gde ste ulovili tolikog soma?Mala_Mu wrote:
nemoj tako , znas koju razonodu to pravi, udovolji joj
Inace imam sliku kad smo upecali soma , slikao me tata s njim velicine bio kao ja
Malo off al nece zamjeriti
Kad bi žene več od nekad bile stvarno ravnopravne...
Moderator: Krokodil Behko
Re: Kad bi žene več od nekad bile stvarno ravnopravne...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
Imaš somčina u (rijeci)Bosni koliko hoćeš.
Samo sabura
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Nole wrote:gde ste ulovili tolikog soma?Mala_Mu wrote:
Inace imam sliku kad smo upecali soma , slikao me tata s njim velicine bio kao ja
Jajce.. Ne znam sad tacno gdje , jer je bas davno bilo, al najcesce su tamo isli na pecanje, pa i ja s njima ponekad.. Skroz off begam
nekada ih je bilo i u Dunavugreeneyes wrote:Imaš somčina u (rijeci)Bosni koliko hoćeš.
Mala_Mu wrote:Nole wrote:gde ste ulovili tolikog soma?Mala_Mu wrote:
Jajce.. Ne znam sad tacno gdje , jer je bas davno bilo, al najcesce su tamo isli na pecanje, pa i ja s njima ponekad.. Skroz off begam
Je li vama poznata činjenica tko moderira ovaj pdf?
Ajde što sam se danas načitao o rudnicima i kamenolomima, na temi ravnopravnosti žena, sad ste sa somovima i nabijanjem na udicu pretjerali
Gospodine Nole raziđite se
Ajde što sam se danas načitao o rudnicima i kamenolomima, na temi ravnopravnosti žena, sad ste sa somovima i nabijanjem na udicu pretjerali
Habibti, ya nour el - ain... 
- greeneyes
- Hadžija

Kod nas ih još uvijek ima. Al' da vi'š kako ljudi an ruek hvataju somove, to je tek za priče.Nole wrote:nekada ih je bilo i u Dunavugreeneyes wrote:Imaš somčina u (rijeci)Bosni koliko hoćeš.
ps: ima l' ovdje podforum/tema u vezi ribolovstva, da prebacimo ovo
Samo sabura
Dragi gospodine Storm. Tema je ravnopravnost žena i nadam se da se slažemo sa naslovom teme. Ja otvoreno pitam: Šta je sa ravnopravnočću muškaraca kada sa ženom odeš na pecanje i moraš joj namestiti štapove, podesiti držaće, zakačiti gleste i kedere za dubinku, crve za plovak koji takođe moraš podesiti dubinu i na kraju zabaciti jer iz čamca bi one u granje bacile. Ne umeju da ćute za vreme ribolova i da budu mirne u čamcu. Samo ti pokvare uživanje u ribolovu i to namerno rade da bi se mi osetili nižom rasom od njih.storm wrote:Je li vama poznata činjenica tko moderira ovaj pdf?
Šta je gospodine Storme ovde offtopioc???
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1656 times
- Been thanked: 3122 times
Poenta ravnopavnosti je da ne smiješ joj ništa reći :"Sama pala sama se ubila, a dobro je onda kasnije joj reći "jesam li ti reko da to ne radiš", jesi u pravu si.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

I dajte stavite već, umjesto več.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- greeneyes
- Hadžija

Skoči pa reci hopMutevelija wrote:Poenta ravnopavnosti je da ne smiješ joj ništa reći :"Sama pala sama se ubila, a dobro je onda kasnije joj reći "jesam li ti reko da to ne radiš", jesi u pravu si.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ja mislim da najviše mrze to, kad im se kaže poslije da su pogriješile.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Spameri...
Žene če biti ravnopravne tada, kad o tome nečemo više pričati...
I nije ravnopravnost u tome da ženska, koja je normalno fizički slabija nosi sto kila ili radi na mješalici, nego je ravnopravnost barem po meni u tome da se može školovati u onome smjeru koji je zanima i u kojem je dobra, da je jednako plačena za jednaki doprinos i da se je što manje ograniči radi "razlika", kao što je recimo majčinstvo...
Radi te jednakopravnosti se nam je u prošlosti i sadašnjosti događalo to, da smo djevojčicu, koju je zanimala recimo fizika, tretirali kao čudnu i tu, koju treba što prije opametiti i utiriti u neke "normalne" smjernice. Jer žensku naravno mora zanimati kuhanje, pečenje peciva i odgoj djece...
To što mi ponekad skuhamo ručak nije to...
Ako ženska čisti stan i kuha ručak, dok muški radi neke druge poslove, to je uredu, ako radi isto, dok se muž izležava ili podupire šank, nije...
Žene če biti ravnopravne tada, kad o tome nečemo više pričati...
I nije ravnopravnost u tome da ženska, koja je normalno fizički slabija nosi sto kila ili radi na mješalici, nego je ravnopravnost barem po meni u tome da se može školovati u onome smjeru koji je zanima i u kojem je dobra, da je jednako plačena za jednaki doprinos i da se je što manje ograniči radi "razlika", kao što je recimo majčinstvo...
Radi te jednakopravnosti se nam je u prošlosti i sadašnjosti događalo to, da smo djevojčicu, koju je zanimala recimo fizika, tretirali kao čudnu i tu, koju treba što prije opametiti i utiriti u neke "normalne" smjernice. Jer žensku naravno mora zanimati kuhanje, pečenje peciva i odgoj djece...
To što mi ponekad skuhamo ručak nije to...
Ako ženska čisti stan i kuha ručak, dok muški radi neke druge poslove, to je uredu, ako radi isto, dok se muž izležava ili podupire šank, nije...
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1581 times
- Been thanked: 1446 times
uh,baš ste natrkeljali o ovome,a pojedinci su stvarno prekardašili...
čuj zatukli bi maljem,rad u rudniku...
pa nismo ni mi muškarci invalidi da nam se sve mora podastrijeti pred nos,kao da sam ja glupan pa se ne znam sam o sebi brinuti...
a brate postoje i druge vrste jela osim pite,samo čitam pita,pita...
ali tako se i u južnim krajevima kaže,kad cura nauči sukati pitu,eto možeš se sad udati...
čuj zatukli bi maljem,rad u rudniku...
pa nismo ni mi muškarci invalidi da nam se sve mora podastrijeti pred nos,kao da sam ja glupan pa se ne znam sam o sebi brinuti...
ali tako se i u južnim krajevima kaže,kad cura nauči sukati pitu,eto možeš se sad udati...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Svaki roditelj koji ima i 3gr mozga će dozvoliti i muškom i ženskom detetu da se školuje do kraja...Čisto da znaš da mi je sestra prof.dr građevinskih nauka. Starija je od mene ali joj je omogućeno školovanje do samog kraja. I meni je...al jbgmehaning wrote:Spameri...![]()
Žene če biti ravnopravne tada, kad o tome nečemo više pričati...![]()
I nije ravnopravnost u tome da ženska, koja je normalno fizički slabija nosi sto kila ili radi na mješalici, nego je ravnopravnost barem po meni u tome da se može školovati u onome smjeru koji je zanima i u kojem je dobra, da je jednako plačena za jednaki doprinos i da se je što manje ograniči radi "razlika", kao što je recimo majčinstvo...![]()
To što mi ponekad skuhamo ručak nije to...![]()
sa gotovim korama je umem, i ja napraviti...moš mislitizloćko_tokmak wrote:uh,baš ste natrkeljali o ovome,a pojedinci su stvarno prekardašili...
čuj zatukli bi maljem,rad u rudniku...![]()
pa nismo ni mi muškarci invalidi da nam se sve mora podastrijeti pred nos,kao da sam ja glupan pa se ne znam sam o sebi brinuti...![]()
Hahahaha moja odlična drugarica iz ZG je danas u Parizu, njen suprug, normalno kući, i na njenu fotku sa fb kod Ajfelovog toprnja postavi ovo

Krešo CARE

Krešo CARE
I sta?storm wrote:Ja sam se obrušio...i?rethna wrote:Nisam rekao da si ti niti sam imenovao.Nole wrote:Nisam se uopšte obrušio na njega pišem mu da je sve normalno u braku kad se dvoje dogovaraju oko obaveza.rethna wrote:Zasto ste se na muteveliju obrusili samo zato jer prica kao neko kome je 50 godina?
Prije je tako bilo a momak je samo zadrzao taj stav koji su imali stariji ljudi.
Jeste doslo moderno vrijeme u kome djevojke nisu ni nalik na one od prije a uz to su se cak i starije zene promijenile.
Ali to ne znaci da ne postoje jos uvijek one koje se poklapaju sa njegovim kriterijima.Malo ih je i premalo ali postoje.
Tebi je normalno,njemu nije.Vidis i tim starijim generacijama nije bilo takodje.Barem je tako u Bosni bilo.Znalo se koje su cije obaveze bile.
Sada reci da on nema pojma o zivotu samo zato sto on ne razmislja i ne tezi istome kao vi je nista vise do uvreda.
I njegovi roditelji nisu imali pojma o zivotu?
Ili cete mi reci "ma drugo je vrijeme bilo" ?
Zato jer tu želi soliti pamet a jučer je izašao iz pelena, priča- dobro si rekao, kao netko od 50 godina, a ja ću dodati, i kao netko ispred 150 godina...
Kako samo vješto predbacujete, da je sad normalan, jednakopravni odnos žena- muškarac IN i da se isfuravamo na neku modu....a ja imam upravo drugi osjećaj, da se vi neki isfuravate na neki primitivni mačizam....'ta će žene, jel'
bilo bi odlično za vas neki time machine uz selidbu- malo podalje....tamo se još to isfurava.
a u ophođenja sa njima zabalite samo tako...na tuđe i druge žene bacili bi se bez razmišljanja, dok poslušna doma ima da baca pite i uvijek ima spreman lavor tople vode...
to ako on teži da ima doma roba.... i ako sam ga time i uvrijedio....zaboli me....stvari nazivam pravim imenom ....nema blage veze, ali zato ima vremena...
Zasto zvucis kao da se spremas na fizicki obracun sa mnom?
Niko tu nista ne predbacuje nego je to tako.Eto i ja imam osjecaj da se vi neki isfuravate na to neko dzentlmenstvo popraceno tako sirokim shvatanjima da sve prihvatate i slazete se sa svime nebi li vas koja pohvalila ili tezite ipak necemu drugom?Samo vam jos treba cini mi se lanac oko vrata.
Usput,kako znas ko bi se na koga bacao?
Question everything.
Cinjenica je da su ispunjeni muskarcima.storm wrote:rethna wrote:Radi li koja u rudniku?vila wrote:LogicnoMutevelija wrote:Ma to je prevara ravnopravne su, samo što nas hoće d ubijede da nisu, kako bi postale višepravnije od muškaraca.
Logično
A ne znam....mislim da smo ravnopravne (sta god to znacilo)
Nisam bas ljubitelj tog pretjeranog forsiranja i trazenja ravnopravnosti u svim mogucim glupostima
Naravno da zena ne moze biti ravnopravna u poslu po muskim kriterijima
.majku mu ...zene smo...maternica nam sluzi za nesto
Jesu li svi muškarci za rad u rudniku?
Što nas dijeli od životinja je funkcioniranje mozga i osjećaji.
Zašto smo nadvladali životinje?
Pa mogu više raditi od nas, čini mi se....ili se varam?
Ili ste neki superiorniji, jer ste se rodili sa onim komadom mesa između nogu....?
Mada mi je jasno, da ste uglavnom na tipkovnici frajeri....realnost je često dosta drugačija.
No vjerojatno još ima poneka koja popuši takve frajere
A ne ti si jedan jedini frajer i na tipkovnici i van nje
Question everything.