Dubai: Specijalci iz RS-a puno uspješniji od kolega iz FUP-a

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20243 times
Status: Online

Dubai: Specijalci iz RS-a puno uspješniji od kolega iz FUP-a

Post by Maja » 09 Feb 2026, 14:27

Image

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije i Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvuju ove godine na prestižnom međunarodnom takmičenju UAE SWAT Challenge, koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takmičenje se sastoji od pet takmičarskih dana u kojima će jedinice imati različite izazove, a nakon prvog dana dominiraju policajci iz Kazahstana.

Njihova "C" jedinica je oba dana osvojila prvo mjesto, dok je "B" jedinica prvog dana bila druga.

Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS ostvarila je zapažene rezultate oba dana. Prvog dana zauzela je 55. mjesto od 106 timova koji su upisali rezultat. Istog dana specijalci FUP-a bili su na 96. mjestu.

Drugog dana, kada je na programu bila disciplina "Izazov spašavanja talaca", specijalci MUP-a RS bili su na 33. mjestu, a specijalci Federalne uprave policije na 104. poziciji od 107 timova.

Trećeg dana, do sada, upisani su rezultati za 60 timova. MUP RS-a je trenutno na 26. mjestu, a za specijalce iz Federalne uprave policije još nema upisanog rezultata.

U ukupnom zbiru specijalci iz RS-a su trenutno na 24. poziciji, dok su federalni specijalci na 104. mjestu, ali bez još upisanog rezultata iz trećeg takmičarskog dana.

Ono što je zanimljivo jeste da palestinska policija jako dobro kotira na ovom takmičenju jer u ukupnom zbiru zauzima visoku 7. poziciju.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 4629 times
Status: Offline

Re: Dubai: Specijalci iz RS-a puno uspješniji od kolega iz FUP-a

Post by Laser » 09 Feb 2026, 14:44

Da su učestbovali Ramo i Munjić, osvojili sva prva mjesta. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20243 times
Status: Online

Post by Maja » 09 Feb 2026, 18:18

Eto sta nas ceka ako zarati :ccc

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 292 times
Been thanked: 550 times

Post by Remzudin » 09 Feb 2026, 18:44

Maja wrote: 09 Feb 2026, 18:18 Eto sta nas ceka ako zarati :ccc
Dok sam ja ziv nece biti rata.
Stvarat cu njima toliko ekonomski problema,da ce svak gledati sam sebe kako ce da prezivi.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27428 times
Been thanked: 28080 times

Post by ironman » 09 Feb 2026, 18:44

Slusaj za Gradacac ovo..mi dodjosmo sta je ovo sve gori :D.

Poceli na Gradaccu zavrsili na Jagodnjaku :D.
Last edited by ironman on 09 Feb 2026, 18:59, edited 1 time in total.
dream of spring...

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 292 times
Been thanked: 550 times

Post by Remzudin » 09 Feb 2026, 18:52

Laser wrote: 09 Feb 2026, 14:44 Da su učestbovali Ramo i Munjić, osvojili sva prva mjesta. :D.
To je za mene jedna glupa igra,tu pokazuju djeca drugoj djeci za sta su posebni samo da dignu svoj ego-nos od ponosa.
Jedan pravi specijalac ne pravi public relation svoje moc,jer neprijatelji nesme znati za sta je u stanju.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2977 times
Been thanked: 24657 times

Post by HAVANA » 09 Feb 2026, 19:31

U pravom ratu ovi dodju kad je kakva akcija il nesta al glavni teret je na malom obicnom covjeku iz komsiluka.On cuci u rovu povazdan...Bili su i na zuci ti specijalci i svaka im cast na tih par sati i prosutoj krvi i ostavljenim kostima al ni pera oni ne mogu odbit ljudima koji su tu linije drzali i iznijeli sve to na svojim ledjima.E to su specijalci.A inace smo mi nako boli nas qrac opcija dok ne zagusti...Smijeh, sala kad zagusti cakija...Veze specijalac nema dje je doso,mujo zna kucerak svaki...Imali smo jednu budalu takvu u jedinici,ode frajer proseta po njihovom zavrsi sta i vrati se...Ulica se jedna po njemu zove...Ja sve pito kad sam tek doso cim se ovaj drogira hocu i ja toga...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2860 times
Been thanked: 9073 times

Post by Duminjo » 10 Feb 2026, 02:49

U FUPu sve Nedzad Fazlije.
Coek lafo snajper zaduzio, ni onaj papir ne moze pogodit, kamol metu.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2860 times
Been thanked: 9073 times

Post by Duminjo » 10 Feb 2026, 03:29

Tacno sam znao da smo poslali neku trecu postavu

panter7
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 324 times
Been thanked: 457 times

Post by panter7 » 10 Feb 2026, 11:05

HAVANA wrote: 09 Feb 2026, 19:31
U pravom ratu ovi dodju kad je kakva akcija il nesta al glavni teret je na malom obicnom covjeku iz komsiluka.On cuci u rovu povazdan...Bili su i na zuci ti specijalci i svaka im cast na tih par sati i prosutoj krvi i ostavljenim kostima al ni pera oni ne mogu odbit ljudima koji su tu linije drzali i iznijeli sve to na svojim ledjima.E to su specijalci.A inace smo mi nako boli nas qrac opcija dok ne zagusti...Smijeh, sala kad zagusti cakija...Veze specijalac nema dje je doso,mujo zna kucerak svaki...Imali smo jednu budalu takvu u jedinici,ode frajer proseta po njihovom zavrsi sta i vrati se...Ulica se jedna po njemu zove...Ja sve pito kad sam tek doso cim se ovaj drogira hocu i ja toga...
Dok dodjes do odredista, 100x si vec mogo zijanit. Cete znaju da ce neko doc u ispomoc, sve su pokrili granatama, pamovima patovima ,sijacima, snajperima. Pojma nemas gdje su nasi, gdje cetnici, gdje je pala linija. Ni vodica, ni komandira linije da kaze, objasni, uputi. Samo nagadjanje, gdje su rekli da su jos nasi, cete vec usli zauzeli. Pusiona. Jebaji ga, nema nazad. KO JE BRZI, SPRETNIJI, SRETNIJI ,PREZIVJET CE!
Slusas, slijedis instikt vjerujes onom do sebe vise nego sebi. Mrkli mrak, noc uveliko, nista ne vidis. Najednom samo neki bljesak, bomba, bacas, se cujes neke tupe udare oko sebe, pucaju. Cujes cetnike kako hrabre jedni druge. Trazis pusku, tu je negdje, pipas oko sebe, najednom nesto se mijenja, ne vidis samo osjecas. Trzaj utoku pucaj. Disi duboko, koncetrisi se, nema greske, ili si gotov. Desno, lijevo ,isto, cuju se pucnjevi, jauci, nemas pojma ko je prezivio, kontas ko je jos od tvojih ziv.
Prozivas nadas se da ce se odazvati .Odahnes kad se jave. Neka cudna tisina, adrenalin popustio, noga topla, nesto nije u dure, pipas rukom, ruka krvavá znas sta je. Okreces se na ledja ,nozem rasporis uniformu podvezes stavis zavoj. Nesto “stisce” ispod pancira, zavuces ruku, vlazno, toplo. Ne mozes skinuti pancír, nemas vise ni zavoja. Trkeljas cetu, srecom ima zavoj I kutiju “VEK-a”, Deba se nekako uspio prebaciti do mene, skida mi pancir, stavlja zavoj. Svi smo zivi, nas trojica lakse ranjeni. Pokusavamo skontat situaciju. Opet rafalanje, ovaj put s nase strane, kontaju nasi, cete su jos tu. Motorolom zovemo bazu, da im jave da ne pucaju da sto mi tu, da nema cetnika da preuzmu liniju da se mi mozemo povuc. Napokon prestaju sa pucnjavom, zajebavamo se “haj bar necemo od nasih zijanit grehota munincije.
Niko ne dolazi da preuzme liniju.
Svanulo. Znamo da nam je tu ostat do aksama, sad nam niko ne moze prici ,pomoci. Nema zemunice, transea, na otvorenom, mrtve cete koristimo k’o grudobran, samo im glave pokrijemo,.

Nekako se organizujemo. Polukruzno. Niko od nas nije profesionalni “specijalc” da znamo te taktike. Ono sto smo naucili u JNA i u ratu da tada, koristimo.

I najvise te jebe taj prefiks “specijalna”, ljudi kontaju mi et neki besmrtni, nadljudi sad kad uletimo, gotovo cete ce se predat, razbjezat, par sati ihajmo kuci
Jes al u kurcu!
Vecina nas je bila obicna raja (mujo) sa nekim iskustvom u borilackim vjestinama , “viskom” adrenalina, mozda “vecim “ mudima i tako to. Nista drugo!

Nemamo vode, hrane, tanki sa municijom, Deba puze, trazi, pronalazi ,kupi municiju od cetnika i ono najgore…iscekivanje kad ce krenut.

A onda, pocinje pakao, granatiranje, pa pjesadija…do aksama.

I tako iz dana u dan, mjesec za mjesecom, godinama, gdje je najgore, gje treba pomoc ulijeci, cupaj , onda se izvlaci kako znas i umijes.
Prezivjelo se !
Elham
ovdje i bog vozi mercedes, sto veci smrad to bolje ces proc

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26528 times
Been thanked: 6950 times

Post by Veca » 10 Feb 2026, 13:33

:srce
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 296 times
Been thanked: 196 times

Post by rocko » 10 Feb 2026, 17:50

panter7 wrote: 10 Feb 2026, 11:05
HAVANA wrote: 09 Feb 2026, 19:31

Dok dodjes do odredista, 100x si vec mogo zijanit. Cete znaju da ce neko doc u ispomoc, sve su pokrili granatama, pamovima patovima ,sijacima, snajperima. Pojma nemas gdje su nasi, gdje cetnici, gdje je pala linija. Ni vodica, ni komandira linije da kaze, objasni, uputi. Samo nagadjanje, gdje su rekli da su jos nasi, cete vec usli zauzeli. Pusiona. Jebaji ga, nema nazad. KO JE BRZI, SPRETNIJI, SRETNIJI ,PREZIVJET CE!
Slusas, slijedis instikt vjerujes onom do sebe vise nego sebi. Mrkli mrak, noc uveliko, nista ne vidis. Najednom samo neki bljesak, bomba, bacas, se cujes neke tupe udare oko sebe, pucaju. Cujes cetnike kako hrabre jedni druge. Trazis pusku, tu je negdje, pipas oko sebe, najednom nesto se mijenja, ne vidis samo osjecas. Trzaj utoku pucaj. Disi duboko, koncetrisi se, nema greske, ili si gotov. Desno, lijevo ,isto, cuju se pucnjevi, jauci, nemas pojma ko je prezivio, kontas ko je jos od tvojih ziv.
Prozivas nadas se da ce se odazvati .Odahnes kad se jave. Neka cudna tisina, adrenalin popustio, noga topla, nesto nije u dure, pipas rukom, ruka krvavá znas sta je. Okreces se na ledja ,nozem rasporis uniformu podvezes stavis zavoj. Nesto “stisce” ispod pancira, zavuces ruku, vlazno, toplo. Ne mozes skinuti pancír, nemas vise ni zavoja. Trkeljas cetu, srecom ima zavoj I kutiju “VEK-a”, Deba se nekako uspio prebaciti do mene, skida mi pancir, stavlja zavoj. Svi smo zivi, nas trojica lakse ranjeni. Pokusavamo skontat situaciju. Opet rafalanje, ovaj put s nase strane, kontaju nasi, cete su jos tu. Motorolom zovemo bazu, da im jave da ne pucaju da sto mi tu, da nema cetnika da preuzmu liniju da se mi mozemo povuc. Napokon prestaju sa pucnjavom, zajebavamo se “haj bar necemo od nasih zijanit grehota munincije.
Svanulo. Znamo da nam je tu ostat do aksama, sad nam niko ne moze prici ,pomoci. Nema zemunice, transea, na otvorenom, mrtve cete koristimo k’o grudobran, samo im glave pokrijemo,.

Nekako se organizujemo. Polukruzno. Niko od nas nije profesionalni “specijalc” da znamo te taktike. Ono sto smo naucili u JNA i u ratu da tada, koristimo.

I najvise te jebe taj prefiks “specijalna”, ljudi kontaju mi et neki besmrtni, nadljudi sad kad uletimo, gotovo cete ce se predat, razbjezat, par sati ihajmo kuci
Jes al u kurcu!
Vecina nas je bila obicna raja (mujo) sa nekim iskustvom u borilackim vjestinama , “viskom” adrenalina, mozda “vecim “ mudima i tako to. Nista drugo!

Nemamo vode, hrane, tanki sa municijom, Deba puze, trazi, pronalazi ,kupi municiju od cetnika i ono najgore…iscekivanje kad ce krenut.

I tako iz dana u dan, mjesec za mjesecom, godinama, gdje je najgore, gje treba pomoc ulijeci, cupaj , onda se izvlaci kako znas i umijes.
Prezivjelo se !
Elham
Uh sto su ti filmovi I onda uletio Rambo I sve ih povaljo SA m60

Ljudino vi ste na cistini Kako napisa I prezivili cijeli Dan , pa zatukli bi vas cetnici kamenjem a ne puskama

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 10 Feb 2026, 17:51

Duminjo wrote: 10 Feb 2026, 03:29 Tacno sam znao da smo poslali neku trecu postavu

Zna Ramo sta radi htjeli dusmani da odu nasi najbolji pa da krenu.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10301 times
Been thanked: 12175 times

Post by Krokodil Behko » 10 Feb 2026, 18:51

Ništa se ne sekiraj. Ništa novo, imali su oni navodno odlične specijalce i 1992.
Vježba i rat nisu isto.
Kad pridjes neprijateljskom položaju, vježbe ne pomažu bas puno, samo mozak, hrabrost i malo sreće.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41969 times
Been thanked: 28801 times

Post by Rum » 10 Feb 2026, 19:16

Nema Cela i Prazina jebeno bi bilo ,sve nesto pickasto danas
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41969 times
Been thanked: 28801 times

Post by Rum » 10 Feb 2026, 19:17

Kilavo i grbavo od telefona pa ja ,testosteron na nuli vise ga ima mrmak
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

panter7
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 324 times
Been thanked: 457 times

Post by panter7 » 10 Feb 2026, 22:03

rocko wrote: 10 Feb 2026, 17:50
panter7 wrote: 10 Feb 2026, 11:05

Jes al u kurcu!

Prezivjelo se !
Elham

Ljudino vi ste na cistini Kako napisa I prezivili cijeli Dan , pa zatukli bi vas cetnici kamenjem a ne puskama
"sandokan" :zubi
sta god da napisem, neces mi vjerovat, nego provjeri sa tim svojim :D

ili
pises da si bio pripadnik ABiH?

dodjes, popijemo kafu, odvedem te na autenticno mjesto popricas i sa drugim koji tu bili ucesnici, nikakav problem, sam skontaj.

i nemoj sad okrenut kako neces da me bijes ,kako ne bijes slabije od sebe(tugo moja) tako to

nego, kafa, razgovor, posjeta, bice mi cast da te upoznam, jebaji ga, nako sveg bili smo u istoj vojsci, imali istog neprijatelja
eto reci kad dolazis na odmor, da i ja mogu organizovat?
ovdje i bog vozi mercedes, sto veci smrad to bolje ces proc

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14778 times
Been thanked: 25255 times

Post by Fuddo » 10 Feb 2026, 22:35

Specijalne jedinice mup-a nalaze se u svakom kantonu.
Sarajevski katon ima jednu od najboljih na svijetu, redovno se mlave po americi na tim takmicenjima.
Ona i ze-do nije nista losija, kao ni one iz ostalih kantona.
Zajebane su to ekipe
Sta je to Ramo tamo slao bokte pito
Dozvolite da se obratimo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26528 times
Been thanked: 6950 times

Post by Veca » 10 Feb 2026, 23:13

ama nece Ramo da nas ofira,ta ga boli bajgura sta ko misli :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 10 Feb 2026, 23:28

panter7 wrote: 10 Feb 2026, 22:03
rocko wrote: 10 Feb 2026, 17:50

"sandokan" :zubi
sta god da napisem, neces mi vjerovat, nego provjeri sa tim svojim :D

ili
pises da si bio pripadnik ABiH?

dodjes, popijemo kafu, odvedem te na autenticno mjesto popricas i sa drugim koji tu bili ucesnici, nikakav problem, sam skontaj.

i nemoj sad okrenut kako neces da me bijes ,kako ne bijes slabije od sebe(tugo moja) tako to

nego, kafa, razgovor, posjeta, bice mi cast da te upoznam, jebaji ga, nako sveg bili smo u istoj vojsci, imali istog neprijatelja
eto reci kad dolazis na odmor, da i ja mogu organizovat?
Javim SE kad dodjem,

Izvin Al prica SE NE poklapa, cistina prepisaj Hoda od cetnika I Tako cijeli Dan na otvorenom a oni ubise.
Da SI reako lezali pravili SE mrtvi hajd de Al Ili bili u Sumi poslije svoga mog ratovanja to zvuci ko pazi metak slavko , hvala ti Mirko.

Volim SE ja pomarisat Meni svejedno jaci slabi nemam ja taj djentlimentsko sranje Ili si ckapi Ili nisi.

Post Reply

Return to “Vijesti”