Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Srbi traže svoj kanton u FBiH
Može....neka se povežu ....ali neka se i isto u PC provede (raskopa Dayton
)
Habibti, ya nour el - ain... 
- lisko
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
- Status: Offline
Mjmuni ,svi politicari levate narod a svak zna da se nemoze podijelit svuda je svake vjere i narod je izmijesan samo zavitlavaju dalje da kradu jo koju paru

- drugrankovic
- Inventar foruma

Ne moze
Nema vise delenja osim zatvora dje bi trebalo skupa politicare...
Svaka susa oce svoje... na kraju ce i spratove odvajaju...
Reko ja sve je to zakuvo secesionista na ovim prostorima davno nekad... od tad priznajem samo tri godisnja doba a od marta do juna vanredno stanje policiski cas!
Inace i park ima da se cjepa!
Nema vise delenja osim zatvora dje bi trebalo skupa politicare...
Svaka susa oce svoje... na kraju ce i spratove odvajaju...
Reko ja sve je to zakuvo secesionista na ovim prostorima davno nekad... od tad priznajem samo tri godisnja doba a od marta do juna vanredno stanje policiski cas!
Inace i park ima da se cjepa!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Srbi Bošnjaci i Hrvati ne mogu u predivnoj Jugoslaviji , a moraju u Bosni....ne razumem al bih voleo da Bosna baš tako različita opstane i neke nove generacije vrate Jugoslaviju...Chloe wrote:Ostat ce oni i bez onog sto imaju.
Nole wrote:Srbi Bošnjaci i Hrvati ne mogu u predivnoj Jugoslaviji , a moraju u Bosni....ne razumem al bih voleo da Bosna baš tako različita opstane i neke nove generacije vrate Jugoslaviju...Chloe wrote:Ostat ce oni i bez onog sto imaju.
..nole vozi i uzivaj , doci ce 'juga' sama po sebi --necemo ni biti svjesni.
Volim teeeeSPINERKA wrote:Nole wrote:Srbi Bošnjaci i Hrvati ne mogu u predivnoj Jugoslaviji , a moraju u Bosni....ne razumem al bih voleo da Bosna baš tako različita opstane i neke nove generacije vrate Jugoslaviju...Chloe wrote:Ostat ce oni i bez onog sto imaju.
ispasce da te ganjam
..nole vozi i uzivaj , doci ce 'juga' sama po sebi --necemo ni biti svjesni.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9691 times
- Been thanked: 11431 times
Re: Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj
Bundestag: Zabrinuti zbog jačanja islamskog ekstremizma traže novi Ustav za BiH

Zastupnici njemačkog parlamenta iz vladajuće koalicije -/CDU-CSU/ razmišljaju da, zbog brojnih problema koje imaju s vlastima BiH, traže od kancelara Angele Merkel da u europskim institucijama inicira promjene Daytonskog sporazuma, piše “Danas”.
“Treba donijeti Dayton dva i novi ustav za BiH”, rekao je za ovaj list visokopozicionirani sugovornik u toj koaliciji, navodeći da je Berlin i prije migrantske krize, baš kao i danas, bio “visoko zainteresiran za zapadni Balkan”- prenosi Vecernji.ba.
Na pitanje jesu li počele konsultacije sa Srbijom i Hrvatskom, državama jamcima Daytonskog sporazuma, ovaj sugovornik je rekao da nisu, da se sve još razmatra, ali da bi bilo najbolje da se ta inicijativa sprovede kroz europske institucije. Ovaj zastupnik Bundestaga je dodao da se često postavlja pitanje što raditi s BiH, te podsjetio da “Njemačka ima dosta interesa na Balkanu” i da će ovu regiju tretirati kao prostor “od naročite važnosti za njemačku politiku”.
Zastupnik Bundestaga kaže da je jedan od problema, zbog kojeg su zabrinuti, jačanje islamskog ekstremizma u BiH, pošto njemačke službe “javljaju da u BiH raste broj regrutiranih islamista za rat u Siriji”. Prema njegovim riječima, jedino rješenje za ukorijenjene probleme na Balkanu je zajednička europska budućnost, a zemlja kao što je BiH, najsigurniju budućnost će imati “pod zajedničkim europskim krovom”, jer jedino to donosi stabilnost regije.
On je rekao da su sve stranke u njemačkom parlamentu suglasne da sve zemlje zapadnog Balkana mogu računati na prijam u EU kada ispune potrebne uvjete, odnosno da moraju prihvatiti i dijeliti vrijednosti EU.
“Potrebno je pitanje BiH ponovo staviti na dnevni red, pošto su toj zemlji potrebne istinske ustavne reforme”, naveo je ovaj njemački zastupnik.
On je dodao da su prepreke velike i da entiteti često blokiraju ono što je korisno za BiH u cjelini, a da struktura BiH nije u skladu sa potrebama 2016. godine.
“Reforme će stvoriti stabilna društva, a bez stabilnosti stvara se temelj za nove napetosti”, kaže ovaj zastupnik Bundestaga.
(DEPO, BLIN/mr)
Nisi se odrazio koju od jugoslavija, onu monarhijsku, sabanovu ili onu krnju, milosevicevu..Nole wrote:Srbi Bošnjaci i Hrvati ne mogu u predivnoj Jugoslaviji , a moraju u Bosni....ne razumem al bih voleo da Bosna baš tako različita opstane i neke nove generacije vrate Jugoslaviju...Chloe wrote:Ostat ce oni i bez onog sto imaju.
Nismo na istom, vjernici ce u Dzenet, dok ce ćafiri zavrsit u ždehenemu....
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3909 times
- Been thanked: 2943 times
..to R. nikad nije zvanicno,u parlamentu ukinuto...Salahuddin wrote:Ja bih radije volio vratiti ono "R" u naziv nase drzave nego EU. Napadajte sada ali imam pravo na misljenje. :ljiljani
...niti je verifikovan dejton.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Sta te imam napadati, mogu samo dodati +1Salahuddin wrote:Ja bih radije volio vratiti ono "R" u naziv nase drzave nego EU. Napadajte sada ali imam pravo na misljenje. :ljiljani
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Salahuddin wrote:Ja bih radije volio vratiti ono "R" u naziv nase drzave nego EU. Napadajte sada ali imam pravo na misljenje. :ljiljani
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
ostatak od SR 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I ja bih da se vrati R, ali to nije realno.
Nešto slično i za ljiljane. Držati to kao alternativu, na nekom kulturnijem nivou, za budućnost, ukoliko narednim pokoljenjima, ne bude svejedno oko toga. U principu, to je samo dodavanje jedne riječi, a sve ostalo ostane isto.
Nešto slično i za ljiljane. Držati to kao alternativu, na nekom kulturnijem nivou, za budućnost, ukoliko narednim pokoljenjima, ne bude svejedno oko toga. U principu, to je samo dodavanje jedne riječi, a sve ostalo ostane isto.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23881 times
- Been thanked: 6243 times
...za R i :ljiljani 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Vidim stara, ali još uvijek aktuelna tema!
Ja to vidim nekako u ovom stilu:
http://www.hasimaga.com/interview-sa-politicarima/
Ja to vidim nekako u ovom stilu:
http://www.hasimaga.com/interview-sa-politicarima/
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Izetbegović: Iduće godine spajamo kantone u FBiH

No, da je nažalost, takva i situacija u zemlji te da političari moraju na trenutke imati neku politiku s dva lica.
”U principu, Čović podržava ono što je dobro za ovu zemlju, uz nas je u svemu onome što znači stabilizaciju prilika, podržava EU i NATO put, reforme, stabilizaciju, uz pojedine, kako da kažem, devijacije koje su možda i neizbježne, s obzirom na noviju povijest i neke frustracije koje nosi hrvatski korpus u BiH. Mislim da ćemo na tim stvarima raditi i popraviti ih i onda ćemo imati jednu skoro potpuno jedinstvenu politiku Bošnjaka i Hrvata, kaže Izetbegović u intervjuu za TV1.
Komentirajući mogućnost kompromisa između Hrvata i Bošnjaka kada je u pitanju organizacija Federacije, kaže kako se može ići na regionalizaciju, na ukrupnjavanje županija, na neke regije u BiH koje bi trebale tada prelaziti entitetsku liniju.
”Ako se nije spremno u ovom trenutku od strane RS-a ići na prelazak entitetske linije, mi možemo ići na spajanje županija u Federaciji koje bi doslovno i jednostavno smanjilo administraciju, umjesto da imate dvije vlade i dva parlamenta, da se to smanji, ali pri tome nećemo napraviti etnički čiste teritorije. Mogu se spajati i županije koje su multietničke, naprimjer SBŽ i HNŽ.
Ja sam izdvojio te ideje ranije, ali one nisu dobro primljene u javnosti. A one bi samo značile da nemamo više 600 parlamentaraca, nego svedemo na neki razuman broj, da nemamo jedanaest vlada, jedanaest ustava, da nemamo 150 ministara i njihovih tajnica, automobila i ostalog, ili neke mikrožupanije koji su manje od prosječne općine, poput Podrinjske ili Posavske.
Mislim da bi mogli ići u racionalizaciju, ali nikako na stvaranje nekih etičkih županije,” naglasio je Izetbegović.
Na upit koliko je to izvjesno i hoćete li se tim pitanjem, tom temom, uskoro baviti službeno i ozbiljno, Izetbegović naglašava kako je 2017. godina, koja nije izborna, prilika da se neke stvari urade.
”Recimo, presuda “Sejdić Finci” i u sklopu toga, kanimo ispraviti jednu anomaliju na koju Hrvati s pravom upozoravaju, a to je izbor člana Predsjedništva i još neke stvari. Možemo razgovarati i o ovome, kako pojednostaviti Federaciju ili čitavu državu, mi smo otvoreni za te razgovore”, tvrdi Izetbegović.
”Prije svega smo raspoloženi da tu 2017. godinu iskoristimo za jedan bum u izgradnji infrastrukture. Mislim da ćemo sljedeći tjedan upravo ovu stvar dogovoriti, dakle da krenemo u takvu izgradnju autoputa, brzih cesta, magistralnih cesta, energetskih objekata, poljoprivrednih dobara, kakve nismo vidjeli ovih 20 postdaytonskih godina i onda bi to Bosnu i Hercegovinu definitivno stavilo u čitavoj regiji na najbrže razvijajuću državu u ekonomskom smislu,” rekao je za TV1 Bakir Izetbegović.
(slobodna.bosna)
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3909 times
- Been thanked: 2943 times
Re: Izetbegović: Iduće godine spajamo kantone u FBiH
On u svom stilu.
Uvjek.
Nepopravljiv.
Zna vrlo dobro da mu NE stoji.
Uvjek.
Nepopravljiv.
Zna vrlo dobro da mu NE stoji.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce