Matan wrote: 01 Jan 2026, 16:17 Pa i masa muslimana smatra krscane genetskim
otpadom, sto samo po sebi govori da su sve religije iste..
Ha?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Matan wrote: 01 Jan 2026, 16:17 Pa i masa muslimana smatra krscane genetskim
otpadom, sto samo po sebi govori da su sve religije iste..

A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 15:36Laser wrote: 02 Jan 2026, 13:41
Da je rođen u Bosni, Zohran Mamdani bi se zvao Zehro Muhamedović ili možda Zuhro Mehmedović. Zašto je to tako, mrsko mi objašnjavat jer je vrlo komplikovano, čak se i antropolozi ne slažu odakle tolike devijacije u izgovoru nekih termina i kako je došlo do toga da se jedan te isti pojam u nekim krajevima vrlo različito izgovara u odnosu na original odakle potiče. Uglavnom, suštinsko značenje je isto, bez obzira na glasovne devijacije nastale u raznim kulturama i podnebljima.
Primjer, Habib NurmuGamedov, a trebalo bi biti NurmuHamedov. Niko ne zna odakle i kako se glas "H" u tom kontekstu pretvorio u glas"G".
Oficijelno je šiija duodecimalac, džeferija itd, a njegov šiizam ima veze sa iranskim šiizmom koliko ja, bosanski hanefija maturidijske akide imam veze sa vehabijama ili još bolje, on je šiija koliko su to i Azerbejdžanci koji nominalno spadaju u tu grupu, ali su jedva slični jedni drugima.
Kao što želiš reći sa svojim postom, ništa nije tako jednostavno kao što bi ljudi htjeli protumačiti.
Moju opservaciju sam ubacio samo da još zakomplikujem, tako da na kraju skoro nikome ništa neće biti jasno.
Havana, jesi li sada još više zabrinut?![]()
Šta god da je ostaje pitanje, jer kad je Izrael u pitanju, obično smo za sve koji su protiv njega i u ovom kontekstu, u kontekstu vijesti o podršci Palestincima, njegov šiizam (ma kakav bio i ma kome bio blizak) apsolutno bi trebao biti nebitan.
Tako da se vraćamo na oon što sam rekao, puštamo li Palestince niz vodu, jer više mrzimo gejeve i lezbare, nego što volimo Palestince, Irance, Saudijce, Indonežane, Ujgure, BiH, mater rođenu, isl?

Al si ga poentirao sa ovom slikomtuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 17:34A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 15:36
Šta god da je ostaje pitanje, jer kad je Izrael u pitanju, obično smo za sve koji su protiv njega i u ovom kontekstu, u kontekstu vijesti o podršci Palestincima, njegov šiizam (ma kakav bio i ma kome bio blizak) apsolutno bi trebao biti nebitan.
Tako da se vraćamo na oon što sam rekao, puštamo li Palestince niz vodu, jer više mrzimo gejeve i lezbare, nego što volimo Palestince, Irance, Saudijce, Indonežane, Ujgure, BiH, mater rođenu, isl?
![]()
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Pa rođo, drogiranje je mnogo jednostavnije, zado udarajmo se čime god stignemo, a ono komplikovano ostavimo Veci i Havani.Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 16:54 A jest ga Laser izanaliziro, da cojek procita ovo reko bi dajem ostavku nista mi nije jasno.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
A šta će našem Zehrudinu mu ona kapica na glavi?Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 17:47Al si ga poentirao sa ovom slikomtuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 17:34
A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?
![]()
![]()
Ovi likovi jesu Jevreji, ali su oni protiv postojanja Izraela jer ne vjeruju da to treba postojati dok se ne vrati nekakav taj mesija kojeg cekaju 2000 godina.

Realno, nista drugo nije ni ostalo.

A sta ja znam, ko biva tradicija taka kad s njima rucas.Laser wrote: 02 Jan 2026, 18:05A šta će našem Zehrudinu mu ona kapica na glavi?Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 17:47
Al si ga poentirao sa ovom slikom![]()
Ovi likovi jesu Jevreji, ali su oni protiv postojanja Izraela jer ne vjeruju da to treba postojati dok se ne vrati nekakav taj mesija kojeg cekaju 2000 godina.![]()

tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 17:34A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 15:36
![]()
IZRAEL SE OBRUŠIO NA MAMDANIJA: Kojom odlukom je novi gradonačelnik New Yorka izazvao bijes Netanyauhove vlade
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/45 ... vlade.html

ispo si panglu i sad okreces da se napadom branis, ne moze tako frendeKrokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 21:10tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 17:34
A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?
![]()
Fudaga ti je dobro odgovorio, al možda nije primjetio tvoj poriv da izofiraš ovu strašnu vijest o protivniku Izraela koji eto, podržava i LGBT. Nisam ja ni sumnjao da nećeš izdržati. Očekujemo Nazija i Parlekina, da nastave.
IZRAEL SE OBRUŠIO NA MAMDANIJA: Kojom odlukom je novi gradonačelnik New Yorka izazvao bijes Netanyauhove vlade
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/45 ... vlade.html
Sve jasno ko dan.
Boli vas q za Palestince. Vi ste sebe same, takvi kakvi i jeste, projicirali u tog Trumpa, pa mislite da je on zapravo vi. Očekujete da radi samo one stvari. koje biste vi radili na njegovom mjestu.
Nije Hitler bio najveći fašista u historiji
To je bio sasvim običan čovjek, frustriran, ogorčen vlastitim autsajderlukom, istovremeno oduševljen sobom samim, svojim idejama za "spašenje svijeta", svojom veličinom i odlučni u naumu da isprave sve "nepravde" koje su pretrpjeli od dip stejta, liberala, lezbara i smrdljivih naučnika.
Utom, pojavi se neki šarlantan s obećanjima i samoprojekcija sebe samog u tog lika može da počne.
VEOMA VAŽNO:
Desetine miliona ljudi, svakodnevno se pitaju, kako vođa nekog kulta može da nekima bude značajniji od domovine, religije, porodice, naroda i svega ostalog.
Odgovor sam već naveo. Ne vole oni toliko svog firera, koliko sebe same projicirane u njega. Vide sebe same u njemu.
Najpametniji sam na svijetu, ovo još niko nije napisao![]()

tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 21:52
ispo si panglu i sad okreces da se napadom branis, ne moze tako frende
muslimane boli briga i za Zorana i za Trumpa, ni jedan ne mogu nista po pitanju Palestine uradit a Zoka pogotovo
70 godina raznih heroja, budala, genijalaca, idiota od Americke politike i niko nije pomogao nikome osim Izraelu, i ti mislis da ce ovaj nebitni pokemon nesto uradit? a taj isti pokemon cak sta vise ni u svom gradu nema nadleznost nad svime...
Apsolutno podudaranjeNije Hitler bio najveći fašista u historiji
To je bio sasvim običan čovjek, frustriran, ogorčen vlastitim autsajderlukom, istovremeno oduševljen sobom samim, svojim idejama za "spašenje svijeta", svojom veličinom i odlučni u naumu da isprave sve "nepravde" koje su pretrpjeli od dip stejta, liberala, lezbara i smrdljivih naučnika.

Sta mislis da su demokrate usutkali Muska sa slobodama na netu, da je ostao medijski mrak kao sve decenije do sad, da li bi mi danas ista znali sta se gdje desava i kako bi ti tad kukao? Aha znamo sta bi kukao, mozemo otici u historiju postova prije 2-3 godine i vidjeti koliko si lupao totalne retardirane gluposti, sto po pitanju Ukrajine sto Palestine. Iz sedmice u sedmicu ti ljudi dokazuju da nisi u pravu, al ti pucas od ponosa u svojoj glupostiBut less than 24 hours earlier, United States President Joe Biden cast doubt over the figures, saying that he has “no confidence in the number that the Palestinians are using”.
“I have no notion that the Palestinians are telling the truth about how many people are killed,” Biden said on Wednesday.

tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 22:11 Losa ti furka od pocetka
Ti si odlucio da neko nesto relativizira pa sad hoces da ti se ljudi pravdaju, providan si, nece se tebi niko pravdat
A hajmo vidjeti tvoje herojeSta mislis da su demokrate usutkali Muska sa slobodama na netu, da je ostao medijski mrak kao sve decenije do sad, da li bi mi danas ista znali sta se gdje desava i kako bi ti tad kukao? Aha znamo sta bi kukao, mozemo otici u historiju postova prije 2-3 godine i vidjeti koliko si lupao totalne retardirane gluposti, sto po pitanju Ukrajine sto Palestine. Iz sedmice u sedmicu ti ljudi dokazuju da nisi u pravu, al ti pucas od ponosa u svojoj glupostiBut less than 24 hours earlier, United States President Joe Biden cast doubt over the figures, saying that he has “no confidence in the number that the Palestinians are using”.
“I have no notion that the Palestinians are telling the truth about how many people are killed,” Biden said on Wednesday.
Nije za tebe politika, drzi se sporta i serija

Navijamo za Irance kad ratuju protiv Izraela. Inače ih baš ne simpatišemo jer su šije i nek šire šiizam na sj.polu, kako je to onomad rekao jedan ovdašnji alim.Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 11:16zagortenej wrote: 02 Jan 2026, 10:46 Zo(h)ran iliti Sabahudin je šija i podržava LGBT zajednicu.
Nemojte se puno radovati.
Pretpostavljam da je ovdje naglasak na LGBT, jer i Iranci su šije, a obično navijamo za njih protiv Izraela?
Da vidimo jesam li sve razumio.
Ako neko podržava Palestince, protivi se izraelskom genocidu i uz to podržava LGBT, bitno je samo ovo zadnje. Jesam li dobro razumio sve?

zagortenej wrote: 02 Jan 2026, 22:26Navijamo za Irance kad ratuju protiv Izraela. Inače ih baš ne simpatišemo jer su šije i nek šire šiizam na sj.polu, kako je to onomad rekao jedan ovdašnji alim.Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 11:16
Pretpostavljam da je ovdje naglasak na LGBT, jer i Iranci su šije, a obično navijamo za njih protiv Izraela?
Ako neko podržava Palestince, protivi se izraelskom genocidu i uz to podržava LGBT, bitno je samo ovo zadnje. Jesam li dobro razumio sve?
Zo(h)rana bi u Bosni vrlo brzo proglasili Zoranom, jer čudno klanja, ima svoju verziju ezana, podržava LGBT zajednicu. dok god je Zohran negdje tamo daleko, i što manje znamo o njemu, podržavaćemo ga, jer je "naš".
btw na posljednjoj paradi ponosa u Sarajevu su se mogle vidjeti palestinske zastave, tako da i njih treba podržati jer su na "našoj strani".

super onda, i to smo riješiliKrokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 22:28zagortenej wrote: 02 Jan 2026, 22:26
Navijamo za Irance kad ratuju protiv Izraela. Inače ih baš ne simpatišemo jer su šije i nek šire šiizam na sj.polu, kako je to onomad rekao jedan ovdašnji alim.
Zo(h)rana bi u Bosni vrlo brzo proglasili Zoranom, jer čudno klanja, ima svoju verziju ezana, podržava LGBT zajednicu. dok god je Zohran negdje tamo daleko, i što manje znamo o njemu, podržavaćemo ga, jer je "naš".
btw na posljednjoj paradi ponosa u Sarajevu su se mogle vidjeti palestinske zastave, tako da i njih treba podržati jer su na "našoj strani".
Pa trebali bi ih podržati
Nekako su mi ti gejevi i lezbare, mnogo manji problem od četnika i ustaša, pa i od balija

Doso sam do zehro muhamedovic i otiso vidit jel fuddo presto pit i pusit.Ima prece od preceg vazda.Laser wrote: 02 Jan 2026, 13:41Da je rođen u Bosni, Zohran Mamdani bi se zvao Zehro Muhamedović ili možda Zuhro Mehmedović. Zašto je to tako, mrsko mi objašnjavat jer je vrlo komplikovano, čak se i antropolozi ne slažu odakle tolike devijacije u izgovoru nekih termina i kako je došlo do toga da se jedan te isti pojam u nekim krajevima vrlo različito izgovara u odnosu na original odakle potiče. Uglavnom, suštinsko značenje je isto, bez obzira na glasovne devijacije nastale u raznim kulturama i podnebljima.Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 11:16
Primjer, Habib NurmuGamedov, a trebalo bi biti NurmuHamedov. Niko ne zna odakle i kako se glas "H" u tom kontekstu pretvorio u glas"G".
Oficijelno je šiija duodecimalac, džeferija itd, a njegov šiizam ima veze sa iranskim šiizmom koliko ja, bosanski hanefija maturidijske akide imam veze sa vehabijama ili još bolje, on je šiija koliko su to i Azerbejdžanci koji nominalno spadaju u tu grupu, ali su jedva slični jedni drugima.
Kao što želiš reći sa svojim postom, ništa nije tako jednostavno kao što bi ljudi htjeli protumačiti.
Moju opservaciju sam ubacio samo da još zakomplikujem, tako da na kraju skoro nikome ništa neće biti jasno.
Havana, jesi li sada još više zabrinut?![]()

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests