Ne radujem se, samo se ibretim.
Sarajevo
Moderator: Krokodil Behko
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1279 times
- Been thanked: 4115 times
- Status: Online
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9797 times
- Been thanked: 9975 times
- Status: Offline
Re: Sarajevo
Pa štu dušo ne.pišeš primjedbe vlastima u Sarajevu? Nišra ti novo ni pametno ne napišeš ovdje. Odnosno prepišeš, kopiraš, zalijepiš. I nije da nema materijala kad se treba kritikovati Sarajevo ali koji je smisao? Šta postižeš sa ovim? Ne razumijem. Na ovom forumu nas nema 30. I od toga možda 5 je iz Sarajeva. I ti uživaš da nerviraš tih pet ljudi? Jer jedino to se ovdje desi kad pretjeraš sa kritikom, pljuvanjem, mržnjom.
Preispitaj se malo.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2330 times
- Been thanked: 5787 times
Pa kad je moderacija u Qurcu, nista protiv ruma licno al je moderacija karina blago recenoHAVANA wrote: 09 Jan 2026, 21:10 Sjebo si nam temu bezveze.Red bi bio da prestanes sa tim glupostima.
Fuck you a friendly note to start the day
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Budžet gradskih opština za 2025 godinu:
Stari grad 33,869.150 KM
Novi grad 67,950.000 KM
Novo Sarajevo 69,613.000
Centar 83,390.000
Ukupno: 254,822,150
Budžet KS za 2025 godinu: 1,880.000.000
Ako sam dobro shvatio KP Rad je firma koja čisti grad, pa i kanton.
Očekujem da općine iz svog budžeta snose glavninu troškova čišćenja snijega, ali i KS svakako učestvuje tamo gdje je nadležan.
Da li kanton participira u troškovima općina, to ne znamo.
Čak i ako ne participira u čišćenju snijega, čak ako to općine same finansiraju, pored tolikih općinskih budžeta grad je morao biti očišćen u prihvatljivom roku i u prihvatljivoj mjeri.
Svi znamo da je čišćenje grada totalna fula, na to ne treba šutit, treba se ibretit, ako ne i šprdati.
Stari grad 33,869.150 KM
Novi grad 67,950.000 KM
Novo Sarajevo 69,613.000
Centar 83,390.000
Očekujem da općine iz svog budžeta snose glavninu troškova čišćenja snijega, ali i KS svakako učestvuje tamo gdje je nadležan.
Čak i ako ne participira u čišćenju snijega, čak ako to općine same finansiraju, pored tolikih općinskih budžeta grad je morao biti očišćen u prihvatljivom roku i u prihvatljivoj mjeri.
Svi znamo da je čišćenje grada totalna fula, na to ne treba šutit, treba se ibretit, ako ne i šprdati.
Klanjam džematile po parkovima.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10019 times
- Been thanked: 11904 times
Rume, skrati malo doživljaj, nemoj sad i od tebe da se odmaramo koji dan, lijepo ti kažem
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2921 times
- Been thanked: 24216 times
Zastarjela mehanizacija,losa proslost i upravljanje i ulaganje,losa sadasnjost,i na kraju balade premalo ljudi.Nije da se biju koji bi to radili i zaposlili se.A gradjani katastrofa.Potpuno ubijedjeni da je obaveza sluzbe da svaku ulicu ocisti,sto je suludo.Parkiraju gdje stignu,kontejneri blokirani.Tek su nam juce smece odvukli zbog seljacina ispred kontejnera.Sklonise jer smo mi zaganjali cije je i bogme pokupise odma.Prekjuce lopatam mjedenicu papak me napade ko ne moze proc,kaze ja zivim ovde.Zamalo se ne pobismo.Nevjerovatno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 870 times
- Been thanked: 1303 times
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Juce civilna zastiti prolazi kroz parking s svije vrece soli i dvije lopate natovarene u nov Amarok V6 i samo su prosli, et gdje ide budzet.Laser wrote: 09 Jan 2026, 22:21 Budžet gradskih opština za 2025 godinu:
Stari grad 33,869.150 KM
Novi grad 67,950.000 KM
Novo Sarajevo 69,613.000
Centar 83,390.000
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Budžet općine Tešanj za 2025 godinu je bio 33,000.000HAVANA wrote: 09 Jan 2026, 22:30 Zastarjela mehanizacija,losa proslost i upravljanje i ulaganje,losa sadasnjost,i na kraju balade premalo ljudi.Nije da se biju koji bi to radili i zaposlili se.A gradjani katastrofa.Potpuno ubijedjeni da je obaveza sluzbe da svaku ulicu ocisti,sto je suludo.Parkiraju gdje stignu,kontejneri blokirani.Tek su nam juce smece odvukli zbog seljacina ispred kontejnera.Sklonise jer smo mi zaganjali cije je i bogme pokupise odma.Prekjuce lopatam mjedenicu papak me napade ko ne moze proc,kaze ja zivim ovde.Zamalo se ne pobismo.Nevjerovatno.
Za zimsko održavanje puteva utrošeno je 299.000 KM. Angažovano je javno preduzeće Rad ali i privatnici na ukupno 8 LOT-ova.
Snijega je bilo ništa manje nego u Sarajevu, ali je efikasno i pravovremeno očišćen ama baš svaki seoski putić na cijeloj općini.
Naravno, ne može se porediti grad Sarajevo i njegove 4 općine sa općinom Tešanj, ali ne mogu se poredit ni budžeti, kao i mašinski park i drugi kapaciteti.
Imate problem, ovo qurcu ne valja.
Klanjam džematile po parkovima.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Uzivo stanje iapred moje zgradeHAVANA wrote: 09 Jan 2026, 22:30 Zastarjela mehanizacija,losa proslost i upravljanje i ulaganje,losa sadasnjost,i na kraju balade premalo ljudi.Nije da se biju koji bi to radili i zaposlili se.A gradjani katastrofa.Potpuno ubijedjeni da je obaveza sluzbe da svaku ulicu ocisti,sto je suludo.Parkiraju gdje stignu,kontejneri blokirani.Tek su nam juce smece odvukli zbog seljacina ispred kontejnera.Sklonise jer smo mi zaganjali cije je i bogme pokupise odma.Prekjuce lopatam mjedenicu papak me napade ko ne moze proc,kaze ja zivim ovde.Zamalo se ne pobismo.Nevjerovatno.
Vidi mi Forda jes cist
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Tesanj ima stanovnika kao pola jedne Sarajevske opstine a ima ih 4, a koliko znam Tesanj je poprilicno ravan, haj ga ti ocisti ulici Kasima Hadzica, Bakije Sokak......i vjeruj mi da tu raja rucno lopata.Laser wrote: 09 Jan 2026, 22:42Budžet općine Tešanj za 2025 godinu je bio 33,000.000HAVANA wrote: 09 Jan 2026, 22:30 Zastarjela mehanizacija,losa proslost i upravljanje i ulaganje,losa sadasnjost,i na kraju balade premalo ljudi.Nije da se biju koji bi to radili i zaposlili se.A gradjani katastrofa.Potpuno ubijedjeni da je obaveza sluzbe da svaku ulicu ocisti,sto je suludo.Parkiraju gdje stignu,kontejneri blokirani.Tek su nam juce smece odvukli zbog seljacina ispred kontejnera.Sklonise jer smo mi zaganjali cije je i bogme pokupise odma.Prekjuce lopatam mjedenicu papak me napade ko ne moze proc,kaze ja zivim ovde.Zamalo se ne pobismo.Nevjerovatno.
Za zimsko održavanje puteva utrošeno je 299.000 KM. Angažovano je javno preduzeće Rad ali i privatnici na ukupno 8 LOT-ova.
Snijega je bilo ništa manje nego u Sarajevu, ali je efikasno i pravovremeno očišćen ama baš svaki seoski putić na cijeloj općini.
Naravno, ne može se porediti grad Sarajevo i njegove 4 općine sa općinom Tešanj, ali ne mogu se poredit ni budžeti, kao i mašinski park i drugi kapaciteti.
Imate problem, ovo qurcu ne valja.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2982 times
- Been thanked: 3423 times
a ljepote, petak je. nedostajat ce mi ujutro probijanje kroz tundru do tramvajske i treniranje strpljenja cekajuci tramvaj koji ne dolazi. ove sedmice sam 3 jutra pricala s dispecerom, nazovem tako da vidim sta je sad bilo
a on laganini, ma zastoj smo imali...evo sad ce krenuti sa ilidze. pa poslije jos 15 min i krene. pa se i pojavi. trening. kardio, meditacija, filozofija zivota. nije ni poenta da dodje tramvaj, poenta je putovanje 
- Zana
- Gospođetina

Skin wrote: 09 Jan 2026, 23:35 a ljepote, petak je. nedostajat ce mi ujutro probijanje kroz tundru do tramvajske i treniranje strpljenja cekajuci tramvaj koji ne dolazi. ove sedmice sam 3 jutra pricala s dispecerom, nazovem tako da vidim sta je sad biloa on laganini, ma zastoj smo imali...evo sad ce krenuti sa ilidze. pa poslije jos 15 min i krene. pa se i pojavi. trening. kardio, meditacija, filozofija zivota. nije ni poenta da dodje tramvaj, poenta je putovanje
![]()
Tako ja jednom nazvala, reko kad vam ide šestica, imate li raspored, kaže "Raspored? A nemamo mi to"
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26195 times
- Been thanked: 26820 times
Umjesto da se jos u ljeto pripremilo za zimu. A premijer je iz njene stranke .Skin wrote: 09 Jan 2026, 20:48za smrt zene sa grbavice ce neko morati odgovarati.ironman wrote: 09 Jan 2026, 10:44 Fakat je jadno ovo.
Sarajevo je olimpijski grad. Zimsko olimpijski. Grad sa potrosnjim jacom od manjeg entiteta. A nije ovo bio aman zaman snijeg i oluja.
Nego se nespremno docekalo ...kao da u glavama misle da se radi o Splitu a ne o gradu okruzenom planinama.
Nesposobnost je na zalost zajednicka.
I sda i ovim kretenima.
Jer nema odgovornosti.
Niko nece u zatvor jer drvece nije odrzavano u parku i zena pogide.
Niko nece u zatvor jer lomovi i padovi po neociscenim ulicama.
Vlast i oni koji se docepaju vlasti su pod cudnim imunitetom.
Da mogu radit sta zele,vuc pogresne poteze ili ko u slucaju snijega ne vuc nikako a ne odgovarat za to.
Jedno od rjesenja je prvatizacija.
Svega.
Izbit gamadi iz ruku poluge moci koje imaju preko drzavnih preduzeca.
Nikome nisu korisni osim sami sebi.
Ova fotka s lopatama..![]()
Uhljebi niskorisni.
a sta fali tome sto su se organizovali i izasli ocistiti par tramvajskih stanica i ulica da ljudi mogu prolaziti i da se ne desi vise tragedija? zar to nije super, ne kontam. nije lako lopatati, a ulice su kriticne.
ovo ostalo je dijagnoza onoga sto imamo od drzave...ali od toga mozemo samo dobiti visok pritisak i stres. u iscekivanju privatizacije
Ovo lopatanje je predstava.
Ako si vec htjeli predstavu onda su za ovih par sati lopatanja trebali u svoje stolice po skupstinama postavit radnike Rada kojima je posao lopatanje.
Ko zna mozda bi eksperiment polucio uspjeh..mozda bi neki uposlenik Rada bio bolji premijer od ovog djecaka sto se tamo igra
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma

ne razumijem tu logiku po kojoj se ignorise da je stanica, ulica, evidentno ociscena. nego se filozofira da je to predstava, pa opet red crnila i beznadja.
pa drugi su odabrali da budu na toplom, da se voze limuzinama, uzivaju u skupim restoranima.
sistem je takav da nijednu funkciju niko ne moze obavljati kako treba.
pa drugi su odabrali da budu na toplom, da se voze limuzinama, uzivaju u skupim restoranima.
sistem je takav da nijednu funkciju niko ne moze obavljati kako treba.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26195 times
- Been thanked: 26820 times
Meni to izgleda kao predstava.
I ne filozofiram. Nego iznosim opservaciju vako iz daljine
A zasto msm da je predstava?
Pa tako izgleda.
Predstava za javnost.
Imali smo 8 mjeseci da spremimo sluzbe za zimu. Koja nam usput nije prva zima na vlasti.
Umjesto toga mi smo rijesili da nista ne uradimo nego izadjemo par sati sa lopatama na ulicu i tjt.
I ne filozofiram. Nego iznosim opservaciju vako iz daljine
Pa tako izgleda.
Predstava za javnost.
Imali smo 8 mjeseci da spremimo sluzbe za zimu. Koja nam usput nije prva zima na vlasti.
Umjesto toga mi smo rijesili da nista ne uradimo nego izadjemo par sati sa lopatama na ulicu i tjt.
dream of spring...
- Zana
- Gospođetina

I slikaju se. To je najprečeironman wrote: 10 Jan 2026, 09:53 Meni to izgleda kao predstava.
I ne filozofiram. Nego iznosim opservaciju vako iz daljine![]()
Pa tako izgleda.
Predstava za javnost.
- Skin
- Inventar foruma

ne odnosi se to nesto konkretno na tebe, nego uvijek nagradjujemo pasivnost, a kaznjavamo neku akciju - svodimo nekoga ko je fakat izasao s lopatom i ocistio snijeg na predstavu. zasto lopata nije u rukama onih koji su za to placeni, to je pitanje za raspravu, kao i sta je neko trebao uraditi tokom ljeta i jeseni, legitimno pitanje odgovornosti vlasti i komunalnih sluzbi. je li ovo idealan sistemski odgovor, naravno da nije, ali komentarisanje iz daljine ili uzimanja lopate i otklanjanje bar dijela problema? rijesili jednu tacku haosa, a sistemski dio i dalje ceka na reformu, kao evo vec decenijama.
logika 'umjesto toga smo rijesili da nista ne radimo nego da izadjemo na ulicu s lopatama' - pa to govoris kao da je neko upravo to isplanirao. ti ces reci pa to je ista stranka na vlasti, a nije bas tako, na vlasti je vise stranaka, i svi se bore za pozicije moci. a i da je jedna ista - pa moze se posmatrati i iz drugog ugla, prihvataju odgovornost i pokusavaju popraviti sto se moze tako sto ce sami cistiti.
mislim, naravno da je najveci propust nastao prije snijega - nema plana, koordinacije, odgovornosti. ali jednom kad se kolaps desi, pitanje je samo je li neko nesto uradio ili samo sjedi i pise recenzije.
problem je sto mi pasivnost normalizujemo, a djelovanje posmatramo s ironijom. jednostavno, mentalitet posmatraca. i uvijek kao i u svakom postkonfliktnom haoticnom drustvu, vise energije ide u analizu i optuzivanje nego u intervenciju.
a sta to znaci, sistemska kritika je ispravna ali i drustveni cinizam kod nas je stvarno sabotirajuci. rugamo se svakome ko ista pokusa i time proizvodimo drugo zlo, pametan je onaj koji stoji sa strane, a naivan onaj koji nesto radi itd. takvo drustvo nikad nece preci iz loseg sistema u bolji.
znaci, stvarno se ne odnosi nesto posebno na tebe, nego to je pojava koju sam primjetila.
logika 'umjesto toga smo rijesili da nista ne radimo nego da izadjemo na ulicu s lopatama' - pa to govoris kao da je neko upravo to isplanirao. ti ces reci pa to je ista stranka na vlasti, a nije bas tako, na vlasti je vise stranaka, i svi se bore za pozicije moci. a i da je jedna ista - pa moze se posmatrati i iz drugog ugla, prihvataju odgovornost i pokusavaju popraviti sto se moze tako sto ce sami cistiti.
mislim, naravno da je najveci propust nastao prije snijega - nema plana, koordinacije, odgovornosti. ali jednom kad se kolaps desi, pitanje je samo je li neko nesto uradio ili samo sjedi i pise recenzije.
problem je sto mi pasivnost normalizujemo, a djelovanje posmatramo s ironijom. jednostavno, mentalitet posmatraca. i uvijek kao i u svakom postkonfliktnom haoticnom drustvu, vise energije ide u analizu i optuzivanje nego u intervenciju.
a sta to znaci, sistemska kritika je ispravna ali i drustveni cinizam kod nas je stvarno sabotirajuci. rugamo se svakome ko ista pokusa i time proizvodimo drugo zlo, pametan je onaj koji stoji sa strane, a naivan onaj koji nesto radi itd. takvo drustvo nikad nece preci iz loseg sistema u bolji.
znaci, stvarno se ne odnosi nesto posebno na tebe, nego to je pojava koju sam primjetila.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Koji oblik intervencije, da rusimo vlast il da lopatamo ?Skin wrote: 10 Jan 2026, 10:23 ne odnosi se to nesto konkretno na tebe, nego uvijek nagradjujemo pasivnost, a kaznjavamo neku akciju - svodimo nekoga ko je fakat izasao s lopatom i ocistio snijeg na predstavu. zasto lopata nije u rukama onih koji su za to placeni, to je pitanje za raspravu, kao i sta je neko trebao uraditi tokom ljeta i jeseni, legitimno pitanje odgovornosti vlasti i komunalnih sluzbi. je li ovo idealan sistemski odgovor, naravno da nije, ali komentarisanje iz daljine ili uzimanja lopate i otklanjanje bar dijela problema? rijesili jednu tacku haosa, a sistemski dio i dalje ceka na reformu, kao evo vec decenijama.
Vlast je kriva jer je docakala zimu nespremno, zna se gdje zivimo nismo mi Miami pa da nas iznenadi snijeg, dobro se sjecam da je uvijek bio ociscen trotoar, one male grtalice redovno prolazile a sad kao da ih nema.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 870 times
- Been thanked: 1303 times
nije ni ovakav snijeg godinama pao, sad je ciscenje 100m2 trotoara mnogo skuplje i zahtjevnije nego kad ranije manji snijeg zamahne odnekle