Julia-Klara wrote: 27 Jan 2021, 16:30 Otvaram novu temuVidjela sam nekih slicnih i vezanih za pucketanje zglobova, ali evo, da imamo jednu okvirnu, na kojoj mozemo pisati o svim problemima sa kostima i zglobovima.
Naime, u banju sam dosla da radim na lijecenju operisane noge (koljena), ali se ispostavilo da ta noga osim redovnog vjezbanja i ne treba puno paznje.
Problem je druga, "zdrava" noga.
Naime, na jednoj fizioterapijskoj seansi trazim od djecaka da stavi ruku na lijevo koljeno,i pocnem nogu savijati. Kako je dijete iskolacilo oci![]()
To koljeno vec godinama "skripi" Prije nekih 10ak godina sam se u tramvaju udarila na sjediste, tada je zaboljelo, ali nisam davala preveliku paznju tome. Skripanje je uvijek tu, bol ne, osim kad se vise napreze (kao posljednjih sedmica), i mazala sam kremama da bol prestane.
Ono sto sam primjetila sad je da mi je jako tesko ici NIZ stepenice, tada me boli to koljeno, a kada se penjem imam osjecaj da je nestabilno (nema boli).
E sad...Kod vjezbanja mi je djecak rekao i da mi je misic kroz cijelu butinu "iskrivljen", radili smo vjezbe, ali i da mi to lijevo koljeno malo ide u lijevu stranu.
Preporuka je da se po povratku javim ortopedu kako bih snimila i znala sta se desava ustvari sa tim koljenom.
Da li je neko imao slican problem? Ili problem sa meniskusom? Operacija?
Cisto da razmijenimo iskustva
PS - ove godine ne zelim ni jednu operaciju![]()
Da nemas giht?
Ja imam

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)