Zenski kriminalitet i mal. delinkvencija

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1680 times
Been thanked: 3216 times
Status: Offline

Re: Zenski kriminalitet i mal. delinkvencija

Post by Mutevelija » 07 Dec 2025, 13:41

Mubera služi kaznu od 40 godina: Pozvala dečka na sastanak, pa ga sa suprugom pretukla i zapalila

Bračni par Muhović je osuđen za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, a u kaznu zatvora im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 8. jula 2017. godine

U jedinom ženskom zatvoru u Srbiji, KPZ Požarevac kaznu trenutno služi 338 osuđenica, od kojih samo jedna kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva.

Ovo je jedina najveća kazna zatvora izrečena nekoj ženi u Srbiji, nakon ukidanja smrtne presude početkom 2000-tih, a prije uvođenja kazne doživotnog zatvora u pravosudni sistem 2019. godine, na koju još nijedna žena nije pravosnažno osuđena.

Presudu sa najvišom kaznom od 40 godina zatvora, koja je ostala medijski neispraćena, Muberi Muhović (40) izrekao je Apelacioni sud u Kragujevcu 2022. godine koji je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Pazaru.

Upravo se čita: Sin ubio roditelje, pa sebe: Šta krije kuća strave u kojoj je stradala porodica iz BiH?
Ista kazna od 40 godine zatvora izrečena je u tom predmetu i njenom suprugu Senadu Muhoviću, rečeno je za Tanjug u Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Bračni par Muhović je osuđen za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, a u kaznu zatvora im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 8. jula 2017. godine.

Oni su oglašeni krivima, jer su 23. juna 2017. godine ubili Anela Papića (32) iz Sjenice.

Prvostepeni sud je utvrdio da je Mubera Muhović tog dana pozvala na sastanak Papića, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, nakon čega su ga Muhovići u šumarku u selu Ponorac, tupim predmetom, pretukli na smrt.

Upravo se čita: Tragičan slučaj u BiH: Poznat identitet 20-godišnjeg mladića čije je beživotno tijelo pronađeno jutros
Tijelo su nakon ubistva polili benzinom i zapalili.

Obdukcija je pokazala da je na Papićevom čelu i potiljku nađeno čak 20 prijeloma, dok je tijelo nakon ubistva zapaljeno.

Image

Muhovići su potom otišli u Njemačku, gdje su živjeli, da bi se dvije sedmice nakon ubistva predali srpskoj policiji na graničnom prijelazu Horgoš.

Nedavno je isti sud, Viši sud u Novom Pazaru, po prvi put u Srbiji osudio ženu na kaznu doživotnog zatvora, ali ta presuda još nije pravosnažna, pa Aldina Lakota (40), nije počela služenje kazne.

Žene koje se trenutno nalaze na služenju kazne u KPZ Požarevac su pravosnažno osuđene na kazne zatvora od nekoliko dana do preko 30 godina.

Najviše osuđenica kaznu služi zbog krivičnih djela teška krađa i krađa, odnosno 24 posto, dok za trgovinu drogom kaznu služi 22 posto od ukupnog broja osuđenica.

Po starosnoj dobi u zavodu se nalazi 24 posto osuđenica od 40 do 50 godina, a 22 posto od 30 do 40 godina.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Jan 2026, 00:30

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Jan 2026, 14:09

TuzZLA - Prognanica iz Vlasenice Mehida Omerović (47), nastanjena u Vršanima kod Tuzle, suočena s nalazom obdukcije njenog muža Izeta (47), priznala je da je izmislila priču o samoubistvu i da mu je ona ispred kuće zarila nož u grudi.
25.12.2007 18:41

Priznala da je ubila muža

Ona je preksinoć uhapšena, a kantonalni tužilac Mugdim Zulčić je juče zatražio da joj se odredi jednomjesečni pritvor.

Omerovićeva je u nedjelju prijavila da je Izet oko 20 sati na ulazu u kuću počinio samoubistvo, a kao mogući motiv je navela tjeskobu koju je osjećao zbog sukoba s njenom sestrom i zetom.

U prvobitnoj izjavi je navela da je ona, u vrijeme kada se muž ubio ispred vrata, gledala TV. Jedna od kontradiktornosti koje su policiju navele na pravi trag je da je čula kada se stropoštao na tlo, pa je istrčala napolje, misleći da se okliznuo.

"Držao se za ovo drvo ispred vrata, raširenih nogu. Bio je mrak, pa sam otišla na tavan po sijalicu. Kad sam priključila svjetlo, vidjela sam ga da leži potrbuške, a da je snijeg sav krvav. Nož je pored njega", izjavila nam je Mehida Omerović nekoliko sati prije hapšenja.

Tjelesnim pregledom Mehide Omerović, urađenim još u nedjelju uveče, ispod njenih noktiju pronađena je krv koja odgovara krvi njenog muža Izeta. Osim toga, na vratu je otkriven manji krvni podliv, za koji je tvrdila da se radi o alergiji, ali je, nakon priznanja zločina, izjavila da je to posljedica fizičkog zlostavljanja.

Mehida je preksinoć oko 19 sati uhapšena, nakon što je obdukcijom zvanično dokazano da je Izet Omerović ubijen.

Nalaz obdukcije je pokazao da je Izet Omerović ubijen sa dva uboda nožem u predjelu grudnog koša, nađene su povrede u predjelu glave i manje posjekotine na ruci. Mehida Omerović, kao jedina osumnjičena, tokom kriminalističke obrade u MUP-u TK je priznala zločin. Kao motiv je navela višegodišnje zlostavljanje i njegovu bolesnu ljubomoru. I tog dana je, kaže, došlo do fizičkog sukoba između njih, a otkriveni su i tragovi borbe na mjestu ubistva.

Obdukcijom je utvrđeno da je nož nađen pored tijela Izeta Omerovića podmetnut, te da nije njime ubijen. Nakon priznanja zločina, osumnjičena je policiji priznala da je krvavi nož bacila u njivu, koji je policija juče pronašla.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”