BRAKOVI ZA PAPIRE

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14412 times
Been thanked: 9980 times
Status: Offline

Re: BRAKOVI ZA PAPIRE

Post by Julia-Klara » 29 Feb 2016, 16:49

Doduše i sada sa mlad i sada mogu naći neku (zbog papira). Brčko je puno EU ribe, samo treba zabaciti udicu. :D

Najviše ima švajcarske, kao i njemačke ribe, samo nisu ni one naivne, hoće kvalitet, da potencijalni dotični ima "ono nešto", a što tj. sa čim, pravo da vam kažem, nisam nikad ni oskudevao. :zubi

Nisam ja džavba (Veliki) Vladimir. :hihi

Sad još više moja osobnost i moj personalitet dolazi do izražaja. Moraću malo da se ponovo aktiviram i da ovaj put da umjesto što sam godinama bio Mister No i Mister I Dont Know, da pređem u Mister Yes mode. :oo

Prva koja bude bila zainteresovana, a ima papire, zbogom ravnico, moja nesanico. Ode Vlado obrađivati negdje drugdje i nešto drugo. :hihi
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:rol hajd Vlado, ne laprdaj ziv bio :rol

Eto , "EU ribe" po Distriktu samo tebe cekaju...aham :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 29 Feb 2016, 16:51

Toliki se red uhvatio da su svemirci misli da se radi o Kineskom zidu, a ne o hanumama koje u redu čekaju gospon Vladimira(aka gotov' savršeni) da ih on obilato obaspe svakojakim dobrotama. :zv
Samo sabura

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23658 times
Been thanked: 6218 times

Post by Veca » 29 Feb 2016, 17:07

...ja mislila netko trazi pravu zenu! :zubi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14412 times
Been thanked: 9980 times

Post by Julia-Klara » 29 Feb 2016, 17:08

jok, samo papirusu
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23658 times
Been thanked: 6218 times

Post by Veca » 29 Feb 2016, 17:10

:kita
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 29 Feb 2016, 17:17

:rol

..ne cita mi se sve ---ali zasto netko nebi prijatelju ili prijateljici uradio to:

--ako nema prijatelja netko ce uraditi za novac-

cisti business
Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 01 Mar 2016, 18:05

Ja bih kad se napijem vjerovatno pristao da ozenim neku sto trazi papire za burek jednom sedmicno do kraja zivota.

Planiram da zivim do 24-og vijeka, tako da to I nije nesto jeftino.

Jel' ima kakav smajli sto razvija burek?
. . . . . . . . .

Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times

Post by Čupava » 01 Mar 2016, 18:37

Kada vidim slične teme prisjetim se ovog članka ..

Zove me drugarica skoro i onako u priči sjeti se da spomene novost: ”Udaje mi se rodica Saška.”-“Ozbiljno? Baš mi je drago, znači pomirila se sa onim svojim?” , rekoh – “Ma kakvi našla novog, vidjeli se par puta al et’ on ima njemačke papire pa hoće mala tamo, blago njoj.” “Ma nemoj…Hajd nek je sa srećom.”

Pod parolom “spašavaj se ko može“, tako se mnoge djevojke pokušavaju iščupati sa ukletih prostora BIH tražeći muža koji će ih odvesti „preko grane“ u bolje sutra. Odu malo na odmor kojekuda vani, osladi im se, vide lijepo se živi, dobra hrana, narod k’o fol opušten, zrak k’o fol bolji… Odjednom se vrate zaljubljene k’o fol, u nekog gastarbajtera sa malo većim stomakom, lošim naglaskom maternjeg jezika i nekim jedva završenim zanatom u tuđoj zemlji. On je jadnik jedva dočekao priliku da upozna neku iz Bosne samo da je „naša“, da hoće skuhat nešto na kašiku jer mu se na glavu popeo McDonald’s, a starci smaraju da treba da se ženi već jednom. Ima cura i tamo, nije da nema, naših i svakakvih al’ šta će njima on kad one zarade i više od njega, oblače se po poslednjoj modi i do tridesete lumpuju po klubovima neopterećene time šta će biti sutra – obezbijedile se kurve!

A vidi ovo jarane, dovedeš sebi Bosanku, malo prvo na odmor da joj pokažeš grad, a ona k’o Alisa u zemlji čuda sve joj lijepo i bajkovito, ma k’o da će ona tebi brojat’ zube! Posle onako oduševljenu pustiš je nazad u Bosnu (taktički, na par mjeseci) da završi pedagoške studije i razmisli o tome hoćel’ sutra čuvat’ tuđu djecu za neki jad od plate il tvoju a da ništa ne radi-bar dok jezik ne savlada! Ode ona tako i razmišlja o onim silnim ljepotama što ih nema na bosanskoj mapi, a ko će još čekat’ ulazak u EU, ma bolje da se ona odma pakuje zajebi i studije i čekanje na birou!

Zove ona nakon par mjeseci, udala se za bogatog čovjeka u stranu zemlju, pokazuje bunde, nakit, a suze lije… “Šta je bona?“, pitam,-“ Pa to si htjela, šuti sad.“ – “Ma nije mi lako ne mogu da se naviknem, hiljadu problema nije to ono što sam mislila da će biti, a nema mi sad nazad, ne znam šta ću!“

Al’ ne plače se dugo, par godina dok se papiri ne dobiju, onda i djeca malo odskoče, sistem nudi dobre povoljnosti za samohrane majke a švalera ionako na sve strane. Izračunala je ona dva i dva i kako god okrene ne može izgubiti, jer ona će dobiti strani pasoš i više neće nogom kročiti u Bosnu – a to život znači! Svakih sedam dana nova fotka na fejsu… Naučila Bosanka da jede sushi štapićima, išlo se na plažu, pili neki kokteli, a ulice čiste jer eto ima ko i da čisti, puno ih iz Bosne došlo, al neće to na fejs… ma kakvi.

Zove ona opet, da joj je malo u Bosnu, poželila svoje a i onaj njen joj nije drag srcu – blago rečeno, sad ga već očima ne može. Unaprijedili je na poslu, sad je šefica sobarica a i jezik je dabome usavršila, mlada je kaže promjeniće profesiju, živci popustili od stresa i puno radnih sati. Odjednom više nije lijepo k’o kad je ono prvi put na odmoru bila, da joj je da vidi našeg svijeta, pojede 10 u pola s lukom, prošeta ulicama rodnog grada u miru.Sanja kaže rodni kraj često, doće kaže, samo ne zna kada- kredit za kuću i auto je velik, mora sada da odradi i prekovremene, zdravlje popušta polako a razvodna parnica je u toku. Jeb’la majku udade se ona u inostranstvo!
.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11376 times

Post by Krokodil Behko » 01 Mar 2016, 18:54

Socrates wrote:Ja bih kad se napijem vjerovatno pristao da ozenim neku sto trazi papire za burek jednom sedmicno do kraja zivota.

Mudro zboriš, ko Sokrat :ideja

Nego, kako s bigamijom u tvom kraju?

Čupava, znamo, žene su tak'e i ne treba im izlaziti u susret.
Ipak, muškarci su bolji i znam par mladih i vrijednih momaka, marljivo bi odradili papire, pa ako imaš nekih jaranica mlađih, slobodno reci, da ih spojucnemo :p

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 01 Mar 2016, 19:05

Kakvo im je misljenje za gey brakove? :hm
Question everything.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 01 Mar 2016, 19:13

Pa kod nas i dan danas ima podvodadzisanja i mirazusa, sto se ne bi tradicija nastavila, ha ja :ooo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 01 Mar 2016, 22:16

Krokodil Behko wrote:
Socrates wrote:Ja bih kad se napijem vjerovatno pristao da ozenim neku sto trazi papire za burek jednom sedmicno do kraja zivota.

Mudro zboriš, ko Sokrat :ideja

Nego, kako s bigamijom u tvom kraju?

Čupava, znamo, žene su tak'e i ne treba im izlaziti u susret.
Ipak, muškarci su bolji i znam par mladih i vrijednih momaka, marljivo bi odradili papire, pa ako imaš nekih jaranica mlađih, slobodno reci, da ih spojucnemo :p
Bigamija slabo uspijeva svugdje.

I opet diskriminisete žene. :zid
. . . . . . . . .

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11376 times

Bosanke i Srpkinje „kupuju“ muževe da bi dobile EU dokumenta

Post by Krokodil Behko » 09 Oct 2016, 09:41

Image
Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i hrvatska je putovnica dobila na cijeni o čemu svjedoči sve veći broj oglasa u kojima žene iz susjednih zemalja izvan EU-a traže preko oglasa mladoženje u Hrvatskoj

Riječ je o brakovima iz koristi, a ne iz ljubavi, a pritom, kako piše Slobodna Dalmacija, hrvatskim samcima nude i po 10.000 eura za potpisivanje bračnih dokumenata.

“Ima li neki muškarac da oženi djevojku iz Srbije zbog papira uz novčanu naknadu? Eto, ona je spremna platiti, ja sam javio. Kontaktirajte me da vas spojim i, eto, to je to… Javite se u inbox. Mladoženja koji pristane na ovu ponudu automatski dobiva posao u Njemačkoj jer on mora biti ovdje”, glasi jedan od oglasa koji se može naći na društvenim mrežama, a kojim djevojka iz Srbije traži način da ode živjeti i raditi u Njemačku.

Razlog leži u tome što se hrvatski građani mogu slobodno zaposliti u zemljama EU-a bez posebnih odobrenja ili radnih dozvola, izuzev u onima koje su zadržale ograničenja. Znajući to, mnoge Srbijanke, Bosanke, Makedonke i druge spremne su platiti za mladoženju ne mareći kakav je i kako izgleda nego samo da ima pravu putovnicu.

Korist, dakako, uživa i sam mladoženja jer da bi brak imao smisao i on treba otići u Njemačku na radno mjesto koje će mu osigurati novopečena mlada. Po njegovu dolasku u Njemačku i zapošljavanju, ubrzo ga slijedi supruga koja bez problema dobiva dozvolu boravka kao bračna družica državljanina zemlje koja je članica EU-a.

Tako djevojka nema problema s ostankom u Njemačkoj te može sebi naći posao, piše Slobodna Dalmacija donoseći priču Ene iz Karaule kraj Travnika koja je novopečenom suprugu, Hrvatu, prema dogovoru prethodno našla posao u jednom restoranu u Njemačkoj.

“On radi kao pomoćni kuhar u restoranu čiji je vlasnik Turčin. Bolje mu je nego u Hrvatskoj gdje je radio kao fizički radnik na gradilištu. Ja sam otišla za njim i zaposlila sam se u svojoj struci kao frizerka. Svatko živi u svom stanu, ali ja sam kod njega ostavila dosta svoje odjeće, obuće, higijenskih potrepština, fotografija za slučaj da dođe kontrola.

Dođem do njega dva-tri puta tjedno u stan da me vide susjedi, a svratim mu i do posla. Njemu nije bilo teško otići iz Hrvatske jer je pobjegao od nesretne ljubavi, a ja sam jedva dočekala otići iz svog sela u kojem imamo jedan semafor. Odmah sam mu dala tri tisuće eura, a ostatak od još tri tisuće mu isplaćujem mjesečno. Ako se zaljubim u Nijemca koji će i mene htjeti, udat ću se za njega. Ako ne, čekat ću dok ne riješim svoj status dugotrajnim boravkom i radom. Sve je dobro dok se moj muž ne zaljubi”, kaže ona.

(SB)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Bosanke i Srpkinje „kupuju“ muževe da bi dobile EU dokum

Post by storm » 09 Oct 2016, 11:02

Ovo mi čak i nije problematično...ipak se radi o stvaranju uslova za temeljno ljudsko pravo- pravo na rad....ako nemaju zainteresirani nikakvih obveza prema trećim licima....zašto ne :cudi
...ako se usput i zbliže (a ima toga) još bolje...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 09 Oct 2016, 11:30

Nek se svijet snalazi. Nikog ne zakidaju.cist dogovor.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 Oct 2016, 11:40

Luna. wrote:Nek se svijet snalazi. Nikog ne zakidaju.cist dogovor.
baš to :ok

nikoga ne zakidaju na taj način a zaobilaze birokraciju pa i diskriminaciju
Habibti, ya nour el - ain... :srce

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 09 Oct 2016, 13:31

..krokodil imao si temu dominacija hrvata.. :zubi

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3900 times
Been thanked: 2933 times

Post by Pasaga » 09 Oct 2016, 13:36

storm wrote:
Luna. wrote:Nek se svijet snalazi. Nikog ne zakidaju.cist dogovor.
baš to :ok

nikoga ne zakidaju na taj način a zaobilaze birokraciju pa i diskriminaciju
..imal tu imalo kurvaluka...nako...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 09 Oct 2016, 13:38

..bilo je toga i re eu..pa cak i jugo granica.. :hm

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4044 times
Been thanked: 4128 times

Post by srculence7 » 09 Oct 2016, 15:13

U redu je to dok se obe strane drže dogovora, ali dešavaju se i nepredviđene situacije koje sve zakomplikuju... Meni ionako to na papiru nikad nije bilo toliko važno, jedino eto za sticanja prava koja bez njih ne možeš da ostvariš.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”