Policije i obavještajne agencije u BiH
Moderator: Krokodil Behko
-
- Poneki mu pročitamo
- Status: Offline
Re: Snimanje policije/službenika
imaju ti pravo trazit licnu, al nista vise od toga do stanice
pa sta radis u parku? kako izgledas?
pa sta radis u parku? kako izgledas?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9307 times
- Been thanked: 11069 times
Ne znam ništa o Zakonu, nego, kako se ti momak oblačiš, koji ti je imidž inače itd?
A zašto bi trebalo biti važno kako izgleda?
Poludim na ovo....jer su i mene stalno izvraćali i pregledali na granici ( i nikad ništa našli samo vrijeme oduzeli), jer sam imao dugu kosu nekad i sa strane zabrijan skroz....kad sam se ošišao, i ne pamtim kad sam bio pregledan...
stoka krkanska...
Poludim na ovo....jer su i mene stalno izvraćali i pregledali na granici ( i nikad ništa našli samo vrijeme oduzeli), jer sam imao dugu kosu nekad i sa strane zabrijan skroz....kad sam se ošišao, i ne pamtim kad sam bio pregledan...
stoka krkanska...
Habibti, ya nour el - ain... 

-
- Na probnom
Srednje 20te, 170 cm visok, normalne građe. Ni tetovaže ni pirsinge ni kapuljača, ni provokativne odjeće- normala jakna ili dux i hlače/trenerka. ALI božeme prosti dreadlock kosa. Poduga. Ali valjda se mora prema meni odnositi jednako bez obzira jesam li sa aktovkom i u finom odijelu i da imam crvenu irokezu i tetovažu preko po face i majicu sa...šta ja znam, sotonističkim simbolima. Hmmmmm. Šta radim u parku? Opisao sam već. Koliko znam imam pravo sjediti 24h dnevno u parku, dok se ne onesvjestim. Ne vidim zašto je bitno kako izgledam, ali ako ipak je, eto, napisao sam. Ne, ne pričam ni s kim, ne remetim red i mir, ne smetam nikome. Nisam diler ako na to mislite. Da jesam, davno bi me uhvatili jer bar jednom u 2 mjeseca me tako "rešetaju" a većinom jednom sedmično.
Last edited by nixnixnixnt on 20 Feb 2016, 23:28, edited 1 time in total.
-
- Poneki mu pročitamo
storm wrote:A zašto bi trebalo biti važno kako izgleda?
stoka krkanska...

Imamo problemnixnixnixnt wrote:Srednje 20te, 170 cm visok, normalne građe. Ni tetovaže ni pirsinge ni kapuljača, ni provokativne odjeće- normala jakna ili dux i hlače/trenerka. ALI božeme prosti dreadlock kosa. Poduga. Ali valjda se mora prema meni odnositi da sam u odijelu i da imam crvenu irokezu i tetovažu preko po face i majicu sa...šta ja znam, sotonističkim simbolima. Hmmmmm. Šta radim u parku? Opisao sam već. Koliko znam imam pravo sjediti 24h dnevno u parku, dok se ne onesvjestim. Ne, ne pričam ni s kim, ne remetim red i mir, ne smetam nikome. Nisam diler ako na to mislite. Da jesam, davno bi me uhvatili jer bar jednom u 2 mjeseca me tako "rešetaju" a većinom jednom sedmično.

pa ja...kosa...

Bio metalacSisterIbrahim wrote:storm wrote:A zašto bi trebalo biti važno kako izgleda?
stoka krkanska...

-
- Poneki mu pročitamo
storm wrote:Imamo problemnixnixnixnt wrote:Srednje 20te, 170 cm visok, normalne građe. Ni tetovaže ni pirsinge ni kapuljača, ni provokativne odjeće- normala jakna ili dux i hlače/trenerka. ALI božeme prosti dreadlock kosa. Poduga. Ali valjda se mora prema meni odnositi da sam u odijelu i da imam crvenu irokezu i tetovažu preko po face i majicu sa...šta ja znam, sotonističkim simbolima. Hmmmmm. Šta radim u parku? Opisao sam već. Koliko znam imam pravo sjediti 24h dnevno u parku, dok se ne onesvjestim. Ne, ne pričam ni s kim, ne remetim red i mir, ne smetam nikome. Nisam diler ako na to mislite. Da jesam, davno bi me uhvatili jer bar jednom u 2 mjeseca me tako "rešetaju" a većinom jednom sedmično.
pa ja...kosa...

-
- Poneki mu pročitamo
storm wrote:Imamo problemnixnixnixnt wrote:Srednje 20te, 170 cm visok, normalne građe. Ni tetovaže ni pirsinge ni kapuljača, ni provokativne odjeće- normala jakna ili dux i hlače/trenerka. ALI božeme prosti dreadlock kosa. Poduga. Ali valjda se mora prema meni odnositi da sam u odijelu i da imam crvenu irokezu i tetovažu preko po face i majicu sa...šta ja znam, sotonističkim simbolima. Hmmmmm. Šta radim u parku? Opisao sam već. Koliko znam imam pravo sjediti 24h dnevno u parku, dok se ne onesvjestim. Ne, ne pričam ni s kim, ne remetim red i mir, ne smetam nikome. Nisam diler ako na to mislite. Da jesam, davno bi me uhvatili jer bar jednom u 2 mjeseca me tako "rešetaju" a većinom jednom sedmično.
pa ja...kosa...

-
- Na probnom
Sve super... Ali mora mi valjda reći NA ŠTA sumnja i ZAŠTO sumnja. Bar vani je tako. I tek kad utvrde kriminal, ne sumnju, nego kad utvrde i KAŽU TI koji si tačno zakon prekršio imaju pravo tražiti osobnu. A prići ti ne smije bez osnovane i obrazložene sumnje. A ne tek tako "HA MOMAK JA SUMNJAM, NEĆU TI REĆ ŠTA SUMNJAM NI ZAŠTO, ALI SUMNJAM. SKIDAJ PATIKE, IZVRAĆAJ DŽEPOVE, GDJE TI TATA RADI?"
-
- Na probnom
- Jaca
- Inventar foruma
Pa nista ti sad cim vidis policajce odmah skini patike, odkopcaj jaknu, vadi sve stvari na klupu i zovi ih da te pregledaju jer si im mozda sumnjiv. Mozda te onda puste na miru. 

bolje biti malo lud nego malo pametan
Eh sad....na papiru i o slovu zakona je tako da.... osim legitimiranja ne smije ti ništa... čak je dužan i dati svoju značku/broj na uvid, da znaš s kime imaš posla....alinixnixnixnt wrote:Sve super... Ali mora mi valjda reći NA ŠTA sumnja i ZAŠTO sumnja. Bar vani je tako. I tek kad utvrde kriminal, ne sumnju, nego kad utvrde i KAŽU TI koji si tačno zakon prekršio imaju pravo tražiti osobnu. A prići ti ne smije bez osnovane i obrazložene sumnje. A ne tek tako "HA MOMAK JA SUMNJAM, NEĆU TI REĆ ŠTA SUMNJAM NI ZAŠTO, ALI SUMNJAM. SKIDAJ PATIKE, IZVRAĆAJ DŽEPOVE, GDJE TI TATA RADI?"
taj ali....uglavnom se tu radi o nadrkanim isfrustriranim krkanima, za koje su svi osim sličnih njima hašišari i kriminalci....
u bosni čisto sumnjam da bi i sa snimanjem nešto postigao....
u hrvatskoj je nedavno uvedeno da tijekom službenog postupka policajac mora upaliti mini kameru na sebi i sve snimiti ....to je ok

jedino strpljenje, nemam nijedan bolji savjet...sve ostalo je skupo

-
- Na probnom
Ma ne želim ja te snimke objavljivati, crniti te ljude, ima ih 2 dobra na 100, nego me zanima šta smijem ja, a šta oni. A barem bih prepolovio maltretiranje kad bi znali da ih snimam. Barem bi MALO manje bili napadni i ne bi se toliko unosili u facu da znam da je jeo burek i jogurt i da puši crveni York. Pretres samo u stanici znači? A da bi došlo do stanice mora biti šta?
Vremenom će i to proći...jednog dana ćeš ući u bračne vode pa ćeš sa suprugom kroz park vozati bebicu i neće vas zaustavljati...sad malo izdrži...život ide dalje...
-
- Na probnom
Cijenim pozitivnu energiju i podršku, i to pomaže. Ali... je li stvarno to rjeešenje. Pričekaj? Šta ako ne budem htio ženu i dijete? Šta će takvi ljudi? I nije ovo rant post i traženje sažaljenja. Pitam za info, sve je malo otišlo off topic.Nole wrote:Vremenom će i to proći...jednog dana ćeš ući u bračne vode pa ćeš sa suprugom kroz park vozati bebicu i neće vas zaustavljati...sad malo izdrži...život ide dalje...
Burazeru...živiš na Blkanu i tražiš savet jer te kljunovi gnjave. Čak ne možeš reći da te maltretiraju jer bi tad uz pomoć dobrog advokata da ih malkice i odereš.
I šta kukaš... Meni na pravdi Boga uzeše dozvolu zauvek pa ništa...tek sledeće godine mi je vraćaju...vozim već gofinu dana ka pičkica neka al izbor nemam....jbg
I šta kukaš... Meni na pravdi Boga uzeše dozvolu zauvek pa ništa...tek sledeće godine mi je vraćaju...vozim već gofinu dana ka pičkica neka al izbor nemam....jbg
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7590 times
- Been thanked: 17815 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- Maja