Misimović VS Sušić - ko je u pravu?
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7605 times
- Been thanked: 17852 times
- Status: Offline
Misimović VS Sušić - ko je u pravu?
Vjerovatno ste upoznati sa incidentom između ove dvojice, al da ponovimo
--------------------------------
Nakon utakmice sa Bjelorusima, poteza tokom proslavljanja gola i izjave koja je uzburkala strasti nakon pobjede, Zvjezdan Misimović nije komunicirao sa novinarima.
Nakon što je izišao iz svlačionice, navukao je kapuljaču na glavu, telefonirao i nekoliko minuta kasnije, zajedno sa Zlatanom Muslimovićem, u privatnom automobilu napustio je Zenicu. Javio se tek u srijedu poslijepodne, neposredno pred ulazak u avion za Moskvu.
Pomiješanih emocija, sretan zbog gola koji je postigao Bjelorusima i kojim je svojoj reprezentaciji obezbijedio doigravanje i razočaran zbog čudnog odnosa selektora Safeta Sušića tokom priprema za kvalifikacijski dvomeč sa Bjelorusima.
"Sretan sam zbog gola i pobjede, hvala navijačima koji su nas nosili do kraja utakmice", kazao je Misimović za "Slobodnu Bosnu". Upitan da prokomentariše izjavu koju je dao reporteru "BHT1" neposredno nakon utakmice: "Izgleda da nisam zaboravio skroz igrati fudbal. Posebno mi je drago jer su se drugi katastrofalno odnosili prema meni", Misimović nam je kazao, parafraziramo, kako je bio "isprovociran" dešavanjima na sastanku igrača sa stručnim štabom reprezentacije na početku priprema za utakmice sa Bjelorusima.
"Na prvom sastanku selektor Sušić mi je kazao kako je sramotno da u takvom fizičkom stanju dolazim na pripreme, te mi prigovorio što malo igram u klubu", kaže Misimović.
"Mislim da to nije bilo korektno od njega, mislim da to nije primjeren način komunikacije niti sa jednim igračem. Ne smatram sebe važnijim od bilo koga drugog, ali ako selektor tako misli, onda je to trebao da mi kaže na drugi način pred igračima, nasamo ili me nije trebao uopšte zvati ako misli da ne mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije".
Dodaje kako, zbog važnosti utakmica, nije htio reagovati na takav Sušićev stav iako je bio uvrijeđen zbog načina na koji se selektor ophodio prema njemu. Pojašnjava da je bio spreman prihvatiti da sjedi na klupi za rezervne igrače jer u ovom trenutku u timu postoji nekoliko fudbalera koji su u boljoj formi od njega, no da način na koji mu je Sušić to saopštio nije u skladu sa normama ponašanja trenera nacionalne selekcije. Da se ovaj incident tokom sastanka zaista desio, potvrdilo je nekoliko reprezentativaca koji se u cijeli slučaj nisu željeli miješati. Isto tako, dodali su kako su i neki od reprezentativaca sa podsmijehom, primitivno komentarisali ono što radi na treninzima reprezentacije tokom priprema.
Nakon što je svojim golom riješio utakmicu u Zenici, Misimović je gestikulirao prema klupi reprezentacije BiH, a televizijske su kamere zabilježile i psovku na engleskom jeziku. Na pitanje kome je gestikuluirao tokom proslavljanja gola, onima koji su sjedili na klupi ili igračima Bjelorusije, kratko je kazao: "Ne znam niti jednog igrača Bjelorusije".
Zaključio je da će, kako sada stvari stoje, teško odlučiti za dolazak na okupljanje za oktobarske utakmice protiv Luksemburga i Francuske, ali da se nada da je riječ samo o kratkotrajnom incidentu za koji bi najbolje bilo da se riješi u razgovoru u četiri oka sa selektorom Sušićem, jer obojica žele isto - uspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.
-----------------------------------------
šta mislite ko je ovdje u pravu.
s jedne strane razumijem Misimovića, svako bi bio uvrijeđen da je na njegovom mjestu jer ga je Sušić ipak ponizio, ali s druge strane i najveće svjetske zvijezde su imale probleme sa selektorima, pa su nastavile igrati za reprezentaciju. Misimoviću bi ipak repka trebala biti ispred ličnog prepucavanja sa Sušićem. Osim toga ono je bilo zaista nesportsko ponašanje. pred milionima gledaoca govoriti selektoru fuck you....
--------------------------------
Nakon utakmice sa Bjelorusima, poteza tokom proslavljanja gola i izjave koja je uzburkala strasti nakon pobjede, Zvjezdan Misimović nije komunicirao sa novinarima.
Nakon što je izišao iz svlačionice, navukao je kapuljaču na glavu, telefonirao i nekoliko minuta kasnije, zajedno sa Zlatanom Muslimovićem, u privatnom automobilu napustio je Zenicu. Javio se tek u srijedu poslijepodne, neposredno pred ulazak u avion za Moskvu.
Pomiješanih emocija, sretan zbog gola koji je postigao Bjelorusima i kojim je svojoj reprezentaciji obezbijedio doigravanje i razočaran zbog čudnog odnosa selektora Safeta Sušića tokom priprema za kvalifikacijski dvomeč sa Bjelorusima.
"Sretan sam zbog gola i pobjede, hvala navijačima koji su nas nosili do kraja utakmice", kazao je Misimović za "Slobodnu Bosnu". Upitan da prokomentariše izjavu koju je dao reporteru "BHT1" neposredno nakon utakmice: "Izgleda da nisam zaboravio skroz igrati fudbal. Posebno mi je drago jer su se drugi katastrofalno odnosili prema meni", Misimović nam je kazao, parafraziramo, kako je bio "isprovociran" dešavanjima na sastanku igrača sa stručnim štabom reprezentacije na početku priprema za utakmice sa Bjelorusima.
"Na prvom sastanku selektor Sušić mi je kazao kako je sramotno da u takvom fizičkom stanju dolazim na pripreme, te mi prigovorio što malo igram u klubu", kaže Misimović.
"Mislim da to nije bilo korektno od njega, mislim da to nije primjeren način komunikacije niti sa jednim igračem. Ne smatram sebe važnijim od bilo koga drugog, ali ako selektor tako misli, onda je to trebao da mi kaže na drugi način pred igračima, nasamo ili me nije trebao uopšte zvati ako misli da ne mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije".
Dodaje kako, zbog važnosti utakmica, nije htio reagovati na takav Sušićev stav iako je bio uvrijeđen zbog načina na koji se selektor ophodio prema njemu. Pojašnjava da je bio spreman prihvatiti da sjedi na klupi za rezervne igrače jer u ovom trenutku u timu postoji nekoliko fudbalera koji su u boljoj formi od njega, no da način na koji mu je Sušić to saopštio nije u skladu sa normama ponašanja trenera nacionalne selekcije. Da se ovaj incident tokom sastanka zaista desio, potvrdilo je nekoliko reprezentativaca koji se u cijeli slučaj nisu željeli miješati. Isto tako, dodali su kako su i neki od reprezentativaca sa podsmijehom, primitivno komentarisali ono što radi na treninzima reprezentacije tokom priprema.
Nakon što je svojim golom riješio utakmicu u Zenici, Misimović je gestikulirao prema klupi reprezentacije BiH, a televizijske su kamere zabilježile i psovku na engleskom jeziku. Na pitanje kome je gestikuluirao tokom proslavljanja gola, onima koji su sjedili na klupi ili igračima Bjelorusije, kratko je kazao: "Ne znam niti jednog igrača Bjelorusije".
Zaključio je da će, kako sada stvari stoje, teško odlučiti za dolazak na okupljanje za oktobarske utakmice protiv Luksemburga i Francuske, ali da se nada da je riječ samo o kratkotrajnom incidentu za koji bi najbolje bilo da se riješi u razgovoru u četiri oka sa selektorom Sušićem, jer obojica žele isto - uspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.
-----------------------------------------
šta mislite ko je ovdje u pravu.
s jedne strane razumijem Misimovića, svako bi bio uvrijeđen da je na njegovom mjestu jer ga je Sušić ipak ponizio, ali s druge strane i najveće svjetske zvijezde su imale probleme sa selektorima, pa su nastavile igrati za reprezentaciju. Misimoviću bi ipak repka trebala biti ispred ličnog prepucavanja sa Sušićem. Osim toga ono je bilo zaista nesportsko ponašanje. pred milionima gledaoca govoriti selektoru fuck you....
Re: Misimović VS Sušić - ko je u pravu?
mislim da je susic dovoljno iskusan da zna kako se postupa sa pojedinim igracima
misimovicevo fy je za svaku osudu.
to je mogao reci u svlacionici a ne pred javnoscu.
a takav odlazak iz zenice je dokaz kukavicluka, nije imao muda da se suoci sa susicem oci u oci
misimovicevo fy je za svaku osudu.
to je mogao reci u svlacionici a ne pred javnoscu.
a takav odlazak iz zenice je dokaz kukavicluka, nije imao muda da se suoci sa susicem oci u oci
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Maja
- Administrator
ja sam vidjela kad je misimović vikao fuck you ali mislila sam da govori nekom igraču iz bjelorusije,, nikad mi nije bilo ni na kraj pameti da govori sušiću
glasam za treću opciju jer, po meni, nijedan nije u pravu
glasam za treću opciju jer, po meni, nijedan nije u pravu
slazem se ali se takva vrsta problema ne rjesava u prisustvu javnosti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9313 times
- Been thanked: 11072 times
Glasam za prvu opciju da je Misimovic u pravu iz sljedecih razloga:
1. Susic je pustio da brani Asmir Begovic samo zato,sto je on zahtijevao to.
A taj isti Asmir Begovic,prosle sezone,izmisljao je razloge zbog kojih,ne moze
doci da brani za reprezentaciju. Sad kad mu je ugrozeno mjesto prvog golmana
u Stoke City-ju,sjetio se reprezentacije i izaslo mu se u susret.
2. Jer Susic,podlijeze pritiscima medija. U nasoj repki,igraju oni koje izaberu
novinari vecih TV kuca i dnevnog avaza.
3. Misimovic dugo igra za reprezentaciju i zasluzio je da mu se pomogne u ovom,
poteskom periodu.. Ostali smo bez dobrog igraca po svemu sudeci.
Za osudu je to sto je Susicu,rekao fy pred kamerama. Stvarno me razocarao.
Medjutim eto,i Susic,pravi bisere pocesto..
1. Susic je pustio da brani Asmir Begovic samo zato,sto je on zahtijevao to.
A taj isti Asmir Begovic,prosle sezone,izmisljao je razloge zbog kojih,ne moze
doci da brani za reprezentaciju. Sad kad mu je ugrozeno mjesto prvog golmana
u Stoke City-ju,sjetio se reprezentacije i izaslo mu se u susret.
2. Jer Susic,podlijeze pritiscima medija. U nasoj repki,igraju oni koje izaberu
novinari vecih TV kuca i dnevnog avaza.
3. Misimovic dugo igra za reprezentaciju i zasluzio je da mu se pomogne u ovom,
poteskom periodu.. Ostali smo bez dobrog igraca po svemu sudeci.
Za osudu je to sto je Susicu,rekao fy pred kamerama. Stvarno me razocarao.
Medjutim eto,i Susic,pravi bisere pocesto..
da ali daje i rezultate a to je ono sto nas interesuje.
njegovi potezi na zadnjoj utakmici su cist dokaz pravog fudbalskog stratega.
sto se tice medija logcno je da mora biti oprezan.
vrlo cesto su mediji smijenili veoma dobre i sposobne ljude,ne samo u sportu.
njegovi potezi na zadnjoj utakmici su cist dokaz pravog fudbalskog stratega.
sto se tice medija logcno je da mora biti oprezan.
vrlo cesto su mediji smijenili veoma dobre i sposobne ljude,ne samo u sportu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ja sam na zadnjoj utakmici,vidio samo nemoc u napadu..
Kao i nekoliko kikseva u odbrani..
Nisam zadovoljan time.. Moze i bolje..
Zapravo,morace inace nas nema nigdje na mapi...
Kao i nekoliko kikseva u odbrani..
Nisam zadovoljan time.. Moze i bolje..
Zapravo,morace inace nas nema nigdje na mapi...
cinjenica.
medjutim ,vec sam jednom rekao da se rezultati pamte a ne igra.
momci su pravi igraci ali ne igraju dovoljno zajedno.
da bi to mogli treba daleko vise para koje ,za sve imamo, osim za reprezentaciju
medjutim ,vec sam jednom rekao da se rezultati pamte a ne igra.
momci su pravi igraci ali ne igraju dovoljno zajedno.
da bi to mogli treba daleko vise para koje ,za sve imamo, osim za reprezentaciju
- Maja
- Administrator
sinoć sam pričala s dragim o ovom slučaju i on kaže kako se Misimović naljutio na Kodru i rekao da neće više igrati za reprezentaciju kad mu je Kodro uzeo kapitensku traku. Zatim kad je Ćiro postao selektor rekao je da neće igrati sve dok je on selek. Pa je imao problema u kljubu gdje je igrao sa trenerom.
Izgleda da je Miske jedan mali ufurani pijevac koji zna da će uvijek imati podršku navijača, jer navijačima je bitno samo da zabija golove.
Izgleda da je Miske jedan mali ufurani pijevac koji zna da će uvijek imati podršku navijača, jer navijačima je bitno samo da zabija golove.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ako je bio red da Misimovic,bude kapiten,onda je trebao i biti.
To za Ciru,ne znam povod..
Medjutim,nasa reprezentacija,izuzev par utakmica,za sve ove godine,
uglavnom igra katastrofalno. Odavno imamo tim,za plasman na velika
tekmicenja ali to se ne desi. Nece ni ovaj put. Susic ugadja novinarima
i oni ga sad podrzavaju na jedan sraman nacin. Dostojni su likvidacije.
Imamo sansu,da se u otvorenoj utakmici,u zadnjem kolu,izborimo za
prvo mjeso i direktan plasman. A novinari,samo pisu o drugom mjestu
i barazu.. Kao sto rece Ivica Osim,koji q imamo od baraza?
Naletimo opet na nekakav Portugal ili Svedsku i adio euro.
Novinarska pisanja su potcjenjivacka prema nasim igracima pa i prema
nasoj zemlji. Ko kaze da smo osudjeni na baraz?
Ako vec kazete da nam je tim kvalitetan,otkud to,da ne mozemo do
prve pozicije u grupi? Kao da je ta Francuska nesto.. Imaju Nasrija,
Riberija i Benzemu i to bi bilo sve,.. Imamo i mi Dzeku,Salihovica,Pjanica...
To za Ciru,ne znam povod..
Medjutim,nasa reprezentacija,izuzev par utakmica,za sve ove godine,
uglavnom igra katastrofalno. Odavno imamo tim,za plasman na velika
tekmicenja ali to se ne desi. Nece ni ovaj put. Susic ugadja novinarima
i oni ga sad podrzavaju na jedan sraman nacin. Dostojni su likvidacije.
Imamo sansu,da se u otvorenoj utakmici,u zadnjem kolu,izborimo za
prvo mjeso i direktan plasman. A novinari,samo pisu o drugom mjestu
i barazu.. Kao sto rece Ivica Osim,koji q imamo od baraza?
Naletimo opet na nekakav Portugal ili Svedsku i adio euro.
Novinarska pisanja su potcjenjivacka prema nasim igracima pa i prema
nasoj zemlji. Ko kaze da smo osudjeni na baraz?
Ako vec kazete da nam je tim kvalitetan,otkud to,da ne mozemo do
prve pozicije u grupi? Kao da je ta Francuska nesto.. Imaju Nasrija,
Riberija i Benzemu i to bi bilo sve,.. Imamo i mi Dzeku,Salihovica,Pjanica...
ali ne igraju dovoljno zajedno.
njihov kvalitet je neosporan ali je najvaznija timska igra
njihov kvalitet je neosporan ali je najvaznija timska igra
misimovic je zasluzio da vise igra za BiH.posto je doslo do smjene trenera.u raznim klubovima,miske nije dobio vremena da igra.samo mu je reprezetacija mogla pomoci.ali susic nije to znao da vidi.samo recite prije ovoga,gdje je susic bio selektor.i sta je postigo.