznaja koju film nudi, sve je ostalo u vjerskoj zajednici: i počinitelji i žrtve i njihove obitelji bili su dio Crkve, i sve su riješili unutar vlastitog kruga, pri čemu, naravno, oštećene maloljetnike nitko nije pitao za mišljenje.
Crkva se zajedničkim snagama svećeničke hijerarhije i pastve postavila iznad državnih zakona, odnosno izolirala se od sekularne prakse, što je bilo moguće jer su i predstavnici svjetovnih vlasti žmirili na oba oka, s obzirom na to da su i oni privatno bili dio crkvene zajednice lojalnost koja im je bila važnija od službenih dužnosti. Bilo je to sasvim u tradiciji prvotne Crkve, tradiciji koja se na ovaj ili onaj način održala do danas, a na nju, ponekad čak i službeno, pristaju i svjetovne vlasti, kao kad primjerice priznaju nepovredivost ispovjedne tajne. I tko je na kraju slomio taj čvrsto zatvoren krug? Novi glavni novinski urednik pristigao iz liberalnog New Yorka, inače Židov, četvero lokalnih novinara katoličkog zaleđa, no većinski ravnodušnih prema vjeri, i tužitelj armenskog porijekla. Dakle vanjski neprijatelji i odnarođeni domaći izdajnici.
Ta šačica ljudi razmišljala je drugačije od našeg Borisa Jokića, voditelja ekspertne radne skupine za provođenje reforme obrazovanja, koji je nedavno u ‘Nedjeljom u 2’ izjavio da nema nikakav problem s vjeronaukom u javnim školama, iako se na njemu, između ostalog, poučava da je ne krstiti dijete isto što i ostaviti ga bez materinskog jezika (tu pouku na uskršnjoj propovijedi u Splitu nije propustio istaknuti ni nadbiskup Barišić). Jokić smatra da je to pitanje unutarnja stvar vjerske zajednice, baš kao što su to smatrali svi oni dobri bostonski katolici kad su izravno ili neizravno asistirali internim odštetnim nagodbama za seksualna uznemiravanja i zlostavljanja. Razlika je u tome što je Jokić ateist i iz te perspektive nudi rješenje: kome se ne sviđa ono što se poučava na vjeronauku kao izbornom predmetu, neka ispiše svoje dijete. I pritom je, naravno, u pravu, jer traži od ljudi da prestanu biti ovčice koje ne misle svojom glavom, samo smeće s uma da Crkva takvim djelovanjem direktno penetrira u ustavnu odredbu o sekularnom karakteru države i odvojenosti crkve od države.
Jer doista, gledajući ‘Spotlight’ možete komotno zauzeti poziciju da vas se sve to ne tiče jer niste dio te zajednice koja sama uređuje svoje odnose, no objektivno su ipak nastradali neki (mali) ljudi koje bi trebali štititi zakoni posve ignorirane sekularne države. A ignoriranje sekularne države upravo je ono što je u današnjoj Hrvatskoj sustavno na djelu. ‘Spotlight’ je inače film koji u drugoj polovici ne ispunjava obećanja dana u prvoj – snažno uvedeni likovi naposljetku ne bivaju dostatno profilirani, a taj manjak ne kompenzira se pripovjednom uzbudljivošću. Osim toga, patetični Mark Ruffalo uzima previše prostora kudikamo uvjerljivijem Michaelu Keatonu, tako da stvari ostaju daleko od izvanrednosti. Srećom, sigurno plivaju u zoni respektabilne solidnosti.
Betmen protiv Supermena: Zora pravde je film koji će vam pružiti dva i po sata bezbrižne zabave ali dva i po sata filmskog spektakla i eksplozivnih efekata usmerenih na sva vaša čula. Suština filma jeste sukob šišmiša iz Gotama i nadčoveka sa Kriptona i ukoliko zaboravite višedecenijsku ulogu Betmena i Supermena u vašem životu , film će vam se i uprkos lošoj kritici , sasvim sigurno dopasti “Betmen protiv Supermena: Zora pravde” beleži fantastičan uspeh na bioskopskim blagajnama i još jednom dokazuje da se ukus prosečnog ljubitelja filma i kritičara u mnogome razlikuje.Uostalom , da ja ne bih više pametnovala , pogledajte ga pa sami presudite, da li ćete ga uvrstiti u kategoriju - Najnoviji i najbolji filmovi .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9405 times
- Been thanked: 11163 times
Odličan. Prosto nevjerovatno, da je Tom Cruise snimio ovakav film 
Gledajte, ako već niste gledali.

Gledajte, ako već niste gledali.

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Bolji su u 'Eyes Wide Shut'
gledajte ako vec niste 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9405 times
- Been thanked: 11163 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40380 times
- Been thanked: 26509 times
http://m.imdb.com/title/tt0159365/Krokodil Behko wrote:Ne sviđa mi se ta tematika.