To "zna" je više onaj osjećaj čovjeka kad ne može objasniti neobjašnjivo i kad prvi put počne postavljati ta pitanja. Daleko je to od pravog značenja te riječi.
Za bebe roditelji su im bogovi. Nema tu nekog Allaha ili Jahve za te bebe. Oni dolaze sa indoktrinacijama u kasnijim godinama.
Ateizam
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22814 times
- Been thanked: 20900 times
- Status: Offline
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 846 times
- Been thanked: 1275 times
Re: Ateizam
nisam to mislio pod znajuBeni wrote: 30 Dec 2025, 09:48Ne zna, zato se i zove "vjera"tuzlak1212 wrote: 30 Dec 2025, 08:49 ovo sve je very simple, svaki covjek zna da Bog postoji i to je ugravirano u srz svacijeg bica, nemas mogucnost da ne vjerujes i nemas izgovor na Sudnjem Danu
imas samo slobodu izbora do dana odredjenog i to je sve sto imamo svi
vjera je kada sebi trazis objasnjenje pa ga odlucis prihvatit nekad iz filozofije, nekad iz prirode, nekad iz drustvenih dogadjanja ili ideologija, nekad iz teoloskih knjiga, od osobe do osobe ljudi se zadovolje razlicitim stvarima da sebi pocesu taj svrab u sebi, i sta god izaberu to je vjera i vode se s tim
vjera bez utjetlovljenja nije vjera, pa i u Kur'anu se kaze da se nece prihvatiti ni jedna druga vjera osim Islama
ali cinjenica da koliko ja znam svako ima potrebu za identitetom po tom pitanju sta je i ko je, meni je dovoljno da je dokaz da je to u ljudima
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2325 times
- Been thanked: 5758 times
Re: Ateizam
Ne znam sta si ti mislio, ja samo citam napisano, trebao si drugacije formulisati.
Fuck you a friendly note to start the day
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4457 times
- Been thanked: 3433 times