Ne serti...papučari smo obojica, al si p.... što ne smeš drugim ženama pisati o pravu muškaraca. Ako ne smemo svojima to reći bar smemo tuđimstorm wrote:Nole wrote:IZDAJICO RODA SVOGA!!!storm wrote:Rekni im vilo
joj jesam dobro prošao- nisam qoutan
Dok se ja borim za prava muškaraca, kad popiju, u braku ti ko pičkica čkiljiš sa strane umesto da uletiš i drekneš Nole je u pravu![]()
nisam pičkica....ja sam papučar
Kad bi žene več od nekad bile stvarno ravnopravne...
Moderator: Krokodil Behko
Re: Kad bi žene več od nekad bile stvarno ravnopravne...
Pa ti si iz one kategorije koju sam spominjao na prošlim stranicama.... jak i macho na tastaturi 
Ja sam govorio tamo gdje treba
Habibti, ya nour el - ain... 
da mi je supruga na ovom forumu moja tastatura bi bila nemastorm wrote:Pa ti si iz one kategorije koju sam spominjao na prošlim stranicama.... jak i macho na tastaturi
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
Isto tako ja vjerujem da ide ono-iza svakog uspjesnog muskarca stoji uspjesna zena, a ne "jos uspjesnija zena". Tako da su ondaK i jedni i drugi prepotentni.inasab wrote:Chloe wrote:Iza svakog uspješnog muškarca stoji još uspješnija žena.
Ja vjerujem da je uvijek pored... samo sto musko prepotentna priroda tjera zensko uvijek iza.
Ili je to zensko mudra priroda da se stavi u zeljnu poziciju radi sebi poznatih razloga.![]()
Samo sabura
-
vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Ne treba nesto decidno napisati da bi se izvukao zakljucakNole wrote:Odakle si izvukla ovaj zaključak??? To niko od nas nije napisao ovde.vila wrote:Jasta je vec zasluzio
To kad se zezamo ,izgleda zabavno
Ali kad pricamo ozbiljno ...stvarno mi ide na neku stvar kad pricate o modernim vremenima pa se spominu razvodi i obicno se za sve krive zene koje su moderne i hoce da im muzevi kuhaju
Dasta...nego je tako
Brak koji je los on se raspada jer je los a ne zato sto je moderan
Muz je nasilnik jer je takav...ne zato sto je zena moderna
I hvala bogu da pomalo izlazimo iz tih okova gdje zene moraju trpjeti svakakve gluposti jer su eto zene i trebaju imati muskarca uza sebe
Cak sam i iz zenskih usta ovdje na forumu znala cuti
Da otkad su zene ravnopravnije...obitelj strada..i sve otislo kvragu ( u tom smislu nesto)
Ne..nego mi idemo i borimo se u koraku sa vremenom a s druge strane imamo homo vulgaris koji je sebican i zapeo u nekom vremenu gdje su muskarci neka visa klasa kojoj treba drzati dlan pod guzicom i porad njegova blagostanja moramo nesto "trpjeti"
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Gdje je normalno da čovjek napušta svoju kuću.Chloe wrote:Ravnopravnost je otišla stranputicom.
Žene su i dalje žrtve nasilja u porodici.
Idu na posao, da pokažu mužu da ravnopravno mogu doprinjeti novcem u brak,
a na poslu vuče k'o mazga vreće brašna, šećera, kartone ulja, rade u toliko hladnim uslovima
da su većina i prije 40. oboljele od reuma.
I o kakvoj je ravnopravnosti riječ?
Ono malo žena što imamo u politici da se ispuni zakonom određeni procenat?
I one jadne nemaju pravo glasa, u sve jednoj stranki ide ona "Je l' Tale, jeste kapetane." ,
samo klimaju glavom ono što kolege kažu,
ali one su ravnopravne, u politici su a muževi kuhaju i čiste.(Pregrubo ali tako nekako dođe ...
).
Nekim ženama je najvažnije da im muževi ne brane izići naveče van sa kolegicama,
obući se kako one hoće, da im muž usisa kuću da može reći da su kul i ravnopravni ...
Bliži se Osmi mart, haljine se kupuju, rezervisane su skoro sve "stolice" po čaršiji,
a i dalje nema sindikata (privatni sektor) koji bi zastupao prava žene kod poslodavaca
koji ih ponižavaju i iskorištavaju, te rade u lošim uslovima.
Zakon o žrtvama nasilja u porodici nije dobar jer žrtve ostaju nezaštićene
(npr. u Astriji izmlati frajer ženu, nek' je kuća/stan na njemu on se udaljava od porodice,
dok se kod nas žena i djeca idu van i nemaju kud .........).
Ima još primjera ovakvih "ravnopravnosti".
Ja bih da mi žene u BiH dignemo revoluciju za Osmi mart ....![]()
![]()
Dobro je što je kod nas društvo takvo pa bi ga zahebavali, čuj istjerala ga žena iz kuće.
Ili kad se rastanu pa dijele i ono što nije prije bilo njeno.
Ne govorim o nasilju, ili ona eto ti si kriv idi sad spavaj na kauču, spavaj bona ti, što bih ja spavao eto ti ravnopravnost. Ili nek oboje spavju na podu.
Last edited by Mutevelija on 29 Feb 2016, 14:16, edited 2 times in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Mah, nimalo mi se ne dopada ovo sve ucestalije spolno razvrstavanje i (stereo)tipiziranje ljudi pri cemu se grubo potiskuje individualnost svake osobe, sputava licnost i zanemaruje da je svako od nas svijet za sebe; znakovito - tim vise i vise kako vrijeme odmice....nista mi nije mrze od teorija zavjere, ali zaista se stice utisak kako se od ljudi nastoji naciniti amorfna, bezlicna i predvidljiva masa koju je lako drzati pod nadzorom.
I u tome izgleda i uspijeva, jer zaista, promoli li se nos na ulicu neznatno duze od pet minuta, ima se sta i vidjeti: vanjski izgled i drzanje muskaraca s jedne i zena s druge strane gotovo je potpuno uniforman i sabloniziran. Kao da smo roboti oblikovani po mjeri viceva u pauzi izmedju dva folk evergreena i najsumanutijih clanaka o sokantnim otkricima u svijetu musko-zenskih odnosa....volim Partizan crno-bele boje.
I u tome izgleda i uspijeva, jer zaista, promoli li se nos na ulicu neznatno duze od pet minuta, ima se sta i vidjeti: vanjski izgled i drzanje muskaraca s jedne i zena s druge strane gotovo je potpuno uniforman i sabloniziran. Kao da smo roboti oblikovani po mjeri viceva u pauzi izmedju dva folk evergreena i najsumanutijih clanaka o sokantnim otkricima u svijetu musko-zenskih odnosa....volim Partizan crno-bele boje.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
-
vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Eh...svasta si rekao a nista rekao nisiniska grana wrote:Mah, nimalo mi se ne dopada ovo sve ucestalije spolno razvrstavanje i (stereo)tipiziranje ljudi pri cemu se grubo potiskuje individualnost svake osobe, sputava licnost i zanemaruje da je svako od nas svijet za sebe; znakovito - tim vise i vise kako vrijeme odmice....nista mi nije mrze od teorija zavjere, ali zaista se stice utisak kako se od ljudi nastoji naciniti amorfna, bezlicna i predvidljiva masa koju je lako drzati pod nadzorom.
Ali ne sekiraj se...ima nas jos
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ima i obrnutog nasilja po Zapadu. Samo što se stide da izjave.mehaning wrote:Temu sam otvorio mislima, da su stvari obiteljskog nasilja več iza nas, iako znam da je realnost daleko od toga...![]()
Nismo uspjeli ni tu prvu, pečinsku fazu nadgraditi...![]()
Do toga da resurse maksimalno koristimo, trebat če nam još hiljadu godina...
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Koja je razlika između kavalira i papučara??
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Papučar MORA pomoći ženi....kavalir ŽELIMutevelija wrote:Koja je razlika između kavalira i papučara??
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 350 times
Tacno tako.Ja makar jednom mjesecno moram da zovem zeleni broj.Mutevelija wrote:Ima i obrnutog nasilja po Zapadu. Samo što se stide da izjave.mehaning wrote:Temu sam otvorio mislima, da su stvari obiteljskog nasilja več iza nas, iako znam da je realnost daleko od toga...![]()
- greeneyes
- Hadžija

Begaj dok još možeš izvući živu glavu.Mirelam wrote:Tacno tako.Ja makar jednom mjesecno moram da zovem zeleni broj.Mutevelija wrote:Ima i obrnutog nasilja po Zapadu. Samo što se stide da izjave.mehaning wrote:Temu sam otvorio mislima, da su stvari obiteljskog nasilja več iza nas, iako znam da je realnost daleko od toga...![]()
Samo sabura
- Mutevelija
- Selonačelnik

[ytube][/ytube]Mirelam wrote:Tacno tako.Ja makar jednom mjesecno moram da zovem zeleni broj.Mutevelija wrote:Ima i obrnutog nasilja po Zapadu. Samo što se stide da izjave.mehaning wrote:Temu sam otvorio mislima, da su stvari obiteljskog nasilja več iza nas, iako znam da je realnost daleko od toga...![]()
Kolko si put vidio u filmovima da žena ošamari muškarca.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Da moja žena nije ravnopravna naš brak bi se odavno raspao. Ja ne bih iz kafane izlazio i iz zagrljaja drugih žena pa bi se morao raspasti....ovako guza gaće žvaće pa prpa burazeru...zna se da su ti kući deca i žena i tamo ti je mesto.vila wrote:Ne treba nesto decidno napisati da bi se izvukao zakljucakNole wrote:Odakle si izvukla ovaj zaključak??? To niko od nas nije napisao ovde.vila wrote:Jasta je vec zasluzio
To kad se zezamo ,izgleda zabavno
Ali kad pricamo ozbiljno ...stvarno mi ide na neku stvar kad pricate o modernim vremenima pa se spominu razvodi i obicno se za sve krive zene koje su moderne i hoce da im muzevi kuhaju
Dasta...nego je tako
Brak koji je los on se raspada jer je los a ne zato sto je moderan
Muz je nasilnik jer je takav...ne zato sto je zena moderna
I hvala bogu da pomalo izlazimo iz tih okova gdje zene moraju trpjeti svakakve gluposti jer su eto zene i trebaju imati muskarca uza sebe
Cak sam i iz zenskih usta ovdje na forumu znala cuti
Da otkad su zene ravnopravnije...obitelj strada..i sve otislo kvragu ( u tom smislu nesto)
Ne..nego mi idemo i borimo se u koraku sa vremenom a s druge strane imamo homo vulgaris koji je sebican i zapeo u nekom vremenu gdje su muskarci neka visa klasa kojoj treba drzati dlan pod guzicom i porad njegova blagostanja moramo nesto "trpjeti"
- DocSportello
- Osvježenje foruma

- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
Zene mogu kenjat o ravnopravnosti tek kad uzmu lopate u rukice, sidju u rudarsko okno, provedu na gradjevini vecinu dana, ili zaprljaju ruke nekim zestoko sljakerskim poslom.
Do tad ne dozvoljavam nijednoj zeni koja sjedi na dupetu vazdan i shatro radi da mi sere oko posla, oko bilo cega vezanog za to.
I strasno mi ide na kurac u zadnje vrjeme ucestala floskula kad kazu, biti majka je najtezi posao na svjetu, cega ba najtezi jaranice.
Ko prvo to ne treba da se dozivljava kao posao, samom tom klasifikacijom daju do znanja kolke su zbljahe.
Tesko shatro sa djetetom provodit vrjeme, upale dvd, skakucu po kuci vazdan, sve maltene na gotovo dok crnac rintaci, pa malo na chat, malo fb, par puta dnevno hamshu ishamarat sa nekim likovima i plaho tezak zivot u pm.
O samohranim majkama ne pricam, one samo znaju kolko je njima jebeno u zivotu i tome skidam kapu, ali one sto nogice u zrak i misle samo je djete odgajat i skuhat jedini poso na dunjaluku i to kao tesko plaho, takve bi maljem zatuko.
Do tad ne dozvoljavam nijednoj zeni koja sjedi na dupetu vazdan i shatro radi da mi sere oko posla, oko bilo cega vezanog za to.
I strasno mi ide na kurac u zadnje vrjeme ucestala floskula kad kazu, biti majka je najtezi posao na svjetu, cega ba najtezi jaranice.
Ko prvo to ne treba da se dozivljava kao posao, samom tom klasifikacijom daju do znanja kolke su zbljahe.
Tesko shatro sa djetetom provodit vrjeme, upale dvd, skakucu po kuci vazdan, sve maltene na gotovo dok crnac rintaci, pa malo na chat, malo fb, par puta dnevno hamshu ishamarat sa nekim likovima i plaho tezak zivot u pm.
O samohranim majkama ne pricam, one samo znaju kolko je njima jebeno u zivotu i tome skidam kapu, ali one sto nogice u zrak i misle samo je djete odgajat i skuhat jedini poso na dunjaluku i to kao tesko plaho, takve bi maljem zatuko.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
storm wrote:Papučar MORA pomoći ženi....kavalir ŽELIMutevelija wrote:Koja je razlika između kavalira i papučara??
- greeneyes
- Hadžija

Ti bome moraš, inače ti i nema u kuću 'nako p'jan.Nole wrote:storm wrote:Papučar MORA pomoći ženi....kavalir ŽELIMutevelija wrote:Koja je razlika između kavalira i papučara??![]()
![]()
![]()
Samo sabura
A ko to odavde siolazi svaki dan u rudarsko okno??? Ko to radi u kamenolomu i to samo sa macolom...ajde bre jednom godišnje nekoliko kubika drva ioscepamo i kukamo kao da smo pola šume iscepali...DocSportello wrote:Zene mogu kenjat o ravnopravnosti tek kad uzmu lopate u rukice, sidju u rudarsko okno, provedu na gradjevini vecinu dana, ili zaprljaju ruke nekim zestoko sljakerskim poslom.
I strasno mi ide na k.... u zadnje vrjeme ucestala floskula kad kazu, biti majka je najtezi posao na svjetu, cega ba najtezi jaranice.