meni je to lakse. ta ce ovo malo sirotinje sto je jos ostalo
vodi samo racuna da ne naslonis glavu na kauc, stolicu ili gdje vec sjedis ili da prodjes rukom kroz kosu nesvjesno.

Kako misliš, u dobrom ili lošem smislu?Krokodil Behko wrote:a za životinjske masti dovoljno je reći da su to životinjske masti.

Krokodil Behko wrote:Ubleha obična. Suncokretovo ulje je najukusnije za pripremu hrane. Bolje je od ostalih ulja i biljnih masti a za životinjske masti dovoljno je reći da su to životinjske masti.

U lošem smislu jer ja ne volim ništa masno. Mora se meso očistiti od svih tragova masnoće pa tek onda da jedem. Ah da. I ja sam zdrav kao dren. OK imam par dijagnoza ali to je mehaničke prirode i nema veze sa biologijom i hemijom. Imao sam jednu gripu u žvotu i to bi bilo sve.Katja wrote:Kako misliš, u dobrom ili lošem smislu?Krokodil Behko wrote:a za životinjske masti dovoljno je reći da su to životinjske masti.
Ni životinjsku mast nisu zaobišla razna pomodna naklapanja... odjednom je svo zlo svijeta u toj masti.![]()
U kontinentalnim krajevima moje zemlje, na selima ali i gradovima u prošlosti, isključivo se koristila životinjska mast. Dakle, tri obroka dnevno spravljena na životinjskoj masti, i svi zdravi ko dren.
Onda se javi neki bljedunjavi nutricionist (izmišljeno zanimanje) i napiše da je životinjska mast maltene otrovna.
Otrovna je kad se jede u "američkim" količinama, no u optimalnim količinama je sasvim dobra, ima vitamina d a posebno je dobra za trudnice za očuvanje ploda.

Jesu li to one masnoće koje štite ovoj nervnih vlakana?Calla wrote:Krokodil Behko wrote:Ubleha obična. Suncokretovo ulje je najukusnije za pripremu hrane. Bolje je od ostalih ulja i biljnih masti a za životinjske masti dovoljno je reći da su to životinjske masti.pobrkati ukus i kvalitet,,
po kvaliteti olivno ulje nosi pobjedu zbog mononezasicenih omega 3 masnih kiselina
dok suncokretovo nosi omegu 6 masnih kiselina
(koje su na danasnjici odgovorne za epidemiju pretilosti )!!skoro kao i kod zivotinjske mast
Pa da, o ukusima se ne raspravlja.Calla wrote:pobrkati ukus i kvalitet,,
po kvaliteti olivno ulje nosi pobjedu zbog mononezasicenih omega 3 masnih kiselina
(koje su na danasnjici odgovorne za epidemiju pretilosti )!!skoro kao i kod zivotinjske mast
Dobro, to je vezano opet za ukus.Krokodil Behko wrote: U lošem smislu jer ja ne volim ništa masno.
Imaš i omega 3 masne kiseline u kapsulama u ljekarni.Krokodil Behko wrote: Jesu li to one masnoće koje štite ovoj nervnih vlakana?
Ako jesu možda nekada i počnem konzumirati to maslinovo ulje. Jedna kašika godišnje

Eh da. Sad sam se sjetio. Nije to za ovoje nervnih vlakana nego za snadbjevanje mišića sa energijom. Ništa. Potrebne su nemasne kiseline pod oznakom "omega". Pusti ti maslinovo ulje i drži se žitarica. Ja ti velim/kažem.Katja wrote:Dobro, to je vezano opet za ukus.Krokodil Behko wrote: U lošem smislu jer ja ne volim ništa masno.
Imaš i omega 3 masne kiseline u kapsulama u ljekarni.Krokodil Behko wrote: Jesu li to one masnoće koje štite ovoj nervnih vlakana?
Ako jesu možda nekada i počnem konzumirati to maslinovo ulje. Jedna kašika godišnje
Nisu jeftine.

Krokodil Behko wrote:Jesu li to one masnoće koje štite ovoj nervnih vlakana?Calla wrote:Krokodil Behko wrote:Ubleha obična. Suncokretovo ulje je najukusnije za pripremu hrane. Bolje je od ostalih ulja i biljnih masti a za životinjske masti dovoljno je reći da su to životinjske masti.pobrkati ukus i kvalitet,,

Ruana wrote:Ja ne volim suncokretovo ulje meni smrdi. Maslinovo ili rapsovo.

Nisam u pretilom stanju a neću nikada ni biti. Takva konstitucija/metabolizam/šta li?Calla wrote:Krokodil Behko wrote:Jesu li to one masnoće koje štite ovoj nervnih vlakana?Calla wrote:Krokodil Behko wrote:Ubleha obična. Suncokretovo ulje je najukusnije za pripremu hrane. Bolje je od ostalih ulja i biljnih masti a za životinjske masti dovoljno je reći da su to životinjske masti.pobrkati ukus i kvalitet,,
Ako jesu možda nekada i počnem konzumirati to maslinovo ulje. Jedna kašika godišnjepa nemoras sad odmah pretjerivati sa tom kasikom godisnje ,
uzmi prvo kasicicu![]()
omega 3 stiti HDL kolesterol ,, a smanjuje LDL(onaj losi)!!
za ovo je olivno i laneno ulje bolje ,od suncokretovog ili kokosovog ili bilo kojeg drugog biljnog ulja
ali posto ti nisi u pretilom stanju i nemas povisenu masnocu
mozes slobodno suncokretovo i dalje korisiti kao sto si to i do sada koristio !!
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
paparaci wrote:auuuu. u tebe je ima masallah!![]()
meni je to lakse. ta ce ovo malo sirotinje sto je jos ostalo
vodi samo racuna da ne naslonis glavu na kauc, stolicu ili gdje vec sjedis ili da prodjes rukom kroz kosu nesvjesno.

Krokodil Behko wrote:Ubleha obična.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests