Primera

Kutak za sportski trenutak

Moderator: pizarro

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 928 times
Been thanked: 1390 times
Status: Offline

Re: Primera

Post by tuzlak1212 » 13 Jan 2026, 12:14

mbappe ce po svemu sudeci bit obicna prevara koju je atomska ekipa francuske vrlo lazno izreklamirala

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26768 times
Been thanked: 27367 times
Status: Online

Post by ironman » 13 Jan 2026, 12:19

Bitches please.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23240 times
Been thanked: 21265 times

Post by Masamune » 13 Jan 2026, 13:25

Od Mbappea i Haalanda nema boljih. Oni su krema što se napadača tiče tako da Mbappe definitivno nije prevara od igrača.

Međutim, on ima problem sa glavom. Previše je umišljen. Isto kao i Vini. Kad ih ne ide ili kad ostali ne igraju onako kako oni žele onda postaju vrlo toksični igrači za cijelu ekipu.
Za takve igrače treba vrhunski trener sa mudima do poda da ih spuste, kao i jak kapiten u ekipi koji je desna ruka trenera i koji njegovu viziju sprovodi u djelo na terenu.

Zidaneu i Ančelotiju je bilo mnogo lakše jer su na raspolaganju imali lidere Ramosa, Modrića, Ronalda, Kroosa i druge veterane da djecu i manekene dovedu do potrebnog standarda i da se ne kurče na terenu. Alonso nije imao takvih igrača na terenu. Igrači su mu očigledno radili šta su htjeli, a kad je on od njih tražio nešto dodatno u igri onda su se u novinama žalili zbog toga tipa Valverde koji je pod Alonsom igrao mnogo defanzivnije i otvoreno je u javnosti rekao da mu to smeta.

Puno toga ne štima kod Reala, a što se ekipe tiče najviše jer nema lidera na terenu. Tek drugi problem je trener.

Kad bi se Haaland kod Pepa kurčio na terenu kao što se Mbappe i Vini kurče u Realu on bi 5 narednih utakmica presjedio na klupi, a uz to bi mu jedan Rodri sigurno psovao od do kao i de Bruyne, Kompany i ostali dok su igrali. To je taj autoritet koji je potreban kod Reala, a kojeg nema. Prošla sezona je to već pokazivala kad je Modrić već bio na izlaznim vratima kao posljednji velikan. On sam je i Mbappea i Vinija često kritikovao na terenu jer se nisu vraćali, pokrivali, što su sebični itd. ali više nije imao tu moć u Realu kao nekad i to se vidjelo. Bukvalno su mu dali još jednu godinu jer su mu se smilovali, a ne zato jer im je bio potreban.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 13 Jan 2026, 14:07

Masamune wrote: 13 Jan 2026, 13:25
Kad bi se Haaland kod Pepa kurčio na terenu kao što se Mbappe i Vini kurče u Realu on bi 5 narednih utakmica presjedio na klupi, a uz to bi mu jedan Rodri sigurno psovao od do kao i de Bruyne, Kompany i ostali dok su igrali. To je taj autoritet koji je potreban kod Reala, a kojeg nema. Prošla sezona je to već pokazivala kad je Modrić već bio na izlaznim vratima kao posljednji velikan. On sam je i Mbappea i Vinija često kritikovao na terenu jer se nisu vraćali, pokrivali, što su sebični itd. ali više nije imao tu moć u Realu kao nekad i to se vidjelo. Bukvalno su mu dali još jednu godinu jer su mu se smilovali, a ne zato jer im je bio potreban.
razlika je sto su Arapi malcice drugaciji i dali su Pepu da vodi organizaciju a ne samo da bude obicni trener aka menadzer
i Pep trazi da radi samo na taj nacin, il on sve vodi il nece raditi

kod Reala, Perez vodi organizaciju a trener je samo glupi trener
tako da kod Pereza, ne bi ni Pep nista drugaciji bio jer Perez ne dopusta
a po svim feedbacima, Alonso je mnogo slican nacinu rada Pepa, samo sto Real ne trpi sporu gradnju ekipe, hoce instant galaktikose jer dali su pare na toliko puno dobrih igraca, tolerancija i strpljenje ne dolaze u obzir

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 13 Jan 2026, 14:55

Informacije su oko nas.
Samo ih treba razumno citati.
92 povrede od pocetka sezone.
Klub je trazio da se nesto promijeni u pristupu fizici nz treninzima. Ponudjen Pintus da se prikljuci Alonsovom timu.
Alonso rekao ne. Tu je puklo.
Plus onih 5 2 sa cholomajmunom.
I da je pobijedio neko vece otkaz bi bio tj razlaz je bio neminovan.
A sportski aspekt Madrida.
O tome govore titule.
I one su jedini i iskljucivi faktor kad se u fudbalu prica o uspjehu i neuspjehu.
Da je popularnost faktor.
Opet bismo bili prvi.
Al nije .
Ili mozda bogatstvo,solventnost.
I tu smo prvi.
Al nije ni to.
Titule osvojene se broje i cine klub legendarnim .
I nako.
5 titula u lp u 6 godina.
I jedan vezani niz od tri zaredom.
Pod predsjednikom Perezom.
Vise govore od svog dirtytalka :ooo
I da..definitivno ostarismo :grana
Cuj Arbeloa trener Reala..sunce ti poljubim.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 13 Jan 2026, 17:13

tuzlak1212 wrote: 13 Jan 2026, 14:07
Masamune wrote: 13 Jan 2026, 13:25
razlika je sto su Arapi malcice drugaciji i dali su Pepu da vodi organizaciju a ne samo da bude obicni trener aka menadzer

a po svim feedbacima, Alonso je mnogo slican nacinu rada Pepa, samo sto Real ne trpi sporu gradnju ekipe, hoce instant galaktikose jer dali su pare na toliko puno dobrih igraca, tolerancija i strpljenje ne dolaze u obzir
Slažem se. Pep ne bi mogao biti ovakav u Realu bez obzira što je Katalonac i što na to ne bi nikad pristao da ih vodi.

Ali Pep sa takvim vođenjem ima rezultate i to mu se ne može osporiti. Osvojio je 4 titule za redom u najjačoj ligi na svijetu i to baš dosta znači. I sad su jako blizu da opet osvoje nakon tranzicije koja još nije ni gotova. Čovjek je najbolji trener ikad bez ikakve sumnje, a samo je pitanje vremena kad će premašiti Fergusona u PL.

Real bi se trebao pomiriti s tim da će se teško opet ponoviti onakva dominacija dok su imali Ronalda. Isto je i za Barcu dok je igrao Messi. Trebali bi oni razmisliti o promjeni modela vođenja kluba što se sportskog dijela tiče i da malo više daju ovlasti treneru da one silne zvijezde dovede u red. Mada to je jako teško za izvesti jer Barca i Real rade na skroz drugim principima. Tako je već makar 5 decenija. O ovome su pričali kad ikad veliki Jupp Heynckes i Udo Lattek koji nisu mogli kontrolisati zvijezde Reala i Barce dok su ih vodili pogotovo Lattek šta je sve govorio o Maradoni i njegovom ponašanju. Nije to samo problem zadnjih 20 godina, već vjerovatno oduvijek.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10182 times
Been thanked: 12069 times

Post by Krokodil Behko » 13 Jan 2026, 17:41

Ide Alonso u Liverpool, vidjećete.
Ovaj anonimni se neće dugo zadržati na klupi u Madridu.

Navodno ganjaju Kloppa i već je Peres uspostavio kontakt s njim, ali ga je ovaj ohladio.
Navodno, Klopp je negdje izjavio kako ne bi preuzimao Real, prije nego počisti ispodprosječnog Cebalosa i toksičnog Vinicijusa, a umjesto njih da dovedu MacAlistera i Kanea. Mbape će biti šutnut na krilo.
Ovo je sve rekla-kazala ali plan nije loš :oo
I Ronaldo je bio na krilu. Ovog su stavili u sredinu, a ionako je u sredini zbivanja, pa se sve vrti smao oko njega.

Nema tu Valverde šta da se ljuti, nemaju desnog beka i neko tu treba igrati.
Ako mu se ne igra, bujrum preko praga pa će dovesti nekog drugog.
Kako Erik Garcia igra i na četvorci i na čestici, a utrčavao je i kao dvojka :cudi
Obi se Peresu o glavu to dovođenje besplatnih igrača. Trent će izgleda stalno biti po bolnicama.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 13 Jan 2026, 17:47

Nešto mi je to prenapuhano da je Klopp postavio takve uslove.

MacAlister je grohnuo i ne liči na sebe. Jedan je od najgorih u Liverpoolu ove sezone. Kane ima 32 godine i njegovo je još malo pa prošlo.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 13 Jan 2026, 18:01

Masamune wrote: 13 Jan 2026, 17:13
tuzlak1212 wrote: 13 Jan 2026, 14:07

Slažem se. Pep ne bi mogao biti ovakav u Realu bez obzira što je Katalonac i što na to ne bi nikad pristao da ih vodi.

Ali Pep sa takvim vođenjem ima rezultate i to mu se ne može osporiti. Osvojio je 4 titule za redom u najjačoj ligi na svijetu i to baš dosta znači. I sad su jako blizu da opet osvoje nakon tranzicije koja još nije ni gotova. Čovjek je najbolji trener ikad bez ikakve sumnje, a samo je pitanje vremena kad će premašiti Fergusona u PL.

Real bi se trebao pomiriti s tim da će se teško opet ponoviti onakva dominacija dok su imali Ronalda. Isto je i za Barcu dok je igrao Messi. Trebali bi oni razmisliti o promjeni modela vođenja kluba što se sportskog dijela tiče i da malo više daju ovlasti treneru da one silne zvijezde dovede u red. Mada to je jako teško za izvesti jer Barca i Real rade na skroz drugim principima. Tako je već makar 5 decenija. O ovome su pričali kad ikad veliki Jupp Heynckes i Udo Lattek koji nisu mogli kontrolisati zvijezde Reala i Barce dok su ih vodili pogotovo Lattek šta je sve govorio o Maradoni i njegovom ponašanju. Nije to samo problem zadnjih 20 godina, već vjerovatno oduvijek.
Real i Barca su potpuno razliciti klubovi po svakom segmentu
Barci ne treba da daje toliku vlast treneru jer klub previse ulaze u ogroman lanac i trenera i mnogo vece infrastrukture od kadeta do A tima i previse je rizicno da jedan covjek pravi nemir nakon sve te investicije
Oni trenera traze na nacin da se uklapa u postojecu strukturu, i ima puno struke u akciji
U Barci ni Pep nije imao moc koju ima u Cityu a nije mu ni trebala

Real je druga prica, minimalna investicija igdje osim u marketing, ho ruk u kupovini igraca, yvaki uspjeh je do Pereza, svaki neuspjeh krivi trenera za sve :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 13 Jan 2026, 18:32

ironman wrote: 13 Jan 2026, 14:55
Klub je trazio da se nesto promijeni u pristupu fizici nz treninzima. Ponudjen Pintus da se prikljuci Alonsovom timu.
Ispravi me ako griješim, ali vatru su sipali sa svih strana upravo na tog Pintusa, u prošloj sezoni, baš zbog mnogo povreda.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 13 Jan 2026, 20:35

Krokodil Behko wrote: 13 Jan 2026, 18:32
ironman wrote: 13 Jan 2026, 14:55
Ispravi me ako griješim, ali vatru su sipali sa svih strana upravo na tog Pintusa, u prošloj sezoni, baš zbog mnogo povreda.
Msm da smo grijesili u prevodu.
Da nije bilo do njeg.
Cak se i medicinski tim mijenjao te doveo neki ekspert za povrede da pokusa uzrok pronac.
dream of spring...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 13 Jan 2026, 21:03

Ludnica.
Ali, kako sam i sam rekao, Liverpool će biti najbliži.
Ne vidim zašto bi Bayern mijenjao Companyja :cudi

Madridski AS večeras je izazvao dosta pažnje informacijom da bi se Liverpool i Bayern mogli ponovo od ljeta uključiti u pregovore s Alonsom, ali i da bi to mogao uraditi i Manchester City.

City će gotovo sigurno na ljeto 2027. godine biti bez trenera jer je Pep Guardiola najavio odlazak, te navodno na Etihadu sada nemaju ništa protiv da upravo Alonso preuzme njihov tim.

No, mnogi vjeruju da će Liverpool biti najbliži dovođenju Alonsa jer Arneu Slotu ne ide baš najbolje. U slučaju da Slot dobije otkaz u toku sezone upravo Alonso će biti prvi izbor.

Također, špekuliše se da će Redsi svakako mu ponuditi ugovor na ljeto jer nisu zadovoljni kako Slot obavlja posao, a već ranije je Alonso govorio o tome da bi se jednog dana volio vratiti na Anfield.

Istovrmeeno, jedni pišu da je Klopp u poodmaklim pregovorima s Realom, a drugi da nije.
Klopp se i sam oglasio i rekao da nije zainteresiran za taj posao, ali i dalje se piše kako je Peres jako uporan oko njega

Klopp se javio i otvoreno pričao o tome hoće li biti trener Reala

“Nema nikakve veze sa mnom. Nisam tražio taj posao i nemam planove da se vratim na klupu tamo.”

Klopp je dodao da ne žudi za trenerskim poslom kao prije - ne žali što je otišao iz Liverpoola i ne planira se uskoro vratiti u klupsku trenersku ulogu.

"Iznenadilo me što su se odlučili na takav potez. To pokazuje koliko su u Realu velika očekivanja i koliko je kratka tolerancija kada rezultati nisu savršeni. Par ljudi mi je poslalo poruke pitajući me o situaciji, ali ni jedan od njih nije iz Madrida. Nisam zainteresiran za tu poziciju."

O otkazu za Alonsa je Nijemac rekao: „Prije svega, mislim da je to još jedan znak da nešto trenutno nije sasvim u redu. Ako je Xabi Alonso, koji je u posljednje dvije godine u Leverkusenu pokazao kakav je izvanredan trenerski talent - a mislim da se u njegovim godinama i s brojem poslova koje je imao, to može reći - prisiljen napustiti Madrid samo šest mjeseci kasnije, to pokazuje nekoliko stvari. S jedne strane, pokazuje da danas više nema vremena. S druge strane, očekivanja u Real Madridu su očito ogromna.“

„Donijeti takvu odluku u žaru trenutka, nakon što su izgubili finale kupa od Barcelone, puno govori. Mislim da smo već neko vrijeme čuli glasine. A sada - ne znam je li vaše pitanje išlo na to - ali ovo apsolutno nema nikakve veze sa mnom, niti me je potaknulo na bilo što, što bi vjerovatno bilo pitanje koje bi se nadovezalo.“

Klopp tvrdi da mu uopće ne fali posao trenera.

„Ne nedostaje mi stajanje na kiši, dva i pol do tri sata, ne nedostaje mi odlazak na konferencije za novinare tri puta sedmično, 12 intervjua sedmično, to mi ne nedostaje, ne nedostaje mi. Ne nedostaje mi boravak u svlačionici, vodio sam nešto poput 1080 utakmica, tako da sam često bio u svlačionici. Ne želim umrijeti u svlačionici jer nije lijepo, smrdi.“

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7187 times
Been thanked: 8532 times

Post by pizarro » 15 Jan 2026, 09:41

realu je najbolje da vrate mourinha, covjek ima dovoljno gadan karakter da uspostavi red u svlacionici.
e sad ne sjecam kakav mu je bio rastanak s realom.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Jan 2026, 09:58

Iskreno ja Kloppa nikad dovodio ne bih.
Mourinha pak. Bih jos juce.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 15 Jan 2026, 10:20

Real mora smjenit Pereza i nac nekog trenera poput Vicente del Bosque i pustit covjeka da radi 10 godina

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Jan 2026, 10:22

Perez trn u oku :D.
Svoj vi pos'o.
dream of spring...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Jan 2026, 10:28

Ma neće Klopp ni doći.
Čovjek jasno rekao da mu tu nešto smrdi i da su otpustili Alonsa, bez da je imao vremena napraviti neki tim.

Sinoć ih Albacete izbacio iz kupa.
U četiri dana, ostali su bez dva trofeja.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Jan 2026, 10:31

Niko Kloppa nije ni trazio.
Da budemo jasni.
A nek su ispali.
Treba masinu remontovat.
A niko to ne radi dok ne zariba.
dream of spring...

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7187 times
Been thanked: 8532 times

Post by pizarro » 16 Jan 2026, 09:11

ironman wrote: 15 Jan 2026, 09:58 Iskreno ja Kloppa nikad dovodio ne bih.
Mourinha pak. Bih jos juce.
svi putevi vode do mourinha
🚨 Florentino Pérez reportedly wants José Mourinho to return to Real Madrid:

🗣️🇪🇸 "Florentino Pérez's ultimate plan is to bring José Mourinho back. He's a coach who's stirring up a storm at Benfica, precisely so they'll fire him.

Mourinho was the only one Florentino Pérez was ever satisfied with. I wouldn't be surprised if Florentino Pérez brought him back."

(Source:
@partidazocope
)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Jan 2026, 10:16

Problem je taj Peres.
On je doveo sve te igrače.
Teško da možemo nekog drugog sumnjičiti za dovođenje Gulera, Mastantuona, Endricka, Hiujsena i ostalih koji dosad nisu opravdali povjerenje.

Post Reply

Return to “Fudbal”