Što Bog nije tako napravio je pravo čudno...
Smijemo obožavati koga hoćemo s obzirom da ovo nije muslimanski ni vjerski forum, i niko ovdje nikome nece govoriti sta treba, ni sta ne treba. 21. je vijek, nije kameno doba.Mutevelija wrote:rethna wrote:Ne smijemo obozavati jedni druge!!!
O cemu vi pricate tu?
Mozemo voljeti jedni druge,moze nam se neko svidjati,moze nam biti drag ali obozavati se moze SAMO Bog.Pa i sama rijec obozavati je nastala od imenice "Bog".
Mozete se vi klanjati i stolici ako zelite i nekome drugome isto kao sto mozete kazati i da obozavate nekoga ili nesto.
Samo ja se nikada ne bih klanjao nikome doli Allahu(Bogu) jer logicki gledano samo se Stvoritelju i Svemogucem i ima smisla klanjati a samim time samo Njega i mogu obozavati.
Klanjam se Onome koga obozavam.
Ubio ih IN i obožavanje slavnih ličnoisti, otišao je svijet daleeeko.
Ti vec pricas o nekom nistavilu koje je nepojmljivo i van dohvata ljudskog razuma bas kao i beskonacnost.Lebowski wrote:Neću zato što sam živ, što me interesuju tajne i što volim život i što je moj stav definiran time što sam ga osjetio ali imaš na svijetu milone ljudi koji žale, koji ga ne vole, koji ga okončaju, da odu na onaj svijet ili jedva čekaju.... Ali, da nisam rođen, stvoren, ne bih uopšte bio uskraćen za to jer ne bih znao ništa, ne bi me bilo, ne bih mogao žaliti jer me ne bi bilo i ne bih imao osjećaj da sam nešto propustio..rethna wrote:A da li ces otvoreno i javno ovdje sada priznati da ne volis svoj zivot?Da ne volis sto si ziv?Lebowski wrote:A što je život i postojanje bolje od toga da nas nema i da nas nikad nije bilo, da nismo stvoreni, kao duše, kao ljudi.. U čemu je milost i dobrota što smo dobili život? Gdje je milost u tome što će pustiti tolike ljude.. žene pretežno... da završe u paklu ako može uticati na to, promijeniti pravila igre, igrače.. sve.
I ne samo ti nego bilo ko odavde da li ima iko da se pozali sto je ziv?
Ti ne hvatas sve niti.Hajd zdravo,ionako samo trolas.Podrinjac wrote:Smijemo obožavati koga hoćemo s obzirom da ovo nije muslimanski ni vjerski forum, i niko ovdje nikome nece govoriti sta treba, ni sta ne treba. 21. je vijek, nije kameno doba.Mutevelija wrote:rethna wrote:Ne smijemo obozavati jedni druge!!!
O cemu vi pricate tu?
Mozemo voljeti jedni druge,moze nam se neko svidjati,moze nam biti drag ali obozavati se moze SAMO Bog.Pa i sama rijec obozavati je nastala od imenice "Bog".
Mozete se vi klanjati i stolici ako zelite i nekome drugome isto kao sto mozete kazati i da obozavate nekoga ili nesto.
Samo ja se nikada ne bih klanjao nikome doli Allahu(Bogu) jer logicki gledano samo se Stvoritelju i Svemogucem i ima smisla klanjati a samim time samo Njega i mogu obozavati.
Klanjam se Onome koga obozavam.
Ubio ih IN i obožavanje slavnih ličnoisti, otišao je svijet daleeeko.
Uf...kako volim pretjerivanjeLebowski wrote:I sigurno bih da sam svemoćan i superinteligentan, superdobarm, mogao stvoriti svijet u kojem bi svi mogli uživati i na ovom i na onom svijetu i diviti se životu, postojanju, svemiru.. pa i meni malo..
Zar bi ti bas bio svima isti i dao svima isto i onima koji te psuju i onima koji te velicaju i dive ti se?Lebowski wrote:I sigurno bih da sam svemoćan i superinteligentan, superdobarm, mogao stvoriti svijet u kojem bi svi mogli uživati i na ovom i na onom svijetu i diviti se životu, postojanju, svemiru.. pa i meni malo..
Pa ne žalim što sam živ, nekako je i protiv prirode, sad jesam li stvoren ili šta je već druga tema..rethna wrote: Ti vec pricas o nekom nistavilu koje je nepojmljivo i van dohvata ljudskog razuma bas kao i beskonacnost.
Ali si priznao da volis zivot sto znaci da ne zalis sto si stvoren.
Ko tebi garantuje da ces ti moci?rethna wrote:
Neka ti ih i svi mi volimo da su pored nas ali koliko bilo tesko prihvatiti otici ce od nas prije ili kasnije ili mi od njih i sta kad se nakon toga ispostavi da si bila u krivu i da zbog svog nevjerovanja nemas vise sansu na popravni i da neces vise nikada moci biti s njima?
I ko je rekao, da ne vjerujem da postoji nesto vece i jace od nas?rethna wrote:Vjera te nista ne kosta,i ne uzima nista od tebe osim sto ti nalaze da postujes propise ali ti propisi nemaju veze sa tim primjerom svojih voljenih i gubljenjem istih.
Da, trebala bi da bude.rethna wrote:I nije to samo za mene.Grijesis kontra.Vjera je ista za sve.Sto trazi od mene isto trazi i od tebe,sto nudi meni nudi i tebi samo je nas izbor kako cemo se postaviti.
Pa što nas nije stvorio dobre?vila wrote:Uf...kako volim pretjerivanjeLebowski wrote:I sigurno bih da sam svemoćan i superinteligentan, superdobarm, mogao stvoriti svijet u kojem bi svi mogli uživati i na ovom i na onom svijetu i diviti se životu, postojanju, svemiru.. pa i meni malo..
Pa onda pitanje
Zašto mi ljudi ne napravimo takav svijet ?
Imamo sve preduvjete?
Sta nas spriječava?
Nekako kad gledaš vjeru pozitivno...bog od nas i traži samo dobre stvari
Ali mi ipak nismo tako dobri....ono lakše je pokazati prstom na boga i reći
O svemogući gdje si?
'Vjera te ništa ne košta i ne uzima ništa od tebe' - GREŠKArethna wrote:Cemu zivot?Pa kako bi onda postojalo iskusenje i test da nema zivota?uvijek_kontra wrote:Iskusenja, testovi... za?
Onaj svijet? Cemu onda zivot sad?
Il je ovaj zivot rezultat proslih testova, iskusenja?
Nije? Otkud znas? Rekao ti neko, procitao?
Tako je zapisano?
Neka meni mojih dragih osoba pored mene sad,
ne poslije. Ko zna sta nas ceka i da li nas uopste
ceka nesto. Nitko se nije vratio pa da nam kaze.
Sve u svemu, nisam prava za takve rasprave jer
vjerujem u sto sta, al NISTA zbog i po napisanom pravilu
sto bi znacilo da tvoje objasnjenje vazi samo za tebe (i osobe
koje slicno/isto razmisljaju kao ti), a za nas ostale malo 'nade' daje.
Da se neko vratio i rekao da li bi mu povjerovala?
Neka ti ih i svi mi volimo da su pored nas ali koliko bilo tesko prihvatiti otici ce od nas prije ili kasnije ili mi od njih i sta ako se nakon toga ispostavi da si bila u krivu i da zbog svog nevjerovanja nemas vise sansu na popravni i da neces vise nikada moci biti s njima?
Vjera te nista ne kosta,i ne uzima nista od tebe osim sto ti nalaze da postujes propise ali ti propisi nemaju veze sa tim primjerom svojih voljenih i gubljenjem istih.
I nije to samo za mene.Grijesis kontra.Vjera je ista za sve.Sto trazi od mene isto trazi i od tebe,sto nudi meni nudi i tebi samo je nas izbor kako cemo se postaviti.
Zasto da ne zive?Pa eto i ti zivis a ne vjerujes.Podrinjac wrote:Bog je samo bajka za malu djecu. Samo ne znam kako su Rimljani i Maje mogle živjeti bez Allaha, Isusa ... Ćafiri bili pravi. Nadam se da se sada prže u paklu.
Pa napravio bih da me ne psuju ako mi već smeta kad to rade, što ću se bezveze nerviratizbog nečega što sam mogu ispravitirethna wrote:Zar bi ti bas bio svima isti i dao svima isto i onima koji te psuju i onima koji te velicaju i dive ti se?Lebowski wrote:I sigurno bih da sam svemoćan i superinteligentan, superdobarm, mogao stvoriti svijet u kojem bi svi mogli uživati i na ovom i na onom svijetu i diviti se životu, postojanju, svemiru.. pa i meni malo..
(Ne vjerujem sam sebi da pisem u ovom kontekstu ali eto)
Ja samo kažem da vjera ne može biti nešto negativno...Lebowski wrote:Pa što nas nije stvorio dobre?vila wrote:Uf...kako volim pretjerivanjeLebowski wrote:I sigurno bih da sam svemoćan i superinteligentan, superdobarm, mogao stvoriti svijet u kojem bi svi mogli uživati i na ovom i na onom svijetu i diviti se životu, postojanju, svemiru.. pa i meni malo..
Pa onda pitanje
Imamo sve preduvjete?
Sta nas spriječava?
O svemogući gdje si?![]()
A nije pretjerivanje.. eto ti tražiš da sami stvaramo takav svijet.. Pa vidiš li koliko muke samo oko stvaranja trećeg entiteta..![]()
Al eto, mi i stvaramo bolji svijet, mislim čovječanstvo.. uprkos svemu.. Sa Bogom ili bez njega u našim glavama. Više bez njega.
Živim da.rethna wrote:Zasto da ne zive?Pa eto i ti zivis a ne vjerujes.Podrinjac wrote:Bog je samo bajka za malu djecu. Samo ne znam kako su Rimljani i Maje mogle živjeti bez Allaha, Isusa ... Ćafiri bili pravi. Nadam se da se sada prže u paklu.
Samo kako su zavrsili,tocnije kako im je sada?Ne znamo to ni ja ni ti ali ja iz svega sto sam naucio o vjeri i nisam bas optimistican.
Zar vjerujes u pakao?Kako pakao nastade sam i ko ga stvori?
I ako ti je to prica za malu djecu sto se konstantno mucis na ovom temi i ponavljas iznova i iznova?
Vera nas uči, Vilo, da budemo dobri i poslušni ljudi....zs razliku od verskih poglavnika...toliko sam skontao....ako grešim biću kažnjenvila wrote:Ja samo kažem da vjera ne može biti nešto negativno...Lebowski wrote:Pa što nas nije stvorio dobre?vila wrote:Uf...kako volim pretjerivanjeLebowski wrote:I sigurno bih da sam svemoćan i superinteligentan, superdobarm, mogao stvoriti svijet u kojem bi svi mogli uživati i na ovom i na onom svijetu i diviti se životu, postojanju, svemiru.. pa i meni malo..
Pa onda pitanje
Imamo sve preduvjete?
Sta nas spriječava?
O svemogući gdje si?![]()
A nije pretjerivanje.. eto ti tražiš da sami stvaramo takav svijet.. Pa vidiš li koliko muke samo oko stvaranja trećeg entiteta..![]()
Al eto, mi i stvaramo bolji svijet, mislim čovječanstvo.. uprkos svemu.. Sa Bogom ili bez njega u našim glavama. Više bez njega.
Ti postavlja stvari lagano ismijavajući...kao eto vam taj vas bog koji je svemoguć..pa zašto dozvoljava ovo ili ono
To je ismijavanje