Sve znam, na proljece sam visio svaki dan po 10 sati na olxu i ganjo. Vidim i oglase svakakve od agencija preko FB i drugih stranica.Shadow wrote: 05 Jan 2026, 01:06A znam Dumi.Duminjo wrote: 05 Jan 2026, 01:02
Hocu ja da kupim stan od 100 hiljada.
Ja skupljo godinu dana, skupio 20 hiljada. Isti Stan za godinu dana poskupio tacno za 20 hiljada.
Naredne godine opet skupljo i skupio 20 hiljada. Naredne godine isti stan poskupio za još 20 hiljada.
Onaj stan od prije dvije godine sto sam htio kupiti, bio 100, sada je 140 hiljada.
Ja za dvije godine za stan uštedio 40 hiljada.
![]()
I nikad na zelenu granu. Nema druge nego zavalit se. Sto vise cekamo , veci je ponor.
Meni je misaona imenica naci stan od 100 000. Mozes. Evo sad da ukacas na olx izbacice ti mozda 2-3 pojma. Ali garsonjeru. I to neku prastaru i ni na sta nalik.
100 hiljada je bio primjer samo ali suština je ista. Od normalne plate neces skupiti jer sve što za godinu skupiš, stanovi nekako tacno toliko poskupe. Ko misli da nece poskupiti ili još gore, ko misli da ce pojeftiniti, taj se negdje dobro preracuno.
Ja bih, pretpostavljam da bih tako, da sam na tvome mjestu, uzeo papir i olovku i dobro se sabro.
Eventualna rata za kredit, rezije, ostali troskovi i podvuces liniju. Oduzmes od mjesecnih primanja i vidiš da li bi mogla.
Ja to isto radim evo vec 4-5 Dana..i kako god se saberem, budem nekako knap. Nisam siguran da mogu i necu.. jbg, vec sam u 4 kredita, ne smijem više
Na kraju krajeva, bilo kakvih 25 vlastitih kvadrata, a kamo li 35 ili 40 je neuporedivo bolje od trenutnih kirija.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)