Sta cu kad sam strasna.

Moderator: Krokodil Behko
inasab wrote:oko za oko zub za zub i svijet postade corav i gladan.![]()
Treba ipak ponekad vratiti, ne istom mjerom nego jacom.![]()
Poneki ljudi drugacije ne razumiju.
al sta imas od osvete?Krokodil Behko wrote:inasab wrote:oko za oko zub za zub i svijet postade corav i gladan.![]()
Ma ti si glas osvete... to jeste razuma
Ali stvarno, kako ne postupiti tako, kad ti neko krvnički stane na žulj, nimalo mu nije žao i još se kliberi?
Stara bosanska izreka, osveta se servira vrela, da se i čelik istopi
UništenjeSisterIbrahim wrote:al sta imas od osvete?Krokodil Behko wrote:inasab wrote:oko za oko zub za zub i svijet postade corav i gladan.![]()
Ali stvarno, kako ne postupiti tako, kad ti neko krvnički stane na žulj, nimalo mu nije žao i još se kliberi?
cemu jos unistenja kad je vec unistena osoba koja zeli osvetu, zeli da druga osoba osjeti bol i to joj st ara zadovoljstvo...Krokodil Behko wrote:UništenjeSisterIbrahim wrote:al sta imas od osvete?Krokodil Behko wrote:inasab wrote:oko za oko zub za zub i svijet postade corav i gladan.![]()
Bolje je i zdravije svetiti se, nego biti ravnodušan, jer to znači da si depresivna i moraš psihijatru
SisterIbrahim wrote:cemu jos unistenja kad je vec unistena osoba koja zeli osvetu, zeli da druga osoba osjeti bol i to joj st ara zadovoljstvo...
Previse ste se filmova i serija nagledali. Postoji naćin života bez osvete a da imas zdrav zivot. Npr. Kad muz prevari zenu il ona njega. Pa drugi osteceni hoce da se osveti.. U toj svojoj huji sta god da urade njima ce se smijat. Smijat ce se osobi koja napravi štetu od bijesa. Treba samo nastavit sa zivotom, promijenit partnera i pronac se u necemu drugom.
Rekla bih joj ne sjecam se da sam te pitala za misljenje...drugo takva osoba mi nebi bila prijatelj. Osoba koja je meni prijatelj, zivi u drugom svijetu, ali nije iskompleksirana... a ono dolje, ne znam da li je zbog moje prirode, nekako mi je Bog dao tu dar, neko prica, a ja se samo iskljucim..pojedinci su zbog toga digli nos, ali zaista ono sto me ne zanima ne slusam.. iskljucim se.. isto kada neko prica o nekim stvarima, kad vidim ko prica, automatski se iskljucim... jednostavno su nebitne..inasab wrote:Zahvaljujuci akumuliranoj ljutnji svakoga (humanog) moze obuzeti taj osjecaj. A ima se vise vrsta osveta.
O kojoj ti govoris Sisteribrahimko je dio one koje spadaju u izrazito lose. O slicnim, vjerovatno ima ozbiljnija tema za sebe.
Ja sam mislila na neke lakse koje su ponekad neizbjezne ako mislis odrzati solidne zivce.
Banalan primjer:
Imas kolegu/cu koja ce stalno kritizirati tvoj nacin rada da bi te postavila u lose svjetlo i na neki nacin uprljala sve ono sto dotaknes.
Pokusas rijesiti na dobar nacin ali ne ide. Presutis jednom, dva puta, a i triput jer eto dio je tebe. Najbolje je ipak reagirati iz prve, prije dobijes zeljne rezultate.
Kad drugoj strani das "malo jacu lekciju" nece joj sigurno pasti na pamet da ponovi (ako ima imalo mozga) a usput ce saznati i kako je i tebi bilo. Drugi primjer.
Imas osobu/kolegu/komsinicu koja te smori pricom, uvijek provocira.
Najsladja osveta moze biti totalna ignoracija. itd
Svaki slucaj zahtjeva razumnu mjeru koja se ne treba preci.
A za serije i gledane filmove? odoh potraziti temu...
Vjerujem ja da srcule nastoji ispostovati bar dio toga, ali ostalom nikome.Krokodil Behko wrote: 16 Jul 2018, 10:24 Za sve one, koji neće povjerovati tekstu iz Srcarine najnovije teme, o razumijevanju i praštanju u komunikaciji, a žele da prežive, tu je stara dobra osveta i uništavanje protivnika![]()