AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10017 times
Been thanked: 11901 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 03 Jan 2026, 08:49 Dje su behko, iron i ekipa koji govore kako Ameri ne diraju komsije zbog nafte

Ti si lažov. Mene bi bilo sramota toliko lagati.
Nikada nisam to izjavio, ali sam bezbroj puta izjavio da je nafta dežurni američki interes
Potraži dokaz za svoju tvrdnju.

Što se tiče situacije, nemam stav. Ne znam ni zašto bih ima stav ako imamo u vidu da je venecuelanski režim blizak Vučićevom.

Ovo je drugačije nego s Iranom, jer isti nas je podržao i u ratu i poslije, uključno glasanje za rezoluciju o Srebrenici. Za razliku od Irana, Venecuela je tog dana bila namjerno odsutna, skupa s muslimanskim četnicima iz Emirata, Azerbejdžan, Somalija, Izrael, itd.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3977 times
Been thanked: 7356 times

Post by Matan »

Ne volim Trumpa, ali Maduro je tipicni smrad, vezano za to podneblje..
cuj pozvati narod da gine, a on da pobjegne na vrijeme sa vrecom para za Rusiju..
mamu im revolucionarsku, revolucionari su najveci smrad na planeti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

rocko wrote: 27 Dec 2025, 15:50
ElTriconi wrote: 26 Dec 2025, 16:36

EU je sama sebe unistila zelenim energijama 🤔
EU je propala kad je primila rumune madzare I sl
Ma da, pa ne moze se nesto izgraditi za 30 godina..
Evropa, treba vremena, nije se ni Amerika izgradila za 30 godina..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

I kako sad to, ne treba da nas se tiče Ukrajina, al moramo skočiti na noge za Venecuelu?

Usput, kako i to da se Trump obožava i opravdava, a sad skoro pa se tvrdi da je napad naredio deep state.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Ma ljudi pisu da bi se pisalo samo..
molimo da pogledaju kartu svijeta i blagostanje na njoj..
zemlje koje su pod paskom Amerike ili su bliske tom sistemu i one koje su kontra i revolucionarne, ili
novi poredak pod kontrolom Rusa ili Kineza ili neki sekti..
pa da ih pitam gdje bi voljeli da im djeca odrastaju..
u Caracasu, gdje je broj ubistava po danu kao u Ukrajini pod ratnim podrucjem..
i to sve zbog bandi i droge..nije to nikakva drzava, to je jedno podrucje pod kontrolom
razni narko kartela koji su usko povezani sa vlascu..
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 869 times
Been thanked: 1300 times

Post by tuzlak1212 »

Krokodil Behko wrote: 03 Jan 2026, 10:29
tuzlak1212 wrote: 03 Jan 2026, 08:49 Dje su behko, iron i ekipa koji govore kako Ameri ne diraju komsije zbog nafte

Nikada nisam to izjavio, ali sam bezbroj puta izjavio da je nafta dežurni američki interes

Što se tiče situacije, nemam stav. Ne znam ni zašto bih ima stav ako imamo u vidu da je venecuelanski režim blizak Vučićevom.

Ovo je drugačije nego s Iranom, jer isti nas je podržao i u ratu i poslije, uključno glasanje za rezoluciju o Srebrenici. Za razliku od Irana, Venecuela je tog dana bila namjerno odsutna, skupa s muslimanskim četnicima iz Emirata, Azerbejdžan, Somalija, Izrael, itd.
Krokodil Behko wrote: 18 Nov 2024, 21:42 Možda sam ja stvarno star, al sam zato pametan i ne pišem gluposti na ozbiljnim temama.

Koga boli q za Meksikom?

Ono kad bi se imalo čime razmisliti, pa skontati da se naprednim zemljama okupacije ni ne isplate.

Ne isplate se, jer su toliko razvili ekonomiju i otišli naprijed, da ih sad sami molimo da dođu i da nas okupiraju, EU, Amerika, Britanija - nebitno.

E čuj to, nema Meksiko resurse :grana

Mexico is among the world's largest producers of oil, silver, copper, gold, lead, zinc, natural gas and wood. Other minerals, such as mercury, cadmium, antimony, manganese, iron and coal are also found. Mexico borders the Pacific Ocean, the Caribbean Sea, and the Gulf of Mexico.

Plus što nema te sile i nema te vlade, koja bi obične Amerikance mogla natjerati u takav pohod.
Ja se sjecam da si pisao da su Ameri toliko razvijeni da im ne trebaju komsije, da si pisao o nekoj njihovoj distopiji i besmislu da oni nekog napadaju, razvijeni su, kamo srece da hoce nas okupirat
Kontekst ovog posta su bile komsije oko Amera

Reko sam ti ostavi se politike, kad god ti pises i analiziras, to su toliko pravolinijski tokovi misli, i haj sto su pravolinijski nego su i cesto jedva do pola te linije
A i toliko si star da si senilan i ne sjecas se sta vise pises gdje, nemas svoj stav frende, mozak tetrapak kako danas ujutru na klixu pune to ti je
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26193 times
Been thanked: 26816 times

Post by ironman »

Al sto nas prozva..pa ja sam o ovome pisao ina pola godine.
dream of spring...
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Uhvaceni su Maduro i zena..
ako su tacne vijesti..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 03 Jan 2026, 10:54

Krokodil Behko wrote: 18 Nov 2024, 21:42 Možda sam ja stvarno star, al sam zato pametan i ne pišem gluposti na ozbiljnim temama.

Koga boli q za Meksikom?

Ono kad bi se imalo čime razmisliti, pa skontati da se naprednim zemljama okupacije ni ne isplate.

Ne isplate se, jer su toliko razvili ekonomiju i otišli naprijed, da ih sad sami molimo da dođu i da nas okupiraju, EU, Amerika, Britanija - nebitno.

Plus što nema te sile i nema te vlade, koja bi obične Amerikance mogla natjerati u takav pohod.
Ja se sjecam da si pisao da su Ameri toliko razvijeni da im ne trebaju komsije, da si pisao o nekoj njihovoj distopiji i besmislu da oni nekog napadaju, razvijeni su, kamo srece da hoce nas okupirat
Kontekst ovog posta su bile komsije oko Amera

Reko sam ti ostavi se politike, kad god ti pises i analiziras, to su toliko pravolinijski tokovi misli, i haj sto su pravolinijski nego su i cesto jedva do pola te linije
A i toliko si star da si senilan i ne sjecas se sta vise pises gdje, nemas svoj stav frende, mozak tetrapak kako danas ujutru na klixu pune to ti je

I gdje konkretno piše, da sam izjavio nešto u kontekstu, da Ameri ne napadaju za naftu?
Gdje, gdje, gdje?

A što se tiče okupacije, pa pajdo moraš voliti svoju zemlju i poželiti joj da je okupira neka bogata i napredna zemlja, al to Trumpova Amerika nije. Ti ovdje samo lažeš, pa čak i ja star i senilan rasturam na proste faktore. Kako se prošao na IQ testu? Jel ko hrčak?
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

ma ti sad samo trolas i zajebajes, bjezi bolan
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Krokodil Behko » 18 Nov 2024, 21:42

Možda sam ja stvarno star, al sam zato pametan i ne pišem gluposti na ozbiljnim temama.

Koga boli q za Meksikom?

Mexico is among the world's largest producers of oil, silver, copper, gold, lead, zinc, natural gas and wood. Other minerals, such as mercury, cadmium, antimony, manganese, iron and coal are also found. Mexico borders the Pacific Ocean, the Caribbean Sea, and the Gulf of Mexico.

znacenje svega ovoga je da Ameri ne diraju komsije oko nafte

ja znam da ti knjige ne znas skontat, al da sam svoje postove ne znas skontat to je vec zabrinjavajuce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 03 Jan 2026, 11:07
Krokodil Behko » 18 Nov 2024, 21:42

Možda sam ja stvarno star, al sam zato pametan i ne pišem gluposti na ozbiljnim temama.

Koga boli q za Meksikom?

znacenje svega ovoga je da Ameri ne diraju komsije oko nafte

ja znam da ti knjige ne znas skontat, al da sam svoje postove ne znas skontat to je vec zabrinjavajuce

Nigdje to ne piše.

Rekao si kako sam izjavio da Ameri nikog ne diraju zbog nafte

Ako je tema prešla na novu stranicu, ne mora značiti da je to daleka prošlost.

A što se tiče okupacije, tad je Biden bio vlast, pa je Amerika bila prihvatljiva.

Eventualne nejasnoće?

Inače, svi fašisti uvijek izgube ratove na krjau, jer potcijene protivnika i pripišu mu svašta, pa tako da nije neko čudo kad senilni starac, dominira diskusijom.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Kakav glup pokušaj :123
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

sve je jasno, ugodan dan
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Matan wrote: 03 Jan 2026, 11:03 Uhvaceni su Maduro i zena..
ako su tacne vijesti..
pise se da jeste
izgleda da je ovo je sve uradio bez dozvole Kongresa, ovo su sve visestruki medjunarodni prekrsaji, za koje naravno nikad niko nece odgovoarat na ovom svijetu
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Inače, scenarij se ostvaruje.

Al ne pitajte mene, jer sam star i senilan. Pitajte Tuzlaka o knjizi 1984. On to zna sve.

Ja sam pogrešno izjavio da se stvaraju Okeanija, Evroazija i istazija, al on je bravurozno intervenisao i ispravio me pa sma mu jako zahvalan. Kaže da je ta knjiga samo podrška slobodi govora i veze nema s onim što sam ja tvrdio.

Ili Ipak?
Kinezi sad uzvraćaju opkoljavanjem Tajvana, već su ga opkolili zapravo. Svijet se parča na naše oči, ali u pravu su oni koji se zalažu za slobodu govora, kako bi nas obavijestili da to nije tako.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

tuzlak1212 wrote: 03 Jan 2026, 11:16
Matan wrote: 03 Jan 2026, 11:03 Uhvaceni su Maduro i zena..
ako su tacne vijesti..
pise se da jeste
izgleda da je ovo je sve uradio bez dozvole Kongresa, ovo su sve visestruki medjunarodni prekrsaji, za koje naravno nikad niko nece odgovoarat na ovom svijetu
Ali realno, jel Venecuela htjela okupirati Gvajanu zbog nafte, otad su i poceli incindenti..
ako nisi jak, onda se prikloni, a ne kurciti se..
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1278 times
Been thanked: 4108 times

Post by Laser »

Kad može Rusija, što ne bismo i mi? :cudi

Ali, čekaj, nije to isto. :D.
Klanjam džematile po parkovima.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Pa normalno da nije isto..
Ameri udju sa deset vojnika i uhapse im predsjednika za dva sata..
a Rusi upadnu sa hiljade tenkova i stotinjak hiljada vojnika i cetiri godine se jebu, da ne mogu
uhapsiti ni sobaricu..
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22843 times
Been thanked: 20934 times

Post by Masamune »

Laser wrote: 03 Jan 2026, 11:32 Kad može Rusija, što ne bismo i mi? :cudi

Ali, čekaj, nije to isto. :D.
Isto je to sve. I baš je tako kad mogu oni što ne bismo i mi jer jedni drugima daju opravdanja.

Jedina razlika je što Amerika to ne radi zbog neke provincije u Venecueli u kojoj žive Amerikanci, već isključivo zbog nafte. Šta bi tek ovi fašisti na čelu Amerike radili da tamo postoji neka američka mini republika... ih.

S druge strane kod Rusa i Kineza postoji historija naroda kao razlog.

Uleti im Delta Force i oteše predsjednika kao u nekoj igrici jbt.
Post Reply

Return to “Svijet”