Doručak
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1621 times
- Been thanked: 3028 times
Re: Doručak
Nem kuveta.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1447 times
- Been thanked: 1376 times
ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...
i uvijek završim sa pitom u ustima...

Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
-zavisi sta radis u zivotu. Ne mora biti obilan i sa puno kalorija.zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...

Dve kafe gorke....tek kasnije nešto bacim u kljun...osim kad sam kod majke...tamo moram ujutru jesti ili će mi gunđati ceo danSPINERKA wrote:-zavisi sta radis u zivotu. Ne mora biti obilan i sa puno kalorija.zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...
Nole wrote:Dve kafe gorke....tek kasnije nešto bacim u kljun...osim kad sam kod majke...tamo moram ujutru jesti ili će mi gunđati ceo danSPINERKA wrote:-zavisi sta radis u zivotu. Ne mora biti obilan i sa puno kalorija.zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...

Sta si ti u zivotu skrivio--tebi sve zene gundjaju.Kako samo dodje do njih.

- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 448 times
Malo se salim na onu tvoju "pravi dorucak".Maja wrote:WTF?Jonas wrote:Kako mozes jesti ovako jaku hranu za dorucak?Maja wrote:Saka kuka, pola sake kozjeg sira i jedno jaje. Domaci polubijeli frisak hljeb.
Pravi dorucak
Ljudi jedu bureke, ćevape, jučešnji grah za doručak a tebi ovo moje jako
Savršen balans ugljikohidrata, proteina i vlakana
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Jonas , jesi li ti vegan?Jonas wrote:A prijedlog za rucak?zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...
- Jonas
- Aktivni forumaš
Oko 90 %. Izbacio sam meso i sve mlijecne proizvode iz jelovnika i sl. (nezdravu hranu), ali ponekad/vrlo rijetko jedem meso [danas za rucak svjeza riba bakalar/kabeljau], ali to nije vrijedno spomena. Uopce ne jedem svinjsko meso, ne iz religioznih uvjerenja. Bez obzira na vegansku kuhinju, tezim za pravilnom i zdravom ishranom.Mirelam wrote:Jonas , jesi li ti vegan?Jonas wrote:A prijedlog za rucak?zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...
Ti si ko moja ćerka i počinjem da se svađam sa njom.Jonas wrote:Oko 90 %. Izbacio sam meso i sve mlijecne proizvode iz jelovnika i sl. (nezdravu hranu), ali ponekad/vrlo rijetko jedem meso [danas za rucak svjeza riba bakalar/kabeljau], ali to nije vrijedno spomena. Uopce ne jedem svinjsko meso, ne iz religioznih uvjerenja. Bez obzira na vegansku kuhinju, tezim za pravilnom i zdravom ishranom.Mirelam wrote:Jonas , jesi li ti vegan?Jonas wrote:A prijedlog za rucak?zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...
- Mirelam
- Forum [Bot]
Prije ihahaj godina sam imao jednog doktora, i on i njegova ekipa su mi prepisali jednu vegansku dijetu. Drzao sam se nje skoro 4 godine. Nista mlijecni proizvodi , meso, isto tako vrlo rijetko, skoro nikada. Riba ni pod razno.Grah, leca , riza , tjestenina bez jaja, i sl. U tom periodu sam smrsao 20 kg ali ne mogu reci da sam se osjecao dobro i zdravo.Jonas wrote:Oko 90 %. Izbacio sam meso i sve mlijecne proizvode iz jelovnika i sl. (nezdravu hranu), ali ponekad/vrlo rijetko jedem meso [danas za rucak svjeza riba bakalar/kabeljau], ali to nije vrijedno spomena. Uopce ne jedem svinjsko meso, ne iz religioznih uvjerenja. Bez obzira na vegansku kuhinju, tezim za pravilnom i zdravom ishranom.Mirelam wrote:Jonas , jesi li ti vegan?Jonas wrote:A prijedlog za rucak?zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...
Istina, Doktor i dio ekipe su trenutno u Hagu na verifikaciji diplome i nesavjesnog lijecenja.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9413 times
- Been thanked: 11171 times
- Status: Online
Kako si nadoknađivao B12?Mirelam wrote: Prije ihahaj godina sam imao jednog doktora, i on i njegova ekipa su mi prepisali jednu vegansku dijetu. Drzao sam se nje skoro 4 godine. Nista mlijecni proizvodi , meso, isto tako vrlo rijetko, skoro nikada. Riba ni pod razno.Grah, leca , riza , tjestenina bez jaja, i sl. U tom periodu sam smrsao 20 kg ali ne mogu reci da sam se osjecao dobro i zdravo.
Istina, Doktor i dio ekipe su trenutno u Hagu na verifikaciji diplome i nesavjesnog lijecenja.
Možda se iz tog razloga i nisi dobro osjećao.
- Mirelam
- Forum [Bot]
Sa AK 74Krokodil Behko wrote:Kako si nadoknađivao B12?Mirelam wrote: Prije ihahaj godina sam imao jednog doktora, i on i njegova ekipa su mi prepisali jednu vegansku dijetu. Drzao sam se nje skoro 4 godine. Nista mlijecni proizvodi , meso, isto tako vrlo rijetko, skoro nikada. Riba ni pod razno.Grah, leca , riza , tjestenina bez jaja, i sl. U tom periodu sam smrsao 20 kg ali ne mogu reci da sam se osjecao dobro i zdravo.
Možda se iz tog razloga i nisi dobro osjećao.

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
I ja ovako,ako normalno poranim. Popijem kafu i uzmem dva-tri keksa elVita,ili onaj breakfast keks i mirna do podne. Moze i ovaj kroasan,ako ga posluzuju.Čupava wrote:Moj jutrošnji doručak ..
Ako ustajem u 5,samo dupli espresso.
Vikendom,ako smo kuci,"normalno" doruckujemo.
Storm,traidor

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1447 times
- Been thanked: 1376 times
pošto čitam da si vegan,nek moj prijedlog bude lazanje sa 4 vrste sira...Jonas wrote:A prijedlog za rucak?zloćko_tokmak wrote:ja više ne znam šta smisliti novo za doručak...

Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Jonas
- Aktivni forumaš
Mirelam wrote:Prije ihahaj godina sam imao jednog doktora, i on i njegova ekipa su mi prepisali jednu vegansku dijetu. Drzao sam se nje skoro 4 godine. Nista mlijecni proizvodi , meso, isto tako vrlo rijetko, skoro nikada. Riba ni pod razno.Grah, leca , riza , tjestenina bez jaja, i sl. U tom periodu sam smrsao 20 kg ali ne mogu reci da sam se osjecao dobro i zdravo.
Vegansku hranu covjek treba dobro planirati i dosljedno provodi. To ne ide bez discipline i znanja. A obavezno treba procitati koju knjigu o ovoj hrani. Otkad sam na ovaj prehrani, imam samo pozitivna iskustva.
- Jonas
- Aktivni forumaš
Dijete vise voli njeznu rijec, makar bila i glupa, nego pametnu, ako je gruba.Nole wrote:Ti si ko moja ćerka i počinjem da se svađam sa njom.
Moja (skoro) nikad ne jede meso, salamu ili sir. Jedinstveno ne voli. Uvijek je tako bilo.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
Nisam doruckovala, samo sam popila kafu jutros, i otisla za poslom...Dosla oko 5
i opet kafu 
sad pravim neku supu, da makar sta jedem...unisticu samu sebe svojom prehranom,a znam da moram paziti kako se hranim

sad pravim neku supu, da makar sta jedem...unisticu samu sebe svojom prehranom,a znam da moram paziti kako se hranim

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Mirelam
- Forum [Bot]
Vjerovatno je tacno to sto kazes i vjerujem da je jako zdravo ali mislim da mora isto tako biti energetski izbalansirano. Ja licno mislim da bih mogao bez mesa, ustvari i ne jedem ga toliko puno, ali bez mlijecnih preradjevina, jaja ,ribe, tjestenine jako tesko.
Nedavno je kod mene bio slucaj da su roditelji vegani upraznjavali taj nacin ishrane i za dijete. Doveli su ga u smrtnu opasanost i sudski su gonjeni.
U mojoj ishrani ima jako puno povrca, sto svjezeg , sto samo malo prokuhanog i bez toga jednostavno ne funkcionisem, medjutim kada dodjem u Bosnu, imam problem po restoranima, mogu misliti vegeterijanci a vegani da i ne pricamo. Sta imate? Imamo rostilj, teletinu ispod saca i janjetinu s raznja. Jednom , dva puta u petnaest dana ok, ali svaki dan , mislim da bih umro.
Nedavno je kod mene bio slucaj da su roditelji vegani upraznjavali taj nacin ishrane i za dijete. Doveli su ga u smrtnu opasanost i sudski su gonjeni.
U mojoj ishrani ima jako puno povrca, sto svjezeg , sto samo malo prokuhanog i bez toga jednostavno ne funkcionisem, medjutim kada dodjem u Bosnu, imam problem po restoranima, mogu misliti vegeterijanci a vegani da i ne pricamo. Sta imate? Imamo rostilj, teletinu ispod saca i janjetinu s raznja. Jednom , dva puta u petnaest dana ok, ali svaki dan , mislim da bih umro.