O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27041 times
- Been thanked: 27628 times
- Status: Online
Re: O čemu trenutno razmišljate?
Pogledaj sta si nabrojala ,sta je sve iza tebe.
Tako da..
A zivot ..pa to je ko ovaj novi film "one battle after another" ..i svima je tako.
Ko kaze da nije. Laze.
Tako da..
A zivot ..pa to je ko ovaj novi film "one battle after another" ..i svima je tako.
Ko kaze da nije. Laze.
dream of spring...
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10201 times
- Been thanked: 17322 times
Pa jeste tako ali je ovo sad ogroman problem, zena mi poslala postom da ako ne izadjem do kraja mjeseca onda ce poduzeti zakonske korake da me isele
Ne samo meni, svima nama koji smo u stanovima godinu i po.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- pizarro
- sportski urednik

- Has thanked: 7283 times
- Been thanked: 8676 times
- Status: Offline
kod vebraucherzentrale imas mietrechtsberatung, pa vidi tamo koja sve prava imas.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 08:51 Pa jeste tako ali je ovo sad ogroman problem, zena mi poslala postom da ako ne izadjem do kraja mjeseca onda ce poduzeti zakonske korake da me isele![]()
- spacebound
- Urednik foruma

Evo sad sam nasla gdje je u mom gradu, je l se i tu mora neka clanarina platit ili moze svako doci na savjetovanje?pizarro wrote: 17 Jan 2026, 08:54kod vebraucherzentrale imas mietrechtsberatung, pa vidi tamo koja sve prava imas.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 08:51 Pa jeste tako ali je ovo sad ogroman problem, zena mi poslala postom da ako ne izadjem do kraja mjeseca onda ce poduzeti zakonske korake da me isele![]()
U svakom slucaju i PDL ce razgovarat s direktorom iduce sedmice, pa vidjet cemo sta ce biti.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- pizarro
- sportski urednik

moze svako, samo sto savjetovanje naplate 20-30€.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 09:02Evo sad sam nasla gdje je u mom gradu, je l se i tu mora neka clanarina platit ili moze svako doci na savjetovanje?pizarro wrote: 17 Jan 2026, 08:54
kod vebraucherzentrale imas mietrechtsberatung, pa vidi tamo koja sve prava imas.
U svakom slucaju i PDL ce razgovarat s direktorom iduce sedmice, pa vidjet cemo sta ce biti.
imas li rechtschutzversicherung? mozes onda direktno do nekog advokata.
- spacebound
- Urednik foruma

Pise 80 €, al sam nasla i neke na internetu, pa vidjet cu, svakako cu sacekat sredinu sedmice prvo.pizarro wrote: 17 Jan 2026, 09:11moze svako, samo sto savjetovanje naplate 20-30€.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 09:02
Evo sad sam nasla gdje je u mom gradu, je l se i tu mora neka clanarina platit ili moze svako doci na savjetovanje?
Nemam, tek sam Haftpflichtversicherung uzela
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2963 times
- Been thanked: 24555 times
Koji grad?Nadji nekog naseg ili nekog ko je u tim semama,ko zna makelare itd Ala berlin,daj kafe 2,3 milje i nace se...Kad se u berlinu nadje nace se i tu.Doduse berlin je od 5 do 7000 kafe sto bi rekli...spacebound wrote: 17 Jan 2026, 08:34 Kako se nikad covjeku ne da dahnut dusom.
Sve sam sredila sto sam trebala.
Lijepo sam savladala jezik, vise se nigdje i ni s kim ne plasim pricat, zavrsila priznavanje diplome, dobila Urkunde, radim kao kvalifikovana med sestra, uklopila se s ekipom na poslu, manje vise su svi ok, naucila samostalno radit, dobila neogranicen radni ugovor, uz lijepo popratno pismo s pohvalama za moj rad, stize i povisica s januarskom platom, djeci je super, uklopili se u skolama odlicno, jezik savladali.
I naravno, sad dolazimo do problema.
Stan, stan!
Nema za lijeka.
Istekao mi ugovor za ovaj, nece da produze, prijete delozacijom, a ja stan NE MOGU da nadjem, trazim, trudim se, ne mogu da spavam od stresa.
PDL je rekao razgovarati s direktorom klinike da vidi sta se moze uciniti jer ova sto je zaduzena za stanove je 100% ludaca s kojom covjek ne moze razgovarati.
I povrh svega, iako je sve drugo sredjeno i nema prepreka ugovor za stan je nesto sto mi treba da bi muz predao za spajanje porodice u ambasadi. Kad cu ugovor imati ptice znaju.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- spacebound
- Urednik foruma

Ma kako da nadjem, k'o da ja to znam.HAVANA wrote: 17 Jan 2026, 09:33Koji grad?Nadji nekog naseg ili nekog ko je u tim semama,ko zna makelare itd Ala berlin,daj kafe 2,3 milje i nace se...Kad se u berlinu nadje nace se i tu.Doduse berlin je od 5 do 7000 kafe sto bi rekli...spacebound wrote: 17 Jan 2026, 08:34 Kako se nikad covjeku ne da dahnut dusom.
Lijepo sam savladala jezik, vise se nigdje i ni s kim ne plasim pricat, zavrsila priznavanje diplome, dobila Urkunde, radim kao kvalifikovana med sestra, uklopila se s ekipom na poslu, manje vise su svi ok, naucila samostalno radit, dobila neogranicen radni ugovor, uz lijepo popratno pismo s pohvalama za moj rad, stize i povisica s januarskom platom, djeci je super, uklopili se u skolama odlicno, jezik savladali.
Stan, stan!
Nema za lijeka.
Istekao mi ugovor za ovaj, nece da produze, prijete delozacijom, a ja stan NE MOGU da nadjem, trazim, trudim se, ne mogu da spavam od stresa.
PDL je rekao razgovarati s direktorom klinike da vidi sta se moze uciniti jer ova sto je zaduzena za stanove je 100% ludaca s kojom covjek ne moze razgovarati.
I povrh svega, iako je sve drugo sredjeno i nema prepreka ugovor za stan je nesto sto mi treba da bi muz predao za spajanje porodice u ambasadi. Kad cu ugovor imati ptice znaju.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2963 times
- Been thanked: 24555 times
Koji grad posalji pp. .Ja ti znam u minhenu i berlinu par ljudi za to.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 09:36Ma kako da nadjem, k'o da ja to znam.HAVANA wrote: 17 Jan 2026, 09:33
Koji grad?Nadji nekog naseg ili nekog ko je u tim semama,ko zna makelare itd Ala berlin,daj kafe 2,3 milje i nace se...Kad se u berlinu nadje nace se i tu.Doduse berlin je od 5 do 7000 kafe sto bi rekli...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- spacebound
- Urednik foruma

Ma ne krijem se ja ni od kog, Memmingen, pisala sam vecHAVANA wrote: 17 Jan 2026, 09:38Koji grad posalji pp. .Ja ti znam u minhenu i berlinu par ljudi za to.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26337 times
- Been thanked: 6911 times
spacebound wrote: 17 Jan 2026, 09:27Pise 80 €, al sam nasla i neke na internetu, pa vidjet cu, svakako cu sacekat sredinu sedmice prvo.pizarro wrote: 17 Jan 2026, 09:11
moze svako, samo sto savjetovanje naplate 20-30€.
Nemam, tek sam Haftpflichtversicherung uzela![]()
tu delozaciju nemoj cekati ni dana vise, ti nju moras odmah stopirati, a to moze samo advokat, koliko god da je para, pa onda vidi sta ce direktor odluciti...majkuliimjebem................da vam ja nesto kazem, svima koji dolazite u Njemacku i dobijete pravo boravka, radnu dozvolu itd.-neka vam ne bude zao, ali prvo sto bi trebali napraviti je, Rechtschutzversicherung sklopiti, Space, stvarno mi je zao zbog toga, sta ti se desava...kad sagledam situaciju, da sam na tvom mjestu, samo da nije kasno, odmah bih otisla do Mieterschutzbund, tu sjede i advokati, pa ako moras i clan postati, neka, kad vise ne budes htjela, mozes se i izclaniti, zelim ti puno uspjeha.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27041 times
- Been thanked: 27628 times
Zguglo sam.
Osiguranje za pravnu zastitu
Osiguranje od odgovornosti
Udruzenje za zastitu stanara
Ako se ko bude pitao sta znace ove gore preduge rijeci na njemackom
Osiguranje za pravnu zastitu
Osiguranje od odgovornosti
Udruzenje za zastitu stanara
Ako se ko bude pitao sta znace ove gore preduge rijeci na njemackom
dream of spring...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23321 times
- Been thanked: 21365 times
Ako se preko klinike ništa ne riješi vidi kakva je situacija sa stanovima/kućama u Hawangen što je 5 minuta od Memmingena autom. Tamo raja obično nađe nešto.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 08:34 Kako se nikad covjeku ne da dahnut dusom.
Stan, stan!
Nema za lijeka.
U Memmingenu su kirije otišle u tačku svakako. E sad druga stvar je koliko je to za vas i djecu komplikovano jer ima samo bus tu.
Što se tiče ovog rechtschutzversicherung to obavezno uzmite čim budete mogli. Bez toga advokat će vam uzeti 100 eura samo za jedan obični dopis, a gdje je tek zastupanje na sudu i ostalo.
Pretpostavljam da ti je to bilo Zeitbegrenzt iz priče, a oni imaju pravo da ne produže ugovor ako to ne žele. Tu slabo šta možeš uraditi nažalost, ali raspitaj se svakako.
- spacebound
- Urednik foruma

Hvala, vidjet cu od ponedjeljka sta se moze ucinitiVeca wrote: 17 Jan 2026, 12:08spacebound wrote: 17 Jan 2026, 09:27
Pise 80 €, al sam nasla i neke na internetu, pa vidjet cu, svakako cu sacekat sredinu sedmice prvo.
Nemam, tek sam Haftpflichtversicherung uzela![]()
tu delozaciju nemoj cekati ni dana vise, ti nju moras odmah stopirati, a to moze samo advokat, koliko god da je para, pa onda vidi sta ce direktor odluciti...majkuliimjebem................da vam ja nesto kazem, svima koji dolazite u Njemacku i dobijete pravo boravka, radnu dozvolu itd.-neka vam ne bude zao, ali prvo sto bi trebali napraviti je, Rechtschutzversicherung sklopiti, Space, stvarno mi je zao zbog toga, sta ti se desava...kad sagledam situaciju, da sam na tvom mjestu, samo da nije kasno, odmah bih otisla do Mieterschutzbund, tu sjede i advokati, pa ako moras i clan postati, neka, kad vise ne budes htjela, mozes se i izclaniti, zelim ti puno uspjeha.![]()
- spacebound
- Urednik foruma

Ma jok, dok sam bez auta van grada mi nije nikakvo rjesenje, ni zbog skola ni zbog posla. Ovdje nije bas toliko dobro povezan javni saobracaj, sta cu ja kad izadjem iz druge smjene, a zadnji bus ide u 19 sati.Masamune wrote: 17 Jan 2026, 12:42Ako se preko klinike ništa ne riješi vidi kakva je situacija sa stanovima/kućama u Hawangen što je 5 minuta od Memmingena autom. Tamo raja obično nađe nešto.spacebound wrote: 17 Jan 2026, 08:34 Kako se nikad covjeku ne da dahnut dusom.
Stan, stan!
Nema za lijeka.
U Memmingenu su kirije otišle u tačku svakako. E sad druga stvar je koliko je to za vas i djecu komplikovano jer ima samo bus tu.
Što se tiče ovog rechtschutzversicherung to obavezno uzmite čim budete mogli. Bez toga advokat će vam uzeti 100 eura samo za jedan obični dopis, a gdje je tek zastupanje na sudu i ostalo.
Pretpostavljam da ti je to bilo Zeitbegrenzt iz priče, a oni imaju pravo da ne produže ugovor ako to ne žele. Tu slabo šta možeš uraditi nažalost, ali raspitaj se svakako.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8456 times
- Been thanked: 20010 times
Mieterschutzbund
Rechtschutzversicherung
Haftpflichtversicherung
vebraucherzentrale
mietrechtsberatung
Rechtschutzversicherung
Haftpflichtversicherung
vebraucherzentrale
mietrechtsberatung
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- pizarro
- sportski urednik

jos kad spejsica nabavi auto pa joj treba dobra kraftfahrzeugversicherung 
- spacebound
- Urednik foruma

Kad naucis jezik skroz kul i logicne rijeciMaja wrote: 17 Jan 2026, 15:04 Mieterschutzbund
Rechtschutzversicherung
Haftpflichtversicherung
vebraucherzentrale
mietrechtsberatung
- spacebound
- Urednik foruma

Versicherunzi uzmu petinu plate dok sve poplacaspizarro wrote: 17 Jan 2026, 15:14 jos kad spejsica nabavi auto pa joj treba dobra kraftfahrzeugversicherung![]()