Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Jugonostalgičari

Post by Nole » 25 Feb 2016, 10:34

mehaning wrote:
Nole wrote: Milošević je Srbija, Milošević je svi Srbi??? Meho u svakom narodu ima i kukolja i dobrih ljudi.
Milošević je zahvaljujući onoj rečenici izrečenoj na Kosovu u trenutku kad je Kosovska policija pendrčila demonstrante: NAROD NIKO NE SME DA BIJE....ZAVEO DIKTATURU Srbija je bila pod diktaturom jedne porodice Slobe i Mire...pa malopre sam napisao da Slobi nije trebalo da se sudi u Hagu već u Beogradu i da se javno obesi na Terazijama!!!
[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

:kafa :123
Upravo to sranje ga je i dovelo na vlast. Zato je i sjebo Stanbolića i zaveo diktaturu. O ovome je suvišno govoriti .
Čisto da znaš, jedini mitinzi na kojima sam bio je rušenje Slobe, ni tamo ne bih išao jer nisam za kolektivnu svest. Al kad je Mira Marković izjavila da je Marko Milošević zaradio ogroman novac kao pomoćni radnik u kafiću tako što je nosio gajbe...e onda mi je prekipelo...pa pizda ti materina lažljiva dosta je bilo.
Već početkom 92. sam otišao iz Stbije i nisam bio aktivan nikada ni u jednoj političkoj stranci niti i jednoj dao podršku (glas) osim onog 2.000. za DOS.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 09:24

Mene ste dosta slušali i verujem da sam se mnogima popeo na ..... :plavi
Aj da čujemo strance malo, tj da pročitamo šta kažu neki pametni analitičari.

AMERIČKI POLITIKOLOG OTKRIVA: Vreme je da konačno saznate zašto je SFRJ morala da bude uništena!

Američki politikolog Fil Batler je za napisao kolumnu u kojoj tvrdi da su razaranje i raspad Jugoslavije bili deo šireg plana NATO saveza. Namera je bila da se oslabe geopolitički protivnici zapadnog bloka u regijama Trećeg sveta i da se progutaju zdrave ekonomije naroda ovih prostora.

Sažetak njegove analize je prenio i talijanski Globalist.

"Možete li zamisliti Evropu danas s Jugoslavijom kao ključnim igračem među narodima? Ja mogu. Jugoslavija je u stvari bila jedan od najvećih kulturnih i društvenih eksperimenata u istoriji. Osnovana na području sukoba nekadašnjeg Austro-ugarskog i Osmanskog carstva, Jugoslavija je sjedinila obe kulture na način koji nije viđen još od vremena Aleksandra Velikog, koji je nakon golemih osvajanja asimilirao narode. Eksperiment, ako ga mogu tako nazvati, trajao je nešto više od pola veka. Idealan iz razloga što su u jednoj državi živeli svi južnoslavenski narodi. Stvaranje Jugoslavije je djelomično bio i geostrateški potez Britanije i Francuske, kako bi se usporila ili blokirala Nemačka", piše Batler.

Prema njegovim rečima odredbe tzv. "Krfske deklaracije" su udarile temelje ustavnoj monarhiji koja se ni po čemu nije razlikovala od Engleske.

"Prava i pravo glasa, te poštivanje temeljnih principa Ilirskog pokreta su bili obećavajući aspekti rane Jugoslavije. Ali, tada je kralj Aleksandar ukinuo ustav i izbore, ali je zajednički život etničkih i kulturnih skupina je i dalje davao nadu za budućnost. Rat, političke spletke, unutrašnji i spoljni pritisci su u to vreme teško opterećivali ovu novu svetsku silu u nastajanju. Kao što je to bio slučaj u mnogim takvim eksperimentima, na kraju je autoritarna vlast postala nužna, možda i poželjna", tvrdi Batler.

On kaže da je nacionalni heroj Josip Broz Tito postao taj "diktator", ali je stekao svetsku slavu i čvrsto držao stvari pod kontrolom, a Jugoslavija je igrala veliku ulogu na svetskoj sceni.

"Međutim, kada je njegova moć oslabila, suprotne sile su našle svoje uporište. Nema naučnika ili političara koji o tome danas ne govori, ali Titova uloga u osnivanju Pokreta nesvrstanih nacionalnih država je velika i izuzetno značajna, pogotovo za ljude koji sada žive u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim bivših jugoslavenskim zemaljama. Ideali Pokreta nesvrstanih i njegovi temelji su udareni u Beogradu 1961. U stvaranju pokreta su učestvovali Tito, indijski premijer Džavaharlal Nehru, predsednik Indonezije Sukarno, egipatski predsednik, Gamal Abdel Naser i predsednik Gane, Kvame Nkrumah. U najkraćim crtama ideju Pokreta nesvrstanih objašnjava lider Kube, Fidel Kastro, u govoru u Havani 1979.

"Pokret nesvrstanih postoji kako bi čuvao nacionalnu nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i sigurnost nesvrstanih zemalja u njihovoj borbi protiv imperijalizma, kolonijalizma, neokolonijalizma, rasizma i svih oblika strane agresije, okupacije, dominacije, miješanja ili hegemonije, kao i protiv velikih sila i blokovske politike", rekao je tada Castro.

"Dakle, u suštini, Pokret nesvrstanih je težio samostalnom razvoju naroda između velikih sila s idejom koja negira Hladni rat. Naravno, velike sile koje su se bavile ideološkim ratovima i imale su svoje strategije, koje su uključivale apsorciju svake od tih siromašnih nezavisnih zemalja", kaže američki stručnjak.

Kao što vidimo danas, kaže Batler, strategija je bila izazvati bitke koje vode ka fragmentiranju, podeli i stvaranju nemoćnih zemalja i naroda širom sveta.

"Raspad Jugoslavije je najbolji primer, gde danas nijedna zemlja ne pokazuje naklonost prema Pokretu nesvrstanih. Umesto toga, EU i NATO su bili gravitaciona sila koja je privukla Sloveniju, Hrvatsku i ostale. Vidimo ostatke strategije Hladnog rata i u činjenici da su Belorusija i Azerbajdžan jedine dve preostale članice pokreta u Evropi, a Fidži se kao najnoviji član pridružio 2011. Međutim, 2012. je samit Pokret nesvrstanih video veću posećenost od bilo koje prethodne godine, što je možda i znak krize Zapada. Uz deklariranu svrhu "borbe za mir u svetu" i svojih temeljnih dogmi, pokret je ipak, barem teoretski, vredan posrednički okvir. Ali, dopustite mi da se vratim na slučaj Jugoslavije i kakva bi možda bila da postoji danas", kaže Batler.

Prema njegovim rečima gledajući s distance na raspad Jugoslavije, primetno je da se radi o uokvirivanju geostrategije Vašingtona koja se sprovodila svuda, pa i teškim metodama. Akcije Klintonove administracije su u to vrijeme bile tajna za javnost, jednako kao što su i danas.

"Čitajući Vašingtonov "think tank" propagandni Institut Brukings otkrivate ovo. U tekst "Odluka o intervenciji - Kako završiti rat u Bosni" iz 1998. godine autor Ivo H. Dalder počinje:

"Dok danas mnogi pišu rečito i strastveno da objasne neuspeh Vašingtona i Zapada da se zaustave etničko čišćenje, koncentracioni logori i masakri stotina hiljada civila, malo ko je to pitanje postavio u leto 1995. godine, kada su SAD napokon odlučile preuzeti vodeću ulogu u okončanju rata u Bosni."

Ali istina je, tvrdi Batler, puno jednostavnija od stvarnosti.

"Nikome ne treba think tank da otkrije zašto je predsednik Bil Klinton oklevao da posreduje u Bosni. Klinton je u stvari nastavljao politiku svoga prethodnika, Džordža Buša starijeg, kojoj je cilj bio da destabilizuje jugoslavenski socijalistički uspeh. Sada znamo da su kod nas tajno obučeni pobunjenici odigrali ključnu ulogu u fragmentiranju regije preko organizacije poznate kao Atlantska brigada, koja se borila u ratu na Kosovu na strani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), a brojala je oko 400 naoružanih boraca, kao što piše "Christian Science Monitor" 1999.
Ovaj izveštaj otkriva da su SAD pod lažnim izgovorom vodile posrednički rat u bivšoj Jugoslaviji (proxy war).
Što se tiče Bila Klintona i njegove nevoljnosti da se upliće u regiju nekad poznatu kao Jugoslavija, to je prljava istorija genocida i beskrajnih laži", navodi Batler.

On napominje da priča koju je pronašao je priča o Francuzu koji je trenirao Atlantsku brigadu, što u svemu podseća kasnije na Ukrajinu, Libiju i Siriju.

"Vidite "obrasce" koje nas vode do istine i više nego dovoljno. Stravična stratišta legitimne države Jugoslavije su služila za ulaganje u podelu preostalih komada zemlje, uz pomoć američkih predsednika, britanskih gospodara i nemačkih industrijalaca. Atlantska brigada je delovala u raznim posredničkim ratovima na Balkanu, a važni pripadnici su joj bili smrtonosne uboice iz inostranstva. Američki funckioneri u vrhu su ih dobro poznavali i upravljajući njima su vukli konce na Kosovu i širom Balkana. Jugoslavija je postala prototip, primer za delovanje u Avganistanu i Iraku, Arapskom proleću. Imena Medlin Olbrajt, Havijera Solane, generala Veslija Klarka i drugih se i dalje spominju. U bivšoj Jugoslaviji su prijatelji ključnih igrača u vladama doslovno planirali pretvoriti narode i zemlje u kreditore i investicioni "eldorado"", kaže Batler.

Priča o tom genocidu u ime demokratije je prestrašna, kaže američki stručnjak.

"Većina naroda ovih prostora je vraćena 200 godina unazad u neku vrstu srednjovekovnog postojanja bez nade. Jedini tračak nade za većinu bivših "Jugoslavena" je, sasvim prirodno, EU i NATO savez. Dok ovo pišem američki, britanski i nemački planeri već uređuju Siriju. Poznata Rand Korporacija izrađuje plan podele suverene države. Za one koji nisu svesni, Rand Korporacija je "Veliki brat" svih hegemonijskih think tankova", kaže Batler i postavlja ključno pitanje - Ko je je zašto uništio Jugoslaviju?

"Sigurno je bilo zločina i genocida s obe strane u sukobima, od Kosova do ostalih ratova na Balkanu. Ali to nije poanta zbog čega sam se fokusirao na ovu katastrofu. Pre svega, nijedan narod bivše Jugoslavije danas nema pravo glasa. Drugo, podela među tim narodima je dovela do smrti ili preseljenja miliona ljudi. Ali moja "fantazija"o Jugoslaviji bi možda mogla biti iznenađenje. Dopustite mi da zaključim. Jugoslavija je izgrađena na ideji da u njoj Južni Sloveni neće ostati slabi i podeljeni narodi. Ujedinjeni u Jugoslaviju ne bi bili lak plen imperijalnim namerama, kao što vidimo da se događa danas", ističe Batler.

On kaže da je činjenica da je nakon Drugog svetskog rata socijalistička Jugoslavija postala neka vrsta evropske priče o uspehu.

"Između 1960. i 1980. zemlja je imala jednu od najvažnijih stope ekonomskog rasta u svetu, pristojan životni standard, besplatno zdravstvo i obrazovanje, garantovamno pravo na posao, jednomesečni plaćeni godišnji odmor, stopu pismenosti od preko 90 odsto, a očekivani životni vek od 72 godine. Koliko ja znam, ni jedna od država Balkana danas ne može sanjati ni pola ovog prosperiteta. Bio je to napredak koji je među zapadnim silama izazvao želju da unište Jugoslaviju. Multietničko stanovništvo zemlje je imalo povoljan javni prevoz, stanovanje i komunalije. Neprofitna ekonomija je uglavnom bilo u državnom vlasništvu, što nije baš najbolji primer zapadne demokratske ljubavi. U to vreme su od resursa daleko bili Nemačka, Francuska ili Velika Britanija, a bankari Londona i Luksemburga nisu mogli izvlačiti milijarde iz socijalističkog sistema", kaže Batler.

On tvrdi da je Jugoslavija morala umreti, a Regan, Buš stariji i mlađi i Klinton su pomogli da se to dogodi.

"Nagrađivani autor, politolog i gostujući saradnik u Institutu političkih studija u Vašingtonu, Majkl Parenti, često je govorio o katastrofi u Jugoslaviji. Prema Parentiu, američki cilj je bio pretvoriti jugoslavenske narode u regiju Trećeg sveta, a to se moglo ostvariti podelom zemlje koja će onda otvoriti svoje ekonomije korporativnoj eliti i zapadnim bankarima. Po raspadu Jugoslavije novonastale zemlje su trebale da budu:

1. Nesposobne da slede nezavisan kurs ličnog razvoja.

2. Razbijenih ekonomija i prirodnih resursa u potpunosti dostupnih za multinacionalne korporacijske eksploatacije, uključujući i ogromna mineralna bogatstva na Kosovu.

3. Osiromašenog, ali pismenog i osposobljenog stanovništva koje će biti prisiljeno raditi za minimalne nadnice, koje će predstavljati jeftin radni bazen s kojim će se lakše sniziti plate u Zapadnoj Evropi i drugde.

4. Demontiranih industrija automobila, nafte, teških mašina, rudarstva i petrohemije, te raznih drugih industrija koje nisu smele biti konkurencija postojećim zapadnim proizvođačima.

Zvuči li vam ova strategija poznato? Setite se plana Rand Korporacije za Siriju. Jesu li Ukrajina, Danbas i Krim razumeli ovo pre Evro Majdana? Koji je na kraju plan za Rusiju?

Batler kaže da iako ovo zvuči preteće, to je jednostavno svet u kojem živimo danas.

(Altermainstreaminfo/EPK)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10135 times
Been thanked: 11999 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 26 Feb 2016, 10:16

Ova "Stručna analiza", više je za temu Velika Srbija, nego za ovu temu. To je ono o čemu mi govorimo, a ja ću sad pokušati da ovo definiram. Od samog početka, od famoznog memoranduma SANU, srpski politički vrh vješto manipulira srpskim narodom i u glavi mu poistovjećuje dva pojma, srpstvo i jugoslovenstvo.

I pored bezbrojnih primjera uticaja srpskog vrha na razbijanje Jugoslavije, vješto su se podmetali "dokazi" da to rade nekakvi Hrvati, nekakvi Bošnjaci, Albanci itd.., pa se tu upetljaju inostrani faktori, a Srbi naravno, nemaju ništa sa raspadom Jugoslavije. Cijeli je narod već drilovan do kraja, pa tako da nema ni potrebe da se aktuelno rukovodstvo trudi oko toga. Sad je na sceni samodrilovanje preko medija i ovo je krajnje zabrinjavajuće. ovo u svjetskoj historiji nije zabilježeno, da se narod driluje sam od sebe.

Nije Nole loš čovjek ali on eto vjeruje u to i u stanju je i da umre za to.

Uzmimo na primjer ovu vanserijsku glupost autora teksta:
Klinton je u stvari nastavljao politiku svoga prethodnika, Džordža Buša starijeg, kojoj je cilj bio da destabilizuje jugoslavenski socijalistički uspeh.
Mišljenja sam da autor ne zna ni kad je Klinton uopće bio predsjednik USA.
Klinton uopše nije morao da se trudi oko "destabilizacije" jugoslovenskog socijalističkog """uspeha""", pošto je u trenutku njegovog dolaska na vlast rat bjesnio na ovim prostorima i stvar je bila gotovoa u vezi raspada savezne države, a taj socijalistički uspjeh ionako nikad nije ni postojao.

U zadnje vrjeme mislim da NATO nije smio ostaviti posao nedovršen. Trebao je ući u Srbiju i denacificirati je, jer istina tamo neće ugledati svjetlo dana u skorije vrijeme. Ovo zaista ne govorim, jer ja imam lične emocije prema tom narodu, ovakve ili onakve, nego isključivo praktično razmišljajući oko toga šta da se učini, da bi se napokon prestalo s ovim fašističkim klišeom izmišljanja neprijatelja i zametanja kavge.

I Hitler je tvrdio da su ga Poljaci napali, a da mu je Francuska zbog toga nametnula nepravedni rat, zar ne?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 10:56

Krokodil Behko wrote:Ova "Stručna analiza", više je za temu Velika Srbija, nego za ovu temu. To je ono o čemu mi govorimo, a ja ću sad pokušati da ovo definiram. Od samog početka, od famoznog memoranduma SANU, srpski politički vrh vješto manipulira srpskim narodom i u glavi mu poistovjećuje dva pojma, srpstvo i jugoslovenstvo.

I pored bezbrojnih primjera uticaja srpskog vrha na razbijanje Jugoslavije, vješto su se podmetali "dokazi" da to rade nekakvi Hrvati, nekakvi Bošnjaci, Albanci itd.., pa se tu upetljaju inostrani faktori, a Srbi naravno, nemaju ništa sa raspadom Jugoslavije. Cijeli je narod već drilovan do kraja, pa tako da nema ni potrebe da se aktuelno rukovodstvo trudi oko toga. Sad je na sceni samodrilovanje preko medija i ovo je krajnje zabrinjavajuće. ovo u svjetskoj historiji nije zabilježeno, da se narod driluje sam od sebe.

Klinton je u stvari nastavljao politiku svoga prethodnika, Džordža Buša starijeg, kojoj je cilj bio da destabilizuje jugoslavenski socijalistički uspeh.
Klinton uopše nije morao da se trudi oko "destabilizacije" jugoslovenskog socijalističkog """uspeha""", pošto je u trenutku njegovog dolaska na vlast rat bjesnio na ovim prostorima i stvar je bila gotovoa u vezi raspada savezne države, a taj socijalistički uspjeh ionako nikad nije ni postojao.

U zadnje vrjeme mislim da NATO nije smio ostaviti posao nedovršen. Trebao je ući u Srbiju i denacificirati je, jer istina tamo neće ugledati svjetlo dana u skorije vrijeme. Ovo zaista ne govorim, jer ja imam lične emocije prema tom narodu, ovakve ili onakve, nego isključivo praktično razmišljajući oko toga šta da se učini, da bi se napokon prestalo s ovim fašističkim klišeom izmišljanja neprijatelja i zametanja kavge.

I Hitler je tvrdio da su ga Poljaci napali, a da mu je Francuska zbog toga nametnula nepravedni rat, zar ne?
Gde si ti pročitao da je Klinton razbio Jugoslaviju???? Ovo si citierao:
Čovek ti napiše da je NASTAVIO politiku razbijanja Jugoslavije!!!
Gde si pročitao da neko brani rukovodstvo Srbije. Normalno da je Milošević jedan od najvećih ako ne i najveći krvac za razbijanje Jugoslavije!!!
Ovde se piše o razlozima raspada bivše nam države koju je ovaj politikolog opisao kao prosperitetnu i stabilnu u vreme Tita. Moje lično mišljenje i danas je da je Jugoslavioja bolje rešenje od ovih današnjih sranja od državica.

Milošević...Kao mlad bio bankar u Americi, vraća se u Beograd i vrlo brzo staje na čelo SK Beograda. Sećam se da je moj pokojni stric, koji je u to vreme bio glavni inženjer vodovoda Beograd, za Slobu govorio da je preterano nadmen i da mu se uopšte ne sviđa. Na Kosovo odlazi mislim baš sa tom funkcijom u SKBG i izjavljuje onu čuvenu "Narod niko ne sme da bije" To mu donosi vrtoglavom brzinom popularnost i momentalno kreće u rušenje svih koji su mu bili na putu do apsolutne vlasti i moći. Jogurt revolucija i mitinzi istine te dogodio se narod su u njegovoj organizaciji pravljeni kako bi on preuzeo vlast. Stambolića sklanja sa mesta predsednika Srbije i on staje na čelo Srbije. Kakve je on savete dobijao u američkoj ambasadi od Zimermabna mi ne znamo. Sigurno da ga je neko tapšao po ramenu i govorio ti si car ti možeš sve samo napred, a u sebi mislio e jebaću ti kevu kad zakuvaš, onda si najebo baš od nas. Sloba je u mojim očima ispao ekstremno glup čovek. naivan ko francuska sobarica. Nije u startu shvatio šta se sprema Jugoslaviji. Da sam to ja uradio pa da kažete slepčina i glupak...on je ipak bio na vodećoj funkciji imao savetnike i na kraju bavio se politikom. Politika bez diplomatije ne ide.
Za Aliju isto mislim kad nije potpisao Kutioljerov plan. Prvo ga je potpisao, a onda ga neko tapšao po ramenu i savetovao: koji će ti qrac taj plan ti imaš najveću podršku u BIH sjebaćemo Radovana, napadni JNA isteraj je iz Bosne i mirna Bačka. Bićeš car u BIH...e qrac je bio car...i on je francuska sobarica...
Radovan je psihijator, a gde ste videli normalnog psihijatora kad ceo radni vek provede sa ludacima. sa kim si takav si.
O Franji nek pišu Hrvati i za njega mislim da je glupak i zločinac kao ova trojica što sam, naveo. Al da vas podsetim nije u Nišu ubijen makedonski vojnik već u Splitu. Na pripremnoj utakmici za SP nisu na Marakani ili JNA navijali i to ceo stadion za Holandiju već na Maksimiru.
Neko je gospodo onh 6 BUDALETINA tapšao po ramenu davao im "podršku" a tajno planirao raspad Jugoslavije...

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 26 Feb 2016, 11:29

Nole wrote:
Krokodil Behko wrote:Ova "Stručna analiza", više je za temu Velika Srbija, nego za ovu temu. To je ono o čemu mi govorimo, a ja ću sad pokušati da ovo definiram. Od samog početka, od famoznog memoranduma SANU, srpski politički vrh vješto manipulira srpskim narodom i u glavi mu poistovjećuje dva pojma, srpstvo i jugoslovenstvo.

Gde si ti pročitao da je Klinton razbio Jugoslaviju???? Ovo si citierao:
Čovek ti napiše da je NASTAVIO politiku razbijanja Jugoslavije!!!
Gde si pročitao da neko brani rukovodstvo Srbije. Normalno da je Milošević jedan od najvećih ako ne i najveći krvac za razbijanje Jugoslavije!!!
Ovde se piše o razlozima raspada bivše nam države koju je ovaj politikolog opisao kao prosperitetnu i stabilnu u vreme Tita. Moje lično mišljenje i danas je da je Jugoslavioja bolje rešenje od ovih današnjih sranja od državica.

Milošević...Kao mlad bio bankar u Americi, vraća se u Beograd i vrlo brzo staje na čelo SK Beograda.
Sećam se da je moj pokojni stric, koji je u to vreme bio glavni inženjer vodovoda Beograd, za Slobu govorio da je preterano nadmen i da mu se uopšte ne sviđa. Na Kosovo odlazi mislim baš sa tom funkcijom u SKBG i izjavljuje onu čuvenu "Narod niko ne sme da bije" To mu donosi vrtoglavom brzinom popularnost i momentalno kreće u rušenje svih koji su mu bili na putu do apsolutne vlasti i moći. Jogurt revolucija i mitinzi istine te dogodio se narod su u njegovoj organizaciji pravljeni kako bi on preuzeo vlast. Stambolića sklanja sa mesta predsednika Srbije i on staje na čelo Srbije. Kakve je on savete dobijao u američkoj ambasadi od Zimermabna mi ne znamo. Sigurno da ga je neko tapšao po ramenu i govorio ti si car ti možeš sve samo napred, a u sebi mislio e jebaću ti kevu kad zakuvaš, onda si najebo baš od nas. Sloba je u mojim očima ispao ekstremno glup čovek. naivan ko francuska sobarica. Nije u startu shvatio šta se sprema Jugoslaviji. Da sam to ja uradio pa da kažete slepčina i glupak...on je ipak bio na vodećoj funkciji imao savetnike i na kraju bavio se politikom. Politika bez diplomatije ne ide.
Za Aliju isto mislim kad nije potpisao Kutioljerov plan. Prvo ga je potpisao, a onda ga neko tapšao po ramenu i savetovao: koji će ti qrac taj plan ti imaš najveću podršku u BIH sjebaćemo Radovana, napadni JNA isteraj je iz Bosne i mirna Bačka. Bićeš car u BIH...e qrac je bio car...i on je francuska sobarica...
Radovan je psihijator, a gde ste videli normalnog psihijatora kad ceo radni vek provede sa ludacima. sa kim si takav si.
O Franji nek pišu Hrvati i za njega mislim da je glupak i zločinac kao ova trojica što sam, naveo. Al da vas podsetim nije u Nišu ubijen makedonski vojnik već u Splitu. Na pripremnoj utakmici za SP nisu na Marakani ili JNA navijali i to ceo stadion za Holandiju već na Maksimiru.
Neko je gospodo onh 6 BUDALETINA tapšao po ramenu davao im "podršku" a tajno planirao raspad Jugoslavije...
Milošević je 80-tih posjećivao Ameriku u ime "Beogradske banke" i razvio prijateljstvo sa Davidom Rokfelerom,a u Beogradu je imao bliske kontakte sa američkim ambasadorom Eawrenceom Eagleburgerom koji se dobro razumio u finansije.
Godine 1983. "Beogradska banka" je finansirala projekt proizvodnje jugoslovenskog automobila "Jugo".Ambasador Eagleburger je izašao sa ponudom da se "jugo" prodaje u Americi.Za vrlo kratko vrijeme njih dvojica su postali ortaci.
U to vrijeme u američkoj ambasadi bilo je i drugo ime,vojni ataše,Brent Scowcroft. I jedan i drugi su bili u istom "Kissingerovom timu".
Tako su trgovci "juga" Kissinger i ekipa shvatili da je Milošević dobar ortak i da ima "sjajnu" budućnost i počeli ga nagovarati da se bavi politikom.
Kissinger i ekipa su ga u narednim godinama zdušno pomagali
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 16:38

Drugar sad mi vraćaš lagano sećanje ko je sve podržavao Slobu. Komesare do kraja osamdesetih politika me uopšte nije zanimala...lepo se živelo, moglo se zaraditi...interesovale su me devojke diskoteke i putovanja...kad sam počeo čitati više o politici rat je besneo...jbg....kamo sreće da većina mladih ljudi sa prostora Jugoslavije ni danas ne zna ko mu je predsednik a ko premijer.

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 26 Feb 2016, 16:45

Nole wrote:kamo sreće da većina mladih ljudi sa prostora Jugoslavije ni danas ne zna ko mu je predsednik a ko premijer.
nepoznavanje je politike, uz nezainteresiranost naroda, a posebice mladih, elementarna prednost politicara nad narodom s posljedicom manipulacije nad inferiornijom skupinom (u ovom slucaju narodom).
Danas sam tu, a sutra daleko..

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 26 Feb 2016, 17:40

Nole wrote:Drugar sad mi vraćaš lagano sećanje ko je sve podržavao Slobu. Komesare do kraja osamdesetih politika me uopšte nije zanimala...lepo se živelo, moglo se zaraditi...interesovale su me devojke diskoteke i putovanja...kad sam počeo čitati više o politici rat je besneo...jbg....kamo sreće da većina mladih ljudi sa prostora Jugoslavije ni danas ne zna ko mu je predsednik a ko premijer.
Glavni razlog nereagovanja Bušove administracije na srpske napade i zločine je bio tajni sporazum "Kissingerove ekipe" sa Beogradom.
Kissinger i njegova ekipa su odredili smjernice u borbi protiv islama,a svesrdno im je pomagala Engleska.
Milošević je bio strateški element za ravnotežu protiv "zelene opasnosti".
U takvim uslovima Milošević je propagandom,provokacijama i raznim intrigama u kratkom vremenskom razdoblju radikalizovao prvo krajiške ,a onda i bosanske Srbe i u velikoj mjeri stvorio vještački sukob.
Jugoslavija se odjednom počela pretvarati u Srboslaviju.Zbog toga se počeo javljati paralelni nacionalizam u pretežno katoličkim republikama Sloveniji i Hrvatskoj i one odlučuju da neće živjeti pod srpskom hegemonijom.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 26 Feb 2016, 18:33

Salahuddin wrote:
KOMESAR wrote:
Nole wrote:Drugar sad mi vraćaš lagano sećanje ko je sve podržavao Slobu. Komesare do kraja osamdesetih politika me uopšte nije zanimala...lepo se živelo, moglo se zaraditi...interesovale su me devojke diskoteke i putovanja...kad sam počeo čitati više o politici rat je besneo...jbg....kamo sreće da većina mladih ljudi sa prostora Jugoslavije ni danas ne zna ko mu je predsednik a ko premijer.
Glavni razlog nereagovanja Bušove administracije na srpske napade i zločine je bio tajni sporazum "Kissingerove ekipe" sa Beogradom.
Kissinger i njegova ekipa su odredili smjernice u borbi protiv islama,a svesrdno im je pomagala Engleska.
U takvim uslovima Milošević je propagandom,provokacijama i raznim intrigama u kratkom vremenskom razdoblju radikalizovao prvo krajiške ,a onda i bosanske Srbe i u velikoj mjeri stvorio vještački sukob.
Jugoslavija se odjednom počela pretvarati u Srboslaviju.Zbog toga se počeo javljati paralelni nacionalizam u pretežno katoličkim republikama Sloveniji i Hrvatskoj i one odlučuju da neće živjeti pod srpskom hegemonijom.
Ma Milosevic uopste nije bio toliki nacionalista. To me je tek sluzilo kao sredstvo da ostvari svoje privatne interese. Hocu reci, "srpstvo" je kod njega na vrh one stvari bilo. Morao se praviti da fura tu pricu jer je to rezultiralo njegovom apsolutnom vlascu u Srbiji, time i omogucenje svih svojih zelja iz djetinjstva. Onaj kliker iz Sabanove pjesme, tako nekako...
Milošević je bio jedno veliko ništa-tako je živio, tako je i umro.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3238 times

Post by Mutevelija » 26 Feb 2016, 18:40

Komunjareeeee.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 19:13

KOMESAR wrote:
Ili Sloba nije njih slušao po svakom pitanju ili su ga namestili ili postoje jači kerovi od njih koji jebu...četvrto ne postoji...veruj mi da posle Tita nisam imao pojma ko nam je bio predsednik države...jednostavno kad ti je sve potaman onda te to ni ne zanima...mnogo kasnije saam počeo čitati više o politici i lagano shvatati je ..još od Rize Pahvali Šaha i Mosadega sam krenuo da bi uopšte nešto kontao o svetskoj politici...po mojoj logici ništa slučajno se ne događa...čuj pobili se narodi....ako je velikim silama u interesu pobiće se, a ako nije neće. U suprotno me niko ubediti ne može....il sam pogrešnu literaturu čitao ili sam u pravu...evo vi mi recite...ja bih da polemišem sa vama o svemu na našim prostorima ali bez omalovažavanja i vređanja ako bili ko od nas ima pogrešan stav..na kraju krajeva niko od nas nije političar i svi smo pod uticajem neke propagande.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 19:16

KOMESAR wrote:
Salahuddin wrote:
KOMESAR wrote:
Ma Milosevic uopste nije bio toliki nacionalista. To me je tek sluzilo kao sredstvo da ostvari svoje privatne interese. Hocu reci, "srpstvo" je kod njega na vrh one stvari bilo. Morao se praviti da fura tu pricu jer je to rezultiralo njegovom apsolutnom vlascu u Srbiji, time i omogucenje svih svojih zelja iz djetinjstva. Onaj kliker iz Sabanove pjesme, tako nekako...
Milošević je bio jedno veliko ništa-tako je živio, tako je i umro.
Trebalo ga je na Terazijama obesiti...ali isto mislim i za Tuđmana i Izetbegovića...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 19:20

Salahuddin wrote:
KOMESAR wrote:
Gore dole sa ovim se slažem...čisto da znate poreklo mu je iz CG

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 26 Feb 2016, 19:24

:sok

nole --izlazi vishe iz te rupe jugonostalgicarske. :D.
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 19:28

SPINERKA wrote::sok

Džaba me teraš...više sam voleo Jugoslaviju no ovo sranje od Srbije što je imam danas...moš me sad ubiti al tako je...vidim i sam da dosta ljudi ovde ne vole Jugoslaviju ali ne možemo svi biti isti

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 26 Feb 2016, 19:33

Nole wrote:

Džaba me teraš...više sam voleo Jugoslaviju no ovo sranje od Srbije što je imam danas...moš me sad ubiti al tako je...vidim i sam da dosta ljudi ovde ne vole Jugoslaviju ali ne možemo svi biti isti
.Sto se mene tice -- i ja volim -Jugosalaviju.
Ne mora znaciti da je ne vole --imala je 'rupa' kao i svaka drzava. Ja ih nesto puno nisam vidjela , ali bila mlada .. mozda zbog toga , drugim ocima sve gledano.
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 19:40

SPINERKA wrote:
Nole wrote:

Ne mora znaciti da je ne vole --imala je 'rupa' kao i svaka drzava. Ja ih nesto puno nisam vidjela , ali bila mlada .. mozda zbog toga , drugim ocima sve gledano.
Spunerka....bili mladi imali lep život...kao momci i devojke smo razmišljali o provodu i o školi...druge stvari nas nisu zanimale...pa to je Amerika u malom bila...

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 26 Feb 2016, 19:47

Nole wrote:
SPINERKA wrote:
Nole wrote:

Spunerka....bili mladi imali lep život...kao momci i devojke smo razmišljali o provodu i o školi...druge stvari nas nisu zanimale...pa to je Amerika u malom bila...
Bezbeli,koristiš bijeli štap?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Feb 2016, 19:57

Komesare jesi li izludeo...kakav crni (beli) štap...u kondiciji sam...ok ne mogu piti sa mehaningom jer onaj može galone i galone popiti i ništa mu...al komunjaru mogu napiti :pusi :D.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 01 Mar 2016, 04:51

Image
Image

Post Reply

Return to “EX YU”