Krokodil Behko wrote:Ako je i to u Australiji, ništa čudno.
Čitam da je kod njih hronična nestašica Nutelle, jer je tamošnji pekari trpaju u sve i trpaju je puno, jako puno.
ovdje su pekare grozne, sve to kinezi drze i kod njih kad doze do hrane nemaju nikakog respekta pred njim
ali generalno australijanci nemaju pojma o hljeba, uopste neznaju sta znaci jest kukusni hljeb
od kad sam dosao ovdje(u 1994) uvjek sam se cudio kako moga da jedu onaj hljeb sto jedu, toliko je bez ukusan
ali u generalno oni nisu "bread eaters" generalno bjeze od "carbs" oni se vise na hranu sto ima puno proteina klone , u to se kunu
jedu PUNO mesa , crvenog mesa kao "steaks" australija je popularna za "barbecues (BBQ)" ali su u zadnjih 10 godina poceli da jedu rizu puno jel su kinezi otvorili svoje restorane u kod njih sve pada na rizu i proteine
jedo isto puno svinjetine ujutru (misli fried bacon) ali su poceli da i to ostavljaju od kad je "WHO(world health organisation) dala onaj spisak sa hranu sto je "carcinogenic(dobija rak od nje)" (mozete vidjeti listu ovdje
http://www.theguardian.com/society/2015 ... ancer-list) (
pa su poceli da budu "smart eaters" ali u isto vrijeme puno australijanca su postali "vegeterians" uopste nejedu meso
pa tako, ali vole svoje slatko
ovdje je dorucak (pored svinje) vrlo sladak kao "cereals" to svaki australijanac jede u jutru i njima je cudno kad vide da mi jedemo nesto kao grah ujutru ili nesto kao meso sto se normalno jede u noci ili rizu i tako