Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by Mirelam »

Ili jos bolje
Zivjeti 100 godina kao lav ,nego jedan dan kao ovca.
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS »

Šta god da Donald Trump uradi, svima je jasno, biće predsjednik Amerike. :D

Donnie se čitavo za vrijeme ove kampanje sprda sa svima na račun percepcije naroda o njemu, kao i na percepciju naroda o ekscentričnim ultrabogatašima uopšte. To je kao ono vidi crnje, a crnjo iskoči i počne kroz svoj račun da zeza druge. :oo

I dok drugi kandidati moraju da se podvlače pod ..... raznim kategorijama da bi dobili glasove stanovništva, on je prvi koji ne mora da bude politički korektan jer zna unaprijed da će biti predsjednik no matter what što mu daje prostora i vremena da tokom svoje kampanje zabavlja narod.

Čak mu ni Hilari, koja kaže da je preživjela snajpersku vatru ( :oo ) u Bosni, nije konkurencija jer narod više voli iskrenog zezatorskog galamdžijskog šoumena koji je uz to i čovjek koji može da "gurne" Ameriku u pravcu nekadašnjeg ekonomskog razvoja, negoli lažova i ženu razvratnog predsjednika. Jedna stvar je u startu je sigurna, a to su glasovi američkih Srba tj. kome neće otići. :)

Da sam ja Amerikanac znao bih još danas za koga bih glasao.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Vladimir RUS wrote:Šta god da Donald Trump uradi, svima je jasno, biće predsjednik Amerike. :D

Donnie se čitavo za vrijeme ove kampanje sprda sa svima na račun percepcije naroda o njemu, kao i na percepciju naroda o ekscentričnim ultrabogatašima uopšte. To je kao ono vidi crnje, a crnjo iskoči i počne kroz svoj račun da zeza druge. :oo

I dok drugi kandidati moraju da se podvlače pod ..... raznim kategorijama da bi dobili glasove stanovništva, on je prvi koji ne mora da bude politički korektan jer zna unaprijed da će biti predsjednik no matter what što mu daje prostora i vremena da tokom svoje kampanje zabavlja narod.

Čak mu ni Hilari, koja kaže da je preživjela snajpersku vatru ( :oo ) u Bosni, nije konkurencija jer narod više voli iskrenog zezatorskog galamdžijskog šoumena koji je uz to i čovjek koji može da "gurne" Ameriku u pravcu nekadašnjeg ekonomskog razvoja, negoli lažova i ženu razvratnog predsjednika. Jedna stvar je u startu je sigurna, a to su glasovi američkih Srba tj. kome neće otići. :)

Čovek koji će prekinuti hladni rat....ne no će ona kučka, koja mora da pušiti svima koji je finansiraju, to uraditi....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9493 times
Been thanked: 11235 times

Post by Krokodil Behko »

Baš maloprije pročitah, svi tehnološki giganti su protiv Trumpa. Znači ništa.
Kad Apple, google, facebook and other dignu larmu, sigurno neće proći.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Vladimir RUS wrote:Šta god da Donald Trump uradi, svima je jasno, biće predsjednik Amerike. :D

-Da , upravo je takva atmosfera.
Hilary ima veliki problem sa --benghazi attack---lagala je -a to ameri ne oprastaju pogotovo kad neko njihov pogine.

I ja mislim --bude li Hilary -Donald-pobijedice .... Donald.

Bez obzira sto je meni Obama bio naj predsjednik, Republikanski AMERI GA NISU SAZVAKALI. Nevjerujem da demokrati imaju sansu, bez obzira sto zbilja HILARY ima podrsku korporacija.
Image
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Trump danas dobio Michigan i Mississippi. Sljedeća sedmica je odlučna - Ohio, Illinois i Florida.

Bilo kako bilo, neovisno od ishoda Republikanske izborne utrke, neke druge stvari su ovde važne. Moguće je da Trump ne bude nominovan od Republikanske Stranke cak i ako pobjedi. U tom slučaju, on će opet da izadje na izbore kao nezavisni kandidat. Podijeliće se glasovi desnice, i Hillary dobija značajnu prednost.

Meni se čini da Demokrati upravo idu na tu opciju. U državama gdje je otvoreno glasanje, Trump pobjeđuje lako - vjerovatno pristalice Demokrata glasaju za njega. Demokrati žele da stave Republikansku Stranku u položaj u kojem će morati da izaberu izmedju pobjednika Trumpa i, najvjerovatnije, Cruza.

Ako se desi da Republikanci nominuju Trumpa, stranka će biti u velikoj krizi. Ako Trump postane predsjednik, dobar dio Republikanaca u Kongresu ga neće podržavati.

Kriza Republikanske Stranke lako može dovesti do cijepanja partije na dva dijela. Jedan dio bi bio malo ludji od drugog. :ooo

U svakom slučaju, mada to možda izgleda drugačije, predsjednik bez podrške većine Kongresa je dosta limitiran. Nisam baš siguran da osoba kao Trump može to da trpi. On je navikao da prosiruje svoju izvrsnu moc svim raspolozivim sredstvima. To može da bude malo ozbiljnije prirode, čak i po čitav svijet.

Što se tiče Demokrata, i kod njih se zakomplikovala situacija. Sanders danas dobio Michigan. Hillary je i dalje favorit.
. . . . . . . . .
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Naprijed Ameri, za Trampa do posljednjeg glasa. :ok
Pokazite da Bosanci nisu jedini idiotu na ovom svijetu. :ooo
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Od 1913. i sastanka na Jekyll Islandu sasvim je svejedno ko će pobijediti u trci za marionetu. :ooo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:D. Image

:rol Image :123
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol On ozbiljan.

Image
Image
drbrk
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 3 times

Post by drbrk »

Bla wrote:Od 1913. i sastanka na Jekyll Islandu sasvim je svejedno ko će pobijediti u trci za marionetu. :ooo
Sta se to desilo tada i tamo?
http://montaznakuca.blogspot.com
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Pardon, lapsus, 1910. je sastanak bio.
1913. su ostvarili ono što su 1910. dogovorili. Tema, kako ovladati planetom i živjeti na račun homo sapiensa, dok se boje ne rastope. :D.
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Bla wrote:Pardon, lapsus, 1910. je sastanak bio.
1913. su ostvarili ono što su 1910. dogovorili. Tema, kako ovladati planetom i živjeti na račun homo sapiensa, dok se boje ne rastope. :D.
Misliš na onu grupu- 62 osobe drže preko 50% svog bogastva na svijetu?
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Nisam ih brojao, al' mislio sam na 5-6 bankara. Vjerovatno su se u međuvremenu razmnožili. Imali su 100 godina na raspolaganju. :ooo
drbrk
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 3 times

Post by drbrk »

hijerahija je u prirodi covecansta. Jos u doba pecinskih ljudi jedan je bio glavni u plemenu, nastavilo se korz robovlasnistvo, feudalizam, u kapitalizamu je najvise para pa su ekstremi mozda najizrazitiji. steta sto je propao komunizam (ili je mozda odlozen)
http://montaznakuca.blogspot.com
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:(

-ovo ne ide na dobro. NE pamtim ovakve situacije na predizbornim .

[ytube][/ytube]

Trump - je van kontrole.
Image
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1470 times
Been thanked: 1383 times

Post by Tokmak »

nisam pogledao ovaj gore video,ali sam jučer vidio neke snimke na tv...
navodno su nezadovoljnici Trumpom upali na njegov predizborni skup nastojivši ga spriječiti u izlaganju... :lud
kao on se njima ne sviđa,oni ne žele njega za predsjednika SAD-a i hajmo sad mitingašiti,ometati čovjeka u govoru...

gdje je sad taj famozni peti(?) amandman kojim se ponosi Jamerika o slobodi govora,pravu na kandidaturu svakoga... :cudi

kad tako nešto vidim,da tzv. liberali se bore protiv nekoga,.automatski prijeđem na njegovu ili njenu stranu,zadobije moje simpatije...
i da imam american citizenship apsolutno bih glasovao za Trumpa... :pusi

Vote for Donald!!! :ooo
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija »

Ja mogu predvidit šta će biti ako Trump bude izazvan.
Očekujte spaljene američke ambasade po Bliskom Istoku.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9493 times
Been thanked: 11235 times

Post by Krokodil Behko »

Krokodil Behko wrote:Baš maloprije pročitah, svi tehnološki giganti su protiv Trumpa. Znači ništa.
Kad Apple, google, facebook and other dignu larmu, sigurno neće proći.

I eto, odmah se sve preokrenulo, na Trampovu štetu.

http://depo.ba/clanak/144723/tramp-tesk ... a-i-rubija
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

...[ytube][/ytube] --tu je u pravu..ipak Hilary je ok --stari prijatelji
Image
Post Reply

Return to “Svijet”