U kojem slucaju bi oprostili prevaru partneru ?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: U kojem slucaju bi oprostili prevaru partneru ?

Post by Biba »

Čupava wrote:
Oblak wrote:
Čupava wrote: Jučer sam pricala sa jednom tetom, ima preko 50 godina, udata dobro situirana, covjek joj ima zdravstvenih problema, ona ima ljubavnika, suprugu je to vec poznato, ona to javno prica, da je sa ljubavnikom samo zato sto je suprug ne moze sexualno zadovoljiti - cak kaze i kada se ne osjeca dobro, muž je salje ljubavniku.. Ljudi prihvaćaju sve i svasta.. I smatraju to normalnim..
Ta teta ti je kučka i po, ili kurva i po. Ali da ne osuđujemo.
Svačije pravo je pravo da zivi kako hoce.[/quote]

Tako je. Ja uopće ne osuđujem njih dvoje.
Barem su iskreni, samo nešto tu nije u redu.
On je iz nekih razloga pristao da ona ima ljubavnika.
Vjerojatno misli da ona ima pravo ispuniti svoje potrebe z k... jelte..U redu...ali...da ona njega zaista voli i da ga je ikada zaista voljela ne bi joj ničiji k.. bio važniji od supruga...kraj...
Ma kujurina jedna...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello »

Meni se cini takav odnos zdraviji i iskreniji nego da ga magarci iza ledja i jebe se potajno.
Njihova stvar i ako im pashe, ko smo mi da sudimo.
Samo skidam kapu takvim parovima jer su prevazisli neke drustveno nametnute norme koje su mozda prije nekad pile vode, ali danas definitivno ne piju.
Brak kao brak i ono vjernost do groba je imalo smisla u plemenskim i manjim zajednicama, ali danas pored sve silne socijalizacije, interneta, zivota u velegradima, nekako je nerealno ocekivat da ce zena do kraja zivota zeljet samo jedan hasim.
Muskarac mora shvatit da ne posjeduje zeninu vaginu ma kolko se fura da je njegova.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Obaj gore nije u pravu...nije stvar u psjedovanju...
Zena iz price njega ne voli a on je vjerojatno zadovoljan da se ona na neki nacin brine o njemu ili ni on nju ne voli vise..
Nije to stvar modernosti...to vise nije brak...
A nekad ssu bili mudriji sto se tice seksualnosti..neki...
Ja bih ovo sada radije nazvala razvratom a ne modernoscu...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello »

Ama covjece nije to jel sta moderno il ne, covjecanstvo, insan, drustvo evoluira, danas su jednostavno drukcije zivotne navike nego u srednjem vjeku.
Nisi nikad cula za par koji uziva u trojkama a da se vole?
Jebac bude i prodje, njih dvoje ostaju skupa, jedno pred drugim, ogoljeni, bez prezira, bez sranja.
To je po meni vrjedno respekta, ma koliko bilo cudno nekima, njihova stvar, njihov odnos, njihova furka, ko smo mi da sudimo.
Jel njena zelja za jos jednim hasimom treba da ponisti sve lijepo sto oni kao par imaju?
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

U slucaju da me puste da virim i masturbiram.
Image
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

ooo bitan je i tekako..od ovoga ovisi-ili si ili si..
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

Ako dobro zaradjuje :oo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3889 times
Been thanked: 2925 times

Post by Pasaga »

navika wrote:Ako dobro zaradjuje :oo
..ehhhh...markica po markica...... :ooo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Mahir se nije ubio zbog Alme kad je mislio da je poginula, a ubio se kad je skonto da je živa i udala se za drugog
:123
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Tko više vara - muškarci ili žene?

Najnovije istraživanje iz Velike Britanije pokazuje kako se radi o 9 posto muškaraca i 25 posto žena koje će se upustiti u seksualnu aferu sa strane ukoliko im se netko sviđa.

Postavlja se pitanje zašto muškarci varaju i zašto žene varaju kada nevjera uništava mentalno, fizički i financijski!?

Četvrtina svih žena i manje od jedne desetine svih muškaraca ima aferu. I čini se kako ne vrijedi više izreka kako su muškarci svinje koje razmišljaju s donjom glavom!

Mnogi muškarci unatoč super seksualnom životu kod kuće, zalutaju u aferu samo zato što im se pruži prilika. Dok, žene imaju afere jer su u potrazi za bijegom od veze u kojoj stvari ne funkcioniraju.
Autor članka je ipak malo poglup :oo
Bez obzira na navodne brojke, koje idu u štetu ženama, sam sebe pobija ....prvo napiše ovo
I čini se kako ne vrijedi više izreka kako su muškarci svinje koje razmišljaju s donjom glavom!
pa se izblamira u sljedećoj rečenici
Mnogi muškarci unatoč super seksualnom životu kod kuće, zalutaju u aferu samo zato što im se pruži prilika
Dok ženama predbacuje veliki postotak, za koji su realno i vjerojatno i muškarci barem pola zaslužni...
Ima razlike u traženju ljubavi, pripadanja i ispunjenosti u odnosu na atletiku i ejakulaciju kao gotov čin i ajmo doma.
Dok, žene imaju afere jer su u potrazi za bijegom od veze u kojoj stvari ne funkcioniraju
Habibti, ya nour el - ain... :srce
toxic
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by toxic »

Čupava wrote:Da li bi i u kojem slucaju bi mogli oprostili prevaru ? Da li je teze oprostiti ili živiti sa sumnjom da ce se opet isto desiti, ili nakon oproštaja da bude sve isto ( mada isto ne moze nikada biti)?

Jedna poslovica kaze, "covjek je veliko onoliko koliko oprostiti moze" slažete li se sa tim i da li to isto vazi i u ljubavi?
Jeste li ikada slicno oprostili? Kajete li se zbog toga, kako živite sa tim?
Nema tu nikad pravog oprosta. Mozemo se pretvarati, al jednom naruseno poverenje je zauvek unisteno.
Oprostila bi i tu bi bio kraj:)
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Vezano za ovo boldano, jest mi nesto ljigavo i pateticno kad oni sto varaju posezu za slicnim poslovicama aludirajuci na ljudskost, ljubav, prastanje, merhamet......e gubavije ne moze.... :bua

De brate stani mirno i reci :jesam,bilo je, priznajem, a ti vidi mozes li ili ne mozes oprostiti.

Sta se hinjis i tulis ko pi*kica, ovamo dase kad se cin desava a kad dodje kuci puna usta patetike.

E vala da sam ta zena koja j prevarena i tako mi zakenjka, ja bih ga samo zato sto nije podnio muski posljedice, nogirala...mrs hinjo hinjavi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Potpisujem od A do Ž. :cvike
Samo sabura
ken jo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ken jo »

greeneyes wrote:Potpisujem od A do Ž. :cvike
Pa post od Zagorke je od V do i, a ne od A do Ž :misli Haj nema veze to ja možda a vrlo vjerojatno čak i valjda opet ne kontam :lud

Svečano obećavam ovdje pred ljudima i forumašima da ću svim partnericama koje prevare svoje partnere sa mnom oprostiti sve
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9809 times
Been thanked: 16536 times

Post by spacebound »

Ne bih oprostila ni u kom slucaju, bar ovako napamet govoreći.Ne može čovjek bit pametan dok se ne nadje u određenoj situaciji, ili možda lako je bit pametan kad nisi ti u određenoj situaciji.
Prevara je izdaja, prodavanje svega što s nekim imaš , gradiš, njegujes, a zbog čega? Kad varaš budi siguran/ na da vrijedi da zbog toga izgubis ono sto već imaš.
Posesivna sam i ne bih mogla podnijeti pomisao da muškarac s kojim spavam spava ili je spavao sa drugom ženom.To jok :puca Ziva bih se izjela i još da ga gledam :lud Ne mogu zamisliti da prevarim osobu koju volim, ma kad volim zaboravom da na svijetu ima još muskaraca.
Dat ću sve i sve tražim zauzvrat.Zbog toga sam isključiva.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Papir i forum sve podnesu..
Treba se naći u situaciji, pa poslije pričati.
I ja sam mišljenja većine... Ali sam se nagledao i slučajeva koji su se zaklinjali u rezolutni stav... Pa u situaciji i okolnostima malo drugačije postupali...
Samo kaze sto sam vidio, ništa ne tvrdim ponajmanje za vas koji ste se izjasnili... Da ne bude sad paljbe po meni :hihi
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9809 times
Been thanked: 16536 times

Post by spacebound »

Ja sam se ogradila napisavši da pricam napamet :cudi . Nisam bila u toj situaciji i nadam se da ni neću
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 
Been thanked: 2 times

Post by Femea »

Mnoge reakcije bivaju suprotne od onog što smo zamišljali.Ako ne doživimo na svojoj koži ne možemo znati ni kako bi se ponašali.

Ja sada mislim da bih oprostila, a možda bih ga skratila za glavu kada bi došlo do toga :cudi
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
ken jo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ken jo »

Ovo "U kojem slučaju bi oprostili prevaru partneru?" nije tačno definisano kakvu vrstu prevare. Mi možemo samo predpostaviti da se tuj ne misli na prevaru prilikom igranja karti već na guranje penisa u vaginu. Pa ako je tako, ako se tuj misli na guranje penisa u vaginu, ondak bi trbalo definisati jel to guranje penisa u vaginu izdaja partnera il je bilo samo nako guranje kobiva im bilo dosadno pa nisu znali šta bi drugo. Kad se to sve izdefiniše ionako će već svi biti izgurani pa oprost više nikom neće ni biti važan što drugim riječima znači da je ovo tema o guranju a ne o oprostu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

ken jo ga mora ukenjati :valja

ali ima nešto smisla što je pisao....
je li to bilo fkt samo "guranje" ....neki one night stand...ili emotivna prevara, u dužem trajanju sa višekratnim seksom...

mislim da su to jako različite stvari :hm
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”